Maalesef her gizli sapın adının puukko olduğu ülkemizde.
sizinki tam geleneksel puukko olmuş ellerinize sağlık çok güzel olmuş. 
Teşekkür ederim Ustam. Sağolun.

Mehmet hocam eline sağlık. Namlu boyu ölçüsünde bir yazım hatası yapılmış sanırım.
İnce de bir iş olmuş, o ağırlığı da görünce elde yok gibi olacaktır bu bıçak. Çok iyi, çok kullanışlı gibi.
Yüksek taşlama olması önceki konuda attığın asit izlerinin çoğunu götürmüş ama kalanlar da yine güzel bir hava katmış hocam. İmza da altındaki zeminden midir yoksa kullandığınız uçtan mıdır biraz dağınık görünmüş, sadece bunu söyleyebilirim bu bıçakla ilgili.
EKLEME: Soracağım soruyu unutmuşum asıl, hocam sen bu daire testerelerle bol bol çalışıyorsun, anlatmıştım benim de elime bir tane geçti diye. Yazıları falan silinmiş. Bundan bir profil kestim hafta sonu, birisinde de 2 teker bant zımpara buldum, ağzını bunda açayım diye izin isteyip makineden istifade ettim. Fakat çıkan kıvılcımlardan kestiremedim, bana biraz az patlıyormuş gibi geldi kıvılcımlar. Çok düşük karbonlu bir şey olma ihtimali var mı ki bunların? Video da çekmemişim ama kardeşimin çektiği bir kaç fotoğraf var, fotoğraf net bir şey söyler mi bize? Yoksa bi su verme denemesi yapmamı mı önerirsin?
Sağolasın Mustafa.
"1" eksik yazılmış. Düzelttim.

Yüzey dokusunda prensibim, kalan sağlar bizimdir...

Kullandığım testere parçası asbilek firmasının bir testeresi. 80CrV2 olmasa bile 1075 veya ayarı gövde kullandıklarını kendi sitelerinde de yazdıklarını görmüştüm vaktinde. Yine de daha önceden bir parçaya 840-850 dereceyi gözeterek su vermiştim. Sertleşmesi ve kırdığımda tanecik büyümesinde sorun olmadığını görünce üzerini işaretleyip bir kenara bırakmıştım. İnce çelikden kendime bıçak yapacak olunca da kullandım. Paylaşımda da o yüzden çelik cinsi yazmadım.
Balkonda, bahçede, aydınlık ortamda çalıştığımdan sadece kıvılcımlardan, yüksek karbonlu bir çelik olduğunu anladım ama daha ayrıntısı için Sefa Hoca olmak lazım.

Elmas uçlu daire testereleri kullanıp sertleşmedi diyenleri gördüm. Isıl işlem denemesi yapılabilir ama ilk bıçaklar için bilinir bir çelik kullanmak daha doğru geliyor. İllaki hurda denirse de esaş eğe...
Hocam eline sağlık. Artık modellerin isimleri mi var? 
Sağolasın Orkun.
Saptaki desenden dolayı öyle. İsim değil de sıfat diyelim.
