Bıçak Sanatı - Forum

Baş sağlığı

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9511
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Baş sağlığı
« : 09 Kasım 2010, 21:30:34 »
Yarın Atamızın ölüm yıl dönümü.

Bundan 72 yıl önce vefat etti atamız. Ancak fikirleri ve eserleri sayesinde ölümsüz.

Uyumak ölüme eş ise biz atamızdan daha ölüyüz aslında... Atamızın istiklalin, devrimlerin, aydınlanmanın tohumlarını attığı toprak, yani biz yarı ölüyüz.

Bu yüzden;

Hepimizin başı sağolsun!
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Berke Boyacı

Ynt: Baş sağlığı
« Yanıtla #1 : 09 Kasım 2010, 22:09:56 »
+1

« Yanıtla #2 : 09 Kasım 2010, 22:49:37 »
Tüm Türkiye'nin ve ülkemiz dışında Ata'mızı seven milyonlarca insanın başı sağolsun.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #3 : 10 Kasım 2010, 02:35:36 »
Her geçen gün daha çok özlüyor, yokluğunu hissediyoruz atam. Büyük zorluklarla, fedakarlıkla, hayatlarla elde edilen kazanımlarımız parça parça satılır, peşkeş çekilir; bölgedeki saygınlığımız giderek yitirilirken biz burda dimdik ayaktayız diyebilmek isterdim, ama yorgunuz, ölüyüz  :-[

Kipmen Sanat web sitesi

muraterkut

• 1119
  • Murat E. Köroğlu / 1969
  • Meslek: muhasebe
  • Yer: samsun
« Yanıtla #4 : 10 Kasım 2010, 09:35:57 »
insan umutlarıyla yaşar, umudu tükenmiş insan, ancak ölümle eşleştirilebilir.Unutulmamalıdır ki hiçbir insan veya toplum 1919 yılında Samsun'a çıkarkenki kadar yorgun vede bitkin değildi Osmanlı Devleti kadar ve de Ulu Önder kadar....
Ama ölümüne bir umut vardı yüreğinde ve arkadaşlarının yüreğinde...İşte o umut, getirdi bizleri bugünlere kadar....
Şimdi şartlar yine çok na-müsait bir mahiyette tekrar tezahur etmiş olabilir....Ama muhtaç olduğumuz kudretin nerde olduğunun biliniyor olması gerekir herkes tarafından. Onun önünde örneği de yoktu, ama bizlere böylesi durumlarda ne yapmamız gerektiğini yine O söylemedi mi...Lafı uzatmaya gerek yok; herkesin ardından ; "Hepimiz şuyuz , hepimiz buyuz" söylemlerinin dolaştığı bir yerde ;  aslında  "hepimiz O olmalıyız", Ben kendi adıma ve en azından oğlum adına diyebilirim ki ; biz ikimiz "Mustafa Kemal'iz" ve de dimdik ayaktayız.....
girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep
dediler ilim geride, illa edep illa edep.....