Bıçak Sanatı - Forum

DTE 2019

Ynt: DTE 2019
« Yanıtla #40 : 07 Temmuz 2019, 23:30:51 »
Çok sağolun arkadaşlar, elimden geleni yapmaya çalıştım sadece. Bunun dışında, umarım bir aksilik çıkmaz da kampa katılırım, uzun zaman oldu ve bence hepimizin böyle bir etkinliğe ihtiyacı var, özledik sohbeti  ;) ;)

orkunaydin350

• *
  • 1948
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #41 : 08 Temmuz 2019, 08:17:04 »
Sefa hocam elinize sağlık. Maşallah her türlü malzemeyi bolca, cömertce kullanmışsınız. Vatozlar, abanozlar, gül ağacı kutu... Ben aslında bir önceki yaptığınız gibi damascus kiridashi bekliyordum. Ses getirecek bir çalışma olacağına emindim ama damascus bile bunun yanında sönük kalırmış. Bu ürünün yanında ben çekilişe katılmaya utandım. O:-) Sahibini şimdiden kıskanıyorum. :D

Aslında yaptığınız eserden önce başka bir konuya değinmek istiyordum, kampa katılmanız bence daha önemli hocam. Eğer tarihle ilgili sorun varsa tarihi değiştirmek biz katılımcılar için daha hayırlı olacaktır. Eserinize sahip olan bir kişi ama sizinle orada sohbet edip bilgi edinebilecek bir çok kişi faydalanmış olacak. Katılımcıların çoğunun bu amaçla, ustalarımızla görüşüp sohbet edebilmek için geldiğini düşünüyorum.

atikmehmet

• 1187
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #42 : 08 Temmuz 2019, 09:29:41 »
Sefa Hocam ellerinize sağlık. Etkinliğe apayrı bir hava getirdi. Bu kiridashiden hangi formlar çıkacak derken yapılan eserler insanı heyecana getiriyor. İnşallah etkinliğe katılmak nasip olur da bu havayı yerinde soluruz. Bu menevişle renklendirme işi bambaşka oluyor. Tekrardan böyle bir çalışmayla katıldığınız için teşekkürler.
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

Bayram Sakarya

• **
  • 115
  • Bayram Barka
  • Meslek: Kalıpçılık Öğretmeni
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #43 : 08 Temmuz 2019, 09:44:54 »
Sefa hocam ellerinize sağlık. Kanaatimce böyle güzel bir etkinliğe ayrı bir renk katacak harika bir eser olmakla beraber benim gibi etkinliğe katılma konusunda tereddüdü olanları da şevke getirip hadi hadi dedirtecek bir çalışma olmuş.
Şimdiden Allah emanetçisine bağışlasın diyorum. emanetçi dedim çünkü bu eser nesillere aktarılması gereken bir ders gibi benim gözümde. (İçimden de inşaallah ilk emanetçi de  ben olurum diye dua etmiyor değilim.)
"Kem alat ile kemalat olmaz"

emruhu

• 271
  • Meslek: Matematikçi
  • Yer: BARTIN
« Yanıtla #44 : 08 Temmuz 2019, 10:12:13 »
Heyecanla bekliyorum. En kısa zamanda bir tasarım yapıp başlayayım bari. Ama ölçü 15 cm nin üstüne çıkabilirse çok güzel olur diye düşünüyorum. En azından benim için.

dela

• *
  • 2159
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
« Yanıtla #45 : 08 Temmuz 2019, 10:35:23 »
Sefa hocam. Oldu mu şimdi?
Atlayabilirsen atla.... ::)

İstikbal göklerde gibi oldu.  :D

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9511
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #46 : 08 Temmuz 2019, 10:44:40 »
 :2up "patron çıldırdı" esprisini yapmazsam olmaz.
« Son Düzenleme: 08 Temmuz 2019, 10:52:25 Gönderen: deserteagle »
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

