Bıçak Sanatı - Forum

DTE 2019

orkunaydin350

• *
  • 1948
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
Ynt: DTE 2019
« Yanıtla #80 : 28 Ağustos 2019, 13:34:23 »
bu arada katılım süresini biraz daha uzatmayı teklif ediyorum. yaz döneminin mobil ve hareketli geçmesi sebebiyle katılmak için ürün hazırlayamayan arkadaşlar olmuştur mutlaka. katılım için Eylül ayını da dahil edip, ekim ayı ortası gibi etkinliği sonlandırmayı, bu vesile ile daha çok katılım imkanı sağlanmasına sanırım kimse itiraz etmeyecektir. bu süreç içinde dileyen yeni ve daha iyi bir çalışma da hazırlayabilir.

herkese kolaylıklar diliyorum ;)

Emin ustam emeğinize sağlık. Organizasyon işlerinin zor olduğunu biliyorum. Tarih yaklaştıkca da daha büyük stres olacak size, tahmin edebiliyorum. Şu anda net bir tarih belirlemek zordur, anlıyorum ama en azından tarih yaklaşmadan iş yerlerimize için izin/plan yapmak adına önceden bildirebilsek iyi olurdu. Yani bahsettiğiniz gibi Ekim ayı ortasında etkinliğin tarihini Ekim sonu derseniz izin ayarlayabilmek zor olacaktır. Birkaç hafta öncesinden belli olursa hem o tarihe izin ayarlama hem de kamp için hazırlık yapma fırsatımız olur.

« Yanıtla #81 : 28 Ağustos 2019, 16:47:36 »
bu arada katılım süresini biraz daha uzatmayı teklif ediyorum. yaz döneminin mobil ve hareketli geçmesi sebebiyle katılmak için ürün hazırlayamayan arkadaşlar olmuştur mutlaka. katılım için Eylül ayını da dahil edip, ekim ayı ortası gibi etkinliği sonlandırmayı, bu vesile ile daha çok katılım imkanı sağlanmasına sanırım kimse itiraz etmeyecektir. bu süreç içinde dileyen yeni ve daha iyi bir çalışma da hazırlayabilir.

Kusura bakmaz iseniz ben itiraz edeceğim, şu an itibariyle etkinliğin duyurulmasının üzerinden zaten üç ay geçmiş, katılmayı düşünen arkadaşların işi yapabilmesi için yeteri kadar zamanı olduğunu sanıyorum. Ağustos ortasında etkinliğin yerini ve zamanını tartışacakken Ağustosun sonunda etkinliğin uzatılması durumunu konuşuyoruz. Ağustosun son günü etkinliği bitirelim ve çekilişi yapalım, kura sonucuna göre de herkes birbirine işini göndersin.

Temur.akin

• 442
  • Meslek: İnşaat Müh.
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #82 : 28 Ağustos 2019, 17:07:10 »
Merhabalar,
DTE 2019 için yapmış olduğum çalışma aşağıdadır. Umarım çıkacak arkadaş zevkle kullanır.

Çelik Ck67
Kalınlık 4 mm
Kabza ; Corian
Pimler; Paslanmaz

İşte bu bizim hikayemiz, öyle saf öyle çelik...

borakent

• 527
  • Meslek: Psikolojik Danışman
  • Yer: Antakya
« Yanıtla #83 : 28 Ağustos 2019, 20:30:20 »
Foruma üye olduğumdan beri en çok istediğim bir dte'ye katılmaktı. İlk defa bu fırsatı yakaladım. Buluşmaya gelemeyeceğim; ama en azından bıçağı yetiştirdim. Umarım çalışmam kabul olur. Eksikleri elimden geldiğince gidermeye hazırım.
Çelik: 1060
Kalınlık: 3 mm
Boy: 15 cm
Genişlik: en geniş yerde 2 cm
Kabza pirinç.

