Bıçak Sanatı - Forum

pancake kılıf denemesi

Yasin UZ

• 597
  • Yasin UZ - 1993
  • Meslek: Görsel Sanatlar
  • Yer: Kayseri
pancake kılıf denemesi
« : 24 Nisan 2021, 22:22:34 »
İlk deri kılıf çalışmam.
Bu ismi nerden almış bilmiyorum ama internette biraz dolaşınca bu tarz kılıflara pancake denildiğini öğrendim.
Türkçe bir tabiri var mı acaba ?

Görseldeki bıçağın damascus görünütüsünü nasıl buldunuz ? maskeleme sonrası demir3 krorür uyguladım 1067 karbon çeliğiydi sanırım asitte az beklediği için yüzeysel bir desen oluştu. daha yüksek karbonlu bir çelikte daha uzun süre asitte kalırsa çok daha güzel sonuçlar alınabilir.

dela

• *
  • 2161
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
Ynt: pancake kılıf denemesi
« Yanıtla #1 : 24 Nisan 2021, 22:30:07 »
Elinize sağlık.
İlk olabilir ama sanatçı dokunuşları kendini belli etmiş.

Yasin UZ

• 597
  • Yasin UZ - 1993
« Yanıtla #2 : 24 Nisan 2021, 22:36:03 »
Elinize sağlık.
İlk olabilir ama sanatçı dokunuşları kendini belli etmiş.
Teşekkür ederim beğendiyseniz ne mutlu bana :)

Basat

• 211
  • Meslek: Memur
  • Yer: Tatvan
« Yanıtla #3 : 24 Nisan 2021, 22:59:27 »
Elinize sağlık bıçakta kılıfta çok iyi olmuş.
Göze çarpan tek nokta boru pimlerin ağız kısımlarındaki çapaklaşmalar. Muhtemelen çekiç ile genişlemesi için çaktınız. Çekiç ile yaptıysanız, onun yerine her iki tarafa bilye yerleştirip tulumba veya mengene ile sıkıştırma daha iyi sonuç verebilir.
Bir de damascus desenlerinin daha netleşmesi için, nescafe+su karışımında bekletme metodu da işe yarar.
Tekrar elinize sağlık, çok güzel bıçaklar çıkartacağınızın habercisi güzel bir eser olmuş.
İyi çalışmalar.
Başarılı olan insanların ortak özelliği, çok çalışmalarıdır.
———————————————————-
https://www.instagram.com/avci_knives/

Yasin UZ

• 597
  • Yasin UZ - 1993
« Yanıtla #4 : 24 Nisan 2021, 23:07:42 »
Elinize sağlık bıçakta kılıfta çok iyi olmuş.
Göze çarpan tek nokta boru pimlerin ağız kısımlarındaki çapaklaşmalar. Muhtemelen çekiç ile genişlemesi için çaktınız. Çekiç ile yaptıysanız, onun yerine her iki tarafa bilye yerleştirip tulumba veya mengene ile sıkıştırma daha iyi sonuç verebilir.
Bir de damascus desenlerinin daha netleşmesi için, nescafe+su karışımında bekletme metodu da işe yarar.
Tekrar elinize sağlık, çok güzel bıçaklar çıkartacağınızın habercisi güzel bir eser olmuş.
İyi çalışmalar.
Teşekkür ederim. O pimlerin iç kısımlarını daha geniş bir matkap ucu ile düzelttim ama o son hali fotoğraflarda mevcut değil. ama bilye fikri çok mantıklı teşekkür ederim bu güzel pratik bilgi için. İyi çalışmalar.

orkunaydin350

• *
  • 1960
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #5 : 25 Nisan 2021, 19:28:12 »
Kılıf biraz büyük ama işlevsel görünüyor. Desen çalışması zenginleştirmiş. Dikişler görebildiğim kadarıyla hatasız, o önemli zaten, siz de temiz iş çıkarmışsınız. Sondan bir önceki fotoğrafta kenarlar temizlenmemiş ama sanıyorum o yapım aşamasından bir fotoğraf. Sonrasında temizlendi diye düşünüyorum. Elinize sağlık. Bıçağı da siz mi yaptınız?

