Selamün aleyküm.

Bu linkteki kanalı çoğunuz görmüştür.
https://www.youtube.com/watch?v=2c97dZkXVvg&feature=youtu.beAdam kendi ne ait standart bir test oluşturup piyasadaki farklı çelikleri deniyor.
Ben de hurda bir daire testereden yaptığım bıçağı denemek için bir test olusturmak istedim. Elimde halat olmadigi icin bakkaldan aldığım birkaç karton kutuyu 10 cm kesip bunları dürüm gibi sarip tahta uzerinde kesim sayılarını saydim. Bu arada namlu boylarını eşitlemek için uzun bicakların bir kısmını bantladım.
Bu noktada delirme seviyesine geldim. Eğeden yaptığım ve güvendiğim bir bıçak 70 kesim yaptı. Son yaptığım daire testere bıçak ta 65 civarı kesti. Sonra elimdeki d2 mutfak bıçağını teste soktum. Kesim sayısı yine 70-75 arası. Üstelik d2 nin kesim hissiyatı diğerleri kadar pürüzsüz değil.
Ardindan mutfakta kullandığım t7 surbisa bıçağı da denedim. Onun da performansı 60.
Karbon çelikleri evde kontrolsuz ortamda su verdiğim için çok yadırgamadım.
Ama d2 den cok daha yuksek performans bekliyordum diger kişilerin yaptığı testlere oranla. Bıçakla agizda cok bozulma olmadan demir civi yontuyor. Diğerlerinin aksine de karton kestikten sonra agızda gorunen bir bozulma parlama yok. Soğan vs dogramaya çalıştığımda hâlâ keskin ama kağit karton kesemez oluyor.
Sizce sorun bilemeden kaynaklı mı, ısıl işlemden mi, testten mi yoksa olağan bir durum mu.
Unutmadan bileme 600 bantta ve deri masatta sonlandı. Normalde 1200 civarı yağ taşında bileyliyorum ama d2 ye işlemediği icin onu yapmadım