Bıçak Sanatı - Forum

Essential Craftsman'in Yaptığı Örs Çekilişi

Ekin Karagöz

• 144
  • Ekin Karagöz
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: İstanbul-Avcılar
Essential Craftsman'in Yaptığı Örs Çekilişi
« : 13 Mart 2019, 16:36:09 »
Merhabalar , dün Youtube'da takip ettiğim yabancı bir demirciden mail geldi. 150 kg bir örs çekilişi yapıyorlar. Ben de forumdakilerle paylaşayım dedim. Örs Amerika'da artık bizden birine çıkarsa ayvayı yediler :) Çekilişe katılmak için adınızı ve e-postanızı girmeniz yeterli, onlardan sonra orada yazan seçeneklerle puan kazanarak şansınızı arttırabiliyorsunuz. Bir seçenekte size link veriyor, o linkten çekilişe giriş yapan kişi olunca siz puan kazanıyorsunuz. Benim linkim bu: https://wn.nr/FnJ5qd
İsterseniz benim linkimle giriş yaparak bana puan kazandırarak çekilişe katılabilirsiniz, isterseniz normal link : https://gleam.io/DoJGt/anvil-giveaway
Not only strike while the iron is hot, but make it hot by striking.
~Oliver Cromwell

Muhammet Acar

• **
  • 397
  • Meslek: ...
  • Yer: İstanbul
Ynt: Essential Craftsman'in Yaptığı Örs Çekilişi
« Yanıtla #1 : 13 Mart 2019, 17:40:04 »
Bize gönderirler mi bilmem, şansımızı deneyelim. Teşekkürler bilgilendirme için👍
'' Gayret bizden, tevfik Allah'tan. ''
'' Nasıl yaşarsanız, öyle ölürsünüz. Nasıl ölürseniz, öyle dirilirsiniz. ''

Ekin Karagöz

• 144
  • Ekin Karagöz
« Yanıtla #2 : 13 Mart 2019, 20:57:53 »
Bize gönderirler mi bilmem, şansımızı deneyelim. Teşekkürler bilgilendirme için👍
Önemli değil.
~Oliver Cromwell

mehmet_

• 1011
« Yanıtla #3 : 13 Mart 2019, 22:02:57 »

Göndermeye gönderirler de alıcı ödemeli gönderirlerse sıkıntı büyük :)
I stopped explaining myself when I realized people only understand from their level of perception.

https://www.instagram.com/atolye_dervis/

Muhammet Acar

• **
  • 397
« Yanıtla #4 : 13 Mart 2019, 22:50:49 »

Göndermeye gönderirler de alıcı ödemeli gönderirlerse sıkıntı büyük :)

Orasını hiç düşünmemiştim abi 😂 hakikaten hani çıkmaz da oldu ki çıktı, kazandığımıza sevinir miyiz üzülür müyüz bilemedim. ???

Muhammet Acar

• **
  • 397
« Yanıtla #5 : 23 Mart 2019, 16:00:07 »
Abilerim bana böyle bir mail geldi. Translate ettim ama pek bir şey anlamadım. Bu abiler ne demişler bana ? Kazanmış mıyım  O:-)

Hi Muhammet,

As you probably know, we hosted a really exciting giveaway over this past week.

We’ve been blown away by the response to this giveaway, and we’re pleased to announce that the winner is:

Jake Herring from Oklahoma, USA.

Congrats, Jake!

Now, if you didn’t win, don’t worry; we still have something special coming up for you to look forward to.

In four days we’re releasing our first ever blacksmithing course, and over the coming days we’ll do our best to show you how you can start blacksmithing at home, even if you’ve never even considered it before.

We’ll cover how to get started on a budget, how much space you’ll actually need to work in, and what it will take to forge your first piece at home.  (And it’ll be more attainable than you might think!)

Also, to gear up for the course, check out our free tool list with our suggestions for the things you will need in order to set up shop.

We’ll be in touch with you tomorrow – we’re looking forward to sharing blacksmithing with you, from the inside out.

(And if for any reason you would rather not hear from us, simply unsubscribe to stop receiving content from us via email.)

