Bıçak Sanatı - Forum

7.EDC Bıçak imza ve logo çalışması

ibrahim 6360

• 407
  • Meslek: Ticaret
  • Yer: istanbul
7.EDC Bıçak imza ve logo çalışması
« : 25 Temmuz 2012, 06:17:02 »
Değerli dostlar daha önce aynısını yapmış olduğum bu bıçağı değerli bir dosta hediye etmiştim.Bu modeli çok sevdiğim için bir tanede kendime yaptım,fakat bu sefer imza ve logo çalışmasını da yapıverdim.Bakalım beğenecekmisiniz , değerlendirmelerenizi bekliyorum.İlk eleştiriyi ben yapayım fotoğrafları çektikten sonra yazıların çok fazla bitişik olduğunu ve rahat okunmadığını farkettim ,en kısa zamanda yazıların arasını biraz açıp birde çizgileri biraz inceltirsem daha iyi olacak gibi duruyor.Yazı ve logonun nasıl yapıldığını merak edenlere, yazılar lazerde yazıldı.

« Son Düzenleme: 25 Temmuz 2012, 06:27:10 Gönderen: ibrahim 6360 »
Fotoğraf "Çekilir", Resim "Çizilir" :)

zucchero

• -Bora-
  • 420
  • Meslek: Memur
  • Yer: Ankara
Ynt: 7.EDC Bıçak imza ve logo çalışması
« Yanıtla #1 : 25 Temmuz 2012, 09:17:12 »
İbrahim Ustam Gnome hayranı birisi olarak yine müthiş olmuş... Logo'nun yazı kısmının okunabilirliği az ama resim kısmı gayet iyi. Derinliği resimlerden çok net anlaşılmıyor ama o da yeterli gibi.
Şahsen bunu vitrin bölümünde görmeyi çok isterim.

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #2 : 25 Temmuz 2012, 09:28:58 »
abi bıçak zaten ortada, söyleyecek bişiy yok :2up

amblemin gayet güzel ve fakat ben yazıyı hiç okuyamadım bile. sanırım ilk kelime majiskül, ikinci kelime de miniskül puntolarla yazılmış. bir denge farkı oluşuyor ilk bakışta. fakat amblemine bakarak şöyle birşey çağrışıyor bende, sanki o amblemin altında sadece iki harften oluşan bir kısaltma olmalı. mesela B.İ. (bıçakçı ibrahim) :D :D amblemin yayı ile alta gelecek ifade dikkatlice ayarlanırsa gayet başarılı bir çalışma olur....

edit: ek: yazıları lazerde yazdırma sürecinden bahseder misin abi. yazılacak olan yazıyı hangi formatta götürüyorsun, bıçağı bırakıyor musun yoksa hemen alabileceğin gibi kısa bir işlem mi, fiyatı ne kadar ve neye göre değişiyor ve nerede yaptırdın bu lazer işini ^-^
« Son Düzenleme: 25 Temmuz 2012, 09:30:41 Gönderen: emin albayrak »
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9511
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #3 : 25 Temmuz 2012, 09:36:01 »
Yazıları "şerif" olmayan, fazla kalın ("bold") olmayan, harf araları az daha fazla bir yazı daha okunaklı çıkabilir.  :)

Bir de abi senin lazercinin işi benimki kadar net değil gibi. Gerçi bu işin maliyeti tek çalışmaya hiç uygun değil. Belki sen bir maliyet avantajı yakalamışsındır; mı?
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #4 : 25 Temmuz 2012, 12:36:10 »
Logo gayet güzel olmuş. Yazı konusunda her yazıya katılıyorum. Hakketen yazıda ne yazıyor. Bıçak konusuna gelince artık yaptığın işlere yorum yazamıyorum. Ellerin dert görmesin.

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #5 : 25 Temmuz 2012, 13:05:47 »
ustadım buda olmamış sen onu bana gönder bence  >:D

elerine sağlık ustadım işten vakit bulupta bukadar bıcağı yapmak zor olmuyormu birde bağımlılık yapıyor söyliyeyyim
allahtan ben seyahatlerdeyimde uzaklaştım biraz  ;D
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

erdi sari

• 323
  • erdi sarı
  • Meslek: ogrencı
  • Yer: izmir
« Yanıtla #6 : 25 Temmuz 2012, 14:26:03 »
abi elin deymisken birtanede bana yapsaydin ucreti neyse seve seve veririm<= logoya gelince logon guzel olmus yazi kismindada herkes belirtmis zaten benim eklicek birseyim yok

ibrahim 6360

• 407
« Yanıtla #7 : 25 Temmuz 2012, 19:06:01 »
İbrahim Ustam Gnome hayranı birisi olarak yine müthiş olmuş... Logo'nun yazı kısmının okunabilirliği az ama resim kısmı gayet iyi. Derinliği resimlerden çok net anlaşılmıyor ama o da yeterli gibi.
Şahsen bunu vitrin bölümünde görmeyi çok isterim.
Teşekkürler Bora ,logo ve yazı karakterlerinde gereken değişiklikler yapıldı yazıların arası biraz açıldı bakalım yeni düzenleme nasıl olacak.

abi bıçak zaten ortada, söyleyecek bişiy yok :2up

amblemin gayet güzel ve fakat ben yazıyı hiç okuyamadım bile. sanırım ilk kelime majiskül, ikinci kelime de miniskül puntolarla yazılmış. bir denge farkı oluşuyor ilk bakışta. fakat amblemine bakarak şöyle birşey çağrışıyor bende, sanki o amblemin altında sadece iki harften oluşan bir kısaltma olmalı. mesela B.İ. (bıçakçı ibrahim) :D :D amblemin yayı ile alta gelecek ifade dikkatlice ayarlanırsa gayet başarılı bir çalışma olur....

edit: ek: yazıları lazerde yazdırma sürecinden bahseder misin abi. yazılacak olan yazıyı hangi formatta götürüyorsun, bıçağı bırakıyor musun yoksa hemen alabileceğin gibi kısa bir işlem mi, fiyatı ne kadar ve neye göre değişiyor ve nerede yaptırdın bu lazer işini ^-^
Teşekkürler Emin beğenmene sevindim,bazı değişiklikler yaptım bakalım yeni haliyle sanırım daha güzel olacak.
Lazer ile yazılma sürecinden bahsetmemi istemişsin,işlem kısaca şöyle ,önce yazı ve grafik hazırlanıyor sonra bu lazer ile kesilebilecek format dxf formatında lazerciye gönderiliyor.Burada yazı lazeri yerine kesim lazerine gönderirsen aynı bıçaktan bir tane daha yapmak zorunda kalabilirsin  :D :D

Yazıları "şerif" olmayan, fazla kalın ("bold") olmayan, harf araları az daha fazla bir yazı daha okunaklı çıkabilir.  :)

Bir de abi senin lazercinin işi benimki kadar net değil gibi. Gerçi bu işin maliyeti tek çalışmaya hiç uygun değil. Belki sen bir maliyet avantajı yakalamışsındır; mı?

Yazı ve logodaki bazı değişiklikler  sonrasında sanırım hataları biraz daha azalttım,sonuç yarın belli olacak.Lazerin netliği kullanılan ışın kalitesi ile ilgili olsa gerek ,fakat benim yapmış olduğum değişikliklerden sonra daha iyi bir netice çıkacağını düşünüyorum.Maliyeti ise bana çok fazla gelmedi doğrusu,her bir bıçak için istenen ücret 3 tl,bana çok uygun gibi geldi inşallah fiyatta bir yanlışlık yoktur.

Logo gayet güzel olmuş. Yazı konusunda her yazıya katılıyorum. Hakketen yazıda ne yazıyor. Bıçak konusuna gelince artık yaptığın işlere yorum yazamıyorum. Ellerin dert görmesin.
Teşekkürler Salim,logo ve yazıda bazı değişiklikler yaptım ,daha okunur ve anlaşılır olbilmesi için yapılan değişikliklerin sonucu yarın belli olcak.

ustadım buda olmamış sen onu bana gönder bence  >:D

elerine sağlık ustadım işten vakit bulupta bukadar bıcağı yapmak zor olmuyormu birde bağımlılık yapıyor söyliyeyyim
allahtan ben seyahatlerdeyimde uzaklaştım biraz  ;D
Teşekkürler  Özgür ,bu kadar bıçağı yapmak zor olmuyormu diye soran en son kişi sen olmalısın bence ,zor mu kolay mı olduğunu en iyi bilen sensin  :D :D.Bağımlılık konusuna gelince sanırım haklısın,bundan kurtulmak için tedavi olmak lazım bildiğin bir tedavi merkezi var mı? :D :D

abi elin deymisken birtanede bana yapsaydin ucreti neyse seve seve veririm<= logoya gelince logon guzel olmus yazi kismindada herkes belirtmis zaten benim eklicek birseyim yok
Teşekkürler Erdi beğenmene sevindim.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #8 : 25 Temmuz 2012, 20:12:45 »
Sonucu merakla bekliyoruz. Ama logonun resim kısmı çok güzel görünüyor. Fiyat bana da uygun geldi. Ama yinede Emre ustanın yöntemini deneyebilirsin. Aslında http://www.monode.com/products/electrochemical_etch.aspx bu linkteki gibi bir cihazı sitedeki arkadaşlardan biri yapabilir herhalde.

