merhaba arkadaslar bır anlık sınır ıle basladığım zımpara makınasının ana hatları yavas yavas belırmeye basladı.
bırcok parça ölçulerı not alınarak göz kararı kesılmıs ve delınmıstır sadece gönye ıle ölcumler yaptım.
10x10 malzemeyı delerken delıklerın merkezı olması için baya uğrastım ama zevklıydı.. kaynak kullanılmadı .
200x50 zımpara kullanacağım kontak dıskler takıldığında tam olçuler aşağı yukarı bellı olacak fazlalıklar kesılıp cıkarılacaklar . bugun sutun matkabın bırkez daha nekadar önemlı bırsey olduğunu öğrendım

su ana kadar 15 lıra masrafım oldu kesme tası matkap uçları ve 10x10 profıl..
kontak dısklerı hazır almayı düşünüyorum acaba ıdeal çap ölçulerı nelerdır..?
içbükey taşlama yapmak için buyuk dısk mınımum kaç cm çapta olmalıdır.? makınenın bence yapacağı teksey vıbrasyon sonucu bantı tıtretıp stabılıtesını bozucak.. umarım olmaz.

makınanın bağlanacagı tabla su kontraplağı olacak 18mm kalınlık yeterlı stabılıteyı sağlar dıye dusunuyorum aksı halde metal yapabılırım ağır olacak ama.
kabaca resımlerı ve benım fakırhane

bu arada su anda kullandığım zımpara makınası" resımdekı" 915x100 ölcude bant kullanıyor bugun elımde olan 900x75 bantı zor olsada taktım kasmadan sorunsuz çalışıyor. elınde bu makıneden olanlar bence bunu değerlendırmelı.. 915x100 bantlar cok zor bulunuyor.
elestırılere fıkırlerınıze acığım surası söyle olabılır vs vs sonuçta işimize yarar bırsey cıkarsa ortaya hepimize faydalı olacagına ınanıyorum..