Bıçak Sanatı - Forum

Bir Yakut Bıçağı daha

coktar

• 379
  • Meslek: Yönetici
  • Yer: İstanbul
Bir Yakut Bıçağı daha
« : 30 Haziran 2020, 12:20:07 »
Merhabalar herkese,

12lik Civa Çeliği milden döverek yaptığım bi Yakut Bıçağı. Toplam boy 23cm. Namlu boyu 11.5cm. Namlu eni: 2.4cm. kalınlığı ise yaklaşık 2mm civarı. Kabzada Abanoz ve Şimşir kullandım, balçak ve liner olarak da deri.

Bu bıçağı mercek altında bölümüne eklememin sebebi ise yaptığım diğer Yakut bıçaklarında namluda hep bir oyuk yapmıştım ancak bu kez namluyu komple oyuk bir formda döverek, taşladıktan sonra sadece et kalınlığı kadar düz yüzey olsun istedim. Benim gözüme daha hoş göründü sizlerin yorumlarını da merak ediyorum. Bir zaman Yakut Bıçaklarının formunun çelikten önce kesici alet olarak kullanılan bir hayvan kemiğinin formundan geldiğini okumuştum. Bu yüzden bu form bana daha aslına uygun geliyor...

Selamlar
instagram: @hevesadami

orkunaydin350

• *
  • 1958
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
Ynt: Bir Yakut Bıçağı daha
« Yanıtla #1 : 30 Haziran 2020, 12:48:25 »
Elinize sağlık ustam, bayağı uğraşmışsınız. Oyuk kısmını nasıl yaptığınızı tam anlayamadım. Videolarda gördüğümüz herkesin yaptığı gibi döverek içeri göçürdünüz diye anlıyorum anlattığınızdan, doğru mu? Benim gördüğüm de hep bu şekilde yapılıyor. Farklı bir yöntem daha mı var?

coktar

• 379
« Yanıtla #2 : 30 Haziran 2020, 13:14:22 »
Elinize sağlık ustam, bayağı uğraşmışsınız. Oyuk kısmını nasıl yaptığınızı tam anlayamadım. Videolarda gördüğümüz herkesin yaptığı gibi döverek içeri göçürdünüz diye anlıyorum anlattığınızdan, doğru mu? Benim gördüğüm de hep bu şekilde yapılıyor. Farklı bir yöntem daha mı var?

Merhaba. İfade etmek istediğim bıçağın bir yüzünde bir oluktan ziyade namlunun tamamının oval halde olması idi Daha iyi ifade edebilmek adına bir kaç görsel ekliyorum. Buradaki bıçaklar gibi daha küçük bir oluk yerine taşlanmış düz yüzeyi minimumda oval bir form demek istemiştim.

Umarım açıklamak istediğimi aktarabilmişimdir, selamlar

orkunaydin350

• *
  • 1958
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #3 : 30 Haziran 2020, 13:30:55 »
Anladım ustam. Karşıdan bakınca sanki bir borudan kesit alınmış gibi olsun istiyorsunuz.
Peki yüzme testi yaptınız mı? :P Suda batıyor mu yoksa yüzüyor mu?

coktar

• 379
« Yanıtla #4 : 30 Haziran 2020, 15:53:35 »
Anladım ustam. Karşıdan bakınca sanki bir borudan kesit alınmış gibi olsun istiyorsunuz.
Peki yüzme testi yaptınız mı? :P Suda batıyor mu yoksa yüzüyor mu?

Aynen çok güzel ifade ettiniz. Yok sadece klasik kağıt kesme terapisi yaptım :))

Emrah06

• 337
  • Meslek: Bim Management
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #5 : 30 Haziran 2020, 23:54:17 »
Merhaba ustam, diğer yakut bıçaklarından farklı olarak kenar yüzeyleri biraz dar olmuş gibi geldi. Arkada kullandığınız pim çok güzel olmuş. Belirttiğiniz oyukluk konusunda dövme yapmadığım ve yapamadığım için yorum yapamam ama çok dikkat çekmiyor. En göze çarpan benim gibi amatör birine kenar yüzeylerinin dar olması gibi geldi.

Saygılarımla.
Ateşe dayanabildiğin kadar günah işle...

coktar

• 379
« Yanıtla #6 : 03 Ocak 2021, 14:06:26 »
Bıçak bittikten 6 ay sonra kılıfını yapmış olmam da ayrı bir üşengeçlik. Bıçağı 6 aydır kullanıyorum ağzı çok dayanıklı ve keskin (düzgün sulamışım hayret). Keşke salak gibi oyuğu ters tarafa açıp solaklar için yapmış olmasaydım 😂

Basat

• 211
  • Meslek: Memur
  • Yer: Tatvan
« Yanıtla #7 : 03 Ocak 2021, 14:29:45 »
Bıçak bittikten 6 ay sonra kılıfını yapmış olmam da ayrı bir üşengeçlik. Bıçağı 6 aydır kullanıyorum ağzı çok dayanıklı ve keskin (düzgün sulamışım hayret). Keşke salak gibi oyuğu ters tarafa açıp solaklar için yapmış olmasaydım 😂

Elinize sağlık, çok güzel olmuş ve zoru başarmışsınız, ağzı ters açarak. Böylece nadir sıfatını da almış çünkü solaklar için yapılmış bir yakut piyasada bildiğim kadarıyla pek yok.
Başarılı olan insanların ortak özelliği, çok çalışmalarıdır.
———————————————————-
https://www.instagram.com/avci_knives/

mhmmd

• **
  • 113
  • Meslek: inşaat mühendisi
  • Yer: denizli (i) , akşehir (m)
« Yanıtla #8 : 23 Ocak 2021, 19:22:14 »

kilifi da kendisi gibi cok guzel olmus. Sag elini kullanan biri icin sol el bicagi bir iskence olsa gerek 😁