Bıçak Sanatı - Forum

Çalışmalarım (Sabit Namlu)

atikmehmet

• 1187
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
  • Yer: İstanbul
Ynt: Çalışmalarım (Sabit Namlu)
« Yanıtla #100 : 27 Mart 2019, 08:55:09 »
Aynı tornayı  ben de kullanıyorum. Çok güzel bir makine. İstanbulda olsam tesbih için gideceğim ilk insan Hüseyin ÇELİK ustanım yanı olur. Yardımcı olursa Türkiyenin değil Dünyanın iki elin parmaklarının sayısını geçmeyecek ender ustalarından birinden feyzlenirsin. Tesbih yapımını hızlandıracak unsurlardan biride 4 çeneli ayna bu arada.

Hocam bizim ustayı bulmamız bir dert ustanın bize emek harcaması bi dert o emeği zayi etmeden üzerinde çalışacak zamanı bulmak bir dert :) Ama nasip tabi belli olmaz.

4 Çeneli torna benim bildiğim farklı eksenlerde talaş kaldırmak için kullanılıyor. İlk defa tesbihte böyle elzem olduğunu duyuyorum.
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

CENGaver42

• 628
  • Cengiz
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: konya
« Yanıtla #101 : 27 Mart 2019, 10:15:43 »
dört çeneli ayna kare çıtaların merkezini bulmakta çok kolaylık sağlıyor.
şimdi şöyle anlatayım : elimizde bir parça ağaç (veya başka bir malzeme) olsun. ondan tesbih yapmak için önce yapmak istediğimiz tane boyundan biraz büyük kesim yapıyoruz. bu kesimi doğal olarak kare şeklinde yapıyoruz. bu kare şeklindeki malzemeyi doğrudan üç çeneli aynaya taksak ve karşıdan delik açsak delik karenin tam merkezini bulamaz çünkü üç çeneli aynada sadece yuvarlak malzemede merkezden delik açabiliriz. burada yapmamız gereken taneyi önce kabaca el ile yuvarlak hale getirmek ve ondan sonra delik açmaya çalışmak olacaktır. bunda ne var ki elde yuvarlarım demek kolay gelse de işlem hem uzun sürüyor hemde el ile çok düzgün bir yuvarlama yapılamadığı için deliği genede tam  merkezden açamıyoruz.  işlemin firesi çok oluyor yani. bazı tesbih hammaddelerinin çok kıymetli olduğu düşünülürse fire önem kazanıyor. ayna elzem mi? kesinlikle değil. sadece işi kolaylaştırıyor. bende yok ben hala elde yuvarlıyorum.

bu arada ben kimseden görmeden veya ders, eğitim vs. almadan kendi kendime öğrendim. bu işte kimse kolay kolay bilgi paylaşmıyor. bir gün yolun Akşehir e düşerse bidiklerimi paylaşmaktan zevk duyarım. yapmaya karar verdiğinizde bana buradan ulaşın. size numaramı vereyim. telefonda da yardımcı olurum.
« Son Düzenleme: 27 Mart 2019, 10:21:28 Gönderen: CENGaver42 »
"Ne kadar usta olursan ol acemi olacagın pek çok gün olacak."

atikmehmet

• 1187
  • Mehmet ATİK - 1984
« Yanıtla #102 : 27 Mart 2019, 13:20:58 »
şimdi şöyle anlatayım : elimizde bir parça ağaç (veya başka bir malzeme) olsun. ondan tesbih yapmak için önce yapmak istediğimiz tane boyundan biraz büyük kesim yapıyoruz. bu kesimi doğal olarak kare şeklinde yapıyoruz. bu kare şeklindeki malzemeyi doğrudan üç çeneli aynaya taksak ve karşıdan delik açsak delik karenin tam merkezini bulamaz çünkü üç çeneli aynada sadece yuvarlak malzemede merkezden delik açabiliriz. burada yapmamız gereken taneyi önce kabaca el ile yuvarlak hale getirmek ve ondan sonra delik açmaya çalışmak olacaktır. bunda ne var ki elde yuvarlarım demek kolay gelse de işlem hem uzun sürüyor hemde el ile çok düzgün bir yuvarlama yapılamadığı için deliği genede tam  merkezden açamıyoruz.  işlemin firesi çok oluyor yani. bazı tesbih hammaddelerinin çok kıymetli olduğu düşünülürse fire önem kazanıyor. ayna elzem mi? kesinlikle değil. sadece işi kolaylaştırıyor. bende yok ben hala elde yuvarlıyorum.

bu arada ben kimseden görmeden veya ders, eğitim vs. almadan kendi kendime öğrendim. bu işte kimse kolay kolay bilgi paylaşmıyor. bir gün yolun Akşehir e düşerse bidiklerimi paylaşmaktan zevk duyarım. yapmaya karar verdiğinizde bana buradan ulaşın. size numaramı vereyim. telefonda da yardımcı olurum.

Ustam çok teşekkürler. Ben zaten daha yeniyim. Benim derdim sadece kendime babama anneme falan tesbih yapmak. Onun dışında bir arayışımda yok. Ben tornayı yine bıçak ve hattat kalemtraşı yapmak için aldım. İşim düştüğünde hallediyorum kenara sevip bırakıyorum. Ama sonuçları paylaşmayı çok isterim ordan beni yönlendirirseniz çok sevinirim.
www.mehmetatik.com

CENGaver42

• 628
  • Cengiz
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: konya
« Yanıtla #103 : 27 Mart 2019, 15:42:03 »
Elimden geleni yaparım
"Ne kadar usta olursan ol acemi olacagın pek çok gün olacak."

atikmehmet

• 1187
  • Mehmet ATİK - 1984
« Yanıtla #104 : 17 Eylül 2019, 11:40:37 »
Arkadaşlar merhaba. Aslında kendime yaptığım ancak bir arkadaşın çok ısrarı üzerine ona verdiğim bir çalışma. Kampta yalnızca bir kez kullandığım ve skandiyi sevmemi sağlayan bıçaktır kendileri. (daha önce skandi bıçaklar bana hep kaba ve kullanışsız geliyordu, kullandıktan sonra varmış milletin bir bildiği dedim :) )
Çelik 440c bir ziyaretimde saolsun Mehmet vermişti (Mehmet Renas Usta) Buradan tekrardan teşekkür edeyim.

www.mehmetatik.com

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #105 : 17 Eylül 2019, 12:23:26 »
Kabzadaki detaylar çok hoş. Standart bir namluya detaylı çalışma yapınca böyle güzel işler çıkıyor. Ellerine sağlık  :2up

atikmehmet

• 1187
  • Mehmet ATİK - 1984
« Yanıtla #106 : 17 Eylül 2019, 13:22:25 »
Kabzadaki detaylar çok hoş. Standart bir namluya detaylı çalışma yapınca böyle güzel işler çıkıyor. Ellerine sağlık  :2up

Abi çok teşekkürler. Aslında bu oyuntular bıçağın tutuşunun da çok olumlu etkiliyor. Bir dada bushcraft yaparsam illaki bunlardan ekleyeceğim
www.mehmetatik.com

Şaban Kurt

• 1201
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
« Yanıtla #107 : 17 Eylül 2019, 14:15:39 »
Eline sağlık Mehmet ustam kabza çok hoşuma gitti güzel olmuş.
Gendarmerie Special Operation...

dela

• *
  • 2161
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
« Yanıtla #108 : 17 Eylül 2019, 18:05:53 »
Eline sağlık üstad.