We’re excited to get you introduced to the raw and real, truly elemental world of blacksmithing!

Best,

Scott and Nate

mehmet_

• 1011
« Yanıtla #6 : 23 Mart 2019, 17:12:49 »
Maalesef. Jake diye birisi kazanmış.
I stopped explaining myself when I realized people only understand from their level of perception.

https://www.instagram.com/atolye_dervis/

Muhammet Acar

• **
  • 397
« Yanıtla #7 : 23 Mart 2019, 17:18:24 »
Maalesef. Jake diye birisi kazanmış.

Eyvallah abi çok sağol.  :)

Ekin Karagöz

• 144
  • Ekin Karagöz
« Yanıtla #8 : 12 Aralık 2019, 17:59:38 »
Essential Craftsman yine bir örs çekilişi yapıyor, yeni bir konu açmaktansa buraya atayım dedim. Bu seferki örs 72 kg (160 lbs) Arm&Hammer marka, Amerikan malı çok güzel bir örs. Ayrıca örsle birlikte 1 düz kıskaç ve kendi yazdıkları demirciliğe başlama kitabını göndereceklermiş :) Aşağıya linkini koydum çekilişin, katılmak için yapmak gerekenler e-mail ve isim girmek. Herkese bol şans :)
https://wn.nr/RmsTds
« Son Düzenleme: 12 Aralık 2019, 18:02:17 Gönderen: Ekin Karagöz »
~Oliver Cromwell

Abdullah BAYRAM

• 344
  • Meslek: Elektrik Teknisyeni
  • Yer: Konya
« Yanıtla #9 : 12 Aralık 2019, 22:17:18 »
Ekin hocam bilgilendirme için teşekkürler. Çekilişe katıldım. Fakat bendeki şans ile kazanmam, mümkün değil. :) Yalnız 72  kg örsü, Türkiye'ye gönderirlerse efsane kargo ücreti çıkacağı kesin. :)

Ekin Karagöz

• 144
  • Ekin Karagöz
« Yanıtla #10 : 12 Aralık 2019, 22:44:55 »
Ekin hocam bilgilendirme için teşekkürler. Çekilişe katıldım. Fakat bendeki şans ile kazanmam, mümkün değil. :) Yalnız 72  kg örsü, Türkiye'ye gönderirlerse efsane kargo ücreti çıkacağı kesin. :)
Hiç belli olmaz kime çıkacağı öyle düşünmeyin :) Aynı kişi 155 kg bir örsü çekilişle birine vermişti, kargoyu onlar karşılıyor onu dert etmeyin  :2up
~Oliver Cromwell

mustafa TA4AHZ

• 400
  • Meslek: özel sektör -işçi
  • Yer: denizli
« Yanıtla #11 : 12 Aralık 2019, 23:09:20 »
ustam baştan mağlup başlamayın, kazanamayacağınızı baştan kabullenmişsiniz, hatta eminsiniz, neden? olacağı kimse bilemez, kendinize empoze ettiğiniz ve kabullendiğiniz şanssızlığı tersine çevirmek yine sizin elinizde, bana çıkmaz yerine çıkarsa atölyemde şuraya sabit bir yer yaparım altına da şöyle bir ayak yaparım demeyi denerseniz olacağına inanıyorum :) n'olur yanlış anlamayın,,,
sabit güzergahımda trafikte hep kırmızıya denk geliyorum dediğim yerlerde sürekli kırmızı ışığa yakalanmak, ya da önümdeki 3-5 kişiden sonra atm nin bozulması, eskiden sürekli başıma gelirdi, artık olmadığı için her defasında aklıma gelir, :) çok klişe olacak belki ama, olduğunu ve olduktan sonra neler yapacağınızı düşünün ve planlayın, ben öyle yapıyorum, tekrar söylüyorum n'olur yanlış anlamayın, bol şanslar, umarım size çıkar, kendim adına çok sevinirim. saygı ve selamlar.
.....tarih yazmak korkaklara göre bir iş değildir.....