Elinize sağlık, çok şirin ve güzel olmuş. Prinç sap malzemesi olarak güzelmiş, daha önce hiç görmemiştim. :)
Fakat öndeki pim deliği çok dar bir noktada değil mi? Sanki sapın gerisini tutan pek bir alan kalmamış gibi görünüyor.

Teşekkür ederim, sağ olun. Sapın arka kısmında bir pim daha var. Onun deliği daha temiz oldu o yüzden tam gözükmüyor. Dikkatli bakınca gözüküyor. Öndeki pimin kusuru aslında öyle gözükmesi. Eğer sizi doğru anladıysam tabi.

dela

• *
  • 2159
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
« Yanıtla #84 : 28 Ağustos 2019, 20:38:27 »
Merhabalar,
DTE 2019 için yapmış olduğum çalışma aşağıdadır. Umarım çıkacak arkadaş zevkle kullanır.

Çelik Ck67
Kalınlık 4 mm
Kabza ; Corian
Pimler; Paslanmaz

Eline sağlık usta.

Özgün olmuş.
Yanlış yorumlamadıysam bowimsi kridashi. :)
Sevdiğim çalışma tarzı.
« Son Düzenleme: 28 Ağustos 2019, 20:40:11 Gönderen: dela »

Temur.akin

• 442
« Yanıtla #85 : 28 Ağustos 2019, 21:38:23 »
Merhabalar,

Çelik Ck67
Kalınlık 4 mm
Kabza ; Corian
Pimler; Paslanmaz

Teşekkür ederim Mehmet hocam, kridashi de çok fazla benzer çalışma görünce biraz pinteres çalıştım. Bu pinteresi tavsiye ederim. Çok güzel çalışmalar çıkıyor insanın karşısına. Kendimce yapabildiğimce yorumlamaya çalıştım. Umarım sahibi beğenir.

Saygılarımla,

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #86 : 29 Ağustos 2019, 00:59:56 »

Kusura bakmaz iseniz ben itiraz edeceğim, şu an itibariyle etkinliğin duyurulmasının üzerinden zaten üç ay geçmiş, katılmayı düşünen arkadaşların işi yapabilmesi için yeteri kadar zamanı olduğunu sanıyorum. Ağustos ortasında etkinliğin yerini ve zamanını tartışacakken Ağustosun sonunda etkinliğin uzatılması durumunu konuşuyoruz. Ağustosun son günü etkinliği bitirelim ve çekilişi yapalım, kura sonucuna göre de herkes birbirine işini göndersin.

benimkisi sadece (daha fazla katılım olması ihtimaline yönelik) bir teklifti, ki aslında hakikat Sefa ustamın dediği. teklifimi geri çekiyorum:) ay sonu itibariyle etkinlik sonlanacak arkadaşlar.
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

orkunaydin350

• *
  • 1948
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
« Yanıtla #87 : 29 Ağustos 2019, 08:09:12 »

benimkisi sadece (daha fazla katılım olması ihtimaline yönelik) bir teklifti, ki aslında hakikat Sefa ustamın dediği. teklifimi geri çekiyorum:) ay sonu itibariyle etkinlik sonlanacak arkadaşlar.

Ama bir buluşma yada kamp olacak, dimi? ::)

emin albayrak

• 3909
« Yanıtla #88 : 29 Ağustos 2019, 20:32:20 »
Orkun maalesef kamp organizasyonunu anlamlı kılacak bir katılım sağlanamadı.

şu anda butik bıçak üretici olarak anılan bir çok arkadaş, ağabey, usta, demini bu forum üzerinden almıştır. yola giriş sebebi olmasa bile, yol üzerindeki ciddi bir konaklama, bilgi edinme süreci olarak bıçak sanatı forumundan hem sözlü hem de yazılı olarak istifade etmiştir. bu hakikat gün gibi açık geçmiş yıllara ait gönderilerde, başlıklarda.

kendi adıma konuşacak olursam, ben sütun matkabın ne olduğunu dahi bilmezken foruma üye oldum ve şu anda neredeyse tam teşekküllü bir atölye sahibiyim. bu noktaya gelişimdeki temel yapı taşı bıçak sanatı forumudur. bu noktadan kastım ekipman değil, bu ekipmana dair kullanım bilgisinden, ortaya bitmiş iş çıkartabilme donanımına varana kadar, bende mevcut olan her unsurun hamurunda bu forum var. bunu inkar etmek, bunun üstünü kapatmaya çalışmak, bu yokmuş gibi davranmak en başta kişinin kendi geçmişine ihaneti, sonrasında da bu birlikteliğe karşı vefasızlığı olur.

dönemsel yoğunluklar, yorgunluklar, aksilikler, uygunsuz yaşam şartları söz konusu olsa bile, bu etkinliğe katılımın en azından bu vefa meselesi sebebiyle daha fazla olması gerekirdi. bu etkinliğin amacı bir kiridashi üretmenin çok daha ötesinde, çok daha derininde aslında. fakat görünen o ki, o derinliği yakalamak şu anda artık pek mümkün değil.

benim kesin katılacaklarının düşündüğüm kişilerin işlerini tamamlayıp katılmaları umuduyla ay ortasında hareketlendirmediğim buluşma tarihi ve buna bağlı katılımcı sayısı, bu ay sonuna gelmiş olmamıza rağmen hala çok kısır bir sayıda kaldı. benim biraz polyanacılık olarak görülebilecek uzatma teklifimin yersizliğini de yine Sefa ustam ortaya net bir şekilde koydu.

bir kiridashi üretebileceği halde üretmemiş arkadaşların, ağabeylerin, ustaların yapılacak bir toplanma, kamp etkinliğine gelmeleri onları daha da mahcup kılacaktır diye düşünüyorum. katılımla sınırlandırıldığında ise oldukça kısır ve yavan bir kamp organizasyonu olacağı su götürmez bir gerçek.

bu sebeple 1 Eylül itibariyle çekilişi sonuçlandıracağız ve kişilere kargolarını gönderecekleri adresleri ileteceğiz.

emruhu

• 271
  • Meslek: Matematikçi
  • Yer: BARTIN
« Yanıtla #89 : 29 Ağustos 2019, 20:46:57 »
Ustalar etmeyin ne olur 😔😔😔 3 aydır izin almıyorum ben DTE açıklanacak da iznimi oraya harcayacağım diye. Hanim ve çocuklar da bekliyor. Onları DTE zamaninda istanbula bırakacağım icin. Bizde 4 kişi birden üzülecek. Bicagi da paylaşmadım üzerinde değişiklik yaparım, stan yaparım...vs diye. Paylaşırım artik.
Organizasyon olayını bir daha gözden geçirsek mi?

HüseyiN.TufekCi

• 269
  • hüseyin
  • Meslek: Elektrik
« Yanıtla #90 : 29 Ağustos 2019, 20:48:29 »
Hayırlısı olsun.kendi adıma konuşursam emin ustanın da dediği gibi herşeyi burda öğrendim diyebilirim bıçağa dair olarak bunuda göz ardı edemem bu forumun kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.
Beni ancak bir ÂMÂ gördü, göremeden anladı neler hissettiğimi.Dert size zeval olmaz. Bana ancak dilsiz anlattı dili olanın dile getiremediklerini.Teşbihte kusur olmaz.

Temur.akin

• 442
« Yanıtla #91 : 29 Ağustos 2019, 21:05:47 »
Emin ustam, hani derler ya bedevinin çölde devesini kaybetmiş olması kadar üzüldüm. DTE konu başlığında doğru sayabildiysem 24-25 kişi yorum yapmış. Şu ana kadar 15 bıçak yayınlanmış. Emrullah ustanın beyanına göre 16  eser olacak. Daha önceki katılım istatistiğini bilmiyorum tabi en son ben yokken bu organizasyon yapılmış. Sizler bu karara vardığınıza göre, Sefa hocam bu denli gönül kırıklığı yaşadığına göre sayı az oldu sanırım. Benimde farkettiğim “ Özel Üye” statülü ustalarımızın katılım eksikliği oldu. Umarım forumun sonu Cebhane gibi olmaz.

Ben üzen kendi namıma buradan tanıdığım ve fuarda tanışma şansı yakaladığım değerli ustalarıma doyamamak oldu. Ateş başında muhabbet hayalleri kurdum. Kalan sağlar bizim diyip kamp kararının tekrar gözden geçirilmesini talep esiyorum. Malum giden gider kalan sağlar bizimdir.

« Yanıtla #92 : 29 Ağustos 2019, 22:21:20 »
Temur, yazmışsın ama ben gönül kırıklığı yaşamadım doğrusu, birşeyler var yaşadığım ama bu gönül kırıklığı değil  ::)

Baki KARDAŞ

• Baki
  • 442
  • Meslek: Kamu
« Yanıtla #93 : 29 Ağustos 2019, 23:08:59 »
Değiş tokuş etkinliğine katılmayı çok istiyordum. Aşağı yukarı 9 aydır elime eğe dahi alamadım. Emin Ustanın Etkinliği uzatma teklifini duyunca kendi adıma sevinmiştim. Nasip değilmiş. Ben de bir çoğumuz gibi ne öğrendiysem bıçak namına burdan ve burdaki değerli ustalarımızdan öğrendim ama malesef ne DTE'ne ne de kampa katılma imkanım var.

Temur.akin

• 442
« Yanıtla #94 : 29 Ağustos 2019, 23:20:58 »
Temur, yazmışsın ama ben gönül kırıklığı yaşamadım doğrusu, birşeyler var yaşadığım ama bu gönül kırıklığı değil  ::)

Sefa hocam, yazıdan yanlış anlam çıkarmış olabilirim. Malum karşılıklı konuşmak gibi mimik göz teması olmadığı için yanlış anlaşılmalara müsait. Sen nasıl dersen başım gözüm üstüne ustam.

Seviliyorsunuz hocam, saygı ve selamlarımla,

« Yanıtla #95 : 29 Ağustos 2019, 23:24:10 »

Sefa hocam, yazıdan yanlış anlam çıkarmış olabilirim. Malum karşılıklı konuşmak gibi mimik göz teması olmadığı için yanlış anlaşılmalara müsait. Sen nasıl dersen başım gözüm üstüne ustam.

Seviliyorsunuz hocam, saygı ve selamlarımla,
Estağfurullah  ;) benden de saygılar.

emruhu

• 271
  • Meslek: Matematikçi
  • Yer: BARTIN
« Yanıtla #96 : 29 Ağustos 2019, 23:44:34 »
Değerli ustalarım. Bitirdim sayılır. En azindan şu anki fotograflari paylaşayım dedim.
Toplam boy 15 cm
Celik daire testere
Kabza ve stand kök ceviz
Kabza japon uygulama stand ise selülozik vernik
 Siz degerli ustalarım ile bu vesile ile buluşmayı o kadar istiyorum ki. Bence bir yoklama yapıp en azindan kimin gelme durumu var bir sayı ortaya koysak... Valla geçen rüyama girdi. 4 kişiymişiz. Sefa hocam da gelmiş...😁
Not: Resimlerim kalitesizliği icin kusura bakmayın ne olur.
Saygılarımla...
« Son Düzenleme: 29 Ağustos 2019, 23:47:33 Gönderen: emruhu »

Şeref Acar

• *
  • 1586
  • Yer: sarıyer
« Yanıtla #97 : 30 Ağustos 2019, 00:56:13 »
Abilerim ustalarım şahsım adına hepinizden
özür dileyerek;
İşlerimin son bir ayda fazlasıyla yoğunlaşması
ve sertleşmeyen epoksi sorunundan dolayı
geciktim. Yarın öbürgün inşallah ben de hazır
olurum.

Buluşma olayını tekrar bir istişare etsek iyi olur
kanısındayım.

Son bir senede kendini müthiş bir şekilde
geliştirmiş, bir enerji ve üretkenlik yakalamış
bir çok abimiz var. Bunların hevesini kırmamak
gerekir. Enerjisi düşmüşleri bir kenara bırakıp
enerjisi yüksek ve hevesini koruyan kişilere
odaklanmamız gerekmez mi?
Sayı kaç olursa olsun, bu toplanmayı aylardır
bekleyen bir çok insan var. Ve unutulmamalı ki
son zamanlarda forumu hareketlendirenler de
aynı kişiler.

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #98 : 30 Ağustos 2019, 06:23:35 »
Orkun maalesef kamp organizasyonunu anlamlı kılacak bir katılım sağlanamadı.

şu anda butik bıçak üretici olarak anılan bir çok arkadaş, ağabey, usta, demini bu forum üzerinden almıştır. yola giriş sebebi olmasa bile, yol üzerindeki ciddi bir konaklama, bilgi edinme süreci olarak bıçak sanatı forumundan hem sözlü hem de yazılı olarak istifade etmiştir. bu hakikat gün gibi açık geçmiş yıllara ait gönderilerde, başlıklarda.

kendi adıma konuşacak olursam, ben sütun matkabın ne olduğunu dahi bilmezken foruma üye oldum ve şu anda neredeyse tam teşekküllü bir atölye sahibiyim. bu noktaya gelişimdeki temel yapı taşı bıçak sanatı forumudur. bu noktadan kastım ekipman değil, bu ekipmana dair kullanım bilgisinden, ortaya bitmiş iş çıkartabilme donanımına varana kadar, bende mevcut olan her unsurun hamurunda bu forum var. bunu inkar etmek, bunun üstünü kapatmaya çalışmak, bu yokmuş gibi davranmak en başta kişinin kendi geçmişine ihaneti, sonrasında da bu birlikteliğe karşı vefasızlığı olur.

dönemsel yoğunluklar, yorgunluklar, aksilikler, uygunsuz yaşam şartları söz konusu olsa bile, bu etkinliğe katılımın en azından bu vefa meselesi sebebiyle daha fazla olması gerekirdi. bu etkinliğin amacı bir kiridashi üretmenin çok daha ötesinde, çok daha derininde aslında. fakat görünen o ki, o derinliği yakalamak şu anda artık pek mümkün değil.

benim kesin katılacaklarının düşündüğüm kişilerin işlerini tamamlayıp katılmaları umuduyla ay ortasında hareketlendirmediğim buluşma tarihi ve buna bağlı katılımcı sayısı, bu ay sonuna gelmiş olmamıza rağmen hala çok kısır bir sayıda kaldı. benim biraz polyanacılık olarak görülebilecek uzatma teklifimin yersizliğini de yine Sefa ustam ortaya net bir şekilde koydu.

bir kiridashi üretebileceği halde üretmemiş arkadaşların, ağabeylerin, ustaların yapılacak bir toplanma, kamp etkinliğine gelmeleri onları daha da mahcup kılacaktır diye düşünüyorum. katılımla sınırlandırıldığında ise oldukça kısır ve yavan bir kamp organizasyonu olacağı su götürmez bir gerçek.

bu sebeple 1 Eylül itibariyle çekilişi sonuçlandıracağız ve kişilere kargolarını gönderecekleri adresleri ileteceğiz.

Emin ustam; DTE etkinliklerine yapı olarak ilk başından beri sıcak bakan biri değilim ve bunun için de hiç birine katılmadım. Artı tanıyanlar bilirler son yıllarda yaşadıklarımızdan dolayı ( toplantı etkinliğine katılanların yüzde 80'inden fazlasının maalesef menfaatleri icabı sahte dostluk sergilemeleri ve samimiyetsiz olduklarının ortaya çıkmasından dolayı maalesef :(  )  etkinliklere de sıcak bakmıyorum. Fakaaat bu yaptığın olmadı Emin ustam hem de hiç olmadı.  DTE etkinliği ve toplantı duyurulurken , toplantıya etkinliğe katılmayanlar gelemez şartı konulduğunu hatırlamıyorum tam tersine tüm üyelere açık diye sen kendin yazmıştın, şimdi bu nereden çıktı !!!!!  İnsanlara ceza keser gibi etkinliğe katılım az olduğu için toplantıda iptal oldu demek, hem de etkinlik tarihinin belirlenmesi için konulan sürenin aşılmasından sonra bu açıklamayı yapman bana bu duyguyu hissetirdi ki senin son yorumundan sonra yazılanlar da yanılmadığımı gösteriyor. Ha zanetme ki toplanma heveslisiyim ama insanlara bunu yaşatman doğru olmadı  :(

emin albayrak

• 3909
« Yanıtla #99 : 30 Ağustos 2019, 15:00:27 »
arkadaşlar, etkinliğe bağlı olarak kamp organizasyonunun yapılmaması kararı, "beklenen" kişilerin katılmaması sebebiyle değil. bu konuyu açıklığa kavuşturmak lazım. beklenen kişilerin katılmamasının sitemi başka bir mesele iken (dileyen için bunu çok çok uzun bir yazıyla da detaylandırabilirim), organizasyonu anlamlı kılacak katılımın sağlanmaması başka bir şey.

adı değiş tokuş etkinliği olan ve temelinde hazırlanan ürünlerin değiştirilmesi yatan bir etkinlik için gerekli/anlamlı katılım sayısı yakalandı da bunu ben mi fark etmedim acaba? forum içerisindeki her üye, her katılımcı bir kamp organizasyonu, toplantı, buluşma teklif edebilir ve bunu organize etmek amacıyla bir başlık açabilir, bunu kısıtlayan bir durum da yok. eğer biz sadece bir kamp organizasyonu tertip etmeye niyet etmiş olsaydık başta ve sonrasında bu toplantı ânı için de bir etkinlik düşünmüş olsaydık, siteminiz daha yerli yerinde olabilirdi. fakat temelinde var olan sebebin yeterince ortaya çıkmamış/konmamış olması sebebiyle buna bağlı bir organizasyon yersiz ve gereksiz. ama bu "forum üyelerinden hiç kimse 3 kişiden daha kalabalık bir grup olarak bir araya gelemez, gelirlerse üyelikleri sonlandırılır" şeklinde bir sonuca da çıkmıyor. kendi şahsım adına, arkadaşların tertip edeceği bir buluşma, organizasyon, kamp etkinliği olursa seve seve katılmak isterim. ama değiş tokuş etkinliğinin katılım hacmi, buna dayanak olabilecek güce ulaşmadı maalesef. tüm mesele bu kadar açık.

burada bir aileyiz. hiç birimizin, birbirimize karşı bir ödül veya ceza anlayışıyla hareket etmediğini düşünüyorum. tavını almamış bir çeliğe su vermeye nasıl yeltenmiyorsak, bu da aynı durum. 500 dereceye gelmiş bir çeliği ısıl işlem yağına sokmuyorsak bu bir ceza mı oluyor çeliğe, anlayamıyorum? konu bu bakış açısından çok çok başka bir temelde ilerliyor, lütfen bunu fark edelim.

tekrar açıklamakta fayda görüyorum: DTE-2019 etkinliğinden bağımsız olarak organize edilecek bir kamp için hiç bir kısıtlama söz konusu değil. dileyen arkadaşımız uygun başlık altında konuyu açıp bu süreci başlatabilir. ben kendi adıma, mevcut imkanlarımı da zorlayarak gelmeye gayret edeceğimi şu anda açıkça söyleyebilirim.

Eylül ayının birinci haftasında etkinliğe katılımın sonlacağını açıklamıştık, Pazartesi gecesine kadar katılım mümkün. devamındaki 3 gün içerisinde her katılımcıya ürünlerini gönderecekleri adres iletilecek.