Ilk defa kydex kilif denedim. Kullandigim malzeme, bir arkadasa Turkiye disindan ismarladigim , 2 mm kalinliginda bir kydex tabaka. Tabakanin sekillendirilmesinde elimde olan ucuz agacimsi , 2cm kalinliginda plakalara bir nevi sunger yapistirdim. Bu sunger , su yazin sikca gordugunuz "sosis" tabir edilen yuzme yardimcisi malzemenin 2cm kalinliginda ve tabaka seklinde olani. Karakoy persembe pazarindan aldim. ( resim1 ve 2 ) Ilk denemeyi 150 derecede yaptim . Bu isi yaparken firindan cikardigim kydexi bicakla beraber plakalar arasina koydum ve ustune ciktim. Hicbir (seye benzemedi (resim 3 ) Isiyi 170 dereceye cikardim . Kydexin iyi tarafi istediginiz kadar kullanabilmeniz. Isi ile tekrar duz plaka sekline geliyor. ( resim 4-5-6 ) Bu sicakliklarda mutlak surette isiya dayanikli eldiven kullanilmali. Ayni sekilde uzerine ciktim. Durum biraz daha iyi. Su ana kadar gozlemledigim problemler soyle :
1- Kabza kalin oldugunda , sunger , namlu bolgesine cok iyi adapte olmadigindan , kydex de bu bolgede namluya cok iyi adapte olmadi
2-Yine , kullandigim sungere bagli bir problem ,sungerin 170 derecede erimesi. Sunger kydex yuzeyine yapisti ve kydexle beraber koptu ( resimlerde gorulebilir )
3- Sunger isi ile plastik deformasyona ugradi ve bir daha kullanilamaz hale geldi.
Bu sunger bana sorarsaniz iyi is yapmadi. Daha kalin kullanmakla da is cozulemez. Daha esnek bir sunger de yeterli basinci uygular mi bilemem.Bir cozum olarak Kydexin ilk sekillendirilmesinden sonra aciktaki iki kanadi birbirine bir sekilde sabitlenip o halde tekrar firinlanmasi olabilir.
Yarin kesilip bicilmesi ile devam ederim.