Bıçak Sanatı - Forum

DTE 2019

emruhu

• 271
  • Meslek: Matematikçi
  • Yer: BARTIN
Ynt: DTE 2019
« Yanıtla #100 : 30 Ağustos 2019, 16:51:39 »
Sayin emin ustam. Bu DTE nin bir kamp organizasyonu olması icin gerekli olan asgari sayı kaçtır? Bu vesile ile bir yoklama yapmayı, ardından gelebelicek olanların  sayısına gore organizasyonu birdaha gözden geçirmeyi teklif etmem çok mu yersiz olur. Organizasyona katılmayanların bıçaklarını kargo ile yollarız elbette. Açıkçası bu organizasyonun gerçekleşmesi icin özellikle sizden beklentisi olanın tek ben olmadığımı dusunuyorum.

dela

• *
  • 2159
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
« Yanıtla #101 : 30 Ağustos 2019, 18:08:46 »
Gelinen bu aşamada zorlamanın bir manası olmadığını düşünüyorum.

Kaldı ki değiş-tokuşsuz bir kamp organizasyonu düzenlenmiş olsa da bundan daha farklı bir tablo çıkmayacağı kanaati oluştu bende.  :-[

Şeref Acar

• *
  • 1586
  • Yer: sarıyer
« Yanıtla #102 : 31 Ağustos 2019, 20:26:40 »
Anca yetiştirebildim kiridaşiyi

Namlu ck75
Liner pirinç
Geyik boynuzu da dışta

Tasarım aşamasında sıkıntı çekerken Sefa
ustanın yaptığı kiridaşi bayağı ilham oldu bana.

emruhu

• 271
« Yanıtla #103 : 31 Ağustos 2019, 21:00:08 »
Anca yetiştirebildim kiridaşiyi

Namlu ck75
Liner pirinç
Geyik boynuzu da dışta

Tasarım aşamasında sıkıntı çekerken Sefa
ustanın yaptığı kiridaşi bayağı ilham oldu bana.

Şeref çok güzel olmuş gerçekten.  Eline sağlık

latifereyhan

• *
  • 3
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #104 : 31 Ağustos 2019, 22:09:05 »
Merhabalar,

Bıçak yapımında ve forumda oldukça yeniyim. Yine de etkinliğe katılmak istedim ve kiridashi yapmayı denedim.

13.5 cm uzunluk
4 mm kalınlık
eğe çeliği

dela

• *
  • 2159
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
« Yanıtla #105 : 31 Ağustos 2019, 22:26:26 »
Şeref ve Latifereyhan DTEdaşlarım elinize sağlık.

Gelinen nokta itibariyle kendi tabiriyle "önceki kridashi hüsranından sonra" ikincisini yapıp ısrarla bu etkinliğe katılma çabası gönderen
Şefkat arkadaşın gayretlerini takdir ediyorum.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9511
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #106 : 01 Eylül 2019, 22:47:38 »
Fotoğrafları telefondan yazıyı PCden yazacağımdan bilgileri birazdan ekleyeceğim...
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

borakent

• 527
  • Meslek: Psikolojik Danışman
  • Yer: Antakya
« Yanıtla #107 : 01 Eylül 2019, 23:01:04 »
Fotoğrafları telefondan yazıyı PCden yazacağımdan bilgileri birazdan ekleyeceğim...

Kesilen kağıtlar da arkada gözüküyor ;D

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9511
« Yanıtla #108 : 01 Eylül 2019, 23:26:23 »
Temmuz sonunda mengeneye bağlı 4mm bir matkap ucuna alelacele giyinirken tokat atıp sağ elimi bir süre iptal ettim. Ardından bayram ve tatil gelince işi tamamlamak ancak bu geceye kısmet oldu. Tabi bunda Eylül'ün ilk haftasının da süreye dahil olmadığını geç fark etmem de pay sahibi...

