Bıçak Sanatı - Forum

yaylada üretim

durukan

• 774
  • Meslek: hekim
  • Yer: şanlıurfa
yaylada üretim
« : 10 Ağustos 2010, 09:21:28 »
Arkadaşlar bir suredir ( uzunca ) çeşitli dünya işlerinden dolayı elim uretime bir turlu gitmiyordu. bende bu gidişe bir dur demek için hemde çok sevdigim ustam ile sohbet imkanını kaırmamak için atladım sefa abinin tekir yaylasındaki evlerine gittim. iyiki de gitmişim. yeşilin , doganın içinde serin sessiz bir ortamda dolu dolu bir 24 saat geçirdim. işte size o fotograflar.

durukan

• 774
Ynt: yaylada üretim
« Yanıtla #1 : 10 Ağustos 2010, 09:24:48 »
sefa ustamın dunyalar tatlısı annesinin elinde çıkma mumbar dolmalarını, yayla çorbalarını, kahvaltıda sade tereyag, hormonsuz domates, bal, turlu yeşillik , koy ekmegi, çilek reçelşi vs vs mideme indirirken elbet siz forum kardeşlerimide düşünmedim değil :). ozellikle de eylem kardeşimizi......
 şaka bir yana sefa abi ile geçmişten gelecekten, bıçaklardan kılıçlardan sohbet etmeyi de ihmal etmedik.

durukan

• 774
« Yanıtla #2 : 10 Ağustos 2010, 09:28:42 »
benim uzunca bir suredir elimde bekliyen onlarca projeden bazılarını gözümüze kestirip hemen çalışmaya başladık. ilerleyen saatlerde benim bıçak projesindeki çatlakları fark edip elimdeki projeyi bir köşeye bıraktim ve ustayı iş başında izlememin keyfini çıkardım. benim için hem güzel sohbetlerin oldugu hem de teknik detayları gözlemledigim guzel bir çalışmayı, güzel yemekleri ve dogal bir ortamı dolu dolu yaşadıgım bir 24 saat oldu......

durukan

• 774
« Yanıtla #3 : 10 Ağustos 2010, 09:31:20 »
 boyle uretim sureçlerinin hem birbirimizi daha iyi tanımak hemde bilgileri paylaşmak için ço faydalı oldugunu düşünüp dururdum hep. bunu bir kez daha pratiğe dokmek bu konudaki fikirlerimi perçinledi. ve grup adına da projeler başlattık diyebilirim. yakında buradan sizlerle paylaşacagız. ama şimdiden soyliyeyim, bir çalıştay olacak bu. imkan bulup gelen herkesle....

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #4 : 10 Ağustos 2010, 10:53:03 »
son konuştuğumuzda, sefa hoca ile buluşacağını söylediğindeki heyecanının sebebi belli oldu.  :D :2up

durukan hazırlıklı gelince, sefa hocam fena yakalanmış, bir sürü malzeme var orada... :D

Çalıştay fikri yıllardır ağzımızda, umarım yapma imkanımız olur.  :-[

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #5 : 10 Ağustos 2010, 12:22:37 »
Çalıştay olayı süper olur Durukan, gerçekten bir araya gelmek müthiş yararlı ve keyifli olacak. Sefa ustanın önüne yığdığın yarım bitmiş bıçakları-kılıçları gördüğünde Sefa ustanın yüz ifadesini merak ediyorum  :D Çok keyifli çalışıyorsunuz fotolarda, kıskanmamak mümkün değil. Darısı başımıza....

Kipmen Sanat web sitesi

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9511
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #6 : 10 Ağustos 2010, 13:54:29 »
Yemek yerken ben nasıl geldim aklınıza? Fotoğraflarda çok mu lezzetli duruyorum?  ???

:D :D :D

Pissiniz pis... Zımpara makinesini bile paketlenebilir yaptık yau! Bir ara ortalarda bir noktada beraber girişelim işlere
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

durukan

• 774
« Yanıtla #7 : 10 Ağustos 2010, 18:32:22 »
evet emre geçekten keyifli bir sureç. sonuçta bizler şimdiye kadar hep bireysel zaman harcıyarak bu işleri yaptık. ama bu denli zevk aldıgımız bir sureci arkadaşlarla beraber paylaşmak yaşamakda güzelmiş. bu nedenle ben çok keyif aldım. sagolsun sefa abi de nazımı kaprisimi çekti.  zaten o denli pratik birisi ile çalışmak da cok ogretici.
  buradan haberini vermek isterim tam tarihi belli olmamakla beraber muhtemelen eylul ortasında antalyada boyle bir çalıştay yapma fikrini hayata geçirmek istiyoruz. buyuk olasılıkla sefa ustanın çalışma imkanlarını kullanabilecegiz ama şimdiden kesin bir şey soylemek zor.  olabildigince kesin katılımlı olsun isteriz. şahsen ben son dakika engeli olmaz ise oradayım..... içerik ne olur, nasıl ilerler belli değil ama  burada karar verebilirizde. şahsen ben işi iyi  yapan kimse o konuda etrafı bilgilendirsin derim. veya tekli ikili sıcak demircilik, ocak başı sonra tesviye su verme gibi işlemler yapılabilir. tabi bunların hepsi zaman ve mekana baglı ve henuz onlar kesin değil. ......

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #8 : 10 Ağustos 2010, 19:51:16 »
Ne gerekse yapmaya hazırım, geleceğimin de sözünü şimdiden veriyorum.
Ben dövme, ocak kaynağı ve sıcak lehim konusunda kendimi geliştirmek isterim. Diğer konularda da gelişmek isteyen arkadaşlara bildiğim kadarıyla destek atmak benim için zevk olur. Böyle bir çalıştayda herkes hem keyifli bir üretim ortamında çalışma imkanı yakalar hem de eksiklerini geliştirme şansına sahip olur. Umarım terslik çıkmaz da bir şekilde bunu düzenleyebiliriz. Herhangi bir ön çelişma vs. gerekirse elimi taşın altına sokmaya hazırım...

Kipmen Sanat web sitesi

durukan

• 774
« Yanıtla #9 : 10 Ağustos 2010, 21:15:26 »
Süper oldu bu destegin emre,
zira senin gelmen  bilgi akışını epey bir hızlandıracaktır. seninle 3 oluyoruz. sefa usta sen ve ben keske eylem ve gokhanda bi şekil kendilerini ayarlasalarda forumun kurucu uyeleri olarak eksiksiz diger arkadaşlar ile tanışma ,çalışma eglenme fırsatı bulsak....

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #10 : 11 Ağustos 2010, 09:13:12 »
Gerçeği konuşmak gerekirse bir daha ki yaz tatiline kadar izne ayrılmam çok zor. hele ki okulların yeni açılacağı eylül ayında bu kesinlikle imkansız. Dostlarımla beraber orada olmayı çok isterdim ama durum bu... :(

umarım diğer arkadaşların durumu benden daha müsait olur da güzelce eğlenirsiniz. :2up

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9511
« Yanıtla #11 : 11 Ağustos 2010, 09:30:26 »
Uyy, çok erken oldu Eylül...   :(
Namık Kemal
Instagram'da ben

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9511
« Yanıtla #12 : 24 Ağustos 2010, 11:06:54 »
Namık Kemal
Instagram'da ben

« Yanıtla #13 : 25 Ağustos 2010, 00:21:12 »
Var da, materyal Durukan da. Resimlerini filan o çekip yazacaktır, ama şu an aramızda kalsın güzünden küçük bir operasyon geçirdi sanıyorum ilk fırsatta paylaşır.

Berke Boyacı

« Yanıtla #14 : 25 Ağustos 2010, 00:37:46 »
Sefa usta aranızda kalırmı forum burası :) O:-) O:-) Bu arada durukan ustamada çok geçmiş olsun...