Bıçak Sanatı - Forum

DTE-2021

orhanbilgin

• 659
  • Orhan Bilgin
  • Yer: İstanbul
Ynt: DTE-2021
« Yanıtla #580 : 12 Nisan 2021, 20:55:27 »
Ellerinize sağlık Sn. coktar, her detayıyla özenilmiş, çok güzel bir çalışma ortaya çıkarmışsınız. Eminim yeni sahibi de çok mutlu olacak, her kullandığında sizin kulaklarınızı çınlatacaktır. Hediyeleşmenin verdiği mutlulğu ve bir dosta ömür boyu kullanabileceği bir hatıra bırakmış olmanın hazzını ise karşılıklı paylaşacaksız. Belki de hiç yüz yüze görüşme fırsatı bulamayacağınız bir dostun hayatında hoş bir sada olacak çalışmanız. Zaten senelerdir yapılan değiş tokuş etkinliklerimizin amacı bu değil miydi? Tekrar ellerinize sağlık

Konuyu tekrar buradaki ortak noktamız olan bıçağa döndürüp, tartışmaları noktalamak adına direkt daha sonra ekleyeceğim dediğim fotoğrafları paylaşayım.

O2 çelik ve ceviz uru + deri kılıf. Deri balçak. Toplam boy 17.1cm. Kılıfın uç tarafında ayrıca mıknatıs gömdüğüm için deri ile beraber oldukça sıkı oturuyor. Sağ elli kullanıcının boyunda taşırken bileğin ergonomik şekilde rahatlıkla çıkarabilmesi için boyun ipine eğimli asılmasını istedim (fotolarda örneği var). Ayrıca çıkarırken deriyi kesmemesi için de keskin kenar içe bakıyor. Ağaç zaten desenli ve koyu renk olduğu için kontrast olsun diye deriyi natürel renginde ve düz bıraktım. Kutusuna da eskitme bir görüntü vermeye çalıştım ve ceviz talaşları ile doldurdum. İçime sindi umarım sahibi de beğenir. Teşekkürler

mhmmd

• **
  • 113
  • Meslek: inşaat mühendisi
  • Yer: denizli (i) , akşehir (m)
« Yanıtla #581 : 12 Nisan 2021, 22:37:56 »
Coktar bey; hem kılıf hem bıçağın kendisi hem birlikte yakaladıkları uyum.. Bayıldım.. Ellerinize sağlık, hediye gidecek kişiye özendim şu an..

veysel açarı

• 207
  • Meslek: Paramedic
  • Yer: Manisa akhisar
« Yanıtla #582 : 12 Nisan 2021, 23:11:08 »
Coktar bey bayram. Sekeri gibi. Bicak yapmissiniz massallah cikan arkadas sansli

AdnanErgün

• 275
  • ae - 1992
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Konya, Akşehir (İ) / Kayseri (M)
« Yanıtla #583 : 12 Nisan 2021, 23:50:31 »
Kıymetli ustalarım, dostlarım, abilerim, kardeşlerim,
Son yaşanan ve forumun genel atmosferine sirayet eden gerginliğin taraflarından biri olarak birkaç şey söylemeyi zaruri gördüm.
Dönüp baktığım zaman mesele aslında fındık kabuğunu dolrumayacak cinsten.
Evet, Abdurrahman Bey'in yazdığı mesaja hem kırıldım hem sinirlendim. O sinirle kendimi tutamayarak elimdeki işi gücü dahi bırakıp malum cevabı yazdım.
O an dahi içimden bir ses sürekli "boşver, yazma, bırak, sakin ol, yanlış yaparsın" dedi ama ben o sese kulak veremedim. Neden bilmiyorum, hani kan beynime sıçradı derler ya üzerimde öyle bir hal vardı. Belki başka bir olayın/gerginliğin tesiri vardı üzerimde, bilemiyorum.
Gördüm ki Abdurrahman Bey benim gibi öfkesine yenilmemiş, beni teskin edici bir cevap yazmış, bunun için teşekkür ederim. Benim bu mesajdan sonra tartışmayı büyütmem söz konusu olamazdı, aslında bu bir tartışma, kavga filan da değildi ufak bir gerginlikti.
Daha sonra aramızdaki gerginliğin büyümesinden korkulduğu için sanırım itidal ve sükunet çağrıları yapılmış, yahut meselenin mahiyetine dair kapsayıcı yorumlar yapılmış. Mesajların içeriklerine dair yorum yapmayacağım, herkes kendince haklı, iyi niyet sahibi herkese teşekkür ederim.
Aslında çok büyük bir yangın yoktu, evet bir veya iki mesajda birkaç korkutan ifade vardı ama Abdurrahman Bey'in mesajı meselenin büyümeyeceğine işaret ediyordu. Meselenin daha sonra farklı bir tartışmaya sebep olması beni ayrıca üzdü.
Keşke hiç yaşanmasaydı ama her zaman her şey güllük gülistanlık olmuyor, ufak tefek anlaşmazlıklar, gerginlikler, kırgınlıklar da oluyor ne yazık ki.
Tüm yaşananalar için özürlerimi arz etmek geliyor içimden,
Öncelikle Adurrahman Bey'den özür dilemek isterim: Kıymetli kardeşim mesajına gerçekten kırıldım, fakat buna sana daha güzel bir şekilde iletsem beni anlayacağını, uzlaşacağımızı, hiçbir gerginliğe mahal vermemiş olacağımı/zı şu an görüyorum. Seni kırdıysam özür dilerim.
Ve forum ahalisi: Öyle veya böyle, yerden göğe kadar haklı veya sonuna kadar haksız olsam da gerginliğin taraflarından biri olduğum, sizleri tedirgin ettiğim, bir daha DTE yapmayalım noktasına getirenlerden biri olduğum ve kötü örneklik teşkil ettiğim için hepinizden ayrı ayrı özür dilerim. İçinizden herhangi bir mesajımla kırdığım, üzdüğüm, yüzünün asılmasına sebep olduğum biri varsa ondan hususen özür dilerim.

