Bıçak Sanatı - Forum

Damascus bıçağım

tufan

  • ***
  • 1180
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: kırklareli/ lüleburgaz
Ynt: Damascus bıçağım
« Yanıtla #20 : 29 Nisan 2013, 17:19:53 »
damascus ve zeytin iyi kombinasyon olmuş ellerine sağlık Mehmet ustam
Eğer bir örs isen kendini sabit tut,eğer bir çekiç isen zamanında vur. ( G.Herbert)

Mehmet GENÇ

  • ***
  • 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
Ynt: Damascus bıçağım
« Yanıtla #21 : 29 Nisan 2013, 17:25:00 »
Mehmet abi ellerine sağlık.
Teşekkürler murat
damascus ve zeytin iyi kombinasyon olmuş ellerine sağlık Mehmet ustam
teşekkürler tufan bey
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

Yilmaz Dogan

  • ***
  • 1047
  • Meslek: kaynakci
  • Yer: almanya
Ynt: Damascus bıçağım
« Yanıtla #22 : 29 Nisan 2013, 17:32:27 »
mehmet usta valla yaptigin bicaklara diyecek yok birde damascusa kemik kabza denesen daha hos can alici olmazmi
ama ellerine yüregine saglik cok hos 0lmus

Mehmet GENÇ

  • ***
  • 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
Ynt: Damascus bıçağım
« Yanıtla #23 : 29 Nisan 2013, 20:06:40 »
mehmet usta valla yaptigin bicaklara diyecek yok birde damascusa kemik kabza denesen daha hos can alici olmazmi
ama ellerine yüregine saglik cok hos 0lmus
sağolasın birkeresinde kemik denedim koku yüzünden attım valla testereyle keserken bile kokuyor ama yine denemekte fayda var kalın kemik bulursam deneyeceğim
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

Salim Türk

  • *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: Damascus bıçağım
« Yanıtla #24 : 29 Nisan 2013, 20:27:13 »
Mehmet ustam kemiği elle işliyorum ben, rahatsız edici bir kokusu olmadı. Makinada işleniyorsa ısındığı veya yandığı için kokuyor olabilir. Çok düşük devirlerde çalışmak belki bu sorunu giderebilir. Boynuzun kokusu çok daha fazla çıkıyor. Birde tozu olmasa ben kemiği çok sevdim.

Mehmet GENÇ

  • ***
  • 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
Ynt: Damascus bıçağım
« Yanıtla #25 : 29 Nisan 2013, 20:46:13 »
Mehmet ustam kemiği elle işliyorum ben, rahatsız edici bir kokusu olmadı. Makinada işleniyorsa ısındığı veya yandığı için kokuyor olabilir. Çok düşük devirlerde çalışmak belki bu sorunu giderebilir. Boynuzun kokusu çok daha fazla çıkıyor. Birde tozu olmasa ben kemiği çok sevdim.
ben elde demir testeresiyle keserken kokusu rahatsız etti boynozda sıkıntı yok kemikte 1 hafta atelyeye girememiştim testereyle kesmeme rağmen
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

deserteagle

  • Eylem Cengiz, 48
  • *****
  • 9511
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: Damascus bıçağım
« Yanıtla #26 : 29 Nisan 2013, 21:54:19 »
Dün bu bıçağı ve bir şef ve bir kasap bıçağı kestim birkaçta çakı ağzı bugün ısıl işlem yaptım bu bıçağı şef bıçağını ve kasap bıçağını bitirdim
Çelik rasim ustadan (damascus)
Namlu bileli kısım:135
En Sapın dibindeki gaga ucu 40mm ağız en geniş kısmı 34 mm
Kalınlık 4 mm
Toplam boy:265mm
sap zeytin içbükey bileli
Bir avcı bu bora bıçak modelini istedi namlu boyu onun tercihi
http://www.boraknives.com.tr/Sayfalar/Wenge/408B.html

Eline sağlık ustam. Aslından çok daha iyi olmuş bu bıçak. Hem malzeme seçimi ve senin uygulamanla, hem de talibinin namlu boyu seçimiyle.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Mehmet GENÇ

  • ***
  • 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
Ynt: Damascus bıçağım
« Yanıtla #27 : 29 Nisan 2013, 22:24:19 »
Dün bu bıçağı ve bir şef ve bir kasap bıçağı kestim birkaçta çakı ağzı bugün ısıl işlem yaptım bu bıçağı şef bıçağını ve kasap bıçağını bitirdim
Çelik rasim ustadan (damascus)
Namlu bileli kısım:135
En Sapın dibindeki gaga ucu 40mm ağız en geniş kısmı 34 mm
Kalınlık 4 mm
Toplam boy:265mm
sap zeytin içbükey bileli
Bir avcı bu bora bıçak modelini istedi namlu boyu onun tercihi
http://www.boraknives.com.tr/Sayfalar/Wenge/408B.html

Eline sağlık ustam. Aslından çok daha iyi olmuş bu bıçak. Hem malzeme seçimi ve senin uygulamanla, hem de talibinin namlu boyu seçimiyle.
Eylem bey şöyle ifade edeyim bora 85 mm tekerle bileme yaparak dar bir içbükey yapıyor bu benim hoşuma gitmiyor açıkcası ben bunu 200 mm tekerle açtım ve daha geniş bir iç bükey oluştu tatlı bir eğim oldu bence tabiki zevkler farklıdır.Ama alıcısı bayıldı başka bıçaklarda yaptıracağım dedi   model araştırıyor bunu duymak tabiki insanı mutlu rdiyor.teşekkür ederim
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

deserteagle

  • Eylem Cengiz, 48
  • *****
  • 9511
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: Damascus bıçağım
« Yanıtla #28 : 29 Nisan 2013, 22:33:40 »
İç bükey için teker çapı saptamanıza aynen katılıyorum. Bora'daki arkadaşlar da artık bir iki yenilik yapsalar yakışır.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Mehmet GENÇ

  • ***
  • 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
Ynt: Damascus bıçağım
« Yanıtla #29 : 29 Nisan 2013, 22:57:44 »
İç bükey için teker çapı saptamanıza aynen katılıyorum. Bora'daki arkadaşlar da artık bir iki yenilik yapsalar yakışır.
Aynen öyle onların tekeriyle bıçağın ortasına kan oluğu açılır bira geniş olur ama olur
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''