Bıçak Sanatı - Forum

Taslak Çekilişi

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9511
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: Taslak Çekilişi
« Yanıtla #200 : 18 Ocak 2017, 00:23:30 »
Ayrıca bu konuya gösterilen yoğun ilgiyi göz önüne alarak,  bu etkinliği ara sıra tekrarlamak gerektiğini düşünüyorum.
Bir kurallar bütünü oluşturularak geleneksel olabilir.
Birilerini bu sanata  baslatabilmek beni gerçekten mutlu eder.
Şu anda atolyemden çok uzagim, zaman geniş tutulursa yeni etkinliğe ben katilırım.
Çekilişen gösterilen ilgi şahane.  :)

Buna karşılık, henüz talihlilerin bu taslaklardan bir bıçak yapmaya ve bunu forumda paylaşmaya ilgisini göremedik.  :-X (Gördüğüm kadarıyla tek istisna var gibi.)

Bu çekilişe katılanların en azından forumda aktif olmasını beklerdim. Bazı talihliler Ekim-Kasım'dan beri aktif de değil...  ::)

Açıkçası ben bu çekilişin forum hedeflerimiz açısından faydasını gözleyemedim.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9511
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #201 : 23 Ocak 2017, 17:59:32 »
Hafta başında mutlu olmak için bir nedenim oldu. :) Çekiliş profillerinden birinin konusu var:

Bıçağı yapan üye: Oğulcan
Profili gönderen üye: Salim Türk

https://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=11626.msg0

Umarım diğer taslakların da güzel bir bıçağa gönüştüğünü görürüz.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Ayhan ELKUT

« Yanıtla #202 : 23 Ocak 2017, 18:01:17 »
Benimki de kargoda (ısıl işlemden dönüyor sonunda), en geç 2 güne paylaşıcam  O:-) 8)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #203 : 23 Ocak 2017, 20:41:11 »
Arkadaşların emek gösterip çaba harcamaları çok sevindirici bir durum. Ben kendi adıma çok mutlu oldum. Oğulcan da hatalarını gördü sıradaki işi çok daha güzel olacak. Bu profil benim ilk bıçağımın modeli ile aynı. Hala severek kullanıyorum. Umarım Oğulcan da severek kullanır.

Oğulcan

• 96
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #204 : 23 Ocak 2017, 22:37:23 »
Salim abi bıçak boyu ve şekli açısından çok güzel sanırım yanımdan ayrılmıcak bu arkadaş  :)

mustafaramazanoyar

• 808
  • Bende kesin karbon eksikliği var :)
  • Meslek: Arkeolog, Boulderer
  • Yer: manisa/salihli
« Yanıtla #205 : 23 Ocak 2017, 23:12:23 »
Benim taslagin daha bol bol vakti var gibi araya baska bicaklar kamalarda girdi
Hakuna Matata

eryıldız26

• 533
  • Meslek: metal boya
  • Yer: ANKARA-OSTİM
« Yanıtla #206 : 23 Ocak 2017, 23:30:02 »
Arkadaşlar taslağını bitiren arkadaşlar  ısıl işlem için engeç 28 ocak cumartesi gunu elimizde olacak şekilde bize ulaştırırlarsa söz verdiğimi gibi  yardım cı olacağız bilginize kolay gelsin .iletişim için  05322803426 .
ISIL iŞLEM, aeb_l,n690,n695,4116,d2, o1,o2,1075,crv80,cıva,rulman çeliği,kabze malzemeleri,lineer,pirinç ve paslanmaz,pim ve borular biley taşları ve elmas eğeler,bıçak mengeneleri,bıçak profilleri.Benzinli kamp ocakları. Iletişim için 05322803426.         Facebook anadolubicakatolyesi.