EDC-Cancan

• 733
  • Meslek: Belediyeci - 1973
  • Yer: KOCAELİ - Eskişehir
« Yanıtla #9 : 25 Temmuz 2012, 23:20:51 »
Yine harika...

Sevelim , Sevilelim.
     Yunus EMRE

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9511
« Yanıtla #10 : 26 Temmuz 2012, 09:20:16 »
Tek bıçakla bile gitsen 3 TL mi?
Namık Kemal
Instagram'da ben

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #11 : 26 Temmuz 2012, 11:18:35 »
3 tel bana da çok uygun geldi alında. bir de lazer işlemi sanırım kabza takılmadan önce ve ısıl işlemden sonra yapılıyor, yanılıyor muyum?
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

ibrahim 6360

• 407
« Yanıtla #12 : 26 Temmuz 2012, 21:48:30 »
Sonucu merakla bekliyoruz. Ama logonun resim kısmı çok güzel görünüyor. Fiyat bana da uygun geldi. Ama yinede Emre ustanın yöntemini deneyebilirsin. Aslında http://www.monode.com/products/electrochemical_etch.aspx bu linkteki gibi bir cihazı sitedeki arkadaşlardan biri yapabilir herhalde.
Teşekkürler Salih,Emre ustanın yöntemi tabiki çok kullanışlı ve kolay bir yöntem fakat neticede onunda bir maliyeti var sonuçta yapılan şey yine bedava değil.Lazer de yazdırmak hem bana daha kolay ve maliyet olarak da daha ucuz veya aynı gibi geldi,bu yüzden ben de lazeri tercih ettim.

Yine harika...

teşekkürler Hüseyin

Tek bıçakla bile gitsen 3 TL mi?
Evet Eylem tek bıçak götürsemde aynı fiyat dediler.Tabi burada devamlı çalışıyor olmamızın bir etkisi var sanırım.

3 tel bana da çok uygun geldi alında. bir de lazer işlemi sanırım kabza takılmadan önce ve ısıl işlemden sonra yapılıyor, yanılıyor muyum?
Emin ben bıçaklara lazerle yazıyı en son işlem olarak yaptırıyorum yani her işi bittikten sonra kabze takılıp temizlik yapıldıktan sonra en son lazere yazıya gönderiyorum.Senin dediğin gibi kabze takılmadan da yazdırılabilir fakat ben iş bittikten sonra yazdımayı tercih ediyorum.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #13 : 26 Temmuz 2012, 22:54:33 »
Haklısın bu bıçak yapımında neyin maliyeti yok ki değil mi :) 3TL devede kulak kalıyor.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9511
« Yanıtla #14 : 27 Temmuz 2012, 08:46:58 »
3 TL çok iyi. İMES'te gittiğim yerde fiks fiyat olarak 100 TL demişti elemanlar. ister 1 tane ister 1000 tane. Tabi ben 1000 tane getiremeyince bıçak başına fiyat beni fena halde üzdü.
Namık Kemal
Instagram'da ben

ibrahim 6360

• 407
« Yanıtla #15 : 28 Temmuz 2012, 06:01:55 »
3 TL çok iyi. İMES'te gittiğim yerde fiks fiyat olarak 100 TL demişti elemanlar. ister 1 tane ister 1000 tane. Tabi ben 1000 tane getiremeyince bıçak başına fiyat beni fena halde üzdü.

??? 100 tl mi?Şaşırmış mı onlar, herhalde para biriminden haberleri yok yada işi yapmamak için böyle afaki  fiyat vermişler gibi geldi bana.

RSM57

• 2640
  • 0532 375 01 99
  • Meslek: Sıcak Dövme
  • Yer: Eyüp/İstanbul
« Yanıtla #16 : 28 Temmuz 2012, 08:07:36 »
Ustat her şey on numara :2up :2up :2up söylenecek vede yorum yapılacak bir şey yok ellerine sağlık

EDC-Cancan

• 733
  • Meslek: Belediyeci - 1973
  • Yer: KOCAELİ - Eskişehir
« Yanıtla #17 : 28 Temmuz 2012, 17:08:53 »
Bak abi 8.ve 9. da logoların güzel olmuş....

Ama bunda olmamışşş ...

Sen bunu bana yolla ben onu İMHA ederimmm...

>:D >:D >:D
Sevelim , Sevilelim.
     Yunus EMRE