İşi nasıl yapacağını atölyeden önce düşünürken çoğunluğa uyup iki yanakta ahşap sap kullanmaya karar vermiştim. Ancak namlunun iki yanını düzeltirken bilinçsizce otomatikman kiridaşiyi kendime olsa yapacağım usulü uygulamaya başlayıp iki yanın köşelerini yuvarlayınca ahşap sap işi iptal oldu. Çıplak olarak gayet iyi iş göreceğine inansam da yine de sap için delik açayım bir de bileme esnasında söküp sonradan yeniden sarılabilmesinden dolayı ilerde faydası olur diye sapı sarma sap yaptım.

Boy: 13,5 cm
En: 14,5 mm
Kalınlık: 3,5 mm
Çelik: ortada Hitachi White Paper çeliği olan 3 kat san mai
Sap sarımı: Suni deri.
Namık Kemal
Instagram'da ben

orkunaydin350

• *
  • 1948
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #109 : 02 Eylül 2019, 08:39:03 »
Sayin emin ustam. Bu DTE nin bir kamp organizasyonu olması icin gerekli olan asgari sayı kaçtır? Bu vesile ile bir yoklama yapmayı, ardından gelebelicek olanların  sayısına gore organizasyonu birdaha gözden geçirmeyi teklif etmem çok mu yersiz olur. Organizasyona katılmayanların bıçaklarını kargo ile yollarız elbette. Açıkçası bu organizasyonun gerçekleşmesi icin özellikle sizden beklentisi olanın tek ben olmadığımı dusunuyorum.

Arka arkaya harika kiridashi'ler paylaşıldı, herkesin eline sağlık. Her birine ayrı ayrı yorum yazıp tebrik etmek istiyorum ama bu konu daha önemli. Zira kendimi çok hazırlamıştım bu buluşmaya ve yapamazsak çok üzüleceğim. Yapılan her kiridashi'ye canlı olarak bakmayı ve incelemeyi istiyorum. Yazıştığımız ve bilgi aldığımız ustalarımızla tanışmak istiyordum. Emin ustam, ben forumda yeni olduğum için toplam üye sayısını, eski üyeleri ve "muhtemel katılım sayısını" yada "olması gereken katılım sayısını" bilemiyorum. Sizin tahmin ettiğiniz yada olmasını beklediğiniz katılımcı sayısı neydi?

CENGaver42

• 628
  • Cengiz
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: konya
« Yanıtla #110 : 02 Eylül 2019, 10:26:07 »
Ustalarım hepinizin ellerine sağlık.
"Ne kadar usta olursan ol acemi olacagın pek çok gün olacak."

borakent

• 527
  • Meslek: Psikolojik Danışman
  • Yer: Antakya
« Yanıtla #111 : 02 Eylül 2019, 20:39:00 »
Beni heyecan sarmaya başladı.  :DÇekiliş nasıl olacak? Sonucu buradan bugün mü yayınlanacak?

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #112 : 03 Eylül 2019, 12:13:22 »
arkadaşlar çekilişe katılım zamanı doldu. lütfen tüm katılımcılar bana kendi adreslerini, tam isim ve telefonlarını forum mesajı olarak göndersinler. perşembe sabahı her katılımcıya hazırladığı kiridashi yi hangi adrese göndereceğini bildireceğim. sanırım haftaya da herkes kendisine gelecek kargoya ulaşmış olacak. o zaman da yine bu başlık altında herkes kimden geldiğiyle birlikte paylaşımını yapabilir.

yaklaşık 7000 üyesi ve en azından aktif 150 kullanıcısı olan forumdaki bu etkinliğe katılan benim dışımdaki 18 arkadaşa çok çok teşekkür ediyorum. himmetiniz var olsun...
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

emruhu

• 271
« Yanıtla #113 : 03 Eylül 2019, 12:43:03 »
arkadaşlar çekilişe katılım zamanı doldu. lütfen tüm katılımcılar bana kendi adreslerini, tam isim ve telefonlarını forum mesajı olarak göndersinler. perşembe sabahı her katılımcıya hazırladığı kiridashi yi hangi adrese göndereceğini bildireceğim. sanırım haftaya da herkes kendisine gelecek kargoya ulaşmış olacak. o zaman da yine bu başlık altında herkes kimden geldiğiyle birlikte paylaşımını yapabilir.

