Bıçak Sanatı - Forum

Atölye Muhabbeti => Kılıf Yapımı ve deri => Konuyu başlatan: Okangnkl - 25 Ekim 2016, 19:36:55

Başlık: Deri işleme ve Kullanılan Aletlerin Tanıtımı (Leathercraft)
Gönderen: Okangnkl - 25 Ekim 2016, 19:36:55
(http://i.hizliresim.com/J3valJ.jpg) (http://hizliresim.com/J3valJ)

Merhaba abilerim ve kardeşlerim;
Uzun zamandır Leathercraft hobisi ile ilgili aletlerin kullanımı, ne işe yaradıkları hakkında yazı yazmayı düşünüyordum. Benim, bu hobiye başlamam yaklaşık 1 sene oldu ve 1 sene içerisinde aletlerle ilgili öğrendiğim bilgileri sizinle de paylaşmak istiyorum. Açıklamaya geçmeden önce şunu da belirteyim; ben henüz bu hobide amatörüm ve forumda bu hobiye belki de yıllarını vermiş abilerimiz ve kardeşlerimiz vardır. Dolayısıyla söyleyeceğim şeylerde herhangi bir eksik veya yanlış bir kullanım varsa lütfen düzeltin ki doğru bilgiye ulaşmış olalım. :)

1 Kırmızı kutu;

Bu aletlerin hepsi deriyi kesme, biçme, inceltme ve işaretleme işlemleri ile ilgilidir.

A.   Bu alet deriyi inceltir, örnek vermek gerekirse bir çanta yapıyorsunuz, çantanın kemer kısmı yuvasına kolay girsin diye ağız kısmını inceltme işlemini bununla yapabilirsiniz vb. 

B.   Bu alet de hemen hemen (a) da ki ile aynı işlevi görmektedir vb.

C.   Yuvarlak dönen bir jilet başlığa sahip olup deriyi kesmenizi sağlar ayrıca köreldiği zaman ağızı değiştirilebilir. Gayet temiz ve düz kesimler yapabilirsiniz. (Tavsiyem düz kesim yapacaksanız kullanmanız, aksi takdirde başarılı sonuç vermeyebilir.)

D.    (a) ve (b) ile yapılan işlemleri bununla da yapabilirsiniz.

E.   Ve tabi ki olmazsa olmaz kalemler, düzgün çizimler düzgün kesimler demektir. Özellikle solda duran mavi kapaklı kalemi şiddetle almanızı tavsiye ediyorum SU İLE UÇAN KALEM diye geçiyor, mesela balta için kılıf yapıyorsunuz kağıda baltanın kalıbını çıkardınız ve çizimi deriye aktarmanız gerekiyor, bu kalem ile deriyi işaretlediniz istenmeyen yerlere de boya bulaştı, hemen bir ıslak mendil ile deriden kalem izini silebilirsiniz. Diğeri normal kurşun kalem ama kalemin ucunu resimde görüldüğü gibi açmanızı tavsiye ederim, bunu yaptığınız zaman gerçekten kağıda çizdiğiniz cismin izdüşümünü  düzgün bir şekilde çıkarabilirsiniz.

F.   Bu bildiğimiz neşter; ince işler için gerçekten başarılı iş yapıyor.

Ve tabi ki bunlara ek olarak kesme matı ve metal cetvel. (Tavsiyem kesme matını biraz büyük almanız resimdeki 60*90 cm ebadındadır. Aynı şekilde cetveli de büyük almanız yararlı olacaktır resimdeki 50 cm’dir.     

2 Siyah kutu;

Bu aletlerin tamamı dikiş işlemleri içindir.

A.   Deriye düzgün bir dikiş atmak için gerekli bir alettir, hizayı düzgün bir şekilde almanız ve deriye dikiş için iz çıkarmanızı sağlar. Kullanımına gelince yan tarafında resimde de görüldüğü gibi bir vida vardır, bu vida ile ayarlanarak derinin en dış tarafından iç tarafına doğru ne kadar aralıkta dikiş atılmak istenirse  hizanın oradan çekilmesini sağlar. Görüldüğü gibi 2 bacağı vardır biri derinin dış tarafına dayanır diğeri ise derinin üstüne basar ve bastırarak aşağıya doğru hareket ettirilir böylece iz deride belli olur.

B.   Bu aleti (a) da ki gibi düşünebilirsiniz tek farkı derinin yüzeyinden ince ve düz bir şekilde aşağıya doğru kabuk koparmasıdır. Bu olan şeyde şuna yarar; dikişi attığınızda eğer ki bunu kullanmamışsanız iplikler deriden bir miktar havada kalacaktır ama bunu kullanmışsanız alet deriye iplik için oyuk bıraktığından iplikler deriyle aynı seviyede kalacaktır. Bir nevi dikiş bitince ipi çekiçle ezmek gibi diyebiliriz. Kullanımı çok basittir resimde de görüldüğü gibi aletin tam ortasında parlak ve tırtıklı bir somun vardır bunu gevşettiğimizde aletin ucundaki siyah L şeklindeki parça sağa veya sola kayarak deriden hangi mesafede (dıştan içe doğru) dikiş izi bırakacağınızı ayarlamanızı sağlar. Gene aynı (a) da ki alet gibi aletin ucunda ki oval kısım derinin dışına gelirken diğer L şeklindeki parça derinin üstüne basar ve aşağıya doğru çektiğiniz de deriye oluk açmış olursunuz.

C.   Bunu şu şekilde anlatayım ki daha iyi anlaşılsın (a) veya (b)’yi kullanarak deriye dikiş atacağınız yere düz bir iz bıraktınız, daha sonra bu aletleri elinize alıp o bıraktığınız iz boyunca bastırarak dikiş mesafesi oluşturursunuz. Bunlarda tıpkı diğerleri gibi iz bırakır. Deriye delik açmaz. Birbirinden farkları ise aralarında ki MM farkıdır.

D.   Ve tabi ki deriye dikiş için olmazsa olmazlarımız mumlu iplikler.

E.   Bu aletler de tepesinden çekiçle vurmak kaydıyla deriye 3 mm aralıklarla dikiş için delik açar. Bu bende ki 3 mm’lik bir settir. Farklı aralıklarda olanları vardır. Fark ettiyseniz bunlar elinizde var ise ( c ) de ki alete pek gerek kalmıyor.

F.   Bu aletin ismi BIZ’dır. Deriye açılan delikleri genişleterek iğnenin daha rahat geçmesini bununla sağlayabilirsiniz veya ( c ) de ki alet ile deriye iz bıraktığınızda Bızı kullanarak delik açabilirsiniz.