Her şeye rağmen etkinliğin muhabbetle nihayete ermesi; dostluğa, birliğe, kardeşliğe vesile olması en içten temennimdir.

Not: Değiş tokuş için beni mazur görün lütfen, katılmayacağım. Nedenini izah etmesi güç, fakat kimse doğrudan kendiyle alakalı görmesin, yahut istiraham ederim cezalandırma, trip atma, kapris yapma gibi bir niyetim olduğu sanılmasın. Sırtımda büyük bir ağırlık hissediyorum, bir müddet dinlenmeye, kafa dinlemeye ihtiyacım var. Sağlıcakla kalın.

Şeref Acar

• *
  • 1586
  • Yer: sarıyer
« Yanıtla #584 : 13 Nisan 2021, 00:30:25 »
Adnan hocam teşekkürler, yakışan da buydu.

Forum ahalisi olarak bize düşen bunlardan ders
çıkarmak. Birine kızacağımız zaman on kere düşünmeli
bir kere yazmalı ve yazıyı üç kere tashih etmeliyiz.

Mümkünse herkese açık platformdan değil kişisel
ileti bölümünden direkt muhatap olmalıyız.
Belki kızacağımız kişi kötü bir şey söylemedi ama
toplum içinde söylediği için bazen hoş karşılanmıyor.
Onun için laf atışmaya dönüşebiliyor.

Şeref Acar

• *
  • 1586
  • Yer: sarıyer
« Yanıtla #585 : 13 Nisan 2021, 00:35:52 »
Cemre abi şimdi ben sana kırıldım bak.
Abi niye baştan yapmadın şu bıçağı.
Ben de bakar böyle bir bıçak için çalışırdım.
Konunun başında ağladım da söylemediniz
böyle böyle yapacaksın diye  :D :D
Bak bi de makara yaptılar benle.

Eline sağlık abi çok hoş, çok kibar bir iş
çıkarmışsın. İnşallah bana çıkar  >:D

coktar

• 379
  • Meslek: Yönetici
« Yanıtla #586 : 13 Nisan 2021, 09:33:16 »
Ellerinize sağlık Sn. coktar, her detayıyla özenilmiş, çok güzel bir çalışma ortaya çıkarmışsınız. Eminim yeni sahibi de çok mutlu olacak, her kullandığında sizin kulaklarınızı çınlatacaktır. Hediyeleşmenin verdiği mutlulğu ve bir dosta ömür boyu kullanabileceği bir hatıra bırakmış olmanın hazzını ise karşılıklı paylaşacaksız. Belki de hiç yüz yüze görüşme fırsatı bulamayacağınız bir dostun hayatında hoş bir sada olacak çalışmanız. Zaten senelerdir yapılan değiş tokuş etkinliklerimizin amacı bu değil miydi? Tekrar ellerinize sağlık

Teşekkürler Orhan Bey, selamlar.

Cemre abi şimdi ben sana kırıldım bak.
Abi niye baştan yapmadın şu bıçağı.
Ben de bakar böyle bir bıçak için çalışırdım.
Konunun başında ağladım da söylemediniz
böyle böyle yapacaksın diye  :D :D
Bak bi de makara yaptılar benle.

Eline sağlık abi çok hoş, çok kibar bir iş
çıkarmışsın. İnşallah bana çıkar  >:D

Çok teşekkür ederim Şeref Ustam, inşallah.

Coktar bey bayram. Sekeri gibi. Bicak yapmissiniz massallah cikan arkadas sansli

Sağolun.

Coktar bey; hem kılıf hem bıçağın kendisi hem birlikte yakaladıkları uyum.. Bayıldım.. Ellerinize sağlık, hediye gidecek kişiye özendim şu an..

