Oh çok şükür yetiştirebildim. Böyle bir etkinliğe katılabilecek olmak benim için çok mutluluk verici etkinlikte kridashi olması da büyük bir avantaj oldu benim gibi bi acemi için yanlışlarımla eksiklerimle hatalarımla üretmeye çalıştığım kridaşimi beğenilerinize sunuyorum kabul görürse eğer saygılarımla
Çelik; makas çeliği
Kabza; paduk sandığım sert bir ağaç paletten çıkmıştı
Pimler; paslanmaz ve prinç
Sayın Şevkat bey. öncelikle gayretinize saygı duyduğumu belirtmek isterim. Bıçak sanatı ailesi olarak yapılan her kesici için verilen emeğe saygı duyuyoruz. eğer bu ürününüzü sadece bir emeğin sunumu olarak yapmış olsaydınız üzerine söylenecek çok şey olurdu. fakat bu ürünü dahil ettiğiniz saha bir değiş tokuş etkinliği ve burada katılımcıların bazı kriterlere uymasını en azından gerçekten titiz ve özenle bir çalışma yapmış olmalarını önceliyoruz. kişisel kullanım amacıyla değil de, hediye edilmesi niyetiyle hazırlanmış ürünler arasında maalesef çalışmanızın yeterince özen barındırmadığını ifade etmeliyim.
öcelikli sebebi bu olmak üzere, teknik anlamda da maalesef çalışmanız bir bütünlük taşımıyor. kullanmış olduğunuz pimlerden kabza malzemenize uzanan bir dengesizlik/belirsizlik, ayrıca kesici ağızda bir kridashi de olmaması gereken iki taşlama bölgesi mevcut. kaldı ki bu kesici ağız için de yine aynı öznesiz olma durumunu tekrar edebiliriz.
katılımcıların kiridashi'yi yeniden yorumlamalarını özellikle talep etmiş olmamız, ortaya konulacak "alakasız" çalışmaları kabul edeceğimiz gibi bir yanılgı oluşturdu sanırım. ben bu mesajı yazana kadar Teoman abinin paylaşmış olduğu çalışmada, aradığımız yenilikleri "sebepleri ile birlikte" görebiliyoruz. sizin çalışmanızda bu durum da yok maalesef.
sonuç olarak üzülerek bu çalışmanızı etkinliğe kabul edemeyeceğimizi bilmenizi isterim. önümüzde hala vakit varken bence yeni ve daha özenli ve titiz bir çalışmayla etkinliğe katılmayı deneyebilirsiniz.
anlayışınız için şimdiden teşekkürler.