Bıçak Sanatı - Forum

EEFR BELT GRİNDER (bant zımpara) TR V.

BLACK08

• Scandi,her şeyi keser..
  • 681
  • Bülent/1975
  • Yer: istanbul
EEFR BELT GRİNDER (bant zımpara) TR V.
« : 23 Aralık 2014, 14:47:19 »
Arkadaşlar merhaba,

Uzunca bir zamandan beri üstünde uğraştığım bant zımpara makinesi (aynı anda 3 makine bitiyor,onun sebebi de bana yapamaz demişlerdi, bende 3 tane yapayım dedim.. )sona geldi..

Bu makinenin daha önce başka bir örneğini bizde görmedim,proje destekçim ve makinelerden birinin de sahibi olacak arkadaşım Mehmet Turan ustamızın da ciddi destekleri oldu,ona ayrıca teşekkürler :)

Bütün işin hepsi bir arada çıksın (sonuçta üç makine,toplandı) diye onun hem atölyesi hem işyerinde yapıldı,çok dağıttık ama sonra topladık :)

Gerek vakit, gerekse bir araya gelmeden görülmeyecek hatalar sebebiyle uzun soluklu bir çalışma oldu,son nokta olarak panoyu toplayan (hiç bilgi sahibi olduğum bir mesele değil ) arkadaşımın müsait zamanını bekliyoruz,

Bu tip invertörler üniversal cihazlar oldukları için her sistemde farklı (pompa,fan,yürüyen bant,bu sınıf makineler gibi) optimize yapılması ve kurulan sisteme uyarlanması için değişik parametrelerle ayar gerekiyor..

Aynı zamanda modelci olması sebebiyle çok titiz bir işçilikle panoyu topladı :)

Teknik detaylar;

İnvertör;

LG 1,5kw motor destekli,220V çalışıyor,ama trifaze motor sürebiliyor,bence olmazsa olmaz özellik vektörel çalışma..

Vektörel çalışma ne dersek,misal motor 20hz çalışırken baskı uyguladığımız da 20hz çalışmaya edip bayılmaması için motora ektra akım gönderip 20hz'i koruyor,baskı bitince tekrar normal akımına geri geliyor..

Pano;

Bu sınıf her invertör IP20 standart korumaya sahiptir,yani nerdeyse korumasızdır,

Tam toz geçirmez ve su geçirmez olması için IP65 olması lazım ki bu da invertör fiyatını ciddi arttırıyor ve hiç bir tedarikçi de hazırda olmuyor..

Bu sebepten mutlak bir pano içinde çalışması gerekir,pano IP65 koruma,ama bizim derdimiz full su geçirmez olsun değildi,mecburi açılan delikler var,kullanılan filtreler ve kablo rekorları sayesinde full toz geçirmez oldu..

Motor;

Gamak 1.1 kw (1.5 HP) 3000 d/d Trifaze,

İncelediğim bütün Avrupa versiyonlar da gördüğüm bir seçenekti,bunu kullandım..

Tekerler;

7000 serisi aluminyum malzemeden yapıldı,üstündeki bütün rulmanlar 10000d dayanıklı japon malı rulmanlar..

Şase;

Bu makineye ait planlar üretici firma tarafında free plan olarak açıklanmış ama malesef ki hem ölçüler hemde o şaseye uygun motor bulmak sıkıntılı,bu sebepten TR versiyon yaparak planları revize ettik,

Burda Salim ustamızın hem fikir hemde auto cad versiyon hazırlamak konusunda destekleri var,ona da ayrıca teşekkür ederim :)

Üzerinde ciddi değişiklikler var,en büyük işi bütün delikler mm ölçü oldu ve bulabileceğimiz motora göre nerdeyse  baştan bütün şase üstünde ki delikler ve lego sınıflı parçalar elden geçti,bu sebepten TR versiyon dedim,çünkü orj versiyon üzerinde herkez kendi kullanımı için optimize yapıyor,

Bu arada sıfır kaynak var..

