Bıçak Sanatı - Forum

kesici agiz acma ve bileme icin yardim isteyebilirmiyim

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Ynt: kesici agiz acma ve bileme icin yardim isteyebilirmiyim
« Yanıtla #20 : 16 Ocak 2015, 15:00:30 »
Rampaların üretimi hele bir bitsin bileme aparatıda gelir. ;)
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #21 : 16 Ocak 2015, 15:02:46 »
Sırası ile :) Rampalara sahip olanlar zaten bileme aparatına ihtiyaç duymazlar.

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #22 : 16 Ocak 2015, 18:12:04 »
İnşallah  Taner abi güzel bir şeyyapar
Salim abi ssence ev ortamında aciz. Açma ve bileme konusunda bu ali eksprete satilan taslarimi kullanmak yoksa zimpara mi kullanmak mali ve kolaylil acidan nasil acaba onerin nedir

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #23 : 16 Ocak 2015, 18:17:47 »
aliexpressteki taşları hiç kullanmadım, o yüzden birşey diyemem. Bende de zaten en ince 1200 kumluk taş var. En son 2000 kum zımpara ile bitirip deri masat ile sonlandırıyorum. Zaten mutfak bıçaklarında 600 kum bir taş bile yeterli oluyor. Çok daha iyi bilemem yasak :) Sadece kendi kullandığım bıçağı çok iyi biliyorum. İyi bir taş en güzeli. Tabi taşı düzgün tutmak bilemeyi etkiliyor. Bunun için yine Sefa hocamızın önerisiydi galiba seramiğin arka tarafı ile düzeltme yapılıyormuş. Kaya'nın gönderdiği elmas taşlar da bu işe yarar. Zımparada bu dert yok o açıdan seviyorum. 

Ersin Özdemir

• 2442
« Yanıtla #24 : 16 Ocak 2015, 21:48:25 »
aliexpressteki taşları hiç kullanmadım, o yüzden birşey diyemem. Bende de zaten en ince 1200 kumluk taş var. En son 2000 kum zımpara ile bitirip deri masat ile sonlandırıyorum. Zaten mutfak bıçaklarında 600 kum bir taş bile yeterli oluyor. Çok daha iyi bilemem yasak :) Sadece kendi kullandığım bıçağı çok iyi biliyorum. İyi bir taş en güzeli. Tabi taşı düzgün tutmak bilemeyi etkiliyor. Bunun için yine Sefa hocamızın önerisiydi galiba seramiğin arka tarafı ile düzeltme yapılıyormuş. Kaya'nın gönderdiği elmas taşlar da bu işe yarar. Zımparada bu dert yok o açıdan seviyorum.

Doğal girit taşı aldım ama galiba onun için daha çok fırın ekmek yemem gerekli. Benim en büyük derdim aslında ilk ağızı  açmak ve sonrasını devam ederk en ince kumlara kadar cıkmak

ferroburak

• 539
  • Meslek: Teknik
  • Yer: ankara
« Yanıtla #25 : 11 Şubat 2015, 22:56:24 »
buda yeni aldığım Grit taşı

Taş ağız açmak için fazla ince galiba. 1000 kum Sait, Atlab vb. kaliteli zımpara kağıdını düz bir cam bloğa yapıştırıp ilk bileme daha hızlı yapılabilir. Taşın tozunu kaldırarak bileme işlemi hızlandırılabilir.

tamahagane

• 438
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #26 : 12 Şubat 2015, 07:07:33 »
Mehmet Marangoz, Japon bileme taşı satışına başlamış. 8000 kumluk taş var. http://mehmetmarangoz.com.tr/index.php?route=product/category&path=102_339

Ersin Özdemir

• 2442
« Yanıtla #27 : 12 Şubat 2015, 08:31:01 »
Girit tasini zaten 800 kumdan kullaniyorum. Benim derdim bileme esnasinda aciyi korumak