Tandyleather'dan galiba iki kere alışveriş yaptım. Bir sorun olmadı. Yalnız çok yüklü bir alışveriş yapmadım.
Listelediğiniz ürünleri aslında forumda tek tek ele alıp bunlardan, kullanımından, nasıl yapılabileceğinden, yerine neyin kullanılabileceğinden bahsetmek gerek aslında...
Türkiye'de saraçlık kalmadı gibi. Geçen sene Kırklareli'de bu bıçkı konusunda araştırma yaparken
(kimi yerlerde nevregan diye de geçiyor.) eski bir ustanın haberini aldım. Gördüm ki artık oğulları brandacılık yapıyorlar. Eski aletlerin bile hiç biri kalmamış.
İstanbul Gedikpaşa'da ayakkabıcılara araç gereç satan bir toptancı keşfetmiştim. O bildiğimiz ayakkabıcı bıçaklarını, pirinçten deri ütülerini "biz"leri vs. aletleri satan bir yer.
(Hatta yukarda bahsettiğim bıçkıları gönderdiğim arkadaşları da götürmüştüm o mekana.) Böyle mekanlarda kimi ihtiyacınızı görecek şeyleri bulmak mümkün.
Bahsettiğim mekan:
B&B Ticaret
Adres: Balipaşa yokuşu, Aksu han no:19/A Çarşıkapı/İstanbul (Gedikpaşa - yanılmıyorsam 41° 0'26.6"N 28°58'0"E)
Ancak bulunduğunuz şehir de bu tür mekanları gezip keşfetmeye imkan vermiyor gördüğüm kadarıyla.

Bu durumda yapmak ya da dışardan getirtmek öne çıkan seçenekler.