10mm malzeme lazer kesim,lazer kesimci bu noktada çok önemli,istediğim çapta delik delecek lazerciyi 4 yer dolanarak buldum,4mm çapta delik var,bunu da herkez yapmıyor..

Daha sonrada bu makinenin bir benzerini yapan Avrupalı bir bir örnek var,onda kullanılan benim olmazsa olmaz dediğim yan yatma fonksiyonu sağlayacak tezgah yapılacak..

Üstünde kullanılan bütün kare kollar 40*40 dolu malzeme,

Fotoğraflar ;

« Son Düzenleme: 23 Aralık 2014, 15:03:43 Gönderen: BLACK08 »

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
Ynt: EEFR BELT GRİNDER (bant zımpara) TR V.
« Yanıtla #1 : 23 Aralık 2014, 14:53:34 »
ellerinize sağlık güzel duruyor  :2up
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #2 : 23 Aralık 2014, 14:55:28 »
Emeği geçenlerin ellerine sağlık.Bu ara bant zımparalar çoğaldı forumda.

Uzun soluklu çalışma olduğu çok belli konusu bile 2 saatte hazırlandı farkındayım. :D
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #3 : 23 Aralık 2014, 15:53:08 »
Güzel ve ciddi bir zaman yatırımı olmuş çünkü böyle bir makina için ciddi zaman ve işçilik gerekiyor .yapılamaz diye bir şey yok işte görüldüğü gibi lego toplamak gibi bir şey değilmi Bülent  :D
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #4 : 23 Aralık 2014, 16:42:55 »
Hadi hayırlısı, sona gelinmiş. Güzel günlerde kullanın. Ne kadar emek harcanıyor anca bu işin içine giren bilir. Benim için favori makineler biri bu model. Boyutları ile çok iyi. Bizim makinenin çizimlerini de bu makine üzerinden başlamıştık. Orası burası derken değişmedik yeri kalmadı. Ama boyut neredeyse aynı. Ufak ebatlardaki zımparaları da kullanma adına ev kullanıcılar içinde çok güzel bir makine. Darısı başımıza artık :)

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #5 : 23 Aralık 2014, 17:07:23 »
Tebrik ediyorum çok başarılı işler bunlar. Forumda böyle şeyleri gördükçe hoşuma gidiyor.

Elleriniz dert görmesin.  :2up :2up :2up :2up :2up
Okinawian

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #6 : 23 Aralık 2014, 17:48:24 »
Kim demiş Bulent abi yapana diye
Alasini bile yapar
Ellerin dert görmesin Bulent abi :2up

Haznedar

• 1576
  • 0541-572 93 44 1983 / Tarık HAZNEDAR
  • Meslek: Tornacı
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #7 : 23 Aralık 2014, 18:05:30 »
Bülent abi eline sağlık yapmışsın abi işte kim kızdırdı ki seni. İstenildiği takdirde yapılamayacak şey yok. Ev kullanıcıları için boyutu kadar fiyatı önemli olan oyüzden senin makina da sanayi hamlesi olmuş abi. Ne güzel forum gittikçe kalitesini arttırıyor zenginlikler çoğalıyor alıcıya da farklı farklı seçenekler çıkıyor harika.

fatihaydın

• 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
« Yanıtla #8 : 23 Aralık 2014, 18:13:39 »
Güle güle kullanın makinaları çok güzel görünüyorlar  :2up

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #9 : 23 Aralık 2014, 18:35:19 »

+1 İnat ettikten sonra...

« Yanıtla #10 : 23 Aralık 2014, 21:46:03 »
Neredeeeen nereye, biri çıksa 3-4 yıl önce forumda çeşit çeşit bant zımpara modeli yapılacak deseydi inanasımız gelmezdi oysa şimdiki duruma bakın.... Ellerine sağlık Bülent, çok güzel olacak.

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #11 : 23 Aralık 2014, 22:01:17 »
Boyutlarına aldanmayın, iki kişi zor kaldırıyor yerinden. Arkadaşlar malzemeden kaçmamış.

