Bıçak Sanatı - Forum

Taşınabilir bant zımpara

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
Taşınabilir bant zımpara
« : 06 Eylül 2014, 19:53:18 »
%100 ev yapımı değil daha çok modifikasyon aslında. İkinci el Promax PM-72501 model bir ahşap bant zımpara makinesini metal için modifiye etmeye çalışıyorum. Şu anki hali aşağıdaki resimlerde mevcut. Sehpa ve toz toplamayı ilerleyen zamanda yaparım inşallah. D2 üzerinde yaptığım denemede gördüğüm  aşındırma yapıyor. Henüz performansı konusunda yorum yapacak kadar uzun süre kullanmadım. Boşta ve yükte bant hızını bir ara ölçerim.

Aleti ikiye kesip, 1150mm x 100mm zımparalar kolay bulunuyor diye boyunu uzattım, 50mm lik bir dayama ekledim. Şu an için 1150 x 50mm zımpara ile çalışıyor. Fotodaki sehpa orjinali. Ağırca bir alet, çalışma sehpası olarak kullanılabilir. Zımpara kolunun üzerine yatırıldığı, arkadaki döküm kısma da diş açıp bir bıçak mengenesi yerleştirmeyi ve perdahta kullanmayı düşünüyorum.

Aletin orjinal halinin fotografı burada var :
http://www.onlinehirdavatci.com/?urun-5022-promax-pm-72501-bant---disk-zimpara-makinasi

« Son Düzenleme: 06 Eylül 2014, 20:03:28 Gönderen: a.yuce »
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
Ynt: Taşınabilir bant zımpara
« Yanıtla #1 : 08 Eylül 2014, 09:41:35 »
takipteyiz  :)
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

mehmet turan

• *
  • 445
  • Meslek: kimya
  • Yer: istanbul Pendik
« Yanıtla #2 : 08 Eylül 2014, 10:14:36 »
Abi ne yaptın öyle tebrik eiyorum. Vallahi tanıyamadım makinayı  :) Merakla sonucunu bekliyorum.
Selamlar ..
Zevkleri bıçak gibi kesen ölümü sıkça anın.

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #3 : 08 Haziran 2015, 21:20:32 »
Ahmet abi merhaba
yaptığınız bu makinede son durum nedir
bende taşınabilir bir bant zımpara yapmak istiyorum