Bıçak Sanatı - Forum

DTE 2019

orkunaydin350

• *
  • 1948
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
Ynt: DTE 2019
« Yanıtla #60 : 29 Temmuz 2019, 08:16:37 »

Tarih konusunun belirlenmesine daha var anladığım kadarı ile ama bari yer olarak düşünülen neresi? Deniz kenarı duş ve lavabosu olan bir yer olmalı  O0  Benim önerim etkinlik perşembe den başlayıp pazara kadar süren 4 günlük bir şey olsun ki daha önceki deneyimlerimden net bir şekilde söyleyebileceğim 2 günün yetmediği  ;)

Evet Soytürk ustama katılıyorum. Herkese uymayabilir belki ama bence ne kadar çok vakit, o kadar iyi. ;D

Şevkat

• 42
  • Meslek: Bayrak direği imalat
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #61 : 31 Temmuz 2019, 13:55:04 »
Oh çok şükür yetiştirebildim. Böyle bir etkinliğe katılabilecek olmak benim için çok mutluluk verici etkinlikte kridashi olması da büyük bir avantaj oldu benim gibi bi acemi için yanlışlarımla eksiklerimle hatalarımla üretmeye çalıştığım kridaşimi beğenilerinize sunuyorum kabul görürse eğer saygılarımla
Çelik; makas çeliği
Kabza; paduk sandığım sert bir ağaç paletten çıkmıştı
Pimler; paslanmaz ve prinç

Teoman.

• 565
  • Meslek: elektrik
  • Yer: üsküdar
« Yanıtla #62 : 03 Ağustos 2019, 20:17:11 »

Herkese selamlar.

Buluşmaya gelebileceğimi sanmıyorum fakat değiş tokuş için bir kridaşi yaptım. Şartnamedeki ölçülere uymuyor kabul edilmezse mızıkçılık yapmam. Yıllar evvel Mehmet Dülcek kardeşimi ziyaretimde bana yaptığı kridaşimi yıllarca kullandıktan sonra başka bir kardeşe kaptırdım. Atölyemde devamlı elimin altında olan bir kridaşi kullanıcısı olarak bu aletin kendimce eksik yönlerini epeyce yorumladım. Fakat Japonca yorumlamaya çalıştım.
Gizli kuyruk kabza ve kını dışında değişiklik olarak, burun ucu ikinci bir açıyla sağlamlaştırıldı ve geniş açılı ikinci bir ağız açıldı. Böylece daha sağlam, daha zor körelen ve daha kolay bilenir oldu bence.

Çelik                                     : Böhler K720
  Kabza ve kın                        : Lamine bambu (kesme tahtası)
  Kabza pimi. kilitleme pimi
  ve balçak                              : Demir Hindi ağacı.
  Kalınlık                                  :  6
  En                                         : 35
  Toplam boy                           : 175
  Kabza boyu                           : 90

« Son Düzenleme: 03 Ağustos 2019, 20:53:00 Gönderen: Teoman. »

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #63 : 05 Ağustos 2019, 02:55:53 »
Oh çok şükür yetiştirebildim. Böyle bir etkinliğe katılabilecek olmak benim için çok mutluluk verici etkinlikte kridashi olması da büyük bir avantaj oldu benim gibi bi acemi için yanlışlarımla eksiklerimle hatalarımla üretmeye çalıştığım kridaşimi beğenilerinize sunuyorum kabul görürse eğer saygılarımla
Çelik; makas çeliği
Kabza; paduk sandığım sert bir ağaç paletten çıkmıştı
Pimler; paslanmaz ve prinç

Sayın Şevkat bey. öncelikle gayretinize saygı duyduğumu belirtmek isterim. Bıçak sanatı ailesi olarak yapılan her kesici için verilen emeğe saygı duyuyoruz. eğer bu ürününüzü sadece bir emeğin sunumu olarak yapmış olsaydınız üzerine söylenecek çok şey olurdu. fakat bu ürünü dahil ettiğiniz saha bir değiş tokuş etkinliği ve burada katılımcıların bazı kriterlere uymasını en azından gerçekten titiz ve özenle bir çalışma yapmış olmalarını önceliyoruz. kişisel kullanım amacıyla değil de, hediye edilmesi niyetiyle hazırlanmış ürünler arasında maalesef çalışmanızın yeterince özen barındırmadığını ifade etmeliyim.

