Aynı tornayı ben de kullanıyorum. Çok güzel bir makine. İstanbulda olsam tesbih için gideceğim ilk insan Hüseyin ÇELİK ustanım yanı olur. Yardımcı olursa Türkiyenin değil Dünyanın iki elin parmaklarının sayısını geçmeyecek ender ustalarından birinden feyzlenirsin. Tesbih yapımını hızlandıracak unsurlardan biride 4 çeneli ayna bu arada.
dört çeneli ayna kare çıtaların merkezini bulmakta çok kolaylık sağlıyor.şimdi şöyle anlatayım : elimizde bir parça ağaç (veya başka bir malzeme) olsun. ondan tesbih yapmak için önce yapmak istediğimiz tane boyundan biraz büyük kesim yapıyoruz. bu kesimi doğal olarak kare şeklinde yapıyoruz. bu kare şeklindeki malzemeyi doğrudan üç çeneli aynaya taksak ve karşıdan delik açsak delik karenin tam merkezini bulamaz çünkü üç çeneli aynada sadece yuvarlak malzemede merkezden delik açabiliriz. burada yapmamız gereken taneyi önce kabaca el ile yuvarlak hale getirmek ve ondan sonra delik açmaya çalışmak olacaktır. bunda ne var ki elde yuvarlarım demek kolay gelse de işlem hem uzun sürüyor hemde el ile çok düzgün bir yuvarlama yapılamadığı için deliği genede tam merkezden açamıyoruz. işlemin firesi çok oluyor yani. bazı tesbih hammaddelerinin çok kıymetli olduğu düşünülürse fire önem kazanıyor. ayna elzem mi? kesinlikle değil. sadece işi kolaylaştırıyor. bende yok ben hala elde yuvarlıyorum. bu arada ben kimseden görmeden veya ders, eğitim vs. almadan kendi kendime öğrendim. bu işte kimse kolay kolay bilgi paylaşmıyor. bir gün yolun Akşehir e düşerse bidiklerimi paylaşmaktan zevk duyarım. yapmaya karar verdiğinizde bana buradan ulaşın. size numaramı vereyim. telefonda da yardımcı olurum.
Kabzadaki detaylar çok hoş. Standart bir namluya detaylı çalışma yapınca böyle güzel işler çıkıyor. Ellerine sağlık
Alıntı yapılan: Salim Türk - 17 Eylül 2019, 12:23:26Kabzadaki detaylar çok hoş. Standart bir namluya detaylı çalışma yapınca böyle güzel işler çıkıyor. Ellerine sağlık Abi çok teşekkürler. Aslında bu oyuntular bıçağın tutuşunun da çok olumlu etkiliyor. Bir dada bushcraft yaparsam illaki bunlardan ekleyeceğim
Mutlaka faydası oluyor. Aslında kullanabilirlik ilk sırada olmalı. Kendi yaptığım çalışmalarda da kullanılabilirliği arttırmaya çalışırken görsel farklılık kendiliğinden oluşuyor ama bu çalışman ayrı bir hoşuma gitti. Bir ara denemek isterim.
Süper çalışma eline koluna sağlık
Ama dövme bir tane yapacağım kendime bakalım