Bıçak Sanatı - Forum

Kanatlı satırı

dela

• *
  • 2161
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
Kanatlı satırı
« : 16 Ocak 2023, 23:21:49 »
Çelik : 1060
Tam boy: 32,5 cm
Namlı boy: 21 cm
Kabza: Gürgen

Evde sürekli ihtiyaç duyduğum (devekuşu hariç kanatlılar için) hafif ama ağırlık merkezi oldukça önde olması için uçta bir parça bıraktığım bu formu, namlu olarak bitirmiştim. Kabzasını takmamıştım. 5 haftada iki cerrahi operasyon nedeniyle ara vermek zorunda kaldım. Özlemişim duramadım. Kendime yapınca vede zorlanmak istemediğimden biraz salaş oldu.
« Son Düzenleme: 16 Ocak 2023, 23:23:41 Gönderen: dela »

orkunaydin350

• *
  • 1955
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
Ynt: Kanatlı satırı
« Yanıtla #1 : 17 Ocak 2023, 08:22:24 »
Mehmet hocam öncelikle geçmiş olsun. Şu an nasılsın? İnşallah toparlamışsındır.
Bıçağın formu ilginçmiş, daha önce görmemiştim. Namludaki parlak ve mat alan farkı san-mai gibi görünüyor, asit indirme gibi birşey mi?

Ersin erbil

• *
  • 48
  • Meslek: CNC isleme CMM ölçüm tezgahları
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #2 : 17 Ocak 2023, 08:47:27 »
Çok geçmiş olsun Mehmet hocam acil şifalar dilerim, bıçağa gelince elinize sağlık ilk defa böyle bir şey gördüm ilginç kabza işlemesi güzel göze hoş geliyor.

MustafaV

• 776
  • Mustafa VAROL
  • Meslek: Muhasebeci
  • Yer: Konya
« Yanıtla #3 : 17 Ocak 2023, 10:37:59 »
Mehmet hocam öncelikle geçmiş olsun. Allah acil şifalar versin. Büyük bir sorun yoktur İnşallah.

Biçim olarak enteresan bir form, hani çirkin denecek kadar var. İşe lafım yok, formdan bahsediyorum hocam aman yanlış anlaşılmayayım. Bahsettiğiniz kullanımı düşününce işlevselliği olduğu kesin.

Namlu üzerinde yine sizin denemelerden var ve iyi de durmuş açıkçası. Kabzadaki seyrek hasır işlemesi mi diyelim artık, o işleme de çok yakışmış. Bu arkadaş kaburgada da iş görür diye düşünüyorum açıkçası. En azından küçükbaş kaburgasında küçültme (dilme) işlerinde baya faydalı olur gibi.
Sanma şâhım herkesi sen sâdıkâne yâr olur

İbrahim BAŞEĞMEZ

• 298
    • YouTube
  • Yer: ESKİŞEHİR
« Yanıtla #4 : 17 Ocak 2023, 13:02:40 »
Eline sağlık abi. Belli işler için yapılan bıçaklar hep ilgi çekici oluyo. Allah hastalıklarından eser kalmayacak şekilde şifalar versin inşallah.

dela

• *
  • 2161
  • Mehmet UYSAL
« Yanıtla #5 : 17 Ocak 2023, 13:55:05 »
Mehmet hocam öncelikle geçmiş olsun. Şu an nasılsın? İnşallah toparlamışsındır.
Bıçağın formu ilginçmiş, daha önce görmemiştim. Namludaki parlak ve mat alan farkı san-mai gibi görünüyor, asit indirme gibi birşey mi?

Sağolasın Orkun.
Şimdilik toparlanma aşamasında stabil.
Satırın formunu faydacı düşününce biraz itici oldu. Kapatmak için asitleme falan.  :)

Çok geçmiş olsun Mehmet hocam acil şifalar dilerim, bıçağa gelince elinize sağlık ilk defa böyle bir şey gördüm ilginç kabza işlemesi güzel göze hoş geliyor.

Sağolasın Ersin Ustam.  :)
Kabzaya biraz daha özenilebilirdi ama kendime olunca salaş oldu.

Mehmet hocam öncelikle geçmiş olsun. Allah acil şifalar versin. Büyük bir sorun yoktur İnşallah.

