Arkadaşlar, bu hafta işler hayatımı bana hayat veren diğer şeyler ile paylaşmadı. Şimdi arayı kapatmaya başladım. "Fırından yeni çıktı" bölümümüzdeki turuncu "yeni" simgeleri tüm ekranımı kapladı. Nekkadar aktifiz?

Bir saptamamı aktarayım. İlk başlarda yazacak bir şeyler bulayım da ateşmiz canlansın diye uğraştığımızı hatırlıyorum bir de şimdiki durumu görüyorum. Demek ki biz kağıt ya da saman olup yaktık ama alev alan kok oldu. Ben bu kadar çok arkadaştan bu kadar çok ve güzel çalışma gördükçe gün be gün kendi yaptıklarımdan yapacaklarımdan çok fazlasını görmek kısmet olduğundan ve bir kıvılcımlık da olsa payım olduğumdan dolayı keyifleniyorum.
...
tüm dünyaya sirayet eden batı zihniyetinde kişi pişmek için kılını bile kıpırdatmak zorunda kalsa aleti suçlar. Daha kolayca iş gören basidine, güçlüsüne bakar. Böylece piyasanın da çarkları döner. Amerigan askerlerinin ateş etmedeki "Spray and pray" mantığı da böyledir. Nişan alacak mentaliten ve eğitimin yoksa sen de mermileri saç ve dua et ki biri denk gelsin... Paran mı var, gücün var mantığı böyle böyle yerleşiyor.
Çocuklarımıza yerli kanallarda gösterilen çizgi filimlere dikkat ediniz. Kendi problemlerini kendi çabasıyla, aklıyla çözen çocuk karakterleri yok. Onun yerine kolundaki bir saat, elindeki bir zımpırtı, büyü osurukla falan çözüyorlar problemlerini. Verilen mesaj "Siz kifayetsizsiniz. Problemlerinizi kendiniz çözemezsiniz. Dışardan bir şeylere ihtiyacınız var."
...
Ref.:Bir şeyler yapacak, hatta çok güzelini, çok iyisini yapacak güçümüz var. Önceden kendi başımıza karanlıkta yol almaya çalışırken şimdi koşarcasına ilerleyebiliyoruz. Birlikten kuvvet doğdu.

---- o ----
Sinan senin bıçaklardan bir tanesini ele geçirince salondaki vitrinin en gözönündeki noktasına koymak gerek...