Bıçak Sanatı - Forum

Boş zamanlarınızı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bekir Çankırı

• *
  • 506
    • Metal El Sanatları
  • Meslek: makine tasarımı
  • Yer: istanbul - ümraniye 1956 0 rh +
Ynt: Boş zamanlarınızı nasıl değerlendiriyorsunuz?
« Yanıtla #20 : 01 Eylül 2010, 14:10:21 »
Eğer süre yeterli ise  küçük porselen demliğimde demlediğim  bergamot aromalı çayımı  yudumlarken  türk musikisi dinleyip  birşeyler çiziktirmeye bayılırım. İşimle ilgili tasarımlar değildir   tabii  çizdiklerim ;) .  Daha çok  karikatür çizimleri , şimdilerde de  tezhip minyatür denemeleri  ve tabii  bıçak  tasarımları :)
"Hiçbir şey zor değildir, yeteri kadar ufak parçalara bölersek..." HENRY FORD

http://bekircankiri.blogspot.com/

muharip

• 133
  • Bilal 1977
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #21 : 01 Eylül 2010, 15:22:50 »
Evin ve tanıdıkların ufak tefek tamirat işlerini yaparım.
20 m2'lik damla sulamalı bahçemde domates, biber, salatalık, patlıcan yetiştiririm.
Bol bol okurum.
İleride yapmayı düşündüğüm ahşap karkas sistemli ev için araştırma yaparım.
İkizler burcu olduğum için herhalde bir konu üzerinde çok derinleşemem, bol bol değişik konuları merak eder araştırırım.
Ustalık temkindir.

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #22 : 01 Eylül 2010, 15:30:56 »
 :D 1 yaşında tonton bir kızım var, bu aralar tüm zamanımı o alıyor. ;D

bunun dışında resim, heykel, ağaç oymacılığı, metal işleme vb. tüm eli işiyle alakalı işlerle uğraşır ve kafa patlatırım..

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #23 : 01 Eylül 2010, 20:55:34 »
Yarın yeni bir şantiyeye başlıyoruz, 11-12 ay sürecek bir iş  :2up

Alışveriş ve ticaret merkezi yapacağız   C:-)
Fakat hiç dolusu boşu zamanım kalmayacak bu işin haricinde gibi, enazından başlangıçta 1-2 ay, sonunda 1-2 ay.  :(
pazarları bakarım bıçaklarıma artık.

Arkadaşları da şantiyede ağırlarım diye teselli oluyorum.

Dozer izlemeye gelebilir miyiz? Yoga tarzım değil, huzur veren bize uygun bir şeyler en iyisi.  :)

Gel Eylem beklerim.
7.000 m2 ye yakın alan 12-13 m derinlikte kazılmaya başlandı,
ben de kule vinçlere bayılırım  :2up
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9511
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #24 : 01 Eylül 2010, 21:20:10 »
Sizin işiniz de zor be abi  8)
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

yavuz selim

• 162
  • 1975
    • turkuaz metal
  • Meslek: sıcak demirci-süsleme demirciliği
  • Yer: 41.045586,29.065682
« Yanıtla #25 : 02 Eylül 2010, 00:07:05 »
         Boş vakit pek olmuyor ama , bir iki günlük boşluk bulursam yaz kış demeden off road ve atv kaçamağı yaparım İstanbulda, eğer 10 15 günlük boşluk varsa bide mevsimine denk gelirse (nisan - ekim arası) yamaç paraşütü için dooğru Adanaya ,gerçi geçen seneki Adana tatili tekir yaylasında geçti biraz tımanış denemesi biraz da mekan gezince paraşüt işi yattı  :(  ama o dimdik kayaları görünce insanın tırmanası geliyo  uzaktan çıkıntılar merdiven gibi görünüyo  :D.
Kuvvete dayanmayan adalet aciz, adalete dayanmayan kuvvet zalimdir

