Ellerine sağlık Mehmet ustam. Gene bir başka eserle daha gözlerimiz sayende bayram etti. Balçak işlemelerine bayıldım. Hep yabancılarda görüp özendiğim açılı kesim kabza malzemeleri çok güzel olmuş, çok yakışmış. Aralardaki liner'lerde oyuk uygulanmış sanırım, o da başka bir nefis detay.
"Çelik ne?", "Kabza malzemesi ne?" gibi teknik sorular bu güzellik için geçersiz bence. Hangi malzeme olursa olsun senin işçiliğin ve ustalığın bütün sayıların önüne geçmiş. Hepsinde aynı sonuç olurdu diye düşünüyorum. Sahibine de iyi dileklerimi iletiyorum, kendisi çok şanslı. 
Orkun Hocam teşekkür ederim. Sen yazınca fark ettim. Gerçekten eksik bir paylaşım olmuş. Eski bir çalışma olunca birde formdan çoğu kişi görmüştü bıçağı. o yüzden teknik detaylara girmedim. Şimdi bildiklerimi yazayım.
Ölçüleri falan çok bilmiyorum. Namlu dediğim gibi Mehmet Marangozun hazır kitlerinden. Karbon çeliği diye hatırlıyorum. Ben biraz form değişikliği ile ağızda düzenleme yaptım.
Kabza malzemesi : sırasıyla balçak gümüş, zeytin, aradaki beyaz linerlar alpaka. aradaki siyahlar boynuz diye tahmin ediyorum abanoz olsa bu kadar parlamazdı zannımca (evet bende unutmuşum:) ) kahverengi olan ceviz. bıçağın sapın bittiği kısımda ekstra birde alpaka parça var.
kılıf: Vaketa kuzu derisi. Sepicinin dana derilerinden sonra çok yumuşak ve hassas bir deri olduğu için pek de severek çalışmadım işin aslı. Sapın içinde namlunun girdiği kısımda ahşap bir kın var. Boyası deriye işleyen ne bazlı deniliyordu neyse onlardan değildi derinin üzerini kapatan boyalardan. keza onları da çok sevmiyorum. İşin aslı kılıfını pek severek çalışmadım yani. Kılıfın tek sevdiği tarafı çok güzel bir tutuş sağlaması bıçağın giriş çıkışı naif bi güzellikle gerçekleşiyor.
Resimleri kendim düzenledim. Aslında düz bir zeminde çekilen fotoğraflardı onları Photoshopla zeminine renk kattım.
yani bıçakla alakalı bildiğim bu kadar.
Bu balçağın gümüşü nefis bir yüzük olurdu
eline sağlık ustam. Saygılar, selamlar.

balçakta gümüş zaten ama inşallah sahibi parçalayıp yüzük olarak kullanmaz

Mehmet ustam bravo
👏👏
Eserlerin ilham verici, her seferinde ufkumuzu
genişletiyor.
Başarılarının devamını diliyorum.
Şeref Hocam saolasın. Nasip olmadı bir araya gelemedik bir türlü. Senin bıçakları bir elimize alamadık.