Bıçak Sanatı - Forum

Domuz baltası

özdemir murat

• 160
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Diyarbakır
Domuz baltası
« : 23 Ocak 2020, 14:20:01 »
Tipi biraz domuzu andırdığı için bu ismi koydum. 2 ay önce başlamıştım oyalana oyanala ancak bitirebildim.
 Çelik 80crv2
Ağırlık 732 gram
Boy 38cm
Sadece ağız ve sırtaki çıkıntı sulu. Kafa kısmının  Diğer yerlererine ısıl işlemden önce yumuşatma tavlaması uyguladım.
Kesici ağız 30 derece
Kabza maun.
Kılıf 4 mm vaketa.

coktar

• 379
  • Meslek: Yönetici
  • Yer: İstanbul
Ynt: Domuz baltası
« Yanıtla #1 : 23 Ocak 2020, 23:39:31 »
Elinize sağlık değişik işler görmek güzel.
Sizin yazdıklarınızdan aklıma gelen bir soruyu size ve diğer üyelere sormak istiyorum. Sadece ön ve arka kısmı değil kafa tarafının tamamı sulansaydı ne fark ederdi? Yani bu haliyle keskin ağızın bir artısı oluyor mu? Oluyorsa mantığı nedir?

Yani aslında sorum şu: namlunun sadece ucuna su vermekle, bıçağın tamamını ya da namlunun tamamını sertleştirmek arasındaki fark nedir?

Şimdiden teşekkürler, tekrar elinize sağlık.
instagram: @hevesadami

Şaban Kurt

• 1201
  • Yer: Bilecik
« Yanıtla #2 : 24 Ocak 2020, 07:36:45 »
Eline koluna sağlık güzel olmuş abi tam kamplık.
Sadece ağzına su verilmesinin nedeni darbeli işlerde kullanılacağı için kırılmasını önlemek bir nevi esnek olmasını sağlamak komple su verilseydi şayet darbeli işlerde kullanılacağı için kırılması mümkün olurdu keskinlik arasında fark olacağını düşünmüyorum.
Gendarmerie Special Operation...

özdemir murat

• 160
« Yanıtla #3 : 24 Ocak 2020, 09:01:39 »
Teşekkürle coktar hocam Çelik ince olduğu için ve sakal kısmı biraz uzun olduğu için sakat bir darbede zarar görmesini engellemek için böyle bir yol izledim. Orta kısımlar esnek olduğu için darbeden kaynaklı enerjiyi sönümler diye düşündüm. Keskinlik ve ağız dayanımında bi fark olacağını düşünmüyorum.

Teşekkürler şaban ustam beğenmene sevindim. Kamp için tasarladım ama yaya kamp için biraz ağır oldu. Araç kullanılacak ise sorun olmaz.  Şimdi biraz daha ufak ve hafif bir modeli üzerinde çalışıyorum.

mustafa TA4AHZ

• 400
  • Meslek: özel sektör -işçi
  • Yer: denizli
« Yanıtla #4 : 24 Ocak 2020, 09:31:36 »
ustam elinize sağlık, 
kesici kısma yakın olan eğik kısım bir nevi  hassas kullanım için midir diye düşündüm, sanırım öyledir dedim :)
dövme demirci ustamın da yaptığı işlem aynısı, tahra ve çapanın sadece  ağzına su veriyor, tamamı gevrek olur ağır işe gelmez dedi.   
.....tarih yazmak korkaklara göre bir iş değildir.....

veysel açarı

• 207
  • Meslek: Paramedic
  • Yer: Manisa akhisar
« Yanıtla #5 : 24 Ocak 2020, 12:30:43 »
Eline sağlık ustam  tam kamp baltası olmuş hem hafif hem yakışıklı hemde her işi görür

özdemir murat

• 160
« Yanıtla #6 : 24 Ocak 2020, 18:09:38 »
ustam elinize sağlık, 
kesici kısma yakın olan eğik kısım bir nevi  hassas kullanım için midir diye düşündüm, sanırım öyledir dedim :)
dövme demirci ustamın da yaptığı işlem aynısı, tahra ve çapanın sadece  ağzına su veriyor, tamamı gevrek olur ağır işe gelmez dedi.

Teşekkürler mustafa bey. Tasarlarken biraz farklı kullanım alanlarınıda düşündüm. İki tutma yeri var yakın tutup daha hassas çalışabilmek için. Alttaki oyuk yüksekteki bi dalı çekip eğmek için, ağız ovalliği ise boyundan tutup zorda kalınırsa sebze vb doğrama işi için.

Eyvallah veysel ustam teşekkürler.

Eline sağlık ustam  tam kamp baltası olmuş hem hafif hem yakışıklı hemde her işi görür

« Yanıtla #7 : 22 Şubat 2020, 23:50:43 »
Elinize sağlık ustam çalışmayı ben de çok beğendim ancak aklıma bir şey takıldı sadece. Sap kısmı biraz uzun olmuş gibi geldi bana ağaç vs keserken çarpıp darbe alıp kırılmazmı acaba diye düşündüm ilk etapta onu haricince çok güzel bence.
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #8 : 07 Ekim 2020, 23:04:44 »
Çok güzel bir balta modeli ve şekli mükemmel olmuş
formun bu sekmesine uzun zamandır bakmamış ustlar ne eserler çıkarmış maşallah elinize kolunuz dert görmesin