Hadi hayırlısı, sona gelinmiş. Güzel günlerde kullanın. Ne kadar emek harcanıyor anca bu işin içine giren bilir. Benim için favori makineler biri bu model. Boyutları ile çok iyi. Bizim makinenin çizimlerini de bu makine üzerinden başlamıştık. Orası burası derken değişmedik yeri kalmadı. Ama boyut neredeyse aynı. Ufak ebatlardaki zımparaları da kullanma adına ev kullanıcılar içinde çok güzel bir makine. Darısı başımıza artık :)
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #12 : 23 Aralık 2014, 22:06:05 »
Bilmem mi abi hiç, ne kadarlık bir malzemeden çıktığını çok iyi biliyorum :D Yerleştirirken çok az boşluk bırakarak yerleşim yapmıştık. Söylediklerimi şöyle düzenleyeyim; ev kullanıcıları için profesyonel bir makine. Kapladığı yer ufak ama yapacağı iş büyük.

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #13 : 23 Aralık 2014, 22:25:09 »
Neredeeeen nereye, biri çıksa 3-4 yıl önce forumda çeşit çeşit bant zımpara modeli yapılacak deseydi inanasımız gelmezdi oysa şimdiki duruma bakın.... Ellerine sağlık Bülent, çok güzel olacak.

Bu sözümde abartma yok, himmetiniz sayesinde Hocam!

Emre Kipmen, Eylem Cengiz, Gökhan Bakla ve Sizin gibi 3-5 kişi önayak olmasa olamazdı tüm bunlar. 3-4 Sene sonra inşallah derin sıfıraltı işlemleri, paslanmaz damastların inceliklerini, mikron ölçeğinde işlenmiş gravürleri, uçuk kabza işlerini vs tartışıyor olacağız. Temel teknikleri oturttuktan sonra kuyumculuk alanına doğru kayabileceğiz...

Emrah kent

• 641
  • Meslek: karasör
  • Yer: izmir
« Yanıtla #14 : 23 Aralık 2014, 22:26:41 »
ufak olan benim favorim oldu :) çok şirin ve güzel olmuş tebrikler güle güle kullanın :)

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
« Yanıtla #15 : 23 Aralık 2014, 22:32:27 »

Emre Kipmen, Eylem Cengiz, Gökhan Bakla ve Sizin gibi 3-5 kişi önayak olmasa olamazdı tüm bunlar. 3-4 Sene sonra inşallah derin sıfıraltı işlemleri, paslanmaz damastların inceliklerini, mikron ölçeğinde işlenmiş gravürleri, uçuk kabza işlerini vs tartışıyor olacağız. Temel teknikleri oturttuktan sonra kuyumculuk alanına doğru kayabileceğiz...
+1  Bülent ustam,Mehmet ustam ve emeği geçen herkese ellerine sağlık demek istiyorum.Çok güzel olacak.Şimdiden tebrikler.İyi günlerde kullanın.
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

BLACK08

• Scandi,her şeyi keser..
  • 681
  • Bülent/1975
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #16 : 23 Aralık 2014, 23:51:31 »
ellerinize sağlık güzel duruyor  :2up

Teşekkürler ustam :)

Emeği geçenlerin ellerine sağlık.Bu ara bant zımparalar çoğaldı forumda.

Uzun soluklu çalışma olduğu çok belli konusu bile 2 saatte hazırlandı farkındayım. :D

Teşekkürler Osman,

Senden de bir şey kaçmıyor,çok fotoğraf eledim,ondan uzun sürdü :)

Güzel ve ciddi bir zaman yatırımı olmuş çünkü böyle bir makina için ciddi zaman ve işçilik gerekiyor .yapılamaz diye bir şey yok işte görüldüğü gibi lego toplamak gibi bir şey değilmi Bülent  :D

Teşekkürler Kaya,

Keşke herşey çok kolay olsa,bant zımparalar havada uçuşurdu :D

Teşekkürler Salim,

Herşey başlamak,gerisi geliyor ama seninde başında var çok kolay işler değil,sadece acuple tekere kama yeri açtırmak için bile iki sanayi sitesi dolandık :)

Tebrik ediyorum çok başarılı işler bunlar. Forumda böyle şeyleri gördükçe hoşuma gidiyor.

