Bıçak Sanatı - Forum

Taşı Nasıl Bölebilirim?

Ynt: Taşı Nasıl Bölebilirim?
« Yanıtla #40 : 11 Şubat 2015, 22:13:40 »
Taş yüzeyini düzeltmek için.

ferroburak

• 539
  • Meslek: Teknik
  • Yer: ankara
« Yanıtla #41 : 11 Şubat 2015, 22:47:36 »
Taş yüzeyini düzeltmek için.

Sefa hocam ilgili konunun linkini atabilir misin.

« Yanıtla #42 : 11 Şubat 2015, 23:09:31 »
Hangi konunun  ::)

ferroburak

• 539
  • Meslek: Teknik
  • Yer: ankara
« Yanıtla #43 : 11 Şubat 2015, 23:21:09 »
Seramikle taş düzeltmek deyince fazla bir şey anlamadım belki bir konuda geçiyordur diye sormuştum..

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #44 : 11 Şubat 2015, 23:46:41 »
Kırmızı tuğla fırında pişmiş sert olanları var ismini bilemedim üzerine flexle çapraz kesikler atılıp aynı iş için kullanılabilinir .Ayrıca silisyum karpit tozu bakır plaka üzerine döküpte taş düzeltme yapabilirsiniz aynı işlem yumuşak demir plakada yapıldığında taş üzerinde çok agresif ısırgan bir yapı oluşuyor ;)
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

« Yanıtla #45 : 11 Şubat 2015, 23:48:18 »
Valla hangi konuda konuştuk hatırlamıyorum ama olay basit, seramik ( fayans vs) malzemenin arka yüzüne düzeltmek istediğin taşı sürtüyorsun, işlem su kullanılarak yapılırsa daha hızlı ilerliyor. Hepsi bu kadar  ;)

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #46 : 12 Şubat 2015, 00:03:08 »
Sefa Hocam ve Kaya Ustam, bir sorum var: Gelecek Naniwaları üzerlerine ince krom oksit tozu (yeşil) dökerek kullanmayı düşünüyorum. Amacım daha düzgün ve hızlı bileyleme işlemi...

Uygun olur mu? Yoksa kötü bir fikir mi?

« Yanıtla #47 : 12 Şubat 2015, 00:09:11 »
Kişisel olarak taşın homojenliğini bozacağını düşünerek iyi bir fikir değil diyorum. Kromoksiti bir başka yüzeyde kullanmak daha mantıklı geliyor bana.

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #48 : 12 Şubat 2015, 00:13:12 »
Naniwanın süper stone serilerinde kullanmana gerek yok zaten kendiliğinden pudralanıyor . Ceraxlarda farklı bir bağlayıcı madde kullanıldığından ve doğal bir japon taşın olsaydı bir nagura ihtiyacın olacaktı kaldıki kullandın diyelim taşını biraz hızlandırır ama ince kum taşın gözeneğimde kaldığı takdirde çizme yapma riski olabilir..
Krom oksiti basitçe yumuşak taşlanmış bir yumuşak demir üzerinde dene daha efektif olacaktır
« Son Düzenleme: 12 Şubat 2015, 00:15:03 Gönderen: Kaya »
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar