Kıymetli ustalarım, dostlarım, abilerim, kardeşlerim,
Son yaşanan ve forumun genel atmosferine sirayet eden gerginliğin taraflarından biri olarak birkaç şey söylemeyi zaruri gördüm.
Dönüp baktığım zaman mesele aslında fındık kabuğunu dolrumayacak cinsten.
Evet, Abdurrahman Bey'in yazdığı mesaja hem kırıldım hem sinirlendim. O sinirle kendimi tutamayarak elimdeki işi gücü dahi bırakıp malum cevabı yazdım.
O an dahi içimden bir ses sürekli "boşver, yazma, bırak, sakin ol, yanlış yaparsın" dedi ama ben o sese kulak veremedim. Neden bilmiyorum, hani kan beynime sıçradı derler ya üzerimde öyle bir hal vardı. Belki başka bir olayın/gerginliğin tesiri vardı üzerimde, bilemiyorum.
Gördüm ki Abdurrahman Bey benim gibi öfkesine yenilmemiş, beni teskin edici bir cevap yazmış, bunun için teşekkür ederim. Benim bu mesajdan sonra tartışmayı büyütmem söz konusu olamazdı, aslında bu bir tartışma, kavga filan da değildi ufak bir gerginlikti.
Daha sonra aramızdaki gerginliğin büyümesinden korkulduğu için sanırım itidal ve sükunet çağrıları yapılmış, yahut meselenin mahiyetine dair kapsayıcı yorumlar yapılmış. Mesajların içeriklerine dair yorum yapmayacağım, herkes kendince haklı, iyi niyet sahibi herkese teşekkür ederim.
Aslında çok büyük bir yangın yoktu, evet bir veya iki mesajda birkaç korkutan ifade vardı ama Abdurrahman Bey'in mesajı meselenin büyümeyeceğine işaret ediyordu. Meselenin daha sonra farklı bir tartışmaya sebep olması beni ayrıca üzdü.
Keşke hiç yaşanmasaydı ama her zaman her şey güllük gülistanlık olmuyor, ufak tefek anlaşmazlıklar, gerginlikler, kırgınlıklar da oluyor ne yazık ki.
Tüm yaşananalar için özürlerimi arz etmek geliyor içimden,
Öncelikle Adurrahman Bey'den özür dilemek isterim: Kıymetli kardeşim mesajına gerçekten kırıldım, fakat buna sana daha güzel bir şekilde iletsem beni anlayacağını, uzlaşacağımızı, hiçbir gerginliğe mahal vermemiş olacağımı/zı şu an görüyorum. Seni kırdıysam özür dilerim.
Ve forum ahalisi: Öyle veya böyle, yerden göğe kadar haklı veya sonuna kadar haksız olsam da gerginliğin taraflarından biri olduğum, sizleri tedirgin ettiğim, bir daha DTE yapmayalım noktasına getirenlerden biri olduğum ve kötü örneklik teşkil ettiğim için hepinizden ayrı ayrı özür dilerim. İçinizden herhangi bir mesajımla kırdığım, üzdüğüm, yüzünün asılmasına sebep olduğum biri varsa ondan hususen özür dilerim.
Her şeye rağmen etkinliğin muhabbetle nihayete ermesi; dostluğa, birliğe, kardeşliğe vesile olması en içten temennimdir.
Not: Değiş tokuş için beni mazur görün lütfen, katılmayacağım. Nedenini izah etmesi güç, fakat kimse doğrudan kendiyle alakalı görmesin, yahut istiraham ederim cezalandırma, trip atma, kapris yapma gibi bir niyetim olduğu sanılmasın. Sırtımda büyük bir ağırlık hissediyorum, bir müddet dinlenmeye, kafa dinlemeye ihtiyacım var. Sağlıcakla kalın.