Bıçak Sanatı - Forum

D2 bushcraft çalışmam ceviz kabze

İdris GÜRSOY

• 425
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: İstanbul
Ynt: D2 bushcraft çalışmam ceviz kabze
« Yanıtla #20 : 20 Haziran 2017, 12:00:28 »
Merhabalar,

ilk once ellerinize saglik, belli cok emek var.

Ustam agiz acmada daha yavas ve ozenli calismanizi tavsiye ederim.
Sap ta biraz daha is var bence sanki isin yarisinda birakmissiniz gibi.

Kolay gelsin

Merhaba

Ağız açma içinde özensiz çalışma derken başdan savma mı yapılıyor anlayamadım.
 işin yarısında derken dikkatinize takılan nedir. Benim gözumden kaçan
Bir elime ayı, bir elime de güneşi verseniz yinede davamdan vazgeçmem.
Hz.MUHAMMED (S.A.V)

İdris GÜRSOY

• 425
« Yanıtla #21 : 20 Haziran 2017, 18:31:17 »
Gayet güzel elinize sağlık.

Teşekkür ederim.
Hz.MUHAMMED (S.A.V)

Okan

• 121
  • Meslek: Yönetici
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #22 : 21 Haziran 2017, 17:57:46 »
Merhabalar,

Kolay gelsin

Merhaba

Hocam umarim elestirilere acik birisinizdir ki bicak resmini eksiklerinizi gormek icin koymusunuzdur diye dusunuyorum. yoksa size kirmak istemem su ramazan gunlerinde.
yapici olmak adina zaman ayirip yaziyorum yoksa ellerinize saglik der gecerim sizde tesekkur edersiniz.

simdi ustam bicaginizin namlusunun uc ve dip kisimlarinda asimetri var. aklimda kaldigi kadariyla sag burun ust cizgisi bitirisi ve heriki taraf dip kisimlari olcusuz.
daha duz bir cizgi yakalamaniz lazim.

sapin isaret parmagi yuvasina zimparayi vurup birakmissiniz keskin hatlar hala mevcut pinlere bakarak sapta tumsekler mevcut ve buda sag ve sol taraf esit degil
hani zaten baktiginizda goze batiyor belli.

mevcut malzemelerle yani su anki mevcut bicaginizin son halinden daha iyi bir bicak cikarabilirsiniz ama bu son hali degil tekrar diyorum.

bence 80kumla tekrardan mengeneye koydugunuz bicagin agiz kismindan perdaha baslayin 3000kuma kadar.
boylelikle agizdaki duz cizgiyi yakalarsiniz. 80/100 kumda cizgiyi yakaladiginizda yukseltin kumlari.
Sapa da 220kumdan baslayim 800kuma kadar tekrar cikin.

yag olarak balmumlu birsey kullanmissiniz gibi cunku mat duruyor sap koyu oldugu icin rengi biraz tung gibi bir yag tercih edin.

omknives

borakent

• 527
  • Meslek: Psikolojik Danışman
  • Yer: Antakya
« Yanıtla #23 : 21 Haziran 2017, 21:02:26 »
Elinize sağlık. Kabzanın mat olması benim daha çok hoşuma gidiyor.

İdris GÜRSOY

• 425
« Yanıtla #24 : 21 Haziran 2017, 21:34:27 »
Merhabalar,

Kolay gelsin

Merhaba

Hocam umarim elestirilere acik birisinizdir ki bicak resmini eksiklerinizi gormek icin koymusunuzdur diye dusunuyorum. yoksa size kirmak istemem su ramazan gunlerinde.
yapici olmak adina zaman ayirip yaziyorum yoksa ellerinize saglik der gecerim sizde tesekkur edersiniz.

simdi ustam bicaginizin namlusunun uc ve dip kisimlarinda asimetri var. aklimda kaldigi kadariyla sag burun ust cizgisi bitirisi ve heriki taraf dip kisimlari olcusuz.
daha duz bir cizgi yakalamaniz lazim.

sapin isaret parmagi yuvasina zimparayi vurup birakmissiniz keskin hatlar hala mevcut pinlere bakarak sapta tumsekler mevcut ve buda sag ve sol taraf esit degil
hani zaten baktiginizda goze batiyor belli.

mevcut malzemelerle yani su anki mevcut bicaginizin son halinden daha iyi bir bicak cikarabilirsiniz ama bu son hali degil tekrar diyorum.

bence 80kumla tekrardan mengeneye koydugunuz bicagin agiz kismindan perdaha baslayin 3000kuma kadar.
boylelikle agizdaki duz cizgiyi yakalarsiniz. 80/100 kumda cizgiyi yakaladiginizda yukseltin kumlari.
Sapa da 220kumdan baslayim 800kuma kadar tekrar cikin.

yag olarak balmumlu birsey kullanmissiniz gibi cunku mat duruyor sap koyu oldugu icin rengi biraz tung gibi bir yag tercih edin.

Okan bey

Yazdıklarımı onyargısız yazıyorum.

Sırayla
Kabzenin iç kısmını bilerek keskin hatlı bıraktım. Daha önce yaptığım bıçakta aynı hatta bir arkadasım la konuştuk oda demişti neden keskin bırakıp yuvarlak hatlı yapmadın. Bu şekilde kullandım elim rahat etti.

Kabzede de pimlerde hiç tümsek yok hepsi ahşaba sıfır foto çekimi yetersiz.ayrıca 220 kumda bıraktığım içinde belki görünmüş olabilir.

Sağ yanak taşlama çizgisinde haklısınız biraz daha dikkat edebilirdim aceleci davrandim.

Balmumu konusunds ise yağlama yaparken bu ton hoşuma gitti bıraktım dediğiniz gibi tercoh meselesi tung yağı olmazsa olmaz değil şaftol da kullananlar var tamamen tercihsel.

Vel hasıl ben tabiri caizse perdahda 2000 veya yukarısına kadar çıkmayı  ve kabzalarda 600 ve 800 vesaire sevmiyorum nedeni fabrikasyon gibi bir his uyandırıyor bende.

Eleştiriler tamamıyla olmalı insanın hatalarını söylemek nekadar güzel çünkü hatadan nasıl döneriz.

Nacize bende takıldıgım konuları affınıza sığınarak söylemek isterim çünkü kullandığınız kelimeler bende uyandırdığı hisler şöyle

Emek var ama özenli çalışın. Ben olsam biraz daha dikkat istiyor bu taşlama vitrini çünkü derdim.

Sapta biraz iş var ama. Yarım bırakmıssınız.ben olsam 600 çıkarım net ve pürüzsüz kabza için.

Vakit ayirdim Elinize saglik derdim sizde Tesekkur eder gecersiniz.keske bur gorduklerinizi ilk mesajda yazssaydinin soyle bir algı oluştu bahşettim yorumlarimı ona göre

Dediğim gibi önyargısız eleştiriye açık bor şekilde yazdım. Alınganlık vesaire yok hakkınızı helal edin.

Hz.MUHAMMED (S.A.V)