Bıçak Sanatı - Forum

Sık Kullandığımız Yüksek Alaşımlı Çeliklerinin Pratik Isıl İşlem Tabloları

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
Sefa abi elimdeki D2 bicagi isim işlem yaptiricam fakat yaptirdigim usta sanayii ve makine parcasi yapan bir yer pek bicak konusunda deneyimi yok. Bu tabloyu alip ona gostersem bu tabloya gore yapmak sikinti olurmuş bide bu pirinçtesti nedir cozemedim

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Sefa abi elimdeki D2 bicagi isim işlem yaptiricam fakat yaptirdigim usta sanayii ve makine parcasi yapan bir yer pek bicak konusunda deneyimi yok. Bu tabloyu alip ona gostersem bu tabloya gore yapmak sikinti olurmuş bide bu pirinçtesti nedir cozemedim
Elinde D2 çeliğe su verebilecek imkan(yüksek ısıda sabit kalabilme-oksijensiz ortam) varsa sorun yok onlar D2 değilde 2379 çelik diye bilirler belki çalışmıştır ama D2 isminden haberi yoktur.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

kibrit

• **
  • 99
  • Yer: İstanbul
Merhabalar,burda 440C çeliği üzerinden epey konu geçmiş hepsini okudum ama kafam karıştı.

Ustalardan ricam bu 440C çeliği için su verme işlemi aşama aşama kaç derecede kaç dakka ve hangi yöntemle yapılır.Sırasıyla yazması mümkünmüdür?

Yöntemden kastım zarfdan falan bahsediliyor,videolarda böyle bir görüntüye denk gelmedim,örnek varmı acaba?