G.   Tabi ki iğneler ve deliklerde zor geçen iğneleri çekmek için pense, bir de dikiş bittikten sonra ipi yakmak için çakmak.     

3 Sarı kutu;

İşin süs kısmı.

A.   Kemerlere delik açmak için kullanılan pensenin aynı işlevini görür. Farklı çapta değiştirilebilir uçları vardır. Üzerine bastırmak suretiyle deride delikler açar daha çok ( c ) de ki çıtçıtlar için kullanılır veya farklı dikiş tarzları için büyük delikler açılması gerektiğinde.

B.   Çıtçıtları ( c ) , çekiç ile vurmak suretiyle deriye monte etmeye yarayan bir settir. Çıtçıtın MM’resine  göre boyutları değişir.

C.   Çıtçıt ve farklı boncuklar.

4 Beyaz kutu;

Deri kenarlarına yumuşak ve cila çekilmiş gibi bir görüntü vermek için kullanılırlar.

A.   Derinin dışta kalan, dik görünen ve kesimden dolayı bozulan kenarını bununla alırsanız hem pürüzsüz hem de cilalı bir görüntü yakalamak için hazırlık yapmış olursunuz. 

B.   Bu oluklu tahtalar kimi zaman deriyi ıslatıp bir cismin kalıbı gibi durmasını istediğinizde deriye zarar vermeden bastırmanızı sağlar. Ama daha önemli bir işi vardır oda: derinin köşesini kenar boyasını sürdükten sonra veya önce, yakma işlemini yapmasıdır bu sayede baltanızın veya bıçağınızın dışta kalan kısmı daha parlak, cilalı ve yumuşak duracaktır.

C.   Bu alet de (a) da ki aletin daha geniş ağızlısıdır. Derinin köşelerinden daha fazla ve geniş yüzey alacaksanız kullanabilirsiniz.

D.   Ve tabi ki ince deri zımparası, köşelerdeki çapakları almaya ve bozuk kesimler yapmışsanız derinin köşesini bununla zımparalayarak daha düz bir köşe elde edersiniz.

5 Mor kutu;

Deriyi boyama, köşeleri cilalı ve parlak göstermek için kullanabilecek maddeler.

A.   Deri boyasıdır, kolaylıkla ayakkabıcılarda vb. yerlerde bulabilirsiniz. Eğer ki bir deriyi boyayacaksanız dikiş atmadan önce, deri parçalarını kestikten sonra ve köşeleri zımparalayıp temizledikten sonra boyamanızı tavsiye ederim. Dikiş attıktan sonra eğer boyayacaksanız kullandığınız ipi de boyamanız gerekebilir. Tabi bu bazı durumlarda gerekli olmaya bilir ve kişiden kişiye göre değişebilir.

B.   Kenar boyası, kenarların daha parlak, dolgun ve cilalı görünmesini sağlar.

C.   Balmumu, eğer ki kenar boyası elinizde yoksa mükemmel sonuç verir. Bence kenar boyasından daha sağlam iş çıkartıyor.

D.   Boya süngeri olmadan boyamaları yapmak biraz zor olabilir.  Bunun yerine ucu pamuklu çubuklar da kullanılabilir.

6 Mavi kutu;

A.   Ne işe yaradığını ben de pek bilmiyorum ve hiç kullanmadım. Tahminim deriye eğer ıslatıp motif çıkaracaksanız işe yarayabilir.

B.   Bu aletler ise kenarlardaki işlemler içinde kullanıldığı gibi mesela elinizde bir deri var fazla kalın ve katlanmak bilmiyor, siz de bir çantanın kapağını yapmak istiyorsunuz katlanmasını istediğiniz yeri bu aletler ile inceltebilirsiniz. Ve deri o incelttiğiniz yerden kolaylıkla katlanacaktır hatta öyle kalacaktır.   

Evet abilerim ve kardeşlerim yazdığım yazı inşallah işinize yarar, biraz uzun oldu ama kusura bakmayın. Daha detaylıda anlatabilirdim ama fazla uzun olmasın istedim. Bu sebepten elimden geldiğince, kafanıza takılan bir şeyler olursa yardımcı olmaya çalışırım. Son olarak bu seti Aliexpress.com üzerinden Çin’den aldım 15 günde elime ulaştı, gayet iş yapar bir settir, tabi resimde görünen bazı aletlerde sonradan alınmadır bilginiz olsun. Aşağıdaki videoyu da izlemenizde fayda var. Hepinize teşekkürler.

Video Linki:  https://www.youtube.com/watch?v=hXvxP9Kad9Q


Başlık: Ynt: Deri işleme ve Kullanılan Aletlerin Tanıtımı (Leathercraft)
Gönderen: Erdem Kırca - 25 Ekim 2016, 19:48:08
Elinize sağlık güzel bir paylaşım.
Başlık: Ynt: Deri işleme ve Kullanılan Aletlerin Tanıtımı (Leathercraft)
Gönderen: mustafaramazanoyar - 25 Ekim 2016, 20:42:10
Bilgiler için teşekkürler
acaba böyle bir set kaç liraya mal olur
Başlık: Ynt: Deri işleme ve Kullanılan Aletlerin Tanıtımı (Leathercraft)
Gönderen: Mustafasezer - 25 Ekim 2016, 20:45:24
Tam aradıgım bilgiler.Elinize emegınıze saglık
Başlık: Ynt: Deri işleme ve Kullanılan Aletlerin Tanıtımı (Leathercraft)
Gönderen: Okangnkl - 25 Ekim 2016, 21:55:22
Tam aradıgım bilgiler.Elinize emegınıze saglık
Elinize sağlık güzel bir paylaşım.
Teşekkür ederim, işinize yaradıysa ne mutlu bana :)
Başlık: Ynt: Deri işleme ve Kullanılan Aletlerin Tanıtımı (Leathercraft)
Gönderen: Okangnkl - 25 Ekim 2016, 22:01:05
Bilgiler için teşekkürler
acaba böyle bir set kaç liraya mal olur
Şöyle söyleyeyim;ben bu seti aldığım zaman Aliexpress'de yaklaşık 170 tl civarında bir para ödemiştim.Setten ayrı olarak aldığım kesme matı ve cetvel toplam 60+11 tl 71 tl tutmuştu ve Türkiye'den almıştım.Yaklaşık 250 tl ye toplanabilir.Tabi siz Aliexpress'den belki daha ucuza bulabilirsiniz çünkü bir çok satıcı ve farklı fiyat var.
Başlık: Ynt: Deri işleme ve Kullanılan Aletlerin Tanıtımı (Leathercraft)
Gönderen: deserteagle - 26 Ekim 2016, 08:54:34
Eline sağlık.

