Doğrudan belirtilmedikçe tam anlaşılamayan bir detay var ve bu detayı biraz daha "anlaşılır" hale getirmekte yarar var; kusura bakmayın ama lafı evirip çevirmeyeceğim.
Bu çekilişin amacı, daha önceki çekilişlerde de olduğu gibi, bu hobiye yeni başlayan ama malzemeye ulaşma güçlüğü çeken, veya devam ettirip ettiremeyeceğinden tam emin olamayan, kısaca henüz yolun başında ama yol yordam bilmediğinden zorluk yaşayan arkadaşlarımıza, küçük olsa da başlangıç yapabilecekleri bir destek vermektir.
Ancak listeye bakınca ve bazı isimleri görünce gerçekten yadırgadım, isim isim söylemeyeceğim ama ısrarcı olunursa isim vermekten de çekinmeyeceğim. Bu etkinliğin amacı, bedavadan bir bıçak sahibi daha olmak değildir böyle bir hırs yeni başlayan amatör arkadaşların hakkını gasp etmek olarakta algılanmalıdır. Elbette bu kriterleri taşımayan arkadaşlarımızı çekilişin ana temasına uymadığı için o listeden çıkaracağız ve listeyi sadeleştireceğiz ama gönül isterdi ki buna gerek olmasın ve bu duyarlılık kendiliğinden gelişsin ama bazı şeyler siz ne yaparsanız yapın olmuyor.
Bunun yanında belirtmeden geçemeyeceğim bir durum daha var ki o da bir önce yazdıklarımın tam tersine gurur verici, taslak hediye etmeye isteyen ama daha kendi yaptığı bıçaklar bile sayılı olan arkadaşlarımızdan söz ediyorum. Onlara gerçekten en içten teşekkürlerimi sunmak isterim.
Öyle sanıyorum ki mantığımız ve duygularımızı almaya değil vermeye yaslarsak bir çok hırsımızın da önüne geçmiş oluruz. Saygılar, sevgiler.