Bıçak Sanatı - Forum

Çalışmalarım (Sabit Namlu)

Muhammet Acar

• **
  • 397
  • Meslek: ...
  • Yer: İstanbul
Ynt: Çalışmalarım (Sabit Namlu)
« Yanıtla #160 : 29 Aralık 2020, 21:54:40 »
Eline sağlık Atik ustam. Muhteşem güzellikte olmuş. İlk görüşte Alexandr Martyniuk ustanın çalışmalarından biri zannettim. Muhtemelen biliyorsundur: https://www.instagram.com/emfitemzis/
Facebook'ta çok görüyorum, çok iyi yakut döven bir Türk ustamız var, ondan aldıysanız muhtemelen civa çeliğidir. O sürekli mil halde 1.2210 kullanıyor.
Ben de çok severim kendisini. Çok temiz çalışıyor. Herşeyiyle güzel yaptıkları. Ne bileyim ona benzetip en sevindim bende.
Genelde civa dövüyor usta. Ama benim ilk aldığım civa değildi. O2 diye hatırlıyorum.
Muhammet ustam Erhan bir ara bırakmıştı yakut namlusu geçen yine dayanamamış dövmüştü. Bir sor kendisine istersen. Face de ve instagramda Erhan ka olarak görünüyor. Çok kaliteli işleri var bende 2 tane daha yakutu var ara ara çıkarıp seviyorum.

Sağolun Orkun ve Mehmet ustam. Ben İnstagram ve Facebook kullanmıyorum. Sanırım Erhan Karagöz adlı arkadaş, instagram da bir kaç paylaşımını görüntüleyebildim kalanı için üyelik istiyor malum. Arkadaş foruma üye mi acaba, satıp satmadığını öğrenmem gerek.
« Son Düzenleme: 29 Aralık 2020, 21:56:51 Gönderen: Muhammet Acar »
'' Gayret bizden, tevfik Allah'tan. ''
'' Nasıl yaşarsanız, öyle ölürsünüz. Nasıl ölürseniz, öyle dirilirsiniz. ''

atikmehmet

• 1187
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
« Yanıtla #161 : 19 Ekim 2023, 10:26:54 »
Merhabalar son yaptığım bıçak. daha güzel resimleri çekilmedi. onlar da çekilince atarım. Bu arada bu bıçağın nerdeyse kılıf dikimi hariç her aşamasını kendimce videoya çektim. yani pek güzel olmadı ama neyi nasıl yaptığım anlaşılıyor gibi. Onu da Youtube a  yükleyince atarım.
 Bu arada benim başlık altında bazı resimler gitmiş sanki.
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

MustafaV

• 776
  • Mustafa VAROL
  • Meslek: Muhasebeci
  • Yer: Konya
« Yanıtla #162 : 19 Ekim 2023, 10:42:40 »
Hey Maşallah. Ellerine sağlık ustam, çok yakışıklı olmuş yine. Damascusla beraber ilk başta göze çok kalabalık geliyor ama şöyle bi geri çekilip iyice bakınca her şey yerli yerine oturuyor.

Ustam yanlış anlamazsan, kılıfta üstteki parçanın sol üst tarafı kenara daha mı uzak olmuş? Yoksa kadrajdan mı? Sanki yamuk duruyor gibi.

Detaylı fotoğrafları ve videoyu sabırsızlıkla bekliyorum ustam.
Sanma şâhım herkesi sen sâdıkâne yâr olur

atikmehmet

• 1187
  • Mehmet ATİK - 1984
« Yanıtla #163 : 19 Ekim 2023, 16:33:43 »
Hey Maşallah. Ellerine sağlık ustam, çok yakışıklı olmuş yine. Damascusla beraber ilk başta göze çok kalabalık geliyor ama şöyle bi geri çekilip iyice bakınca her şey yerli yerine oturuyor.

Ustam yanlış anlamazsan, kılıfta üstteki parçanın sol üst tarafı kenara daha mı uzak olmuş? Yoksa kadrajdan mı? Sanki yamuk duruyor gibi.

Detaylı fotoğrafları ve videoyu sabırsızlıkla bekliyorum ustam.

Maşallah gözler keskin ustam. Şöyle delik delerken ya matkabın ucu kör idi yada ben artık dayanamadım çok bastırdım o delik dışa doğru kaymış biraz :)
www.mehmetatik.com

Şeref Acar

• *
  • 1587
  • Yer: sarıyer
« Yanıtla #164 : 19 Ekim 2023, 16:49:54 »
Hey maşallah
Sonunda işçiliğe yakışan bir çelik gördük. Her şey süper abi ellerine sağlık.

Subjektif olarak söylüyorum; böyle ufak bıçaklarda namlu saptan 1cm daha kısa olunca daha hoş geliyor gözüme. Eskilerden yaptığım bir bıçağın ucu kırılmış, müşteri yolladı kısalttım ve inceltip toparladım. Finalde orijinal halinden daha yakışıklı durduğunu farkettim.

atikmehmet

• 1187
  • Mehmet ATİK - 1984
« Yanıtla #165 : 20 Ekim 2023, 11:41:37 »
Hey maşallah
Sonunda işçiliğe yakışan bir çelik gördük. Her şey süper abi ellerine sağlık.

Subjektif olarak söylüyorum; böyle ufak bıçaklarda namlu saptan 1cm daha kısa olunca daha hoş geliyor gözüme. Eskilerden yaptığım bir bıçağın ucu kırılmış, müşteri yolladı kısalttım ve inceltip toparladım. Finalde orijinal halinden daha yakışıklı durduğunu farkettim.
Bence de haklısın ustam. Ben de yapacak olsam bu namludan daha kısa bir namlu denerim. işçiliği çok yoğun olduğu için daha görkemli olsun diye düşünmüştüm. Namlu kısa olsa bu kadar süsleme yapmazdım.
www.mehmetatik.com

orkunaydin350

• *
  • 1955
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #166 : 04 Ocak 2024, 09:24:55 »
Ustam eline sağlık. Çok şık ve gösterişli, aynı zamanda zarif. Hayran olmamak elde değil. Biraz malzemelerden bahseder misin? Namluda katmanlarda hangi çelikler var, kim dövdü? Sap malzemeleri ve desenlerdeki parçalar neler?