Bıçak Sanatı - Forum

bu vernik nasıl iyimidir

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
bu vernik nasıl iyimidir
« : 08 Aralık 2010, 17:59:41 »
bugün alışveriş yerine gidip sordum,çeliğe fırça ile sürülen ve ayna gibi parlatan ürün varmı dedim
ordakilerde jansen metal verniğini önerdiler,üzerini okudum ama almadım önce buraya sorayım dedim,bıçakların yüzeyinde yarısı normal parlaklık,diğer yarısı ise ayna gibi parlıyor
ben ayna parlaklığını vermek için bu ürünü alayımmı

http://www.raykon.com.tr/j03f.asp

Ynt: bu vernik nasıl iyimidir
« Yanıtla #1 : 08 Aralık 2010, 18:09:01 »
Ayna gibi çelik yüzeyine sürdüğün vernik bir haftaya kalmaz ayna gibi yüzeyden kalkmaya başlar. Daha önce Metal yüzeylerin parlaklığıyla ilgili olarak sormuştun, hatta Emre Usta bununla ilgili sana bilgi vermişti. Katana yüzeyiyle ilgili olarakta benzer konular konuşmuştuk. Bçakta ya da kılıçta parlak bir yüzey istiyorsan bu işlemler  BOYAYLA VERNİKLE OLMAZ. Bunun tek yolu yüzeyi MEKANİK OALARAK ( taş zımpara polisaj vs:) BU HALE GETİRMEKTİR.
« Son Düzenleme: 08 Aralık 2010, 18:13:16 Gönderen: sefa çabuk »

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
Ynt: bu vernik nasıl iyimidir
« Yanıtla #2 : 08 Aralık 2010, 18:12:27 »
Ayna gibi çelik yüzeyine sürdüğün vernik bir haftaya kalmaz ayna gibi yüzeyden kalkmaya başlar. Daha önce Metal yüzeylerin parlaklığıyla ilgili olarak sormuştun, hatta Emre Usta bununla ilgili sana bilgi vermişti. Katana yüzeyiyle ilgili olarakta benzer konular konuşmuştuk. Bçakta ya da kılıçta parlak bir yüzey istiyorsan bu işlemler  BOYAYLA VERNİKLE OLMAZ. Bunun tek yolu

haklısın olayı anladım bol zımpara
sadece bu ürünü alışveriş yerinde görmüşken belki faydası olur diye düşündüm ok şimdi anladım sağol