Elleriniz dert görmesin.  :2up :2up :2up :2up :2up

Teşekkürler Deniz :)

Baştan kolay geliyor ama her işi yapan başkası olunca çok dolaşmak lazım,ama yapılır dedim, yaptım :)

Kim demiş Bulent abi yapana diye
Alasini bile yapar
Ellerin dert görmesin Bulent abi :2up

Teşekkür ederim :)

Bülent abi eline sağlık yapmışsın abi işte kim kızdırdı ki seni. İstenildiği takdirde yapılamayacak şey yok. Ev kullanıcıları için boyutu kadar fiyatı önemli olan oyüzden senin makina da sanayi hamlesi olmuş abi. Ne güzel forum gittikçe kalitesini arttırıyor zenginlikler çoğalıyor alıcıya da farklı farklı seçenekler çıkıyor harika.

Teşekkürler Tarık :)

Boyut ilk başta ufak tefek geliyor fakat bu alet ciddi bir bant zımpara makinesi,bununla hobi üstü iş yapan çok Avrupalı bıçakçı var..

Boyutları yanıtmasın,kaldır kondur bu alet için biraz zor,yalnış hatırlamıyorsam önüne gelecek tezgahla beraber kabaca 70kg gibiydi :)

Avantaj kısmı 2000*50 bant veya 1250*50 kullanılır,ama sabit bir tezgah ihtiyacı var..

Teşekkür ederim :)

+1 İnat ettikten sonra...

Teşekkürler,

Teşekkür ederim Sefa abi,

Bana da bir makine yapmak çok uzak geliyordu ama bu aleti de çok sevmiştim,

Bir heyecan başladık,ufak tefek aksilikler olsada sonunda %95'i bitti,geriside biter galiba :)

Boyutlarına aldanmayın, iki kişi zor kaldırıyor yerinden. Arkadaşlar malzemeden kaçmamış.

Aynen kaldır kondur zor,sabit tezgah makinesi oldu :)

Bilmem mi abi hiç, ne kadarlık bir malzemeden çıktığını çok iyi biliyorum :D Yerleştirirken çok az boşluk bırakarak yerleşim yapmıştık. Söylediklerimi şöyle düzenleyeyim; ev kullanıcıları için profesyonel bir makine. Kapladığı yer ufak ama yapacağı iş büyük.

Aynen Salim,

Herşey bir işi zihinde kurgulamayla başlar,

Zihinde bitmeyen iş hiçbir zaman bitmez,ben elime bir tane cıvata bile almadan bu makine bitmişti zaten...

ufak olan benim favorim oldu :) çok şirin ve güzel olmuş tebrikler güle güle kullanın :)

Teşekkürler Emrah,

Yalnız bütün makineler aynı,senin küçük dediğinde kol geride,ama değişken bant seçenekleri kullanılır..

+1  Bülent ustam,Mehmet ustam ve emeği geçen herkese ellerine sağlık demek istiyorum.Çok güzel olacak.Şimdiden tebrikler.İyi günlerde kullanın.

Teşekkür ederim,%95 bitti zaten geriside biter galiba :)

HALİL İBRAHİM

• 264
  • Meslek: Metalurji Malzeme
  • Yer: HATAY
« Yanıtla #17 : 24 Aralık 2014, 00:09:38 »
10 numara olmuş valla  :2up

tatenkof

• Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #18 : 24 Aralık 2014, 13:16:05 »
Helal olsun bitmişi harika olacak.

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
  • Meslek: Aydınlatma, Elektrik-Elektronik
  • Yer: İstanbul Maltepe
« Yanıtla #19 : 24 Aralık 2014, 13:24:03 »
elinize sağlık ustam tebrikler  :2up :2up :2up
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır.(Mustafa Kemal ATATÜRK)