Bana telefonda bu işe nasıl başladığını anlatmıştı Ertuğrul bey.
Esas o ibretlik 
Sanırım şimdi de bu hikayeyi anlatmak farz oldu.
Form açısından çok sevdiğim bir bıçağım vardı, çin malı. Maddi değeri pek yok ama kullanışlı bir şey. 440 c çelik (üzerinde öyle yazıyor) oldukça kompakt ve taşıması kolay. Tek problemi, kılıfı çok dandik bir şey. İzmir'de çok iyi tabanca bıçak kılıfı yapan bir usta varmış diye duydum. Bir tanıdığım vasıtasıyla kendine gittim, bedeli ne olursa olsun iyi bir kılf istediğimi söyledim. Bıçağın 10 katı fiyatına bir kılıf olsa da razıyım. Biraz nazlandıktan sonra bıçağı bırak bitince ben seni ararım dedi. Aradan iki üç ay geçti tekrar gittim, bir kaç mazeret söyledi, bitince ben seni ararım dedi. İki üç ay sonra yine aynı durum. 8 - 9 ay sonra son gittiğime aynı mazeretle karşılaşınca 'Usta' dedim 'sen bana bir parça deri versene'.
Bıçağımı ve bir parça deriyi aldım eve döndüm. Başladım internetten araştırmaya, bıçak kılıfı nasıl yapılır diye. Bir iki video indirdim biri ' Custom Knife Sheets Chuck Burrows - Wild Rose' . onun yanında da başka bir video 'Knife Making Basics'. Bir anda kılıf ikinci planda kaldı bıçak öne geçti. O gün bugündür bıçakla uğraşıyorum.
Bu konuda söyleyebileceğim en anlamlı söz şu:
Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..!Bu işe gönül vermiş arkadaşlara sesleniyorum. Sakın zorluklar gözünüzü korkutmasın.