Bıçak Sanatı - Forum

çokmu beceriksizim(bileğ aldıramıyorum) dikkat;x50crmov15 çeliği içerir

maviplanet

  • ***
  • 12
  • Abdulkadir
  • Meslek: Sağlık
  • Yer: Karadeniz
pirgenin x50crmov15 çeliğinden yapılmış gurme sınıfı bıçağı var.ilk geldiğinde jilet kıvamında bileğlenmişti ve hali ile zamanla köreldi.2 yıldır forumdan yararlanıyorum, kendimi bileme konusunda geliştirmeye çalışıyorum ama olmuyor.360 ve 400 kumluk zımparayı mermer düzeneğe sıkıştırarak epey bi açı verip uğraştım ama kesinlikle ağzında en ufak bi sivrilme yapamadım. benmi özürlüyüm çelikmi çok sert çözemedim. denizli nin küçük bi ilçesinden aldığım bileme taşım var onunlada eskiden çok uğraştım (sanırım kum değeri 600-800 arası ki) onunla hiç başaramıyorum. çaresizim.

Şaban Kurt

  • ***
  • 1201
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
Merhaba açıyı tutturarak bilediğinize eminseniz bana kalırsa o kumlarda açık bir
kesici ağzın bilenmesi gerek demekki kesici ağız ya hiç yok yada zımpara ince geliyor fotoğrafını görebilirsek daha iyi yorumlayabiliriz birde daha kalın 100 150 kumlarda deneyin bence.
Gendarmerie Special Operation...

orkunaydin350

  • *
  • 1955
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
Belki de bilediniz, yani bir ağız oluşturdunuz ama devamında kılağıyı masat atarak temizleyemediniz. Bundan dolayı agız kağıda takılıyor olabilir. Kılları kesmiyor olabilir.

Şu iki videoya bir göz atın:

Video 1: https://vimeo.com/14815208

Video 2:
Birinci bölüm: https://www.dailymotion.com/video/xd2d11
İkinci bölüm: https://www.dailymotion.com/video/xd2dau

isotto

  • ***
  • 27
  • Yer: Türkiye
Kesici ağzı asetat kalemle işaretleyip doğru açıda bileme yapıp yapmadığınızı kontrol edebilirsiniz.

Mahmut Erdoğan

  • ***
  • 582
  • Meslek: Matematik Öğrtmni-Makina Müh(öğrnci)
  • Yer: istanbul
Denizliden aldığın taş'tan bende almıştım zamanında Karacasu taşı aslında fakat bazı cahiller onu girittaşı diye satıyor
O taşlar sert bıçaklara işlemiyor.Bunu öğrenmek benim bayağı zamanıma ve parama mal oldu  :2up
onun için biraz paraya kıy gerçek girittaşı al yada iyi bir bileyi taşı al
bak nasıl iş görüyor
(Rabbimiz!) Ancak sana kulluk ederiz ve yalnız senden medet umarız.(Fatiha 5)

maviplanet

  • ***
  • 12
  • Abdulkadir
  • Meslek: Sağlık
  • Yer: Karadeniz
Girit taşı diye almadım zaten.satan usta öyle bişey iddia etmedide ben aldan dım.aynen Karacasu taşı diye geçiyor. Aynen sert bıçağa işlemiyor ki bende bıçaklar çok iddiasız bıçaklar(özel yapım yada hrc si çok yüksek falan bile değil)

Gerçek girit taşı almasına alacağım da onun 1200 civarı kum değeri olduğu yazıyır. ben 400 lük kağıt zımpara ile açamadığım ağızı 1200 le nasıl açabilirim ki(bu konuda cidden tecrübem yok fakat düşük değerde açılmayan ağız yüksek değerde başka bir taşla açılabilirmi)?
yada iyi bir bileyi taşı al demişsiniz ama marka model paylaşmamışsınız. F/P olarak körelmiş bıçakların ağız açma işlemi için tavsiye edebileceğiniz F/P ürünü neler var acaba.F/P den kastım alıp kullanırken 1-2 sene içinde orta kısımdan eriyip çöpe gitmeyecek bir ürün.
Asetatlı kalem aklıma gelmemişti.inşallah deniyeceğim.
elmas masat ile kalağ alma işininde acemice yapılmış resmini atmak istiyorum.bıçak 2 adet.biri bileğlemeye uğraştığım diğeri ise fabrikan geldiği hali ile orjinal bilenmesi ile kenarda kullanılcağı zamanı bekliyor.
birde bu fabrika V şeklinde bir bileme yapmış ama benim kullandığım bıçakta bir tarafta azda olsa aşınma olsada sırt kısmında sanki hiç aşındırma yapamıyorum.

https://hizliresim.com/Mq9ZW3
https://hizliresim.com/itBHfc
https://hizliresim.com/Z2Tcyq
http://
http://






Murat AKIN

  • ***
  • 619
  • Meslek: Emekli teknik öğretmen
  • Yer: Tekirdağ
Ağız açısını çok dik biliyorsunuz.

