Bıçak Sanatı - Forum

Bıçak Yapımı Kursu ( Sertifika Programı)

Tolga Yıldız

• 146
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Ayvalık
Bıçak Yapımı Kursu ( Sertifika Programı)
« : 05 Eylül 2016, 19:13:40 »
Ayvalık Mesleki Eğitim Merkezi olarak "Bıçak Yapımı" kursu açmayı düşünüyoruz arkadaşlar.
MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün Modüler programları arasında yer alan 296 saatlik bıçak yapımı kursunu merkez bünyesinde açmayı düşünüyoruz. Kurum müdürümüzle görüştüm, atölye ve alan öğretmenleri mevcut. Öğretmen arkadaşlarda kurs konusuna sıcak baktılar. Teorik ve pratik çalışmalar yapılacak. Kurs ücretsiz olacak, ancak belge ücreti gibi cüzzi ücretler talep edebilirler. Kullanılan malzemeler kursiyerler tarafından karşılanacak.

Katılımcıların hafta içi çalışabileceğini düşünerek kursu hafta sonu yapmayı düşünüyoruz, ancak kursu talep edenlerin istekleri doğrultusunda program şekillenebilir.

Atölyede bir çok donanım mevcut ancak bant zımpara makinesi yok.  Kursiyer başvuru durumuna göre temin edilebileceği söylendi.
Kursun açılabilmesi için 12 kursiyerin başvurusu şart, 8 kursiyerin de sürekli devam ediyor olması gerekiyor. 296 saat takriben 37 günlük bir kurs eder ancak bu 3-4 aya yayılabilir veya talebe göre 1 ayda toplanabilir.
Sertifika almak amacıyla açılacak bir kurs olduğunu bilmenizi isterim zira buradaki çoğu ustamıza göre kurs beklentileri karşılayamayabilir.

Kurs bitiminde bıçak yapımı kurs bitirme sertifikası alacağız.

İşlenecek modül, konu içeriklerine şu linkten ulaşabilirsiniz.
http://hbogm.meb.gov.tr/modulerprogramlar/programlar/metal_teknolojisi/BicakYapimi.pdf

Başvurmak isteyen arkadaşlar buradan veya özelden bana ulaşırlar ise sevinirim. İyi forumlar
"Bir gün mutlaka tüm Türk devletleri ile çin seddinde buluşacağız" Mustafa Kemal ATATÜRK

erdoğankükrer

• 399
  • Meslek: tcdd işçi
  • Yer: manisa
Ynt: Bıçak Yapımı Kursu ( Sertifika Programı)
« Yanıtla #1 : 05 Eylül 2016, 20:24:23 »
size yakın olan tarık haznedar ''BALIKESİR'' de profesyonel bi bant zımpara makinası alabilirsiniz..

Tolga Yıldız

• 146
« Yanıtla #2 : 05 Eylül 2016, 20:38:31 »
Kamu kurumu olduğu için böyle bir temin ihale yoluyla olacaktır diye tahmin ediyorum erdoğan bey. Tabi alım kararı müdürlüğün elinde olan bir durum.
"Bir gün mutlaka tüm Türk devletleri ile çin seddinde buluşacağız" Mustafa Kemal ATATÜRK

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9511
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #3 : 05 Eylül 2016, 22:10:41 »
Valla, açıkçası Tolga beyle bu akşam konu hakkında yazışınca böyle bir çalışmanın varlığından dolayı çok mutlu oldum. İnşallah katılımı bol olur
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Kadir...

• 1102
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #4 : 05 Eylül 2016, 22:44:59 »
Hocam
Keşke Zaman mekan sorunsalı olmasada bende katılabilsem

Erdem Kırca

• 859
  • Meslek: İşçi
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #5 : 05 Eylül 2016, 22:49:13 »
Çok güzel bir düşünce Tebrikler
Ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok. Ne elbiseler gördüm içinde insan yok. Mevlana

« Yanıtla #6 : 06 Eylül 2016, 01:43:49 »
Zamanı gelmişti artık, bence çok iyi bir başlangıç  :2up

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9511
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #7 : 06 Eylül 2016, 08:20:35 »
Bant zımpara makinesi gerektiğinde kurumda yapılabilir diye düşünüyorum.  Orada illa ki torna vardır. Plazma falan da varsa plakaların kalıpları çıkarılıp çok sayıda parça az zamanda kesilebilir.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Tolga Yıldız

• 146
« Yanıtla #8 : 06 Eylül 2016, 08:38:39 »
Var Eylem bey, buradaki bir çok ekipman öğretmen arkadaşlar tarafından yapılmış, hatta bant zımpara lazım dediğimde ilk tepkileri yaparız oldu  ;D

Tolga Yıldız

• 146
« Yanıtla #9 : 06 Eylül 2016, 20:53:08 »
Atölyeden bir kaç fotoğraf. Resimlerde gördüğünüz ekipmanın tümünü öğretmen arkadaşlar yapmışlar. Atölye yaz bakımından çıkmış o yüzden biraz dağınık.

borakent

• 527
  • Meslek: Psikolojik Danışman
  • Yer: Antakya
« Yanıtla #10 : 18 Kasım 2016, 19:45:33 »
Merhabalar. Kurs başladı mı bilmiyorum; ama kurs ders programını, ders notlarını yazılı hale getirip paylaşırsanız benim gibi size uzak olan ama bu konuyu öğrenmek isteyenlere çok büyük faydanız dokunur. Lütfen :D

burakergin

• 290
  • Meslek: kamu
  • Yer: Eskişehir,Kocaeli
« Yanıtla #11 : 18 Kasım 2016, 19:54:13 »
Merhabalar. Kurs başladı mı bilmiyorum; ama kurs ders programını, ders notlarını yazılı hale getirip paylaşırsanız benim gibi size uzak olan ama bu konuyu öğrenmek isteyenlere çok büyük faydanız dokunur. Lütfen :D
+1

Murat AKIN

• 619
  • Meslek: Emekli teknik öğretmen
  • Yer: Tekirdağ
« Yanıtla #12 : 18 Kasım 2016, 20:06:53 »

Atölye yaz bakımından çıkmış o yüzden biraz dağınık.

Yanlış bir davranış, ne zaman olursa olsun iş bitiminde temizlik ve düzenleme yapılır.

İdris GÜRSOY

• 425
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #13 : 18 Kasım 2016, 20:15:22 »
+1

🖒çok super fikir bravo
Bir elime ayı, bir elime de güneşi verseniz yinede davamdan vazgeçmem.
Hz.MUHAMMED (S.A.V)

ibrahim09

• 254
  • İbrahim İşit
  • Meslek: Uzk. Vardiya Zabiti
  • Yer: Aydın
« Yanıtla #14 : 05 Ocak 2017, 21:40:20 »
Hayırlı olsun. Çok sevindim memleketimizde böyle bir kursun açılacağını duyunca. Benim zamanım olsa şartlar müsâde etse mutlaka gelirdim.

Abdulkadir celik

• 72
    • veux
  • Meslek: Barista
  • Yer: Konya
« Yanıtla #15 : 30 Ocak 2017, 13:09:54 »
kurs ne durumda ? denildiği gibi notlar da çok güzel olur fakat bu kursa katılmak isterim. devam ediyor mu, yoksa kayıt tarihleri belirli zamanlarda mı oluyor sadece ?
Her insan ölecek yaştadır.