yaklaşık 7000 üyesi ve en azından aktif 150 kullanıcısı olan forumdaki bu etkinliğe katılan benim dışımdaki 18 arkadaşa çok çok teşekkür ediyorum. himmetiniz var olsun...
Emin ustam forum mesajı dediğini ben kişisel ileti olarak algıladım. O yuzden size kişisel ileti attim. Yanlış anladıysam bana söylerseniz sevinirim

HüseyiN.TufekCi

• 269
  • hüseyin
  • Meslek: Elektrik
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #114 : 03 Eylül 2019, 13:10:27 »
Herkesin eline sağlık şimdiden.
Beni ancak bir ÂMÂ gördü, göremeden anladı neler hissettiğimi.Dert size zeval olmaz. Bana ancak dilsiz anlattı dili olanın dile getiremediklerini.Teşbihte kusur olmaz.

Şevkat

• 42
  • Meslek: Bayrak direği imalat
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #115 : 03 Eylül 2019, 13:44:22 »
Şeref ve Latifereyhan DTEdaşlarım elinize sağlık.

Gelinen nokta itibariyle kendi tabiriyle "önceki kridashi hüsranından sonra" ikincisini yapıp ısrarla bu etkinliğe katılma çabası gönderen
Şefkat arkadaşın gayretlerini takdir ediyorum.
Teşekkür ederim hocam elimden geleni yapmaya çalıştım.
 Bence ne kadar burukda olsa faydalı bi etkinlik oldu emeği geçen herkesin ellerine sağlık

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9511
« Yanıtla #116 : 03 Eylül 2019, 14:14:25 »
...

Bu da 19 ediyor. 2014 yılındaki DTE4'teki katılım da 19'muş. Buna karşılık DTE2016'da ise katılım 7 imiş. Bunlara bakarsak bence bu gayet güzel bir rakam.  :2up Forum trafiği açısından bakılırsa 2014'ü yakalamak güzel.
Namık Kemal
Instagram'da ben

Kutsal

• 2123
  • Meslek: Çırak-48
« Yanıtla #117 : 03 Eylül 2019, 15:50:03 »
Üstad, bence Forum çok güzel, canlı ve heyecanlı.
Ürünler artık üst düzeyde.
Evet, aktif olmayan üye sayısı çok yüksek, katkı yapabilecek durumda olup katılamayan çok üye var. Ama zorla kimseye katkı yaptiramayiz.
Belki ben görmedim, bilmiyorum, cahilliğimi hoşgörün. Forum ilk açıldığı zaman bir misyon belirledi mi? Varsa neydi?
Benim düşüncem, bu forum fazlasıyla misyonunu yerine getiriyor. Binlerce insana bıçak ilmini, yüzlercesine nasıl yapılacağını öğretti, onlarca ciddi seviyede bıçak ustası yetiştirdi.
Burada bize ilmini veren ustalarımıza binlerce teşekkür.
Hakları üzerimizde daim olacak.
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

Şevkat

• 42
  • Meslek: Bayrak direği imalat
« Yanıtla #118 : 03 Eylül 2019, 17:57:33 »
Evet, aktif olmayan üye sayısı çok yüksek, katkı yapabilecek durumda olup katılamayan çok üye var. Ama zorla kimseye katkı yaptiramayiz.
Belki ben görmedim, bilmiyorum, cahilliğimi hoşgörün. Forum ilk açıldığı zaman bir misyon belirledi mi? Varsa neydi?
Benim düşüncem, bu forum fazlasıyla misyonunu yerine getiriyor. Binlerce insana bıçak ilmini, yüzlercesine nasıl yapılacağını öğretti, onlarca ciddi seviyede bıçak ustası yetiştirdi.
(+1)

Muhammet Acar

• **
  • 397
  • Meslek: ...
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #119 : 03 Eylül 2019, 21:59:29 »

+1000
Ne öğrendiysem buradan öğrendim, bu forum derya deniz.
'' Gayret bizden, tevfik Allah'tan. ''
'' Nasıl yaşarsanız, öyle ölürsünüz. Nasıl ölürseniz, öyle dirilirsiniz. ''