HüseyiN.TufekCi

• 269
  • hüseyin
  • Meslek: Elektrik
« Yanıtla #47 : 08 Temmuz 2019, 11:26:58 »
:2up "patron çıldırdı" esprisini yapmazsam olmaz.
+1  :2up
Beni ancak bir ÂMÂ gördü, göremeden anladı neler hissettiğimi.Dert size zeval olmaz. Bana ancak dilsiz anlattı dili olanın dile getiremediklerini.Teşbihte kusur olmaz.

coktar

• 379
  • Meslek: Yönetici
« Yanıtla #48 : 08 Temmuz 2019, 12:42:38 »
Herkes tecrübesi, yeteneği, becerisi ölçeğinde elinden gelenin en güzelini yapmaya çalışıyor doğal olarak da ustalardan birinci sınıf işler çıkıyor. Bilmediğim için sormak istiyorum etkinlikte değiş tokuşu nasıl yapıyoruz? Sefa Ustamın yaptığı bıçağın bana gelme ihtimalini hesaplamam lazım da 😂
instagram: @hevesadami

Bayram Sakarya

• **
  • 115
  • Bayram Barka
  • Meslek: Kalıpçılık Öğretmeni
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #49 : 08 Temmuz 2019, 16:18:21 »
Sefa hocamın bıçağın diğer yüzüne DTE-2019 yazacak olması çok ince ve güzel bir şey olacak diye düşünüyorum.
Bu etkinliğe özel yapıldığını göstermesi ve manevi anlamını göze gösterecek olması açısından çok doğru.
Bende yapımına başladığım bıçağı yetiştirebilirsem aynı şekilde yazmayı düşünüyorum.
Ne dersiniz uygun mudur?
"Kem alat ile kemalat olmaz"

« Yanıtla #50 : 08 Temmuz 2019, 23:31:18 »
Arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim, beğenmenize mutlu oldum, sağolun varolun. Bence etkinliğe katılıyor olmak önemli, elden gelenin en iyisini yapmakta bir tercih değil gönüllülüğün gerektirdiği bir şey. Bu nedenle yapılan işler güzel olmuş olmamış çok önemi yok, sonuç olarak inanıyoruz ki hepimiz elimizden gelenin en iyisini yapıp bu etkinliğe katılacağız. Biraraya geleceğiz biraz hasret gidereceğiz, herkes birbirine gönlünü açacak ve keyifli zaman geçireceğiz, olay bu, iş yarıştrmayacağız  :2up  :2up. Bu arada başlığı amacından kaçırdık mı ki  ::) Emin kovalamasın bizi.

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #51 : 09 Temmuz 2019, 11:44:01 »
estağfurullah, kovalamam da, kiridashi harbiden iyi olmuş  :D bu kadar konuşulmayı hak ediyor  8) kamp tarihi için de ağustos ortası gibi tarih belirlemeye çalışırız. maksimum katılımın olmasını önceleyerek belirleriz tarihi. o zamana kadar da ben dahil herkesin elini çabuk tutması lazım  ;)
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

atikmehmet

• 1187
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
« Yanıtla #52 : 09 Temmuz 2019, 14:57:27 »
Abi ne Ağustosu hani Eylül demiştik. Zaten 11'i Bayram. Bir hafta bayram tatili.  Bayramda bir hafta da izin alsa insan zaten 26 Ağustosda dönebiliyor. O yüzden erteleyelim öteleyelim ama erkene almayalım nolur :(

Yok eğer Ağustosun ortasında yapılırsa bu program arar polisi bombalı eylem hazırlığı yapıyorlar diye  ihbarda bulunurum.  >:D
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

CENGaver42

• 628
  • Cengiz
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: konya
« Yanıtla #53 : 09 Temmuz 2019, 15:47:31 »
arkadaşlar bıçağım kabul edilirse bende tamamladım. Mehmet UYSAL hocama bu bıçağı yapmaktaki destekleri için teşekkür ederim. kılıf 2.5 mm vaketa deriden.  Boncuklar çok eski deve kemiği. bir de kabul gören bıçaklar ilk başlıkta resimleri ile güncellenirse konuyaa renk katacaktır.
çelik daire testere
kabza akçaağaç
kalınlık 3.5 mm
boy 15cm
kesici ağız 6 cm civarı ve en olarak en uzun kısımda 3,2 cm civarı