Ayhan ELKUT

« Yanıtla #207 : 30 Ocak 2017, 08:33:12 »
Merhabalar,

Uzun bir aradan sonra taslak çekilişinden kazandığım bıçağımı bitirebildim.

https://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=11665.0

Öncelikle forum yönetimine böyle bir etkinlik düşündükleri ve gerçekleştirdikleri için teşekkür ederim. Ayrıca taslak profilini gönderen Kemal ÇİFTÇİ beye ve ısıl işlem konusunda yardımını esirgemeyen Zafer ERYILDIZ beye tekrar teşekkür ederim.

Herkese iyi çalışmalar diliyorum.

President

• 132
« Yanıtla #208 : 11 Haziran 2017, 00:30:55 »
Taslak çekilişi ile Emin Albayrak tan hediye gelen profil son aşamaya gelmiş durumda. Yakın zamanda resmini yükleyeceğim ve beğenilerinize(tabi ilk bıçak beğenilir mi pek emin değilim) sunacağım.

Kutsal

• 2123
  • Meslek: Çırak-48
« Yanıtla #209 : 11 Haziran 2017, 01:01:14 »
Alıntı yapılan: deserteagle ylink=topic=10725.msg216199#msg216199 date=1484688210
Ayrıca bu konuya gösterilen yoğun ilgiyi göz önüne alarak,  bu etkinliği ara sıra tekrarlamak gerektiğini düşünüyorum.
Bir kurallar bütünü oluşturularak geleneksel olabilir.
Birilerini bu sanata  baslatabilmek beni gerçekten mutlu eder.
Şu anda atolyemden çok uzagim, zaman geniş tutulursa yeni etkinliğe ben katilırım.
Çekilişen gösterilen ilgi şahane.  :)

.........

Bu çekilişe katılanların en azından forumda aktif olmasını beklerdim. Bazı talihliler Ekim-Kasım'dan beri aktif de değil...  ::)

Açıkçası ben bu çekilişin forum hedeflerimiz açısından faydasını gözleyemedim.

Aradan geçen zaman ve paylaşılanlara bakınca, üzülerek görüyorum ki haklısınız.

Tekrarına gerek yok sanırım :-[
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
« Yanıtla #210 : 11 Haziran 2017, 14:46:39 »
Konuyu inanın ben de yeni görüyorum. Haberim olsaydı destek olmayı isterdim ama görünen o ki yapılan iyi niyetlere değmemiş. Edindiğim şöyle bir izlenim var, çoğu ziyaretçi bir yere kadar forumu inceliyor baktı ki yardımsız olmayınca menfaati icabı üye oluyor. İşi bitince de uğramaz oluyor. Bildiğim eski Ustaların bile yaklaşık 1 yıldır giriş yapmadığını görüyorum. Zaman bulamıyor olabilirler tabi ama sanki bir gücenme de var gibi. Söylediklerim yanlış anlaşılmasın ama eminim Yönetim de bunun farkında.
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

« Yanıtla #211 : 11 Haziran 2017, 15:41:01 »
Konuyu inanın ben de yeni görüyorum. Haberim olsaydı destek olmayı isterdim ama görünen o ki yapılan iyi niyetlere değmemiş. Edindiğim şöyle bir izlenim var, çoğu ziyaretçi bir yere kadar forumu inceliyor baktı ki yardımsız olmayınca menfaati icabı üye oluyor. İşi bitince de uğramaz oluyor. Bildiğim eski Ustaların bile yaklaşık 1 yıldır giriş yapmadığını görüyorum. Zaman bulamıyor olabilirler tabi ama sanki bir gücenme de var gibi. Söylediklerim yanlış anlaşılmasın ama eminim Yönetim de bunun farkında.
Bu "gücenme" ve eski "usta"ların uğramaması ile ilgili olarak, yönetimin farkında olduğu çok şey var da yönetim bir şey yazmıyor. Yönetimden biri olarak benim yazacağım kişisel şeyler olabilir belki ama Senin kastettiklerinle ( gücenme ve uğramama anlamında) örtüşür mü onu bilmiyorum.

