Bıçak Sanatı - Forum

Zımpara makinası yapımı ..

zafer

• 76
  • Yer: kocaeli
Ynt: Zımpara makinası yapımı ..
« Yanıtla #60 : 23 Haziran 2010, 00:27:31 »
Taner (sen söylemeden ben bey kelimesini kaldırdım :) ) iyileştiğine sevindim. Kazalar hakikatten çok soğutuyor insanı motordan. Benimde 1998 model bir africa twinim var. bi kaç ufak kazam oldu ama bırakamadım..

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #61 : 23 Haziran 2010, 00:38:16 »
 :) Zafer  bende hanı nasıl dıyeyım  lımıtlerı zorlamak gıbı kötu bır huy var.  bu 600rr da olabılır bır moped de olabılır
ancak  aklım başıma geldı.  parcalanmadan durdurabıldım kendımı.. ;)

“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

zafer

• 76
« Yanıtla #62 : 23 Haziran 2010, 00:42:21 »
 :)

zafer

• 76
« Yanıtla #63 : 23 Haziran 2010, 00:48:30 »
limitleri arasıra zorlamak iyidir insanın gelişmesine yardımcı olur, ama hayatı sürekli üst limitte yaşadığında kaçınılmaz son... hızlı yaşa genç öl şeklinde olacaktır. Geçenlerde güvenli sürüş eğitimi almış bir arkadaşım eğitimin son cümlesini söylemişti; " cüretkar motorcular vardır bir de yaşlı motorcular vardır. Fakat hem cüretkar hemde yaşlı motorcu yoktur"

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #64 : 23 Haziran 2010, 01:22:21 »
limitleri arasıra zorlamak iyidir insanın gelişmesine yardımcı olur, ama hayatı sürekli üst limitte yaşadığında kaçınılmaz son... hızlı yaşa genç öl şeklinde olacaktır. Geçenlerde güvenli sürüş eğitimi almış bir arkadaşım eğitimin son cümlesini söylemişti; " cüretkar motorcular vardır bir de yaşlı motorcular vardır. Fakat hem cüretkar hemde yaşlı motorcu yoktur"

kesınlıkle doğru söylemıs , arkadaslarımın coğu motor ve araba kazalarında vefat ettı yanı ecelı gelıpte gıden yok gıbı
sakın olmak daha ıyı   bunu anladım.. ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #65 : 23 Haziran 2010, 04:26:21 »

"Yaşlı" bir sürücüyüm sanırım  ben  :D

Kipmen Sanat web sitesi

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #66 : 23 Haziran 2010, 04:57:34 »
 :D

Berke Boyacı

« Yanıtla #67 : 23 Haziran 2010, 16:01:34 »
Geçmiş olsun dıleklerınız için çok teşekkür ederim. işe yaradı dırılıp foruma gırmemı sağladı ;)
işin aslı bu sıcak havalarda klımanın azizliğine uğradım , canıma okudu desem yerıdır..

Berke bu arada "bey" kelımesını  abi veya taner olarak değiştirebılırız ;)

motorcular bır araya toplanmıs bakıyorum.    son olarak 600RR  ile kazamdan sonra tövbelıyım  >:D  ancak  hala gördümmü içim gider ciğerci kedisi gibi bakınıp dururum ;D
Taner abi tekrar geçmiş olsun. Bu klimalar böyle adamı duman eder vallahi.Ayrıca ben de bir elektrikli motorbisiklet alacağım forumun küçük motorcusu olarak :)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #68 : 02 Temmuz 2010, 22:15:49 »
ıkı gundur gecelerı bıtıcem dıye saat 11 de eve gelıyorum sonunda bıttı   8)  bırtek tablası kaldı onuda pazartesı yaparım artık. 
boyayayımmı hammerton ıle veya kaplamayamı vereyım karar veremedım.
ölculerı kullanılan malzemelerı yazacağım yapmak ısteyen olursa..  ancak sanayı ortamında değilsenız veya tanıdıklarınız yoksa bulasmayın derim..  motor yanlıs verıldı ıstedığım malzemeler yanlıs geldı bırsuru aksılık oldu Allah,tan sabırlıyım

işte yeni makınam :2up

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #69 : 02 Temmuz 2010, 22:17:57 »
.

zafer

• 76
« Yanıtla #70 : 02 Temmuz 2010, 23:19:10 »
Taner, hayırlı olsun çok güzel gözüküyor, devir ayarı var mı? 

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #71 : 02 Temmuz 2010, 23:27:20 »
tesekkur ederım.. devır uc kademe olarak kasnaklarla ayarlıyorum. ınvertör pahalı geldı  bende almadım..
800-1400-2100 cıvarı devırler.  ancak 1400 devırde dahı ahşabı yakabılıyor  800 devır ıdeal Emrenın dedığı gıbı.

zafer

• 76
« Yanıtla #72 : 02 Temmuz 2010, 23:58:00 »
Kontak tekerleklerinin arasına, zımpara şeridinin arkasına düz bir yüzey eklesen nasıl olur?

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #73 : 03 Temmuz 2010, 00:12:08 »
hepsının malzemelerı kesıldı  delıklerı delınıp kılavuz cekılecek ama zamanım kısıtlı artık vakıt buldukça yavas yavas yaparım ;)  bu halı ıle dış bukey ağız acılabılınıyor ancak tam duz bır satıh olmuyor ,
boş vakıt dıyorum da pazartesı onlarıda yaparım dayanama yıne >:D
mesela yaptığım hatanın bırı ön tekerlerın bırını cok ufak çaplı yapıp  daha kullanışlı olmasını sağlayabılırdım..
artık zamanla bunlarıda halledıcez..

bır anda öyle gırışmısımkı ışe  envaı çeşıt takımım oldu bır anda :D

« Yanıtla #74 : 03 Temmuz 2010, 01:09:17 »
Taner eline koluna sağlık, gayet güzel olmuş. Bu haliyle de her işi yapar ama bir iki eklentiyle süper ve eksiksiz olur. Küçük büyük kontak teker sorun değil nasılsa istediğin zaman yaparsın, önemli olan ana makinenin olması gerisi ayrıntı. Evet hammerton boya yakışır buna, ben çok beğendim çok işlevsel olmuş.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9514
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #75 : 03 Temmuz 2010, 01:19:01 »
Eline sağlık, artık tutabilene aşkolsun.

Dönen zımpara zaferi müjdelermiş.  ;) Sistem bir kere bir araya geldi ya, artık istediğin aksesuarı sisteme ekleyebilir yada istediğin değişikliği yapabilirsin.  :2up

Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #76 : 03 Temmuz 2010, 01:28:40 »
Taner eline koluna sağlık, gayet güzel olmuş. Bu haliyle de her işi yapar ama bir iki eklentiyle süper ve eksiksiz olur. Küçük büyük kontak teker sorun değil nasılsa istediğin zaman yaparsın, önemli olan ana makinenin olması gerisi ayrıntı. Evet hammerton boya yakışır buna, ben çok beğendim çok işlevsel olmuş.
Eline sağlık, artık tutabilene aşkolsun.

Dönen zımpara zaferi müjdelermiş.  ;) Sistem bir kere bir araya geldi ya, artık istediğin aksesuarı sisteme ekleyebilir yada istediğin değişikliği yapabilirsin.  :2up

beğenmenıze sevındım..   :)  daha ocak yapılacak   çok işim var çokk :2up

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #77 : 03 Temmuz 2010, 03:09:47 »
Taner kutlarım, gerçekten çok güzel  :2up :2up :2up.
Güle güle kullan, bant zımpara gibisi yok. Aman toz maskesini unutma kullanmayı...

Ocağa brülör istersen yarın öbürgün gibi brülörler bitiyor, hoş senin bu becerilerin ve takımlarınla bence benim yaptığımdan daha iyisini yaparsın gibi  ;)

Kipmen Sanat web sitesi

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #78 : 03 Temmuz 2010, 23:42:51 »
Teşekkür ederim Emre  :)  evet toz maskesı hemde kalıtelısı gercekten lazım..  bır deneme yapayım dedım ağzım burnum metal ve ahşap tozu ıle doldu.. önemsemeyenlere duyrulur bu işin sonu "silikozis" ve tedavisi yok..!
hemen 3m maskemı aldım ;)
brülör yapmak orun değil ancak bır bılenden yardım almak daha ıyı bence patlar vs vs   maazallah  yanı basım kımyasal ve yağ dolu takrıbı 300 ton kadar gerısını dusunmek bıle ıstemıyorum.
senın brülörlerden bır tane almak daha ıyı olacak ama malzemelerı /makınelerı alırken fena acıldım  bıraz rahatladıktan sonra alabılırım ancak ;)

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #79 : 04 Temmuz 2010, 04:00:56 »
Bence de olması gerektiği gibi olmuş Eylem, çok sağlam görünüyor konstrüksiyon...

Taner bu arada kullandığın şalterden ben de kullanıyordum. Kısa zamanda sorun çıkartıyor tecrübelerime göre, iki tane eskittim birkaç ay içinde, neden bilmiyorum ama hızla bozuluyor, motorun saçmalamasına neden oluyor. Çıkarıp attım yerine korumalı devre kesici şalter koydum, sanırım artık sorunumu çözdüm. Motorlar için öneririm. Örnek olarak: http://www.bopaelektrik.com.tr/default.asp?link=urunler&kat=1

Kipmen Sanat web sitesi