Bıçak Sanatı - Forum

Mutfak Bıçakları

vedatgizlenci

• 309
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Bursa Mudanya
Mutfak Bıçakları
« : 11 Ocak 2013, 18:08:48 »
Merhaba Arkadaşlar
Epeydir forumda bir şey paylaşmadım çünkü dikkate değer çalışmalar yapamadım maalesef. Ama ustalarımızı dikkatle takip ediyorum.
Bu kez yaptığım iki mutfak bıçağını paylaşıyorum. Hatalarımız var ama her bıçakta biraz daha öğreniyoruz.
Bunlardan ilki
Çelik     D2
Balçak ve pinler   pirinç
Toplam uzunluk   30 cm
En        4,5  cm
Kalınlık  3 mm
Kabza   stabilize badem

vedatgizlenci

• 309
Ynt: Mutfak Bıçakları
« Yanıtla #1 : 11 Ocak 2013, 18:19:05 »
Buda ikincisi
Çelik    4112 paslanmaz
Kalınlık  3 mm
En     3,5 cm
Toplam boy  26 cm
Balçak 304 paslanmaz
Kabza   Stabilize ceviz.
Bu bıçak Özgür'ün lazerde kestirip ısıl işlemini yaptırıp gönderdiği profillerden. Taşlama tarafımca yapıldı. Bu bıçakta zorluk çektiğim kısım kuyruğun sonunada paslanmazdan koruma yapmamdı. Ahşabı kırlangıç kuyruğuna tam oturtamadım sanırım. Polisajı ise daha iyi oldu.

damascus

• 1467
  • Hakan / 1986 / Kırıkkale/Bandırma
  • Yer: BANDIRMA...
« Yanıtla #2 : 11 Ocak 2013, 19:09:22 »
Çok şık ve güzel olmuş namlu tipinde bayıldım ellerinize sağlık...

eumite

• 48
  • Meslek: MONTAJ
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #3 : 11 Ocak 2013, 19:34:34 »
elinize saglik  :)

umutulken

• 246
  • Umut Ulken
« Yanıtla #4 : 11 Ocak 2013, 19:35:48 »
Elinize sağlık çok güzel olmuş. Namlu tipleri aynı galiba, canınız sıkılmadı mı?

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #5 : 11 Ocak 2013, 20:50:07 »
elıne sağlık Vedat usta  bıçaklar güzel olmuş ama ıkıncısı gözume çok ıyı gözuktu..  ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #6 : 11 Ocak 2013, 20:54:57 »
bence gayet güzel çalışmalar. sabırla işlendikleri her hallerinden belli. ellerinize sağlık :2up
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

serdarhavsut

• 391
  • Meslek: Geri dönüşüm
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #7 : 11 Ocak 2013, 21:09:14 »
Elinize sağlik çok güzel bıçaklar , titizlikle çalıştığınız belli :) badem ağacının yapısı nasıl , Kabze icin uygungunmu ?
Çalışmadan , yorulmadan , öğrenmeden , rahat yaşama yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler , evvela haysiyetlerini , sonra hürriyetlerini ve daha sonra istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar...

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

« Yanıtla #8 : 11 Ocak 2013, 21:14:52 »
Çok güzel olmuş, özellikle ikincinin kabza topuzu çok yaratıcı görünüyor. Ellerin kolların dert görmesin, uzun süredir sesin soluğun çıkmıyordu demek ki varmış bir nedeni  ;)

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #9 : 11 Ocak 2013, 21:24:40 »
elinize sağlık herhalde ilk kez badem ağacının kabzada kullanıldığını gördüm biraz bilgilendirirseniz sevinirim.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

vedatgizlenci

• 309
« Yanıtla #10 : 11 Ocak 2013, 22:04:23 »
Çok şık ve güzel olmuş namlu tipinde bayıldım ellerinize sağlık...
Teşekkürler.
elinize saglik  :)
Sağolun
Elinize sağlık çok güzel olmuş. Namlu tipleri aynı galiba, canınız sıkılmadı mı?
Teşekkür ederim. Mutfak bıçaklarında bu tip hoşuma gidiyor. Birde öğrenme aşamasında aynı tipte çalışmanın hataları ve gelişmeyi daha net göstermesi yönünden faydalı buluyorum.
Taner ustam çok sağol. Haklısın küçük olanı banada daha iyi gözüktü. Ancak ilkinde ısıl işlemi ilk kez kendimin yapmış olmasının başka bir önemi var.
bence gayet güzel çalışmalar. sabırla işlendikleri her hallerinden belli. ellerinize sağlık :2up
Çok sağolun
Çok güzel olmuş, özellikle ikincinin kabza topuzu çok yaratıcı görünüyor. Ellerin kolların dert görmesin, uzun süredir sesin soluğun çıkmıyordu demek ki varmış bir nedeni  ;)
Sefa hocam olumlu değerlendirmene sevindim. Kabza topuzuna gelince gerçekten zorlandım biraz ama yapmayı düşündüğüm başka bir çalışma için antrenman oldu. Sanırım bir sonraki topuz çalışmamda sırayla balçak, kabza ve son olarak topuzu sabitleyeceğim. Pin kullanılmayacağı dolayısıyla kilit vazifesini görmesi için hatasız oturması gerekiyor.
elinize sağlık herhalde ilk kez badem ağacının kabzada kullanıldığını gördüm biraz bilgilendirirseniz sevinirim.
Teşekkürler. Badem gerçekten kabza için uygun bir ağaç hem yeterince sert hem zımparada iyi sonuçlar veriyor. Ben bademi önceden vakum altında akrilik vernikle stabilize etmiştim. Ne kadar başarı oldu bilmiyorum.

bora atalay

• 1515
  • bora atalay 1969 5366888999
  • Meslek: esnaf
  • Yer: samsun
« Yanıtla #11 : 11 Ocak 2013, 22:40:15 »
elinize sağlık çok güzeller ama işin doğrusu ikincisi daha bir gösterişli...tebrikler..

RSM57

• 2640
  • 0532 375 01 99
  • Meslek: Sıcak Dövme
  • Yer: Eyüp/İstanbul
« Yanıtla #12 : 12 Ocak 2013, 08:35:55 »
Ustam ellerine sağlık her ikisi'de çok güzel  :2up

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #13 : 12 Ocak 2013, 12:08:25 »
Ellerinize sağlık.