Konuyu hemen sabitledim.

-- o --

Aslında kurcalanabilecek çok çok şeye rastlamadım ama yine de adlar ve ifadeler üzerine ben de bildiklerimi paylaşayım. Metne katkım olsun hem de başka katkısı olabilecek olan varsa önünü açsın.

* Leathercraft? - dericilik, saraçlık? Buna acaba ne demeli?
* 1-a,1-b,1-d deriyi "tıraşlama"ya yarıyor.
* 1-c deriyi "biçmeye" yarıyor.

* Sizin sette geçmiyor, diğerleri sayesinde pek de gerek kalmamış ancak "Bıçkı" ve "battal bıçkı" da deriyi tıraşlamakta ve biçmekte kullanılan başka bir alet.
Başlık: Ynt: Deri işleme ve Kullanılan Aletlerin Tanıtımı (Leathercraft)
Gönderen: mustafaramazanoyar - 26 Ekim 2016, 09:53:37
Bilgiler için teşekkürler
acaba böyle bir set kaç liraya mal olur
Şöyle söyleyeyim;ben bu seti aldığım zaman Aliexpress'de yaklaşık 170 tl civarında bir para ödemiştim.Setten ayrı olarak aldığım kesme matı ve cetvel toplam 60+11 tl 71 tl tutmuştu ve Türkiye'den almıştım.Yaklaşık 250 tl ye toplanabilir.Tabi siz Aliexpress'den belki daha ucuza bulabilirsiniz çünkü bir çok satıcı ve farklı fiyat var.
tesekkurler
Başlık: Ynt: Deri işleme ve Kullanılan Aletlerin Tanıtımı (Leathercraft)
Gönderen: deserteagle - 26 Ekim 2016, 10:44:18
Kurcalanacak çok çok şeye rastlamadım diyecekken rastladım demişim, şimdi düzelttim. Kusura bakma  :(
Başlık: Ynt: Deri işleme ve Kullanılan Aletlerin Tanıtımı (Leathercraft)
Gönderen: Okangnkl - 26 Ekim 2016, 11:09:45
Eline sağlık.

Konuyu hemen sabitledim.

-- o --

Aslında kurcalanabilecek çok çok şeye rastlamadım ama yine de adlar ve ifadeler üzerine ben de bildiklerimi paylaşayım. Metne katkım olsun hem de başka katkısı olabilecek olan varsa önünü açsın.

* Leathercraft? - dericilik, saraçlık? Buna acaba ne demeli?
* 1-a,1-b,1-d deriyi "tıraşlama"ya yarıyor.
* 1-c deriyi "biçmeye" yarıyor.

* Sizin sette geçmiyor, diğerleri sayesinde pek de gerek kalmamış ancak "Bıçkı" ve "battal bıçkı" da deriyi tıraşlamakta ve biçmekte kullanılan başka bir alet.
Kurcalanacak çok çok şeye rastlamadım diyecekken rastladım demişim, şimdi düzelttim. Kusura bakma  :(
Düzeltmelerin için teşekkürler Eylem abi ,kelimeleri böyle kullanmak çok daha doğru olmuş.Önemli değil.:)
Başlık: Ynt: Deri işleme ve Kullanılan Aletlerin Tanıtımı (Leathercraft)
Gönderen: atikmehmet - 27 Ekim 2016, 01:03:14
Okan Hocam ellerin dert görmesin. Bu kadar uğraşmış üşenmemişsin. Hani forum üyelerine puan verecek olsam ben yakın zamandaki hakkımın tamamına yakınını sana gözüm kapalı verirdim yani :) Tekrardan çok teşekkür ederim.
Başlık: Ynt: Deri işleme ve Kullanılan Aletlerin Tanıtımı (Leathercraft)
Gönderen: deserteagle - 27 Ekim 2016, 08:54:24
Ben çok güzel bir emsal olduğu için özellikle teşekkür ediyorum. Çok zaman forumda teknik bilgi birikimini oluşturmak için bir şeyler oluşturmaya yazmaya çabalıyorum ama çok zaman da bunu o kadar çok yapmak istemiyorum. Bir kişinin, beş kişinin, on kişinin bilgisi gücü biter ama hepimiz birleşirsek ortaya bir dağ çıkarırız.  :2up
Başlık: Ynt: Deri işleme ve Kullanılan Aletlerin Tanıtımı (Leathercraft)
Gönderen: yunus_cbn - 29 Ekim 2016, 09:15:30
Eline emeğine sağlık okan kardeşim. Bunlar çok yararlı bilgiler olmuş. Her zaman söylerim bilmek ayrı anlatmak ayrı diye. Sen çok güzel ifade etmissin tebrik ederim. Bu arada be seti yanlış hatırlamıyorsam 40 $ a siparis verdim hâlâ bekliyoruz :) öte yandan deri süsleme için yaklaşık 20 damga 8 gün içinde elime ulaştı. Nasıl oldu ben de anlamadım hâlâ :) taa Çinden buraya 8 günde teslimat bu belkide Türkiye rekoru olabilir  :)

CUMHURİYET BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN
Başlık: Ynt: Deri işleme ve Kullanılan Aletlerin Tanıtımı (Leathercraft)
Gönderen: Okangnkl - 31 Ekim 2016, 12:19:07
Okan Hocam ellerin dert görmesin. Bu kadar uğraşmış üşenmemişsin. Hani forum üyelerine puan verecek olsam ben yakın zamandaki hakkımın tamamına yakınını sana gözüm kapalı verirdim yani :) Tekrardan çok teşekkür ederim.
Estağfurullah,güzel yorumunuz için teşekkür ederim,benim asıl sevincim bir işe yaradığını görmek :)
Başlık: Ynt: Deri işleme ve Kullanılan Aletlerin Tanıtımı (Leathercraft)
Gönderen: Okangnkl - 31 Ekim 2016, 12:21:39
Ben çok güzel bir emsal olduğu için özellikle teşekkür ediyorum. Çok zaman forumda teknik bilgi birikimini oluşturmak için bir şeyler oluşturmaya yazmaya çabalıyorum ama çok zaman da bunu o kadar çok yapmak istemiyorum. Bir kişinin, beş kişinin, on kişinin bilgisi gücü biter ama hepimiz birleşirsek ortaya bir dağ çıkarırız.  :2up
Rica ederim,çok güzel bişey söylediniz,bu dağı ortaya çıkartıp yeşillendirmek bizim elimizde :)
Başlık: Ynt: Deri işleme ve Kullanılan Aletlerin Tanıtımı (Leathercraft)
Gönderen: Okangnkl - 31 Ekim 2016, 12:32:45
Eline emeğine sağlık okan kardeşim. Bunlar çok yararlı bilgiler olmuş. Her zaman söylerim bilmek ayrı anlatmak ayrı diye. Sen çok güzel ifade etmissin tebrik ederim. Bu arada be seti yanlış hatırlamıyorsam 40 $ a siparis verdim hâlâ bekliyoruz :) öte yandan deri süsleme için yaklaşık 20 damga 8 gün içinde elime ulaştı. Nasıl oldu ben de anlamadım hâlâ :) taa Çinden buraya 8 günde teslimat bu belkide Türkiye rekoru olabilir  :)

CUMHURİYET BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN
Ben teşekkür ederim,sonuçta bunu yazıp bir işe yaramadığını görmek beni daha çok üzerdi.Deri süsleme için seti bende bir aralar almayı düşünüyordum daha sonrasında vazgeçtim.Büyük ihtimal seti aldığınız  satıcı kargo paketini verdikten hemen sonra kargo şirketi yola çıkmış,çünkü bazı kargo şirketleri 1 hafta kadar malların toplanmasını bekleyip daha sonrasında sevk işlemine başlıyorlar.Hızlı ulaşan ürünler gerçekten mutluluk verici oluyor. :)
Başlık: Ynt: Deri işleme ve Kullanılan Aletlerin Tanıtımı (Leathercraft)
Gönderen: yunus_cbn - 31 Ekim 2016, 18:23:29
Kesinlikle mutluluk verici oluyor. Öte yandan deri işleme setini beklemek ise sinir bozucu kim bilir ne zaman gelecek :) deri kılıf dikip süsleme yaptıysaniz paylasirsaniz sevinirim
Başlık: Ynt: Deri işleme ve Kullanılan Aletlerin Tanıtımı (Leathercraft)
Gönderen: Tolga Yıldız - 31 Ekim 2016, 19:18:22
6A  deri üzerine desen aktarmak için kullanılıyor. Elinizde bulunan veya internetten bulduğunuz vektorel çizimleri eskiz kağıdına aktardıktan sonra bant ile deri üzerine yapıştırıyorsunuz. Ardından bu alet ile hatların üzerinden geçerek deseni deriye aktarmış oluyorsunuz.Örnek

(https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/q81/s370x247/14642120_1712770725714037_1218172529401190676_n.jpg?oh=88e0c2ccea207f0fb87e1316ff66ec13&oe=58CE7BE7)
Başlık: Ynt: Deri işleme ve Kullanılan Aletlerin Tanıtımı (Leathercraft)
Gönderen: Tolga Yıldız - 31 Ekim 2016, 20:12:20
Çok yakın zamanda bende aliexpressten deri işleme aletleri edindim. Deri üzerine desen vermek için kullanılan ismine kraft dedikleri ve Türkiyede tanesini 25-50 tl arasında sattıkları aletlerin 20 tanesini 25 TL ye aldım üstelik çokta memnun kaldım ürünlerden.

(http://i.hizliresim.com/mEBY2P.jpg)

(http://i.hizliresim.com/2jAXJN.jpg)

Bu desenleride kullanarak yaptığım son kılıf çalışmam şu

(http://i.hizliresim.com/Y40Xgj.jpg)

Aldığım diğer ürünler
(http://i.hizliresim.com/88B4Yk.jpg)
(http://i.hizliresim.com/D3ZN7l.jpg)
(http://i.hizliresim.com/E3oaPq.jpg)
(http://i.hizliresim.com/jBZkyj.jpg)

Ben delik delme işlemlerimi şu aletin 2 numaralı ucu ile yapıyorum. Delik aralıklarını daha geniş tutuyorum. Bu aleti bauhaustan almıştım.
(http://i.hizliresim.com/aXWOzB.jpg)
Başlık: Ynt: Deri işleme ve Kullanılan Aletlerin Tanıtımı (Leathercraft)
Gönderen: Okangnkl - 31 Ekim 2016, 22:06:21
Çok yakın zamanda bende aliexpressten deri işleme aletleri edindim. Deri üzerine desen vermek için kullanılan ismine kraft dedikleri ve Türkiyede tanesini 25-50 tl arasında sattıkları aletlerin 20 tanesini 25 TL ye aldım üstelik çokta memnun kaldım ürünlerden.

(http://i.hizliresim.com/mEBY2P.jpg)

(http://i.hizliresim.com/2jAXJN.jpg)

Bu desenleride kullanarak yaptığım son kılıf çalışmam şu

(http://i.hizliresim.com/Y40Xgj.jpg)

Aldığım diğer ürünler
(http://i.hizliresim.com/88B4Yk.jpg)
(http://i.hizliresim.com/D3ZN7l.jpg)
(http://i.hizliresim.com/E3oaPq.jpg)
(http://i.hizliresim.com/jBZkyj.jpg)

Ben delik delme işlemlerimi şu aletin 2 numaralı ucu ile yapıyorum. Delik aralıklarını daha geniş tutuyorum. Bu aleti bauhaustan almıştım.
(http://i.hizliresim.com/aXWOzB.jpg)
Kılıf çok güzel olmuş elinize emeğinize sağlık ve seti güzel günlerde kullanın.Türkiye de bulmak biraz zor,bulunsa bile biraz pahalı,o yüzden iyi ki Aliexpress var :) 
Başlık: Ynt: Deri işleme ve Kullanılan Aletlerin Tanıtımı (Leathercraft)
Gönderen: Okangnkl - 31 Ekim 2016, 22:09:21
Resimde ki set gerçekten deriye desen çıkarmak için gerekli,henüz bu setlerle ilgili bir tecrübem yok,bir aralar yakın takibe almıştım bu seti,sipariş verecektim ki başka bir yöntem keşfettim;eğer ki deriye bir motif çıkaracaksam ,deri yakma Havyası ile bunu yapıyorum.Bu yöntemde başka bir alternatif olabilir.Ama şunu söylemeliyim ki elinizde yumuşak güzel bir deri varsa bu setler ile harika işler çıkarılabiliyor.Yakın zamanda bende alırım belki :) Havya ile deriye motif çıkarma,ilgili video linki:https://www.youtube.com/watch?v=u3fas4cctxY
Başlık: Ynt: Deri işleme ve Kullanılan Aletlerin Tanıtımı (Leathercraft)
Gönderen: Tolga Yıldız - 01 Kasım 2016, 21:38:51
Desen verme aletlerinin (craft) linkini isteyen arkadaşlar olmuş buradan paylaşayım.