öcelikli sebebi bu olmak üzere, teknik anlamda da maalesef çalışmanız bir bütünlük taşımıyor. kullanmış olduğunuz pimlerden kabza malzemenize uzanan bir dengesizlik/belirsizlik, ayrıca kesici ağızda bir kridashi de olmaması gereken iki taşlama bölgesi mevcut. kaldı ki bu kesici ağız için de yine aynı öznesiz olma durumunu tekrar edebiliriz.

katılımcıların kiridashi'yi yeniden yorumlamalarını özellikle talep etmiş olmamız, ortaya konulacak "alakasız" çalışmaları kabul edeceğimiz gibi bir yanılgı oluşturdu sanırım. ben bu mesajı yazana kadar Teoman abinin paylaşmış olduğu çalışmada, aradığımız yenilikleri "sebepleri ile birlikte" görebiliyoruz. sizin çalışmanızda bu durum da yok maalesef.

sonuç olarak üzülerek bu çalışmanızı etkinliğe kabul edemeyeceğimizi bilmenizi isterim. önümüzde hala vakit varken bence yeni ve daha özenli ve titiz bir çalışmayla etkinliğe katılmayı deneyebilirsiniz.

anlayışınız için şimdiden teşekkürler.
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

Şevkat

• 42
« Yanıtla #64 : 05 Ağustos 2019, 10:59:04 »
Sayın emin bey ilginiz ve uyandırıcı yorumunuz için teşekkür ederim dediğiniz gibi yorumlama işini yanlış anlamışım özensiz çalışma konusundada haklısınız iş ve hayat telaşemden dolayı kısıtlı zaman ayırabiliyorum eğerki yetiştirebilirsem daha düenli ve özenli bi kridashi yapmayı deniyeceğim en kısa zamanda görüşmek dileğiyle

Ekin Karagöz

• 144
  • Ekin Karagöz
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: İstanbul-Avcılar
« Yanıtla #65 : 10 Ağustos 2019, 23:08:18 »
Beni kiridashi'yi ahşap sap olmadan yapmak istedim, niyeyse kafamda ahşap ile kiridashi'yi yakıştıramadığım için. Kişisel tercih tabii. Çeliği Bahco eğesi.
Boyu: 13.7 cm
Eni: 2 cm'den 2.6 cm'e kadar genişliyor.
Kalınlığı: 5 mm

Not only strike while the iron is hot, but make it hot by striking.
~Oliver Cromwell

orkunaydin350

• *
  • 1948
  • Orkun AYDIN
« Yanıtla #66 : 12 Ağustos 2019, 16:43:24 »
Beni kiridashi'yi ahşap sap olmadan yapmak istedim, niyeyse kafamda ahşap ile kiridashi'yi yakıştıramadığım için. Kişisel tercih tabii. Çeliği Bahco eğesi.

Fotoğraflar mı beni aldatıyor, tam anlayamadım ama sanki ağzı iskarpela gibi tek değil de, normal bıçak gibi iki taraftan da açmışsınız. Doğru mu?

Ekin Karagöz

• 144
  • Ekin Karagöz
« Yanıtla #67 : 12 Ağustos 2019, 17:52:07 »

Fotoğraflar mı beni aldatıyor, tam anlayamadım ama sanki ağzı iskarpela gibi tek değil de, normal bıçak gibi iki taraftan da açmışsınız. Doğru mu?
Bu sorunun sorulacağını tahmin ediyordum. Yok hocam tek taraflı ağız açtım ama arka tarafta eğe dişi olduğu için ağzı açtıkça ucundan kılağı gibi diş parçalanıyordu. Bu yüzden arka tarafını da eğe dişlerini yok edecek kadar zımparaladım. Zaten son fotoğrafta ağzın tek taraflı olduğu da belli oluyor :)
~Oliver Cromwell

bullarika

• 59
  • Meslek: gemi makineleri işletme
  • Yer: İSTANBUL/AVCILAR
« Yanıtla #68 : 13 Ağustos 2019, 02:16:27 »

Ellerine sağlık Ekin

Ekin Karagöz

• 144
  • Ekin Karagöz
« Yanıtla #69 : 13 Ağustos 2019, 11:07:54 »

Ellerine sağlık Ekin
Sağ ol Onur abi, senden de bir kiridashi bekliyoruz :)
~Oliver Cromwell

Huseyin KESKİN

• 574
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: sivas/gürün(samsun)
« Yanıtla #70 : 17 Ağustos 2019, 14:08:59 »
Boy:145mm
En:35mm
Kalınlık:4mm
Sapta ceviz kullandım arasında karton lineer var ama anlamadığım şekilde fotoğraflarda da belli olan bi çukur oluştu nasıl olduğuna dair hiçbir fikrim yok ama o kısmıda yapıştırıcı ile en yakın zamanda dolduracağım.
Ağızın iki taraflı olmasının kendimce bir açıklaması var. İlk olarak yüzey alanı küçük olduğu için daha kolay keskinleniyor, en büyük artısı bu ikinci olarakta ben yalnızca uç tarafıyla değil arka tarafıyla da kesim yaptığım için 3 tane ağız olması benim için bir avantaj açıkçası. İsteyen 2. Ağızı daha kalın derecede açarak farklı işler için farklı ağızları tek bıçakta buluşturmuş olur. Ağız açma kısmını saymazsak herhangi bir dezavantajı yok.