« Son Düzenleme: 09 Temmuz 2019, 15:53:20 Gönderen: CENGaver42 »
"Ne kadar usta olursan ol acemi olacagın pek çok gün olacak."

orkunaydin350

• *
  • 1948
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
« Yanıtla #54 : 09 Temmuz 2019, 17:13:32 »
Elinize sağlık hocam. İp ve boncuklar çok yakışmış. Kılıfı ile sürekli yanınızda taşıyabileceğiniz bir özelliği de olmuş.

dela

• *
  • 2159
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
« Yanıtla #55 : 09 Temmuz 2019, 18:58:07 »
arkadaşlar bıçağım kabul edilirse bende tamamladım. Mehmet UYSAL hocama bu bıçağı yapmaktaki destekleri için teşekkür ederim. kılıf 2.5 mm vaketa deriden.  Boncuklar çok eski deve kemiği. bir de kabul gören bıçaklar ilk başlıkta resimleri ile güncellenirse konuyaa renk katacaktır.
çelik daire testere
kabza akçaağaç
kalınlık 3.5 mm
boy 15cm

Harika  :2up

CENGaver42

• 628
  • Cengiz
« Yanıtla #56 : 09 Temmuz 2019, 19:48:36 »
çelik daire testere
kabza akçaağaç
kalınlık 3.5 mm
boy 15cm

Elinize sağlık hocam. İp ve boncuklar çok yakışmış. Kılıfı ile sürekli yanınızda taşıyabileceğiniz bir özelliği de olmuş.
Teşekkür ederim Mehmet abi. Orkun klasik formdan ayrı olduğu için kaza kesilerine sabep oşabilir. O yüzden sadece kesici ağız kısmına yaptım. İp ve boncuklar bir anda aklıma geldi.

« Yanıtla #57 : 09 Temmuz 2019, 22:06:02 »
Abi ne Ağustosu hani Eylül demiştik. Zaten 11'i Bayram. Bir hafta bayram tatili.  Bayramda bir hafta da izin alsa insan zaten 26 Ağustosda dönebiliyor. O yüzden erteleyelim öteleyelim ama erkene almayalım nolur :(

Yok eğer Ağustosun ortasında yapılırsa bu program arar polisi bombalı eylem hazırlığı yapıyorlar diye  ihbarda bulunurum.  >:D
Mehmet, Emin "Ağustos ortası gibi tarih belirleriz" demiş. Yani tarih belirlemeye o zaman başlayacağız anlamında  ;)

CENGaver42

• 628
  • Cengiz
« Yanıtla #58 : 09 Temmuz 2019, 23:48:09 »
çelik daire testere
kabza akçaağaç
kalınlık 3.5 mm
boy 15cm

Teşekkür ederim Mehmet abi. Orkun klasik formdan ayrı olduğu için kaza kesilerine sabep olabilir. O yüzden sadece kesici ağız kısmına yaptım. İp ve boncuklar bir anda aklıma geldi.
yanlış anlaşılma olmasın. Klasik formdan kasıt günlük kullandığımız bıçak formudur. Kridashinin genel bıçak kullanımından farkılı bir tür olduğunu kast etmiştim . Yazdığım cümleyi okuyunca sanki benim yaptığım çok başka bişeymiş gibi bir anlam çıkıyor.

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #59 : 28 Temmuz 2019, 01:38:34 »

Tarih konusunun belirlenmesine daha var anladığım kadarı ile ama bari yer olarak düşünülen neresi? Deniz kenarı duş ve lavabosu olan bir yer olmalı  O0  Benim önerim etkinlik perşembe den başlayıp pazara kadar süren 4 günlük bir şey olsun ki daha önceki deneyimlerimden net bir şekilde söyleyebileceğim 2 günün yetmediği  ;)