Bıçak Sanatı - Forum

yardım..

tarpoon

• 4739
yardım..
« : 23 Haziran 2010, 02:44:45 »
arkadaslar bır haftadan berı pc ıle uğrasıyorum. gecen hafta format atıldı wın 7 kullanıyordum su an xp  ancak ekranda sımgeler değişik bır bıcımde değişiyor acılısta bazen donuyor.
online olarak sureklı  battlefıeld ve call of duty oynuyorum oyuna gırdıkten sonra bes veya on dk arası ıyı sonra aynı sorunlar cıkıyor.
ekran kartından suphelendım fanları gayet ıyı calışıyor ,yeğenım bıraz bu işten anlıyor  işlemcıyı test ettı program yukleyerek  sorun olmadığını  ancak ekran kartının sebepsız bır sekılde ısınmaya basladığını soyledı 70 c kadar cıktı hıcbırsey yokken böyle yapmasına anlam veremıyorum
acıkçası adadakı pc doktorculuğu oynayan yenı yetme bebelere de pc,mı emanet etmek hıç ıstemıyorum,

fıkır yurutebılecek veya pc ıle alakalı arkadaslarımızın destegıne ıhtıyacım var..

unıte
e 8400 işlemcı  , 4gb corsaır domınator rem, 800watt tagan power, 9800gtx ekran kartı ewga, x48-dQ6 anakart
ve alımınyum kasa..
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
Ynt: yardım..
« Yanıtla #1 : 23 Haziran 2010, 04:32:15 »
Önce: kompresör ile tüm pc'nin tozunu temizle.

Sonra: Ekran kartı ısınma yapıyosa ama fan normal devirinde çalışıyorsa bence fan ile GPU (grafik işlemcisi) arasında ısı iletimin azaltan bir durum var. Ben olsam ekran kartının fanını çıkarıp, GPU'ya temas eden plaka ile GPU üstünü alkolle temizler, GPU üstüne bir miktar termik macun sürüp fanı takardım. Bu işlem %90 işini görecektir. Tabii fanın  ayaklarından biri çıkmış ya da kırılmış olabilir, başıma geldi...
« Son Düzenleme: 23 Haziran 2010, 04:35:12 Gönderen: emrekipmen »

Kipmen Sanat web sitesi

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #2 : 23 Haziran 2010, 04:56:57 »
tesekkur ederım Emre toz evet toz var  ::) yarın hava tutup temızlerım fanıda yıne kontrol edıcem bır ıhtımal termık macun acaba vasfını kaybetmıs oalbılırmı bunu bılemıyorum..
bakalım yarın ne cıkacak.. işin garıp tarafı formattan sonra bırden olmasıo yoksa hersey stabıldı
bakalım artık neler yapabıleceğim
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9511
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #3 : 23 Haziran 2010, 09:23:50 »
Sürücülerden yada değişen grafik yada memory ayarlarından dolayı grafik kartındaki işlemci/hafıza yükü artmış olabilir. Ne de olsa, CMOS devreler işledikçe daha çok akım çeker.

Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

ferroburak

• 539
  • Meslek: Teknik
  • Yer: ankara
« Yanıtla #4 : 14 Ağustos 2010, 07:21:52 »
Epey geç soru için ama kasanın yan tarafını sök ve açık bir alana koy kasayı sıcaklık eğer normal değerlerde seyrederse bilki kasanın havalandrıması yetersizdir. (Tecrübeyle sabit..)