Yasin UZ

• 597
  • Yasin UZ - 1993
« Yanıtla #6 : 25 Nisan 2021, 21:11:40 »
Kılıf biraz büyük ama işlevsel görünüyor. Desen çalışması zenginleştirmiş. Dikişler görebildiğim kadarıyla hatasız, o önemli zaten, siz de temiz iş çıkarmışsınız. Sondan bir önceki fotoğrafta kenarlar temizlenmemiş ama sanıyorum o yapım aşamasından bir fotoğraf. Sonrasında temizlendi diye düşünüyorum. Elinize sağlık. Bıçağı da siz mi yaptınız?
Teşekkür ederim bir şeyler yapmaya çalıştım :)
Kılıfta kemerin gireceği yerleri kendi kemerime göre kesip kenar düzeltmesini yapmıştım. Sonradan palaska ölçülerinde tekrar kesim yaptım fotoğraflarda son hali mevcut değil.
Bıçağın profilini hazır almıştım 1067 karbon çeliği. Eğe rampası ile ağız açıp kendim su verme işlemini yaptım. Sap kısmında yeşil pelesenk kullandım. Sticker kağıdı ile damascus deseni hazırlayıp maskeleme yaptım demir3 klorür ile deseni uygulamaya çalıştım.

Güray GÜNEN

• 107
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Edirne
« Yanıtla #7 : 05 Ekim 2021, 21:56:08 »
Yasin hocam yazıyı okumasam damaskus  bıçak diyeceğim .Çok güzel desen yaratmışsınız .Kılıfta da başarılısınız. Mesleğinizi konuşturmuşsunuz her ikisinde de elinize sağlık .Seviniyorum bu duruma bitmeye yüz tutmuş bir sanat deri işleri.Edirne de yaptığım bıçağa deri kılıf yapacak usta bulamamıştım ve kendim yapmıştım sonunda . Sizin gibi yeni sanatkar kardeşlerimin yetişmesi bu sanatı kurtaracaktır.

Yasin UZ

• 597
  • Yasin UZ - 1993
« Yanıtla #8 : 05 Ekim 2021, 22:15:20 »
Allah razı olsun Güray hocam beğenmenize çok sevindim. Elimden geldiğince Türkiye'de el sanatlarına yeni eserler katmayı amaçlıyorum İnşallah hedefim doğrultusunda güzel işlere imza atacağım. Sizin gibi estetik kaygısı yüksek, görsel zevke sahip kişilerden aldığım güzel yorumlarla daha da hevesleniyorum çok teşekkür ederim güzel yorumlarınız için  :)

Güray GÜNEN

• 107
« Yanıtla #9 : 06 Ekim 2021, 13:40:55 »
Namlu seklindeki iceride kalan deri parcasi na gore distan cizip dikmeniz goruntu bakimindan ve saglamlik bakimindan daha iyi olurmuydu acaba diye düsundum .Namlunun sekli distan gorunmus olurdu.Ama gorseli guzellestirir miydi bilemedim siz ne dersiniz?

Yasin UZ

• 597
  • Yasin UZ - 1993
« Yanıtla #10 : 06 Ekim 2021, 19:58:37 »
Sadece kırmızı ile işaretlediğim kısımlar dikişsiz kaldı bu kadarlık bir dikiş eksiğide sağlamlık açısından sorun oluşturmaz benim kanaatim.
Dediğiniz gibi dikiş yapsaydım görsel olarak daha iyi olduğunu düşünenler olabilir miydi bilemiyorum. Ben sadeliğe çok önem veren biriyim, göze az dokunan ama güzel dokunan şeyleri seviyorum  :)
Yapıcı yorumunuz için çok teşekkür ederim hocam   :2up

Güray GÜNEN

• 107
« Yanıtla #11 : 06 Ekim 2021, 20:31:30 »
Yasin  kardeşim sen kendi bildiğin şekilde nasıl beğeniyorsan çalışmanı ona göre devam ettir. Ben sadece fikir attım ortaya. Namlunun şeklini çizmişsin    o  da güzel  olmuş sade hali de güzel. Çok güzel  modeller çıkaracağınıza inanıyorum.
Sizin çizimleriniz ve yaptığınız işler bizim için  farklı model bıçak ve kılıf yapma konusunda rehber olacaktır diye düşünüyorum.

Yasin UZ

• 597
  • Yasin UZ - 1993
« Yanıtla #12 : 06 Ekim 2021, 20:50:02 »
İnşallah bu sanata gönül verenlere bir ilham olabilirsem ne mutlu bana  O:-)