Abdullah BAYRAM

• 344
  • Meslek: Elektrik Teknisyeni
  • Yer: Konya
« Yanıtla #12 : 13 Aralık 2019, 00:42:03 »
ustam baştan mağlup başlamayın, kazanamayacağınızı baştan kabullenmişsiniz, hatta eminsiniz, neden? olacağı kimse bilemez, kendinize empoze ettiğiniz ve kabullendiğiniz şanssızlığı tersine çevirmek yine sizin elinizde, bana çıkmaz yerine çıkarsa atölyemde şuraya sabit bir yer yaparım altına da şöyle bir ayak yaparım demeyi denerseniz olacağına inanıyorum :) n'olur yanlış anlamayın,,,
sabit güzergahımda trafikte hep kırmızıya denk geliyorum dediğim yerlerde sürekli kırmızı ışığa yakalanmak, ya da önümdeki 3-5 kişiden sonra atm nin bozulması, eskiden sürekli başıma gelirdi, artık olmadığı için her defasında aklıma gelir, :) çok klişe olacak belki ama, olduğunu ve olduktan sonra neler yapacağınızı düşünün ve planlayın, ben öyle yapıyorum, tekrar söylüyorum n'olur yanlış anlamayın, bol şanslar, umarım size çıkar, kendim adına çok sevinirim. saygı ve selamlar.
Hocam, yanlış anlaşılacak bir durum yok. İyi niyetiniz için, teşekkür ederim. Fakat, bir düzeltme yapalım. Benim hali hazırda atölyem yok. :) Bana gelse, benim açımdan süper olur. Ama, senelerce boş boş yatar o örs benden söylemesi. :) Apartmanda bıçak yapmak, ihtimal dışı. :(

Saygılarımla...
Hiç belli olmaz kime çıkacağı öyle düşünmeyin :) Aynı kişi 155 kg bir örsü çekilişle birine vermişti, kargoyu onlar karşılıyor onu dert etmeyin  :2up
İyi niyetiniz ve bilgilendirme için teşekkürler. :)

Saygılarımla...
« Son Düzenleme: 13 Aralık 2019, 00:44:44 Gönderen: Abdullah BAYRAM »

Ekin Karagöz

• 144
  • Ekin Karagöz
« Yanıtla #13 : 26 Aralık 2019, 16:48:45 »
Örs Kanada'ya çıkmış :) Bu 2. çekilişleri oldu, seneye de yapacaklarmış. Biraz gelenek haline geldi :) Seneye yine olursa burada paylaşırım :)
~Oliver Cromwell

Şeref Acar

• *
  • 1587
  • Yer: sarıyer
« Yanıtla #14 : 28 Aralık 2019, 01:57:14 »
Ekin paylaşım için teşekkürler.
Güzel örstü bu sonuncu, talihliye hayırlı olsun.

Ekin Karagöz

• 144
  • Ekin Karagöz
« Yanıtla #15 : 29 Aralık 2019, 13:00:58 »
Ekin paylaşım için teşekkürler.
Güzel örstü bu sonuncu, talihliye hayırlı olsun.
Rica ederim Şeref abi. İnanıyorum bir gün bize de çıkacak :D
~Oliver Cromwell

Kutsal

• 2123
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #16 : 29 Aralık 2019, 18:19:02 »
Bu adet hemen hemen takip ettiğim tüm ustalar tarafından Noel zamanında gerçekleştirilen bir adet. Mesela Kyle Royer, Trollsky vb gibi bilinen isimler de bıçak h hediye ediyorlar. Kendilerince sahip oldukları nimetlere şükrediyorlar. Özellikle ABD'de bıçak üreticileri bu sene çok iyi bir yıl geçirdiklerini söylüyorlar. Ekonomi direk işe de yansıyor tabii.
Uzun lafın kısası, bu "give away" adeti çok yaygın. Asıl Bıçakçılarin yaptıklarını takip edin, bazı imzalar bile bıçağın ne olduğuna bakmadan birkaç bin dolar ediyor. Büyük sanatçıların bir bıçağını çocuğunuza miras bırakın, ileride iyi bir araba vs parası edebilir.

Ben, zaten yaptığım her bıçağı hediye ettiğim için, sürekli şükrediyorum sanırım. ::)
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.