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
« Yanıtla #212 : 11 Haziran 2017, 16:27:44 »
Ustam haklısınız sizler zaten daha doğrusunu biliyorsunuzdur.Böyle şeyleri zaten burada yazarak biryere varamıyoruz,konu hemen tartışmaya dönüşüveriyor her nedense .Örneğin;Siz bana kızıyorsunuz,diğeri benim haksızlığa uğradığımı düşünüp,o da tartışmaya dahil oluyor.Sonuç olarak olmayacak şeylere alınganlık edip,istenmeyen ayrılıklar yaşanıyor.Bunu bildiğimden zaten  önceki mesajımda yanlış anlaşılmamdan korktum.Belki bir etkinlikte yüzyüze konuşarak ,herkesin fikrini sunabileceği bir ortam daha uygun olur.
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

President

• 132
« Yanıtla #213 : 11 Haziran 2017, 17:00:32 »
İlk bıçağım tamamlanmak üzere. Bileyleme aşamasındayım. Yarın öğlen becerebilirsem fotoğraflarını yüklemeye çalışacağım. Bence öyle düşünmeyin. Kişi eğer yapmak, üretmek istiyorsa içinden gelen heves hatta tutkusu varsa birinci bıçağını eğer yapabilirse( yol gösteren olursa, kendisi cesaret edip yola çıkarsa vs vs) devamı gelecektir.

Kutsal

• 2123
  • Meslek: Çırak-48
« Yanıtla #214 : 11 Haziran 2017, 19:23:48 »
İlk bıçağım tamamlanmak üzere. Bileyleme aşamasındayım. Yarın öğlen becerebilirsem fotoğraflarını yüklemeye çalışacağım. Bence öyle düşünmeyin. Kişi eğer yapmak, üretmek istiyorsa içinden gelen heves hatta tutkusu varsa birinci bıçağını eğer yapabilirse( yol gösteren olursa, kendisi cesaret edip yola çıkarsa vs vs) devamı gelecektir.
Siz lütfen üzerinize alınmayın, sizi ve diğer üreten ve paylaşan arkadaşları tenzih ediyorum.
Paylaşımınızı heyecanla bekliyoruz :)
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

Symurg1907

• 99
  • Meslek: Gezgin
  • Yer: Türkiye
« Yanıtla #215 : 11 Haziran 2017, 23:06:10 »
Anladığım kadarıyla beklenenden az geri dönüş olmuş ama emekleriniz boşa gitmiş gibi düşünmeyin. Gönderilenlerin %30 u bile geri dönüş yaptıysa bir şeyleri başarmışsınız demektir ki bu her alanda böyledir %100 verim alamazsınız. İçinde bu işi yapma sevgisi olan bi kaç kişiyi heveslendirip başarmasını sağladıysanız yeterlidir. Diğerleri için geçici bir hevesmiş boşver gitsin.

Ben bıçaklara ilgi duyuyordum ama bi türlü cesaret edemiyordum. Forumu takip ettikçe yapma isteği ve cesaretini buldum kendimde. Eylem usta ve diğer ustaları  da tavsiyeleriyle bişeyler ortaya çıkardım. Çok az bi işlemi kaldı bıçağımın ısıl işleme gitmek için.

Sonuç olarak demek istediğim şey bu forum iyi insanların olduğu ve amacını yerine getiren bi forum. Herşey için teşekkürler.

President

• 132
« Yanıtla #216 : 12 Haziran 2017, 15:30:06 »
Peki konu nasıl açılıyor bıçağı fotğraflarını yüklemek için bu aşamayı nasıl geçebiliriz

President

• 132
« Yanıtla #217 : 12 Haziran 2017, 15:36:28 »

President

• 132
« Yanıtla #218 : 14 Haziran 2017, 00:03:50 »
Paylaşım var. Beğenilerinizi sunuldu. ;D