Cümleten iyi günler dilerim ustalarım arkadaşlarım.
Malumunuz ki yine kurban bayramına yavaş yavaş yaklaşırken eş, dost, arkadaş çevresinden "şöyylee çok iyi bir kurban kesme bıçağı istiyorum ama paslanmayacak ağzı dönmeyecek " cümleleri yavaştan dolaşmaya başladı.
Her ne kadar hızlı erişim yanıt vermediği için şu an yapmış olduğum kurban kesme bıçağını şu an sizlerle paylasamiyor olsam da aşağıda yazımın sonunda teknik detaylarını paylaştığım bir kurban kesme bıçağı yaptım kendimce. ama aklıma da arada bir takılmıyor degil.
1-bogazlama bıçağının ideal ölçüleri ne olmalı?
2-Uzunluğu, et kalınlığı, genişliği ne kadar olmalı?
3-hangi tarz ağız açılmalı
4-Çelik türü(paslanmaz) hangisi olmalı.
5- hangi sertlikte olmalı.
Aklıma takılan sorular su an için bu kadar. Aşağıda paylaştığım kendi yaptığım bir kurban kesme bıçağının teknik ölçüleri. Değerli yorum ve önerileriniz icin şimdiden teşekkürler.
Çelik:n690
Uzunluk: namlu 127- kabza 115 mm toplam 242 mm
Celik kalınlığı: 3 mm
Sertlik: 60 hrc
Kabza:zeytin