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #71 : 17 Ağustos 2019, 18:27:01 »
Merhaba  yan kapaklar,  renklendirilmiş bakır pivot ve diğer çiçekler renkşendirilmiş bronz.pivotlar ve diğer bütün deytalar elde, tornada yapıldı. Çelik 80crv2 sertlik 60 hrc dir
Kapalı boy 80mm
Açık hali 140mm

« Son Düzenleme: 17 Ağustos 2019, 18:33:59 Gönderen: mehmet dülcek »

Ekin Karagöz

• 144
  • Ekin Karagöz
« Yanıtla #72 : 17 Ağustos 2019, 21:33:52 »
Merhaba  yan kapaklar,  renklendirilmiş bakır pivot ve diğer çiçekler renkşendirilmiş bronz.pivotlar ve diğer bütün deytalar elde, tornada yapıldı. Çelik 80crv2 sertlik 60 hrc dir
Kapalı boy 80mm
Açık hali 140mm

Mehmet abi ellerine sağlık, çok şahsına münhasır bir bıçak olmuş :)
~Oliver Cromwell

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #73 : 17 Ağustos 2019, 21:54:30 »
Teşekkür ederim ekin.beğenmene çok sevindim.

orkunaydin350

• *
  • 1948
  • Orkun AYDIN
« Yanıtla #74 : 19 Ağustos 2019, 13:40:38 »
Etkinliğe katılmak için hazırladığım kiridashimi beğenilerinize sunuyorum. Katılımcıların çoğu kadar iyi değil ama umarım layık görürsünüz.

Çelik    : 1.2235
Sap     : Davulga (sanırım...)
Pim      : Prinç
Boy      : ~ 140mm
Kalınlık : ~ 3,5mm

Şevkat

• 42
« Yanıtla #75 : 21 Ağustos 2019, 14:03:17 »
Önceki kridashi hüsranından sonra baya bi özenmeye çalıştım umarım kabul görür. Gizli kuyruk ve kuyruk sonunda şişirme yaptım, balçakla ceviz arasında deri kullandım baya sağlam bi sap oldu, namluda hamonumsu bişey yapmaya çalıştım porçözle karartma uyguladım
Çelik ; makas çeliği
Balçak ; alüminyum
Sap ; ceviz
Kabza sonu pul ; 304 paslanmaz
Toplam boy ; 15 cm
En ; 3,5 cm
Kalınlık ; 4 mm

borakent

• 527
  • Meslek: Psikolojik Danışman
  • Yer: Antakya
« Yanıtla #76 : 27 Ağustos 2019, 20:43:40 »
Foruma üye olduğumdan beri en çok istediğim bir dte'ye katılmaktı. İlk defa bu fırsatı yakaladım. Buluşmaya gelemeyeceğim; ama en azından bıçağı yetiştirdim. Umarım çalışmam kabul olur. Eksikleri elimden geldiğince gidermeye hazırım.
Çelik: 1060
Kalınlık: 3 mm
Boy: 15 cm
Genişlik: en geniş yerde 2 cm
Kabza pirinç.

« Son Düzenleme: 27 Ağustos 2019, 20:49:35 Gönderen: borakent »

emin albayrak

• 3909
« Yanıtla #77 : 28 Ağustos 2019, 11:32:24 »
merhaba arkadaşlar. ben de katılacağım kiridashi yi paylaşayım.

Çelik: eski eğe
Kalınlık: 5 mm
Boy: 13 cm
Kabza: deri sarma
kılıf: vaketa

emin albayrak

• 3909
« Yanıtla #78 : 28 Ağustos 2019, 11:41:04 »
bu arada katılım süresini biraz daha uzatmayı teklif ediyorum. yaz döneminin mobil ve hareketli geçmesi sebebiyle katılmak için ürün hazırlayamayan arkadaşlar olmuştur mutlaka. katılım için Eylül ayını da dahil edip, ekim ayı ortası gibi etkinliği sonlandırmayı, bu vesile ile daha çok katılım imkanı sağlanmasına sanırım kimse itiraz etmeyecektir. bu süreç içinde dileyen yeni ve daha iyi bir çalışma da hazırlayabilir.

herkese kolaylıklar diliyorum ;)

orkunaydin350

• *
  • 1948
  • Orkun AYDIN
« Yanıtla #79 : 28 Ağustos 2019, 13:28:14 »
Foruma üye olduğumdan beri en çok istediğim bir dte'ye katılmaktı. İlk defa bu fırsatı yakaladım. Buluşmaya gelemeyeceğim; ama en azından bıçağı yetiştirdim. Umarım çalışmam kabul olur. Eksikleri elimden geldiğince gidermeye hazırım.
Çelik: 1060
Kalınlık: 3 mm
Boy: 15 cm
Genişlik: en geniş yerde 2 cm
Kabza pirinç.

Elinize sağlık, çok şirin ve güzel olmuş. Prinç sap malzemesi olarak güzelmiş, daha önce hiç görmemiştim. :)
Fakat öndeki pim deliği çok dar bir noktada değil mi? Sanki sapın gerisini tutan pek bir alan kalmamış gibi görünüyor.