O zaman daha fazla uzatmadan adını koyalım. Zaman da bir yandan geçiyor. Katılımcılar çalışmalara başlasın. Eğer uygun olmayan bir nokta olursa Görkem yada daha önceki etkinliklerden deneyimli ustalarım müdehale etsinler. Zira "fikir geldi fakat devamı gelmedi" olmasın diye eyleme geçirmek istiyorum. Bir nebze de ilgilendiğimi göstermek istiyorum.
Değerli forumdaşlarım, sayın ustalarım:)
Yeni bir Değiş Tokuş Etkinliği (bundan sonra kısaca DTE olarak adlandırılacaktır) ile karşınızdayız. Bu seneki DTE'yi yapma kararını hep beraber online toplantımızda almıştık. Aşağıda katılım koşullarını sıralamış olacağım. Devamında ise DTE'ye katılmak isteyen ustalarım kendini listeye eklemek suretiyle gönderilere devam etsinler.
1. Bu seneki formatımız "Boyun Bıçağı" yani ecnebilerin "neck knife" dediği yada boyutlarından dolayı "EDC" olarak da adlandırılan bıçak olacaktır. Katılımcılar bu formatta bıçak tasarlayıp üreteceklerdir.
2. Isıl işlemi de katılımcılar kendileri yapabilsin diye ve hammadde ulaşımı nispeten kolay olsun diye çelik seçimi karbon çelikleri ile sınırlıdır. Fakat imkanı ve deneyimi olmayan katılımcılar destek alabilir, kendi nezaretinde deneyimli bir ustaya yaptırabilir.
3. Toplam uzunluğu 17cm'yi geçmeyecek şekilde katılımcılar boyun bıçağı tasarlayıp üretimini kendileri yapacaktır. Kalınlık, genişlik ve sap/namlu oran kısıtlaması yoktur.
4. Kılıf/kutu zorunluluğu yoktur. Fakat boyun bıçağını diğer türlerden, özellikle de EDC'den, ayıran en büyük fark boyuna asılabilen taşıma kılıfıdır. Herkesin deri işçiliği yada kabiliyeti olmayabilir gerekçesiyle önceki etkinliklerde kılıf zorunluluğu yoktu fakat bu seneki etkinliğimizin konusu, daha önce kılıf deneyimi olmayan ustalarımız için bir fırsat olabilir. Belki zorlamayla ilk defa kılıf yapmaya çalışacaklar ama kim bilir belki de metal işçiliğinden daha çok sevecekler. Ben de çok amatör olarak 2 tane vasat kılıf yapmıştım ve bu seferki etkinlik için yapmaya hazırlandığım kılıf benim için bir kamçılayıcı olacak. İddalı olmasa bile en azından kabul edilebilir standartlarda bir kılıf yapmayı planlıyorum. İlk defa yapacak arkadaşlar benim de daha önceki yaptıklarım gibi hazır boyalı deri kullanabilirler. Sadece kesip, yapıştırıp, dikme işlemi olacak. Vagetal deri zorunluluğu, craft desen zorunluluğu olmayacak. Bence seveceksiniz, gözünüze zor gelse de bi deneyin.

5. Sap kısmında kabza malzemesi seçimi katılımcılara bırakılmıştır. Ağaç, micarta, sentetik, paracord, deri, vb diğer meteryaller kullanılabilir. (Hatta hiçbirini kullanmadan da delikli şekilde bir tasarım yapılabilir demeyi düşünüyordum ama toplantıda bahsi geçen bıçaklar arasındaki kalite farkının çok açılmaması için, belli bir standardizasyon olsun düşüncesindeyim.)
6. 31.Mart.2021 Çarşamba gününe kadar tüm katılımcılar ürünlerini tamamlamış olmalı ve en geç 1.Nisan.2021 Perşembe günü de kargoya verilebilir şekilde hazırlamış olmalıdır. Eğer katalog oluşturma fikri için çekim yapılıp fotoğraflar işlenecekse, 1.Nisan ile 19.Nisan arasındaki 18 günlük süre katalog hazırlanması için rezerve edilmiş olsun düşüncesindeyim. Devamında ise 20.Nisan.2021 Salı günü katalog işi bitmiş ve ürünler sahiplerine gönderilmiş olmalı. En geç 23.Nisan.2021 Cuma günü ürünler sahiplerine ulaşmış olmalı.
7. Kura çekimini aylık olarak yaptığımız toplantılar gibi online yapmayı teklif ediyorum. 31.Mart.2021 Çarşamba gününe kadar kendi tarafındaki tüm işleri tamamlayan katılımcılar kuraya girmeye hak kazanacaklar. Dolayısıyla kuraya girmeye hak kazanan tüm adaylar 31.Mart.2021 Çarşamba günü kesinleşmiş olacak. Akşamına da gene bir Webex düzenleyip herkesin gözü önünde şikesiz bir kura çekilişi yapabiliriz.

Hepimize hayırlı ve uğurlu olsun.