https://goo.gl/KtmzwK

iz belirleme, kenar düzeltme oluk açma seti

https://goo.gl/WuV9ge

ürünleri aliexpressin mobil uygulamasından alırsanız 0,5 -2 dolar arası daha ucuz oluyor..
Başlık: Ynt: Deri işleme ve Kullanılan Aletlerin Tanıtımı (Leathercraft)
Gönderen: yunus_cbn - 03 Kasım 2016, 20:23:16
Bu desen çıkarma aparatlarinda  bende almıştım söylediğiniz gibi gayet memnunum :)
Başlık: Ynt: Deri işleme ve Kullanılan Aletlerin Tanıtımı (Leathercraft)
Gönderen: Gölge - 21 Kasım 2016, 17:39:35
Çok yararlı bir paylaşım olmuş, bugün Çin'den aletler geldi tekrar okudum, hepnize teşekkürler.
Başlık: Ynt: Deri işleme ve Kullanılan Aletlerin Tanıtımı (Leathercraft)
Gönderen: yunus_cbn - 23 Kasım 2016, 22:20:24
Evet arkadaşlar AliExpress den benim de deri işleme aletlerim geldi :) görelim mevlam neyler neylerse güzel eyler :) yalnız bir kaç sıkıntı var arkadaşlar sormak istediğim kaliteli 2.5 -3 mm deri bulmak gerçekten Zor. Bir kaç çeşit deri boyası aldım ilk aldığım 100mg'likyada cc'lik herneyse o çok iyiydi ondan sonra aldığım diğer iki boyanın üzerinde marka yoktu ve gerçekten kalitesiz boya çıktılar 4 kere boyadigim halde deriyi tamamen kapatmıyor. Bir de kılıfın kenarlarına sürülen o boya gibi olan maddenin ismi cismi ne nereden temin edilebilir? Ve deri de kullanılan cilayi da temin nereden temin edebiliriz. Ankara da bu konuda bir kaç iyi dükkan olduğunu işitmiştim ama kimdir nedir bilmem. Var mi gören duyan iletişim bilgileri mevcut olan
Başlık: Ynt: Deri işleme ve Kullanılan Aletlerin Tanıtımı (Leathercraft)
Gönderen: Okangnkl - 24 Kasım 2016, 18:55:31
Evet arkadaşlar AliExpress den benim de deri işleme aletlerim geldi :) görelim mevlam neyler neylerse güzel eyler :) yalnız bir kaç sıkıntı var arkadaşlar sormak istediğim kaliteli 2.5 -3 mm deri bulmak gerçekten Zor. Bir kaç çeşit deri boyası aldım ilk aldığım 100mg'likyada cc'lik herneyse o çok iyiydi ondan sonra aldığım diğer iki boyanın üzerinde marka yoktu ve gerçekten kalitesiz boya çıktılar 4 kere boyadigim halde deriyi tamamen kapatmıyor. Bir de kılıfın kenarlarına sürülen o boya gibi olan maddenin ismi cismi ne nereden temin edilebilir? Ve deri de kullanılan cilayi da temin nereden temin edebiliriz. Ankara da bu konuda bir kaç iyi dükkan olduğunu işitmiştim ama kimdir nedir bilmem. Var mi gören duyan iletişim bilgileri mevcut olan
Benim kullandığım deri boyası Derby markasına ait,uzun zamandan beridir kullanırım hiç bir sıkıntısını yaşamadım tavsiye ederim.Kılıf kenarına sürülen maddenin ismi ise Kenar Boyası veya Kenar Dolgu Boyası diye geçer.Gerçekten malzemeleri bulmak biraz zor,araştırmak gerekiyor,ben uzun uğraşlar sonucu Kayseri'de bu tip malzemelerin hepsinin bir arada satıldığı bir mekan buldum haftada 1 de uğradığım yerdir.Malum bulunca kaybetmek istemiyor insan :) Ankara da nerelerde satıldığına dair bir bilgim yok yalnız ayakkabı malzemeleri satan yerlerde bulunması yüksek ihtimal.
Başlık: Ynt: Deri işleme ve Kullanılan Aletlerin Tanıtımı (Leathercraft)
Gönderen: yunus_cbn - 26 Kasım 2016, 23:35:58
Evet arkadaşlar AliExpress den benim de deri işleme aletlerim geldi :) görelim mevlam neyler neylerse güzel eyler :) yalnız bir kaç sıkıntı var arkadaşlar sormak istediğim kaliteli 2.5 -3 mm deri bulmak gerçekten Zor. Bir kaç çeşit deri boyası aldım ilk aldığım 100mg'likyada cc'lik herneyse o çok iyiydi ondan sonra aldığım diğer iki boyanın üzerinde marka yoktu ve gerçekten kalitesiz boya çıktılar 4 kere boyadigim halde deriyi tamamen kapatmıyor. Bir de kılıfın kenarlarına sürülen o boya gibi olan maddenin ismi cismi ne nereden temin edilebilir? Ve deri de kullanılan cilayi da temin nereden temin edebiliriz. Ankara da bu konuda bir kaç iyi dükkan olduğunu işitmiştim ama kimdir nedir bilmem. Var mi gören duyan iletişim bilgileri mevcut olan
Benim kullandığım deri boyası Derby markasına ait,uzun zamandan beridir kullanırım hiç bir sıkıntısını yaşamadım tavsiye ederim.Kılıf kenarına sürülen maddenin ismi ise Kenar Boyası veya Kenar Dolgu Boyası diye geçer.Gerçekten malzemeleri bulmak biraz zor,araştırmak gerekiyor,ben uzun uğraşlar sonucu Kayseri'de bu tip malzemelerin hepsinin bir arada satıldığı bir mekan buldum haftada 1 de uğradığım yerdir.Malum bulunca kaybetmek istemiyor insan :) Ankara da nerelerde satıldığına dair bir bilgim yok yalnız ayakkabı malzemeleri satan yerlerde bulunması yüksek ihtimal.
gokhan kardeşim o zaman sen bana biraz yardımcı olacaksın :)
Başlık: Ynt: Deri işleme ve Kullanılan Aletlerin Tanıtımı (Leathercraft)
Gönderen: Okangnkl - 27 Kasım 2016, 13:36:52
Seve seve yardımcı olurum,özelden mesaj attım.
Başlık: Ynt: Deri işleme ve Kullanılan Aletlerin Tanıtımı (Leathercraft)
Gönderen: mansur doğan - 09 Aralık 2016, 20:53:24
okan bey kayseride bu tip malzemeleri nereden ulabiliriz adres fln atamazmısınız
Başlık: Ynt: Deri işleme ve Kullanılan Aletlerin Tanıtımı (Leathercraft)
Gönderen: yunus_cbn - 09 Aralık 2016, 21:09:38
Okan kardeşim yardımların icin gerçekten çok teşekkürler bütün gönderdiğin malzemeler çok kaliteli çok çok sagolasin :)
Başlık: Ynt: Deri işleme ve Kullanılan Aletlerin Tanıtımı (Leathercraft)
Gönderen: Okangnkl - 09 Aralık 2016, 21:21:41
okan bey kayseride bu tip malzemeleri nereden ulabiliriz adres fln atamazmısınız
Kayseri'de bıçakçıların,kumaşçıların,ayakkabıcıların bolca bulunduğu Camikebir Mahallesinde SAĞLAM TİCARET adındaki dükkanda her türlü deri,boya,iplik,çıtpıt boncuk gibi malzemeleri bulabilirsiniz.Mehmet Ayvaz adındaki sevecen bir abimiz işletiyor dükkanı.Sürekli alışveriş yaptığım yerdir.

