Bıçak Sanatı - Forum

Yöresel Çakı mı Fabrikasyon Çakı m

bur1515

  • *
  • 7
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Antalya
Yöresel Çakı mı Fabrikasyon Çakı m
« : 13 Mayıs 2014, 13:26:59 »
Ben bıçaklara karşı çok fazla ilgi duymaya başladım özellikle çakılara karşı. Çakı alacağım ama aklımda sorular var, sizce memleket çakısı mı(Sivas, Bursa,Sürmene gibi) yoksa fabrikasyon çakılarımı alınmalı(aklımda olan opinel karbon modeli). Bana memleket çakıları orijinalliğini kaybetmiş gibi geliyor önceden kararan ama sağlam çelik kullanıyorlardı şimdi paslanmaz ithal çelik bunlarda kaliteli olmuyor. Yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim.

ozan191

  • ***
  • 171
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Tekirdağ
Ynt: Yöresel Çakı mı Fabrikasyon Çakı m
« Yanıtla #1 : 13 Mayıs 2014, 13:34:56 »
Eğer gerçekten uzun süre kullanilacak ve özel birsey olmasını istiyorsanız belirli bir de bütçe ayıracaksaniz ustalarımizdan biri ile iletişime geçebilirsiniz sadece iki sık arasında kalirsam da bilemiyorum açıkçası opinel kullandım ve cok memnun oldum fiyat performansi harika Sürmene de gayet güzel size kalmış çok fark etmez.

ozan191

  • ***
  • 171
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Tekirdağ
Ynt: Yöresel Çakı mı Fabrikasyon Çakı m
« Yanıtla #2 : 13 Mayıs 2014, 13:47:46 »
Bu arada kendinizi tanitirsaniz Merhaba bölümünde komşuya seker almaya gelmiş gibi olmazsıniz  :)

ASK

  • ***
  • 988
  • alicevik 1984
  • Meslek: memur
  • Yer: Balıkesir
Ynt: Yöresel Çakı mı Fabrikasyon Çakı m
« Yanıtla #3 : 13 Mayıs 2014, 19:51:01 »
Ben bıçaklara karşı çok fazla ilgi duymaya başladım özellikle çakılara karşı. Çakı alacağım ama aklımda sorular var, sizce memleket çakısı mı(Sivas, Bursa,Sürmene gibi) yoksa fabrikasyon çakılarımı alınmalı(aklımda olan opinel karbon modeli). Bana memleket çakıları orijinalliğini kaybetmiş gibi geliyor önceden kararan ama sağlam çelik kullanıyorlardı şimdi paslanmaz ithal çelik bunlarda kaliteli olmuyor. Yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim.

sen olayı çözmüşsün bence kardeşim :2up
Derdi dünya olanın,dünya kadar derdi olur.

bur1515

  • *
  • 7
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Antalya
Ynt: Yöresel Çakı mı Fabrikasyon Çakı m
« Yanıtla #4 : 13 Mayıs 2014, 21:04:57 »
Siteye yeni üye olduğumdan o bölümü görmedim doğrusu.  ;) Bu arada opinel almaya karar verdim siz inox mu karbonmu kullanıyorunuz

ozan191

  • ***
  • 171
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Tekirdağ
Ynt: Yöresel Çakı mı Fabrikasyon Çakı m
« Yanıtla #5 : 14 Mayıs 2014, 13:06:02 »
İnox kullandım karbon modeli bildiğim kadarıyla çabuk kararıyor ama avantajlarında vardır ben inoxdan yanayım sonuçta cep çakısı olacak her işe koşabilmeli meyve kesip kararacaksa ne anlamı var....

mustafa

  • ***
  • 306
  • Meslek: otomotiv montaj
  • Yer: almanya
Ynt: Yöresel Çakı mı Fabrikasyon Çakı m
« Yanıtla #6 : 08 Haziran 2014, 15:23:30 »

Ben karbonu tercih ederim açıkçası bileylerken sorun yasamazsin hizli körelir ama hizli bilenir ve traş olabilecek keskinlige ulasmak zor degil ,yüksek karbonlu olusu küflenmeyi hızlandirir ama ıslak birakmayıp birkac damla zeytin yagiyla arada yaglamaniz bu sorunu cözer .
Ehli irfan meclisinde eyle kesbi marifet,cahile yar olma nadan olursun akibet.

doctore

  • ***
  • 203
  • Yer: kayseri
Ynt: Yöresel Çakı mı Fabrikasyon Çakı m
« Yanıtla #7 : 29 Haziran 2014, 03:06:30 »
Carbon modellerinde kesme ve bileme Ç0k Kolay oluyor ama elma karpuz domates vs gibi Yiyeceklerde kullanacak Olursa değişik bir metalimsi tad bırakıyor malesef ..


Berkay168

  • *
  • 47
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: İzmir
Ynt: Yöresel Çakı mı Fabrikasyon Çakı m
« Yanıtla #8 : 29 Haziran 2014, 18:50:13 »
ortalama 1 yıl önce merak edip bir opinel carbon edindim.elime geçtiginde inanılmaz bir keskinliği ile beni çok şaşırttı. sonra diğer çakılarımın yanına bıraktım ve uzunca bi süre kullanmaya kıyamadım diyebilirim. fakar carbonun bu kadar hızlı kararacağı aklıma gelmezdi.sonra tekrar elime aldığımda bıçakta ilk defa gördüğüm bir pas ve inanılmaz bir kararma. . . sonra internetten biraz araştırma yapayım dedim ve şükür ki böyle bir forum buldum. saolsun bütün bıçak severlerin yazılarından bişeyler kapmaya çalıştım ve aklımda kalanları da yazıp yardım aldıktan sonra inanılmaz bir bıçakla karşılaştım. şuan kalan çakılarım hep ikinci plandalar benim için  :D

eğer ki sen bir bıçak istiyorsan yani cebime koyup çıkcam diyorsan ve uğraşmak istemiyorsan kesinlikle inox al yoksa carbon 2 ay sonra kullanılmaz bir hal alıcak ve atmak zorunda kalıcaksın(yada odun vs parçalamada kullanırsın anca).Ama ben bıçakla uğraşmaktan keyif alırım diyorsan bence bıçak bakımına başlamak için inanılmaz güzellikte bir bıçak olarak carbon tavsiye ederim.

Tabiki seçim sizin. İyi günler  :)

edit: opinel carbon no:8 nasıl aşamalardan geçti merak ediyorsanız da "Bıçakçılık" bölümü altında açtığım "opinel carbon" konusuna bakabilirsiniz  :)
« Son Düzenleme: 29 Haziran 2014, 18:54:26 Gönderen: Berkay168 »
Berkay Y.