Bıçak Sanatı - Forum

Sulu mu yoksa susuz mu?

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Denizli
Sulu mu yoksa susuz mu?
« : 07 Şubat 2012, 08:27:00 »
Başlık saçma oldu, farkındayım.  :D

Üstadlar suyunu verdiğimiz bıçağı genelde su zımparaları ile zımparalıyoruz.Peki bu zımparayı sulu yapsak herhangi bir artısı olur mu?

Saygılar...

Ynt: Sulu mu yoksa susuz mu?
« Yanıtla #1 : 07 Şubat 2012, 08:32:03 »
Sulu yapsan artısı olur elbette. Kullanacağın zımparanın ömrü uzun olur. Özellikle ıslan kullanılan zımparalar kuru kullandığında, tozlar hemen taneciklerin arasında sıkışır ve zımpara çok çabuk kullanılmaz hale gelir. Su kullandığında bu sorun yaşanmayacaktır.

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
  • Meslek: İnşaat Müh.
  • Yer: Bornova-İzmir
« Yanıtla #2 : 07 Şubat 2012, 18:07:33 »
Sulu kullanmak aynı zamanda sağlık açısından da faydalı.
Kuru zımparada tozlar havada uçuşur ve insan onları solur, ki bu sağlık açısından çok zararlı.
Diğer taraftan sulu zımpara yaparsan zımparaladığın yüzeyin son halini görmek biraz daha zordur.
Ben şöyle yapıyorum. Tüm kaba zımpara işlerini sulu, ancak iş son perdaha yani bıçağı bitirme aşamasına gelince kuru zımparalıyorum ama muhakkak burun filtresi kullanıyorum. Kışın problem yok, ama sıcak havalarda çok rahatsız oluyor.
Be yourself, no matter what they say...........

Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..!

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9511
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #3 : 07 Şubat 2012, 18:15:45 »
"Sulu mu susuz mu?" deyince bir an için "Susuz, beyaz peynir de getir." diyecek oldum gayri ihtiyari.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben