Orkun maalesef kamp organizasyonunu anlamlı kılacak bir katılım sağlanamadı.
şu anda butik bıçak üretici olarak anılan bir çok arkadaş, ağabey, usta, demini bu forum üzerinden almıştır. yola giriş sebebi olmasa bile, yol üzerindeki ciddi bir konaklama, bilgi edinme süreci olarak bıçak sanatı forumundan hem sözlü hem de yazılı olarak istifade etmiştir. bu hakikat gün gibi açık geçmiş yıllara ait gönderilerde, başlıklarda.
kendi adıma konuşacak olursam, ben sütun matkabın ne olduğunu dahi bilmezken foruma üye oldum ve şu anda neredeyse tam teşekküllü bir atölye sahibiyim. bu noktaya gelişimdeki temel yapı taşı bıçak sanatı forumudur. bu noktadan kastım ekipman değil, bu ekipmana dair kullanım bilgisinden, ortaya bitmiş iş çıkartabilme donanımına varana kadar, bende mevcut olan her unsurun hamurunda bu forum var. bunu inkar etmek, bunun üstünü kapatmaya çalışmak, bu yokmuş gibi davranmak en başta kişinin kendi geçmişine ihaneti, sonrasında da bu birlikteliğe karşı vefasızlığı olur.
dönemsel yoğunluklar, yorgunluklar, aksilikler, uygunsuz yaşam şartları söz konusu olsa bile, bu etkinliğe katılımın en azından bu vefa meselesi sebebiyle daha fazla olması gerekirdi. bu etkinliğin amacı bir kiridashi üretmenin çok daha ötesinde, çok daha derininde aslında. fakat görünen o ki, o derinliği yakalamak şu anda artık pek mümkün değil.
benim kesin katılacaklarının düşündüğüm kişilerin işlerini tamamlayıp katılmaları umuduyla ay ortasında hareketlendirmediğim buluşma tarihi ve buna bağlı katılımcı sayısı, bu ay sonuna gelmiş olmamıza rağmen hala çok kısır bir sayıda kaldı. benim biraz polyanacılık olarak görülebilecek uzatma teklifimin yersizliğini de yine Sefa ustam ortaya net bir şekilde koydu.
bir kiridashi üretebileceği halde üretmemiş arkadaşların, ağabeylerin, ustaların yapılacak bir toplanma, kamp etkinliğine gelmeleri onları daha da mahcup kılacaktır diye düşünüyorum. katılımla sınırlandırıldığında ise oldukça kısır ve yavan bir kamp organizasyonu olacağı su götürmez bir gerçek.
bu sebeple 1 Eylül itibariyle çekilişi sonuçlandıracağız ve kişilere kargolarını gönderecekleri adresleri ileteceğiz.