Biçim olarak enteresan bir form, hani çirkin denecek kadar var. İşe lafım yok, formdan bahsediyorum hocam aman yanlış anlaşılmayayım. Bahsettiğiniz kullanımı düşününce işlevselliği olduğu kesin.

Namlu üzerinde yine sizin denemelerden var ve iyi de durmuş açıkçası. Kabzadaki seyrek hasır işlemesi mi diyelim artık, o işleme de çok yakışmış. Bu arkadaş kaburgada da iş görür diye düşünüyorum açıkçası. En azından küçükbaş kaburgasında küçültme (dilme) işlerinde baya faydalı olur gibi.

Sağolasın Mustafa.
Çirkin demiyelim de gıcık diyelim.  :D Hafif vurdulu kırdılı işler için. Eskiden pancar bıçakları vardı. Yaprağını kesmek için. Ucuna pancar saplardık ağırlık yapsın diye. Biraz oradan esinlenme.

Eline sağlık abi. Belli işler için yapılan bıçaklar hep ilgi çekici oluyo. Allah hastalıklarından eser kalmayacak şekilde şifalar versin inşallah.

Sağolasın İbrahim. Amin.  :) :

Yasin UZ

• 597
  • Yasin UZ - 1993
  • Meslek: Görsel Sanatlar
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #6 : 17 Ocak 2023, 18:26:43 »
Çok geçmiş olsun Mehmet ustam.. Allah en kısa zamanda eski sağlığınıza kavuşmayı nasip etsin.
Satır harika olmuş ellerinize sağlık  :2up

« Yanıtla #7 : 17 Ocak 2023, 23:32:17 »
Mehmet hocam hayırdır ameliyatlar filan  ::) nedenini bilmiyorum ama şimdiden çok geçmiş olsun.

dela

• *
  • 2161
  • Mehmet UYSAL
« Yanıtla #8 : 18 Ocak 2023, 01:26:48 »
Çok geçmiş olsun Mehmet ustam.. Allah en kısa zamanda eski sağlığınıza kavuşmayı nasip etsin.
Satır harika olmuş ellerinize sağlık  :2up

Sağolasın Yasin Hocam.  :)

Mehmet hocam hayırdır ameliyatlar filan  ::) nedenini bilmiyorum ama şimdiden çok geçmiş olsun.

Sağolasın Hocam.  :)
Av sezonunun bitmesini bekleyen nüksetmiş bir kasık fıtığı vardı. Ocak ayı filan ameliyat olmayı beklerken araya sürpriz şekilde acil apandisit girdi. Madem av sezonu mahvoldu deyip fıtık ameliyatını öne çektik. 5 haftada 2 ameliyat macerası yaşamış olduk. 3-4 ay ara...  :)

Mahmut Erdoğan

• 582
  • Meslek: Matematik Öğrtmni-Makina Müh(öğrnci)
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #9 : 19 Ocak 2023, 00:20:53 »

[/quote]
Av sezonunun bitmesini bekleyen nüksetmiş bir kasık fıtığı vardı. Ocak ayı filan ameliyat olmayı beklerken araya sürpriz şekilde acil apandisit girdi. Madem av sezonu mahvoldu deyip fıtık ameliyatını öne çektik. 5 haftada 2 ameliyat macerası yaşamış olduk. 3-4 ay ara...  :)
[/quote]
Geçmiş olsun. Allah sağlıklı uzun ömürler versin ...
(Rabbimiz!) Ancak sana kulluk ederiz ve yalnız senden medet umarız.(Fatiha 5)

dela

• *
  • 2161
  • Mehmet UYSAL
« Yanıtla #10 : 19 Ocak 2023, 16:51:18 »

.........
Geçmiş olsun. Allah sağlıklı uzun ömürler versin ...

Sağolasın Mahmut Hocam...

Şaban Kurt

• 1201
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
« Yanıtla #11 : 20 Ocak 2023, 00:56:05 »
Hocam cok geçmiş olsun elinize sağlık Allah acil şifalar versin tekrardan.
Gendarmerie Special Operation...

dela

• *
  • 2161
  • Mehmet UYSAL
« Yanıtla #12 : 20 Ocak 2023, 15:53:03 »
Hocam cok geçmiş olsun elinize sağlık Allah acil şifalar versin tekrardan.
Sağolasın Şaban Ustam.  :)