Bıçak Sanatı - Forum

Eğeden bowie

ersenanahtar

  • ***
  • 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
Ynt: Eğeden bowie
« Yanıtla #20 : 26 Mart 2012, 10:59:42 »
Tolga güzel ve kullanışlı bir bıçak olmuş,acaba çatlağın olduğu yeri yuvarlak eğe ile oysan durumu kurtarabilirmisin..
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

deserteagle

  • Eylem Cengiz, 48
  • *****
  • 9511
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: Eğeden bowie
« Yanıtla #21 : 26 Mart 2012, 12:55:09 »
Buna bence daha fazla zaman harcama. Üretim deneyimini arttırıp, mükemmelleştirme deneyimi, bunu geri getirme deneyiminden bence daha faydalıdır. Hem deneyimlerin arasını açmamış olursun.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Kul,elaltı.

  • ***
  • 246
  • Mustafa.
  • Meslek: muhasebe
  • Yer: istanbul fındıkzade fatih
Ynt: Eğeden bowie
« Yanıtla #22 : 26 Mart 2012, 14:58:01 »
Değişik bi havası var sanki elinize emeğinize sağlık.Saygılar.

tolga arıkan

  • ***
  • 525
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: bolu- ankara
Ynt: Eğeden bowie
« Yanıtla #23 : 27 Mart 2012, 00:47:54 »
Çok güzel görünen bir bıçak olmuş.
Teşekkürler Murat  :)
 
Tolga, Harika görünüyor, Kabza ergonomisi çok hoş görünüyor. Eğeye tuzlu su  ??? Amanın, az çatlamış bile  :)

Bıçağın dövülme macerasını hatırlıyorum da, güzel bir anısı olan bıçak olmuş. Tebrikler...
Teşekkürler Emre, bir musibet bin nasihat misali ders oldu bana, deneyerek öğrenmek başka bir şey. Bıçak çatlak da olsa, pek güzel yapamamış da olsam benim için çok değerli, Sefa hoca, sen ve Durukan ın çekiçleri var o çelikte, bir daha ele geçer mi   :)
 
eline sağlık tolga, güzel bir bıçak,  ;)
birden ilk yaptığım eğe'den bıçak geldi aklıma, ben de ilk su vermeden sonra temperleme yapamadan bıçağı mengeneye bağlamaya çalışırken yere düşürmüş ve uç kısmını kırmıştım. ;) tecrübe etme safhasında olur böyle şeyler,,

tolga yalnız dikkat et temperleme yapmadıysan kullanımla birlikte çatlak ilerlemeye devam edebillir :-\
Ustam çok sağol  :)   Temperleme yaptım, fırında yaklaşık 45 dakika sarı- kahve renk alana kadar beklettim.
 
ufak kazayı saymazsak çok güzel bir işçilik olmuş elinize sağlık
Çok teşekkürler  :)
 
tolğacım eline sağlık gayet güzel olmuş  bu şekilde sap yapmak gerçeten sabır istiyor  ama sen bu coktan başarmışsın bundaki tecrübelerin ilerdeki bıcakların için iyi sonuçlar doğuracaktır.

saygılar
Sağol Özgür sevindim beğendiğine  :)
 
Tolga Bey elinize sağlık çok güzel olmuş , bir etkinlik esnasında yapılmasıda bana göre ayrı bir anlam katıyor esere.
Sağolun Mustafa bey, eser diyemiyorum ama anlamı gerçekten büyük benim için  :)
 
Tolga eline sağlık. 2 sene önceki malzemeyi şimdi değerlendirdiğine göre, bodrumdakileri de heralde seneye göreceğiz ha ;)  kabza ve namlu gayet güzel. artık ısıl işlemin de tadını aldığına göre senden daha kısa zaman aralıklarıyla eserler görebileceğiz diye düşünüyorum :)  ellerine sağlık tekrar...

Sağol Emin, Bodrum dan getirdiğim eğeyi ikiye bölüp profilleri hazırladım ve birini tamamladım ama güzel olmadı göstermeye utandım  :(  diğeri bekliyor şimdilik. Elimde olsa hergün okuldan gelince yakacam ocağı pişirecem çelikleri, aklımdan çıkmıyor valla  :)
 
Tolga güzel ve kullanışlı bir bıçak olmuş,acaba çatlağın olduğu yeri yuvarlak eğe ile oysan durumu kurtarabilirmisin..
Çok teşekkürler Sinan, artık dokunmayı düşünmüyorum. Senin yaptıkların gibi bir stand yapıp vitrine koymak istiyorum.
 
Buna bence daha fazla zaman harcama. Üretim deneyimini arttırıp, mükemmelleştirme deneyimi, bunu geri getirme deneyiminden bence daha faydalıdır. Hem deneyimlerin arasını açmamış olursun.
Haklısın ustam, daha çok profil çıkartıp tecrübemi arttırmam lazım. Denemelerin arası açıldıkça her seferinde yeniden öğrenmem gerekiyor. Bu hafta sonu denk gelirse termokupl alacağım, benim için standart tutturmak adına gerekli olduğunu düşünüyorum. Kısa bir zamanda da bant zımpara alabilirsem tecrübe sayımı arttırabilirim.
 
Değişik bi havası var sanki elinize emeğinize sağlık.Saygılar.
Sağolun Mustafa bey

damascus

  • ***
  • 1467
  • Hakan / 1986 / Kırıkkale/Bandırma
  • Yer: BANDIRMA...
Ynt: Eğeden bowie
« Yanıtla #24 : 27 Mart 2012, 12:39:29 »
Çok güzel bir görünümü var ellerinize sağlık...

durukan

  • *****
  • 774
  • Meslek: hekim
  • Yer: şanlıurfa
Ynt: Eğeden bowie
« Yanıtla #25 : 01 Nisan 2012, 19:38:35 »
bence cok guzel olmuş. ozellikle balçak işciligin bir harika. çatlagı önemseme. elinden düşürmedikçe sert bir ere kanırtmadıkça yıllarca guzel agız tutuşu ile sana bıcaklık yapacaktır. . gayet guzel eline saglık. bir ara balçak işçiliginin adım adım fotograflarını paylaşmakyı düşünürmüsün?