Standart bir namluda bile sanatsal bir kabza çalışmasının  neleri değiştirebildiğini daha iyi anladım.  :)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #109 : 17 Eylül 2019, 23:17:22 »

Abi çok teşekkürler. Aslında bu oyuntular bıçağın tutuşunun da çok olumlu etkiliyor. Bir dada bushcraft yaparsam illaki bunlardan ekleyeceğim

Mutlaka faydası oluyor. Aslında kullanabilirlik ilk sırada olmalı. Kendi yaptığım çalışmalarda da kullanılabilirliği arttırmaya çalışırken görsel farklılık kendiliğinden oluşuyor ama bu çalışman ayrı bir hoşuma gitti. Bir ara denemek isterim.

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #110 : 18 Eylül 2019, 01:29:32 »
Süper çalışma eline koluna sağlık :2up

atikmehmet

• 1187
  • Mehmet ATİK - 1984
« Yanıtla #111 : 18 Eylül 2019, 16:44:22 »
Mutlaka faydası oluyor. Aslında kullanabilirlik ilk sırada olmalı. Kendi yaptığım çalışmalarda da kullanılabilirliği arttırmaya çalışırken görsel farklılık kendiliğinden oluşuyor ama bu çalışman ayrı bir hoşuma gitti. Bir ara denemek isterim.
Eyvallah Abi Saolasın.

Süper çalışma eline koluna sağlık :2up
Eyvallah kardeşim sayende kullanacağım bir bıçağım olacaktı ama nasip olmadı. Ama dövme bir tane yapacağım kendime bakalım

www.mehmetatik.com

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #112 : 18 Eylül 2019, 20:22:55 »
Ama dövme bir tane yapacağım kendime bakalım

Scandi yapacaksan zaten karbon çelikten şaşma.

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #113 : 02 Ekim 2019, 21:15:21 »
mehmet ustam mükemmelsin yine
her zaman farkli bir taraftan bakmayi beceriyorsun
bu da senin yeteneğin

atikmehmet

• 1187
  • Mehmet ATİK - 1984
« Yanıtla #114 : 08 Ekim 2019, 12:34:15 »
Kıymetli ustalarım arkadaşlar merhabalar.
Yapmış olduğum bir pukko denemesi.
İsmi "Gelin". hatta Finlandiyalı gelin. İşin aslı biraz tuhaf bir isminin olduğunun farkındayım. Ama şimdi Finlandiyadan formu alıp Türk İslam süsleme Sanatlarında kullanılan rumilerle süsleyip beyaz da bir gelinlik giydirdik aklıma o geldi sonrada öyle kaldı.
Neyse çelik N690 yanılmıyorsam. Sap malzemesi Metaller Gümüş ve pirinç, ve kemik. Umarım hoşunuza gider. Buyrun fotolar.

www.mehmetatik.com

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9511
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #115 : 08 Ekim 2019, 13:53:30 »
Eline sağlık ustam. Süslemelerde yapışın da güzel yaptığın desenler de güzel ve ferah. :2up
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #116 : 08 Ekim 2019, 13:58:30 »
Ellerine sağlık, çok fazla emek var güzel iş çıkarmışın yine  8)

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #117 : 08 Ekim 2019, 20:36:37 »
yok yahu bu gördüklerim gercek olamaz  ???

ilkser

• 548
  • Serhat-1981
  • Yer: Yozgat / Kocaeli
« Yanıtla #118 : 08 Ekim 2019, 23:06:11 »
Ellerinize sağlık ustam. Her detayı ile on numara olmuş. Nasıl hoşumuza gitmesin...
Uçmak,düşmeyi göze almaktır.

ilkser

• 548
  • Serhat-1981
  • Yer: Yozgat / Kocaeli
« Yanıtla #119 : 08 Ekim 2019, 23:18:16 »

Üç çeneli aynalara kare parçaları bağlayabilirsiniz.
Bunun için; kare parçanın içine geçeceği bir boruyu C şekli gibi açmanız gerekecek.Boru ile birlikte kare parçayı aynaya bağlarsanız merkezleme işini çözersiniz.
Uçmak,düşmeyi göze almaktır.