Berke Boyacı

« Yanıtla #26 : 02 Eylül 2010, 09:27:53 »
istanbulda vaktimiz çalan şey öncelikle Eylem'inde belirttiği yol ve trafik meselesi. evimle işimin arası 5-6 kilometre, istanbul için çok lüks bir imkan bu mesela. ama sabahları istikamet sebebiyle oluşan trafik yüzünden yaklaşık 45 dakikada işyerinde olabiliyorum. normalde 10 dakika sürmeyecek bir yol. yürüyerek 30 dakika civarında alınabilecek bir mesafe. ve galiba bu şehre has bir telaş var üzerimizde, koştırmaca ve geç kalmışlık hissi. işler genelde mesai saatleri içinde bitmiyor, sarkıyor, o sarkınca da herşey sarkıyor.  bir de buna ailevi atraksiyonları, gitmeler gelmeler eklenince, kişinin kendisine ayıracak zamanı gerçekten kalmıyor. ben cumartesi pazar çalışmadığım için, cumartesi gününü kendime, pazar günümü aileme ayırarak bir nebze olsun dengede durmaya çalışıyorum. ama bu başka yerlerden açık vermeye sebep oluyor :P

gitmek lazım bu şehirden Berke, ne dersin?
Vallaha mehmet abi işiniz zor ama burda güzelyalı semtinde otursan çok rahatlarsın herşeyin ortasında kalıyor. Heryere eşit mesafe... Hatta güzelyalıyıda boşver topla çanı çanağı gel balçovaya yerleş :)

bende de boş zaman yok havalar sıcak gittiği için koyuna gece gidiyoruz sabah geri gelince sağılması var kışlaları temizliyoruz yani uyumam 10 u11i buluyor uyku da zaten 3-4 saat sürüyor. ondan sonra evin işleri var malum kışa azırlık yapmamız lazım odunudur peyniri tereyağıdır vs. bir bakmışsın hava kararmaya yüz tutmuş hanım ekmek torbasını hazırlıyor yani koyuna gitme saati gelmiş anlaycağınız günde 4-5 saat dinlenme geri kalanı iş
Size müjde Turan bey. Bizim buralarda havalar soğumaya başladı 27 derece...

parola39

« Yanıtla #27 : 02 Eylül 2010, 17:20:04 »
agamın oğlunun yemin töreni var manisada oraya gidicez büyük ihtimalle

parola39

« Yanıtla #28 : 02 Eylül 2010, 17:22:35 »
bende de boş zaman yok havalar sıcak gittiği için koyuna gece gidiyoruz sabah geri gelince sağılması var kışlaları temizliyoruz yani uyumam 10 u11i buluyor uyku da zaten 3-4 saat sürüyor. ondan sonra evin işleri var malum kışa azırlık yapmamız lazım odunudur peyniri tereyağıdır vs. bir bakmışsın hava kararmaya yüz tutmuş hanım ekmek torbasını hazırlıyor yani koyuna gitme saati gelmiş anlaycağınız günde 4-5 saat dinlenme geri kalanı iş

Hayvan varsa iş zor. Bırakıp gidilmiyor. sırf tarla ile uğraşmak gibi değil. Ama yine de şehirden elli kat iyidir. Ben el kadar yerdeki atölyeye her ay kira veriyorum. Tuvaleti, hatta musluğu yok. Bacası olmadığından ocak yakamıyorum. Her çekici vuruşumda kara kara düşünüyorum.  :(

Bayramda köyde misin abi? Yakınlara gelmişken belki denk gelirse uğrarım.
agamın oğlunun yemin töreni var manisa da oraya gidecez büyük ihtimalle

durukan

• 774
  • Meslek: hekim
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #29 : 02 Eylül 2010, 22:37:55 »
boş zamanım olunca once oğluma ayırıyorum, sonra eşime dostuma, bana kalan olursa ya okurum, ya motorsikletle ilgilenirim ya demir ocagına geçerim. ...

ahayaloglu

• 379
  • Ahmet / 1961 / B rh +
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #30 : 03 Eylül 2010, 00:19:33 »
İşten arta kalan zamanım var doğrusu. 24/48 sistemli çalışıyorum. Eve geliş gidiş filan 28 saat toplamda. Evin işleri varsa onları yaparım. Çalışmayan şeyler bende antipati yapar. Tamirat, yada nasıl çalışır - nasıl yapılır araştırması. Küçük bir bahçe var, 7-8 ağaç fidanı dikili, onlarla uğraşı var.

Gönlümde yatan isteklerden bıçak yapmaya başladım kıyısından ucundan. İkinci olarak geleneksel kompozit yay ve tatar yayı yapmak. Malzeme temini ve alt yapı araştırmalarım uzun zamandan beri sürüyor. Benim elimi ayağımı bağlayan yersizlik. Apartmanda her şeyi yapmak mümkün olmuyor.

Silah tutkusu da var. Sık sık kuru çalışma yaparım. Atış stilleri ile ilgili araştırma yapmak da vakit geçirme yöntemlerimden birisi. Bu aralar yaşlı kızım, arabamla pek vakit geçiremiyorum.
You lie, we die.