Adres: Camikebir Mah. Tutluhan Sok. 47 Melikgazi, Kayseri   
Başlık: Ynt: Deri işleme ve Kullanılan Aletlerin Tanıtımı (Leathercraft)
Gönderen: Okangnkl - 09 Aralık 2016, 21:24:16
Okan kardeşim yardımların icin gerçekten çok teşekkürler bütün gönderdiğin malzemeler çok kaliteli çok çok sagolasin :)
Rica ederim abicim ne demek beklentileri karşıladıysa ne mutlu bana, ayrıca onları kaliteli yapan eldeki maharettir :)
Başlık: Ynt: Deri işleme ve Kullanılan Aletlerin Tanıtımı (Leathercraft)
Gönderen: Okangnkl - 09 Aralık 2016, 22:12:10
okan bey kayseride bu tip malzemeleri nereden ulabiliriz adres fln atamazmısınız
Eğer seti soruyorsanız adresiniz Türkiye olmamalı zira pahalı ve hepsine ulaşmak birazcık zor,Aliexpress.com üzerinden resimdeki aletleri daha uygun fiyata biraz beklemek koşuluyla Çin den getirtmek daha mantıklı olacaktır.
Başlık: Ynt: Deri işleme ve Kullanılan Aletlerin Tanıtımı (Leathercraft)
Gönderen: çömez - 03 Ocak 2017, 17:27:01
Ali express ten adlığınız setin adı nedir ?
Başlık: Ynt: Deri işleme ve Kullanılan Aletlerin Tanıtımı (Leathercraft)
Gönderen: Okangnkl - 03 Ocak 2017, 19:03:11
Ali express ten adlığınız setin adı nedir ?
Ben yaklaşık 1,5 sene önce daha ucuza almıştım,şuanda fiyatı biraz artmış,almadan önce Aliexpress arama bölümüne LEATHERCRAFT SET yazarsanız benim setin aynısı olmasa bile (yani içindeki aletler 1 eksik 1 fazla olabilir.) sizin ihtiyacınıza ve bütçenize göre daha doğru bir tercih yapmış olursunuz.Eğer ki aklınızda hangisini daha çok veya az kullanırım bilmiyorumki ? diye bir soru gelirse daha detaylı olarak tavsiyelerde bulunabilirim ama halihazırda kafanızda bir fikir varsa zaten buna gerek kalmayacaktır.Kısacası bu seti daha çok ne üretmek için istiyorsunuz ? Çanta,bıçak kılıfı vs. Ona göre setten ekle çıkar yapabiliriz ve böylece fiyatta düşecektir  :2up Daha iyi anlaşılması açısından benimle ilgili bir örnek veriyim Ben bu seti pek fazla bilgim olmadan almıştım "Nasıl olsa gelince öğrenirim" diye,ama bilgim artıkça bazı gereksiz şeyler aldığımı gördüm ve çok nadir kullandığım aletler.Mesela buna benzer setler vardı şuanki setin içindeki kullanmadığım aletlerin olmayıpta benim sonradan aldığım dikiş için delme setinin olduğu yani iki defa iş yaptım (aliexpress bekleme süresi) ve param boşa gitti...   

Lİnk:https:  https://tr.aliexpress.com/item/1set-20pcs-Leathercraft-Set-Kit-Punch-Stitching-Sewing-Leather-Tools-DIY-Stamp-Hand-Gift/32593593815.html?spm=2114.010208.3.37.JNCK9G&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_4_10065_10068_10000009_10084_10083_10080_10082_10081_10060_10062_10056_10055_10054_10059_10099_10078_10079_426_10103_10073_10102_10096_10052_10053_10050_10107_10051_10106,searchweb201603_9,afswitch_3&btsid=5c18f08c-d592-46fd-bf50-637f3393bc7d
Başlık: Ynt: Deri işleme ve Kullanılan Aletlerin Tanıtımı (Leathercraft)
Gönderen: zucchero - 04 Ocak 2017, 12:04:00
1-a 'da yer alan ve deriyi inceltmede kullanılan aparatı kozmetik ürün satan büyük mağazaların ayak bakım reyonlarında bulabilirsiniz. İsmi "nasır bıçağı" diye geçiyor.
Başlık: Ynt: Deri işleme ve Kullanılan Aletlerin Tanıtımı (Leathercraft)
Gönderen: eagle - 24 Şubat 2017, 22:59:40
Değerli arkadaşlar konuya ben de bir ek yapmak istedim, deriye el dikişi yapmak için İngilizce de "stitching pony" denilen Türkçe tabirini bilmediğim bir aleti tanıtmak istedim. Daha önceki kullanımlarında bir sandalyeye oturularak kullanıldığı için herhalde bu isim verilmiş. Bu gün yapımını tamamladığım ve henüz kullanmadığım aletin resimlerini ekliyorum.
Başlık: Ynt: Deri işleme ve Kullanılan Aletlerin Tanıtımı (Leathercraft)
Gönderen: Okangnkl - 25 Şubat 2017, 14:02:50
Değerli arkadaşlar konuya ben de bir ek yapmak istedim, deriye el dikişi yapmak için İngilizce de "stitching pony" denilen Türkçe tabirini bilmediğim bir aleti tanıtmak istedim. Daha önceki kullanımlarında bir sandalyeye oturularak kullanıldığı için herhalde bu isim verilmiş. Bu gün yapımını tamamladığım ve henüz kullanmadığım aletin resimlerini ekliyorum.
Elinize kolunuza sağlık çok güzel olmuş  :2up bende bir aralar yapmayı düşünüyordum bu aletten güzel ve sağlam dikişler çıkarmak için gerekli bir alet,acaba maliyeti ne oldu size ?

