Mustafa bey;
Tebrik ederim, çalışmalarınızda başarılar dilerim. Umarım dışarıya bağımlı olmaktan kurtuluruz ve layığıyla üretim yapıp gerçekten iyi kalite taşları Türkiye'de bulabiliriz. Bu konularda biraz daha milliyetçi tarafım ağır basıyor. Mümkün oldukça yerli ürün kullanmak isterim. Lakin gelir seviyem ve alım gücüm belli. Amiyane tabirle maaşım belli. Beğenmedim diye aynı ürünün başka bir çeşidini alma lüksüm yok. Bu sebeple uzun zamandan beri riske girmeden kalitesinin iyi olduğunu bildiğim ürünlere yöneliyorum sadece. Sadece bıçakçılık için geçerli değil, tüm harcamalarım bu şekilde.
Bileme taşı memleketimizde ulaşması zor bir ürün. İyi bir taş yada elmas plakayı yurtdışından getirtmemiz gerekiyor. Şahsen taşları çok sevdiğim için bu habere ayrıca sevindim. Ama yukarıda anlattığım gibi, hadi hemen alayım yok malesef. İlk defa karşılaştığım bir ürün hakkında sorgulama yapmamı anlayışla karşılarsınız diye ümit ediyorum. Bu noktada birkaç sorum olacak, cevaplarsanız sevinirim. Aşındırıcı meteryallini Sefa hocam sormuş zaten. Peki aşındırıcıyı bir arada tutan yapı ne kadar sağlam? Yani taş ne kadar çabuk yada geç aşınır? Uzun ömürlü müdür? Bunları sanırım yıllar içinde kullanan birinin gözlemlemesi gerekir. Gerçi Sefa hocam karşıdan bir baksa da anlar.

Diğer sorum ise aşındırıcı boyutları ne kadar homojen? Ben doğal taşlarda hep zamansız çiziklerden müzdaribim. Taşın bir bölümü gayet iyi ve homojen bileme yaparken bir anda az derinde büyük bir parça çıkıyor. Kolay da aşınmıyor o kısım. Sonra tekrar zımpara ile o kısmı aşındırıp düzeltmeye uğraşıyorum. Bu tarz stabil olmayan partikül büyüklükleri ile karşılaşma ihtimalimiz var mıdır?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Orkun