Böyle ağız kesmez ezer.

erydn

  • ***
  • 162
  • Eray-1983
  • Meslek: Memur
  • Yer: Konya(DENİZLİ)
ayrıca fotoğraf beni yanıltmıyorsa bıçakta kullandığınız taş oldukça kalın gibi geldi

maviplanet

  • ***
  • 12
  • Abdulkadir
  • Meslek: Sağlık
  • Yer: Karadeniz
ayrıca fotoğraf beni yanıltmıyorsa bıçakta kullandığınız taş oldukça kalın gibi geldi

400 ve 360 lık kağıt zımparalar ile denedim. sanırım açıyı biraz fazla tutmuş olabilirim.kalın taş derken 360 kalın mı gelmiş acaba.

erydn

  • ***
  • 162
  • Eray-1983
  • Meslek: Memur
  • Yer: Konya(DENİZLİ)
ayrıca fotoğraf beni yanıltmıyorsa bıçakta kullandığınız taş oldukça kalın gibi geldi

400 ve 360 lık kağıt zımparalar ile denedim. sanırım açıyı biraz fazla tutmuş olabilirim.kalın taş derken 360 kalın mı gelmiş acaba.
kademe kademe ince zımparalarla devam edin.

Kutsal

  • ***
  • 2123
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
Kabaca 10 derece civarı bir mastar hazırlayın, elinizi bu mastar açısında tutmaya çalışın.
« Son Düzenleme: 29 Mayıs 2020, 16:34:21 Gönderen: Kutsal »
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

Mahmut Erdoğan

  • ***
  • 582
  • Meslek: Matematik Öğrtmni-Makina Müh(öğrnci)
  • Yer: istanbul
pirge bıçakları genelde kalitelidir.
(Rabbimiz!) Ancak sana kulluk ederiz ve yalnız senden medet umarız.(Fatiha 5)

Soytürk Dönmez

  • ***
  • 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
pirge bıçakları genelde kalitelidir.

    Memleketimizde üretilen en yumuşak sulu bıçaklardan biridir. Sadece kabzeleri güzel, suyu beş para etmez.

mehmet_

  • ***
  • 1011
pirge bıçakları genelde kalitelidir.

Pirge bence de fayda/fiyat bakımından güzel bıçaklar yapıyor. Fiyat olarak biraz daha üst düzey bıçakları da mevcut ama alıp denemedim.
I stopped explaining myself when I realized people only understand from their level of perception.

https://www.instagram.com/atolye_dervis/

maviplanet

  • ***
  • 12
  • Abdulkadir
  • Meslek: Sağlık
  • Yer: Karadeniz
bugun tekrar bir deneme yaptım.ilk denediğimde arkadaşların da dediği gibi açıyı çok fazla tutmuşum. bugün takribi 10-15 derece gibi yapınca aşındırmayı başardım.fakat bamlunun uca yakın olan kısmı daha çok aşınmış.hatta karşıdan kendime çekerken fazla ileri iterken bir tık daha az aşındırmışım.yani çok ekmek yemem gerek.

Zafer ÇELİKOĞLU

  • ***
  • 557
  • Meslek: Emekli
  • Yer: izmir / Buca
Elimdeki Pirge çakıya bir ara sertlik baktırmıştım,51-52 hrc çıkmıştı.

Murat AKIN

  • ***
  • 619
  • Meslek: Emekli teknik öğretmen
  • Yer: Tekirdağ
pirge bıçakları genelde kalitelidir.

    Memleketimizde üretilen en yumuşak sulu bıçaklardan biridir. Sadece kabzeleri güzel, suyu beş para etmez.

TV de reklamda olsa bile sanırım artık bıçaklara su verilmiyor.

Haddeleme yoluyla sertleştirilmiş saçtan kesilip bıçak yapıyorlar.

Pahalı bir üretim olarak düşünülüyor ancak özel üretimlere su verilebilir.