Yapımı ile ilgili detaylı bir video: https://www.youtube.com/watch?v=Dxp4YjY85dM&list=PLNkvrZvxQE5r62H9tI3xfKjwFtLNTGUNJ&index=2
Başlık: Ynt: Deri işleme ve Kullanılan Aletlerin Tanıtımı (Leathercraft)
Gönderen: çömez - 25 Şubat 2017, 20:53:08
Bıçak kılıfı için .
Başlık: Ynt: Deri işleme ve Kullanılan Aletlerin Tanıtımı (Leathercraft)
Gönderen: Okangnkl - 25 Şubat 2017, 23:50:15
Bıçak kılıfı için .
Konunun en başındaki fotoğrafa göre söylüyorum kolay anlaşılması açısından;
Beyaz kutu:B ve D,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,A ve C de alınabilir ama Mavi kutudaki B ile aynı işleri yapıyorlar.D ise ince zımparadır illa oradan alınacak diye bir şey yok tedarik etmek kolaydır.
Sarı kutu:A ve B,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,B sete dahil değil sonradan alınma.
Mavi kutu:B
Siyah kutu:A,B,E ve F,,,,,,,,,,,,,,,Buradaki E sete dahil değildir.Ben sonradan almıştım ama onunda bulunduğu takımlar var Aliexpresste.
Bunlara ek olarak;
Biraz aliexpresste gezinirseniz hepsinin ayrı ayrı satıldığını göreceksiniz.Tercih sizin isterseniz hepsini ayrı ayrı bulup fiyat çıkartın,ya da toplu setlerden size en yakın olanı seçip karşılaştırma yapabilirsiniz.Kolay gelsin  :2up
Başlık: Ynt: Deri işleme ve Kullanılan Aletlerin Tanıtımı (Leathercraft)
Gönderen: eagle - 26 Şubat 2017, 00:34:24
Teşekkür ederim, maliyeti her halde 15 TL'yi geçmemiştir, ben kullandığım ahşabı Bauhaus'tan satın aldım, tabandaki kaideyi tutan kısmı blok olarak bulamadığım için yapıştırarak blok elde ettim, iki tane vida, iki tane kelebek civata ve bir de sol kanatta açılıp kapanmayı sağlayan menteşe var, bunları daha önce almıştım, her halde dört beş lirayı geçmez.
Başlık: Ynt: Deri işleme ve Kullanılan Aletlerin Tanıtımı (Leathercraft)
Gönderen: çömez - 26 Şubat 2017, 16:40:21
Çok teşşekürler , bir de nasıl yapıldığını öğrenmek kaldı  ;D .
Başlık: Ynt: Deri işleme ve Kullanılan Aletlerin Tanıtımı (Leathercraft)
Gönderen: Okangnkl - 26 Şubat 2017, 19:13:42
Teşekkür ederim, maliyeti her halde 15 TL'yi geçmemiştir, ben kullandığım ahşabı Bauhaus'tan satın aldım, tabandaki kaideyi tutan kısmı blok olarak bulamadığım için yapıştırarak blok elde ettim, iki tane vida, iki tane kelebek civata ve bir de sol kanatta açılıp kapanmayı sağlayan menteşe var, bunları daha önce almıştım, her halde dört beş lirayı geçmez.
Gerçekten çok güzel olmuş maliyetide fazla değilmiş bende bir el atıyım en iyisi  :2up
Başlık: Ynt: Deri işleme ve Kullanılan Aletlerin Tanıtımı (Leathercraft)
Gönderen: Okangnkl - 26 Şubat 2017, 19:27:49
Çok teşşekürler , bir de nasıl yapıldığını öğrenmek kaldı  ;D .
Nasıl yapılması gerektiği artık sizin hayal gücünüze ve el becerinize kalmış,tasarımınızı yapın deriyi kesip biçin,tabi bunları yapmadan önce gerekli videoları izlemekte fayda var.Youtubeye MAKE A LEATHER KNİFE SHEATH veya HOW TO LEATHER KNİFE SHEATH yazarsanız gerekli videolar karşınıza çıkar.Videolar yeterli olmaazsa forumda sizinle aynı şehirde olan size yardımcı olacak abilerimizi mutlaka vardır mesaj atıp iletişime geçebilirsiniz.Kolay gelsin  :2up Birde unutmadan bıçak kılıfı yapımında en çok kullanılan bir dikiş örneğini izlemenizi tavsiye ederim.
https://www.youtube.com/watch?v=8p_jc7SGIls
https://www.youtube.com/watch?v=VTzjj_9CGD8
Başlık: Ynt: Deri işleme ve Kullanılan Aletlerin Tanıtımı (Leathercraft)
Gönderen: eagle - 27 Şubat 2017, 02:12:58
şu video çok güzel açıklıyor, ben bunu örnek aldım, başkaca da pek çok videolar var bu konuda.
Başlık: Ynt: Deri işleme ve Kullanılan Aletlerin Tanıtımı (Leathercraft)
Gönderen: eagle - 27 Şubat 2017, 02:15:59
https://www.youtube.com/watch?v=Dxp4YjY85dM
Başlık: Ynt: Deri işleme ve Kullanılan Aletlerin Tanıtımı (Leathercraft)
Gönderen: çömez - 27 Şubat 2017, 15:40:44
Bu sitedekileri görünce kılıf işini bırakacaktım , taki bunları görene kadar .
http://www.handandleathercraft.com/index.php?route=journal2/quickview&pid=341
http://www.handandleathercraft.com/index.php?route=journal2/quickview&pid=341
Bir de orjinal diye o kadar fark var .  :D
Başlık: Ynt: Deri işleme ve Kullanılan Aletlerin Tanıtımı (Leathercraft)
Gönderen: eagle - 27 Şubat 2017, 18:03:20
Bu sitedekileri görünce kılıf işini bırakacaktım , taki bunları görene kadar .
http://www.handandleathercraft.com/index.php?route=journal2/quickview&pid=341
http://www.handandleathercraft.com/index.php?route=journal2/quickview&pid=341
Bir de orjinal diye o kadar fark var .  :D
Bunları yapmak çok daha kolay, yeter ki ahşabı bulabilelim.
Başlık: Ynt: Deri işleme ve Kullanılan Aletlerin Tanıtımı (Leathercraft)
Gönderen: Neyro61 - 20 Mart 2017, 12:07:15
Arkadaşlar yuvarlak kenar kesimi için hangi aleti kullanıyorsunuz çözümünüz nedir.

