Ayvalık Mesleki Eğitim Merkezi olarak "Bıçak Yapımı" kursu açmayı düşünüyoruz arkadaşlar.
MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün Modüler programları arasında yer alan 296 saatlik bıçak yapımı kursunu merkez bünyesinde açmayı düşünüyoruz. Kurum müdürümüzle görüştüm, atölye ve alan öğretmenleri mevcut. Öğretmen arkadaşlarda kurs konusuna sıcak baktılar. Teorik ve pratik çalışmalar yapılacak. Kurs
ücretsiz olacak, ancak belge ücreti gibi cüzzi ücretler talep edebilirler. Kullanılan malzemeler kursiyerler tarafından karşılanacak.
Katılımcıların hafta içi çalışabileceğini düşünerek kursu hafta sonu yapmayı düşünüyoruz, ancak kursu talep edenlerin istekleri doğrultusunda program şekillenebilir.
Atölyede bir çok donanım mevcut ancak bant zımpara makinesi yok. Kursiyer başvuru durumuna göre temin edilebileceği söylendi.
Kursun açılabilmesi için 12 kursiyerin başvurusu şart, 8 kursiyerin de sürekli devam ediyor olması gerekiyor. 296 saat takriben 37 günlük bir kurs eder ancak bu 3-4 aya yayılabilir veya talebe göre 1 ayda toplanabilir.
Sertifika almak amacıyla açılacak bir kurs olduğunu bilmenizi isterim zira buradaki çoğu ustamıza göre kurs beklentileri karşılayamayabilir.
Kurs bitiminde bıçak yapımı kurs bitirme sertifikası alacağız.
İşlenecek modül, konu içeriklerine şu linkten ulaşabilirsiniz.
http://hbogm.meb.gov.tr/modulerprogramlar/programlar/metal_teknolojisi/BicakYapimi.pdfBaşvurmak isteyen arkadaşlar buradan veya özelden bana ulaşırlar ise sevinirim. İyi forumlar