Bunlardan kullanan var mı?
http://www.ayakkabimalzemesi.com/urun/yarim-agiz-vurma-kemer-ucu-zimba-konik/7634
Başlık: Ynt: Deri işleme ve Kullanılan Aletlerin Tanıtımı (Leathercraft)
Gönderen: Okangnkl - 21 Mart 2017, 14:14:08
Arkadaşlar yuvarlak kenar kesimi için hangi aleti kullanıyorsunuz çözümünüz nedir.

Bunlardan kullanan var mı?
http://www.ayakkabimalzemesi.com/urun/yarim-agiz-vurma-kemer-ucu-zimba-konik/7634
Linkte yolladıklarınız bu iş için gayet uygun yalnız derideki kenarın çapı ne kadar olcak buna göre ayrı ayrı almanız gerekir.Bu sitede en büyük 2,5 cm mevcut.Daha küçük olanları bozuk para ile yapabilirsiniz veya daha büyük çapta olanları,etrafınızdan bazı oval kenarlı nesnelerden deriye çizerek kesipte yapabilirsiniz.Örnek: (Bir dondurma kutusunun köşesi gibi...) Bu aletler sadece işinizi hızlandırır ve diğerine göre daha pürüssüz kesim yapar,ama pürüzlü kenarlar içinde zımpara vs. işlemler yapıyoruz zaten.Bence illa almak şart değildir.
Başlık: Ynt: Deri işleme ve Kullanılan Aletlerin Tanıtımı (Leathercraft)
Gönderen: Okangnkl - 21 Mart 2017, 14:22:59
Arkadaşlar yuvarlak kenar kesimi için hangi aleti kullanıyorsunuz çözümünüz nedir.

Bunlardan kullanan var mı?
http://www.ayakkabimalzemesi.com/urun/yarim-agiz-vurma-kemer-ucu-zimba-konik/7634
Bunlara ek olarak oval kenarlı cetveller vardır.Bilginiz olsun.

(http://i.hizliresim.com/r3EyG3.png) (http://hizliresim.com/r3EyG3)

(http://i.hizliresim.com/7qAQjN.png) (http://hizliresim.com/7qAQjN)

Link:  https://tr.aliexpress.com/item/Acrylic-Belt-Billet-Buckle-Head-Templates-Stencil-Board-DIY-Belt-Craft-Tool-Leather-Craft/32757925246.html?spm=2114.010108.3.151.KnD36e&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_6_10065_10068_433_434_10136_10137_10138_10060_10062_10141_10056_10140_10055_10054_10059_123_10099_10103_10102_10096_10052_10053_10050_10107_10142_10051_10106_10526_10529_10084_10083_10080_10082_10081_10110_10111_10112_10113_10114_10517_10078_10079_10073_10070_10122_10123_10124-10517,searchweb201603_13,afswitch_1,ppcSwitch_2,single_sort_0_default&btsid=95215737-7d8c-4dcc-93ff-4ae7161c17bc&algo_expid=fd7fd067-31f1-419c-b68b-b7ea33d1dacc-17&algo_pvid=fd7fd067-31f1-419c-b68b-b7ea33d1dacc

Link:  https://tr.aliexpress.com/item/Acrylic-Belt-Tail-Round-Hole-Stencil-Templates-Leather-Strap-Craft-DIY-Template-Board-Tool-for-Leathercraft/32780802106.html?spm=2114.010108.3.80.4x5IYB&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_6_10065_10068_433_434_10136_10137_10138_10060_10062_10141_10056_10140_10055_10054_10059_123_10099_10103_10102_10096_10052_10053_10050_10107_10142_10051_10106_10526_10529_10084_10083_10080_10082_10081_10110_10111_10112_10113_10114_10517_10078_10079_10073_10070_10122_10123_10124-10517,searchweb201603_13,afswitch_1,ppcSwitch_2,single_sort_0_default&btsid=89331d72-d967-486b-a722-df29a3a3e108&algo_expid=d798f656-d7b3-4c11-ac40-2083d53b63ac-9&algo_pvid=d798f656-d7b3-4c11-ac40-2083d53b63ac
Başlık: Ynt: Deri işleme ve Kullanılan Aletlerin Tanıtımı (Leathercraft)
Gönderen: İdris GÜRSOY - 21 Mart 2017, 14:36:19
Arkadaşlar yuvarlak kenar kesimi için hangi aleti kullanıyorsunuz çözümünüz nedir.

Bunlardan kullanan var mı?
http://www.ayakkabimalzemesi.com/urun/yarim-agiz-vurma-kemer-ucu-zimba-konik/7634

Merhaba bu siteden alışveriş yaptınız mı? Bu siteyi kullanan varsa yorumlarını rica ederim.
Başlık: Ynt: Deri işleme ve Kullanılan Aletlerin Tanıtımı (Leathercraft)
Gönderen: Okangnkl - 21 Mart 2017, 14:55:02
Ben sadece 1 defa çıtpıt almıştım onda da hiç bir sorun yaşamadım.
Başlık: Ynt: Deri işleme ve Kullanılan Aletlerin Tanıtımı (Leathercraft)
Gönderen: İdris GÜRSOY - 21 Mart 2017, 15:17:32
Ben sadece 1 defa çıtpıt almıştım onda da hiç bir sorun yaşamadım.

Teşekkür ederim.
Başlık: Ynt: Deri işleme ve Kullanılan Aletlerin Tanıtımı (Leathercraft)
Gönderen: Neyro61 - 22 Mart 2017, 09:04:48
Bende sorunsuz alışveriş yaptım, kanal açma şimşir çubuk ve biz iğnesi aldım sıkıntı yok.
Başlık: Ynt: Deri işleme ve Kullanılan Aletlerin Tanıtımı (Leathercraft)
Gönderen: İdris GÜRSOY - 22 Mart 2017, 09:18:18
Bende sorunsuz alışveriş yaptım, kanal açma şimşir çubuk ve biz iğnesi aldım sıkıntı yok.

Teşekkür ederim.
Başlık: Ynt: Deri işleme ve Kullanılan Aletlerin Tanıtımı (Leathercraft)
Gönderen: mehmt - 22 Aralık 2018, 01:32:23
Çok faydalı bir paylaşım olmuş emeğinize sağlık