Teşekkürler, güzel günlerde kullanılır inşallah.

instagram: @hevesadami

cem eser

• 752
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Ereğli/KONYA
« Yanıtla #587 : 13 Nisan 2021, 09:49:16 »
Görkem ellerine sağlık. Damastın desenlerine de kabzaya da bayıldım doğrusu.Maşallah diyorum.
Bir avuç toprak,birazda suyum ben.
Neyimle övüneyim,işte buyum ben.

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #588 : 15 Nisan 2021, 02:02:33 »
Konuyu tekrar buradaki ortak noktamız olan bıçağa döndürüp, tartışmaları noktalamak adına direkt daha sonra ekleyeceğim dediğim fotoğrafları paylaşayım.

O2 çelik ve ceviz uru + deri kılıf. Deri balçak. Toplam boy 17.1cm. Kılıfın uç tarafında ayrıca mıknatıs gömdüğüm için deri ile beraber oldukça sıkı oturuyor. Sağ elli kullanıcının boyunda taşırken bileğin ergonomik şekilde rahatlıkla çıkarabilmesi için boyun ipine eğimli asılmasını istedim (fotolarda örneği var). Ayrıca çıkarırken deriyi kesmemesi için de keskin kenar içe bakıyor. Ağaç zaten desenli ve koyu renk olduğu için kontrast olsun diye deriyi natürel renginde ve düz bıraktım. Kutusuna da eskitme bir görüntü vermeye çalıştım ve ceviz talaşları ile doldurdum. İçime sindi umarım sahibi de beğenir. Teşekkürler

👏👏👏 muhteşem iş elinize kolunuza sağlık

dela

• *
  • 2159
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
« Yanıtla #589 : 15 Nisan 2021, 16:56:14 »
Etkinlik sonu hatırlatması.

Etkinliğe katılacağını söyleyip de henüz iş resmi paylaşmayan arkadaşlar. Sanıyorum yarın
sonuçlandırmamız gerekiyor.

Çekildiğini söyleyen arkadaşların da kararlarını tekrar gözden geçirmelerini temenni ederim.

coktar

• 379
  • Meslek: Yönetici
« Yanıtla #590 : 15 Nisan 2021, 23:44:47 »

👏👏👏 muhteşem iş elinize kolunuza sağlık

Sağolun Mehmet Ustam
instagram: @hevesadami

wmasterfriend

• 171
  • Abdurrahman
« Yanıtla #591 : 16 Nisan 2021, 13:15:05 »
Merhabalar. Kabul görülürse benimkide bir pukko.
17cm boy
4mm kalınlık.
8cm namlu
9cm kabza(manda boynuzu ve akçakesme)

Görkem Sağınmaz

• 25
    • Anka Bıçak
  • Meslek: Öğrenci, Bıçak Sanatı ile İştigal
  • Yer: Mersin/Yenişehir
« Yanıtla #592 : 16 Nisan 2021, 22:41:42 »
GÖNDERENLER                                        ALANLAR

Orkun AYDIN                                         Hüseyin Keskin
Mehmet UYSAL                                    Emin Albayrak
Sefa ÇABUK                                          Recep Ünal Yıldızlı
Bülent KUTSAL                                     Şevkat
Görkem SAĞINMAZ                            Bülent Kutsal
Şaban KURT                                         Eyüp Apaydın
Maxilla                                                    Mehmet Atik
Hüseyin TÜFEKÇİ                                Orkun Aydın
Şevkat                                                     Yusuf Yıldız
Adnan ERGÜN                                      Fatih Ocak
Eyüp APAYDIN                                      Coktar
Akın TEMÜR                                          Emrah06
Mehmet ARSLAN                                 Emrah Uğur
wmasterfriend                                       Cem Eser
Eren TOPBAŞ(toros)                            Sefa Çabuk
Şeref ACAR                                             Adnan Ergün
Acur Firarda                                            Hüseyin Tüfekçi
Mehmet ATİK                                          Görkem Sağınmaz
Emrah UĞUR                                          Eren Topbaş
coktar                                                       Mehmet Arslan
Emin ALBAYRAK                                   Aytunç Ayper
Bora KENT                                              Acur Firarda
Fatih OCAK (fth17)                               Şaban Kurt
Cem Eser                                                 Akın Temür
Yusuf Yıldız                                             wmasterfriend
Hüseyin Keskin                                      Maxilla
Recep Ünal Yıldızlı                                Bora Kent
Aytunç AYPER                                        Mehmet Uysal
Emrah06                                                 Şeref Acar

Bugün akşam (16/04/2021) toplantımızda yapılan çekiliş sonuçları bu şekilde herkese hayırlı uğurlu olsun.

25/04/2021 tarihine kadar adres bildirimi yapmayanlar etkinlikten muaf tutulacaktır!
« Son Düzenleme: 16 Nisan 2021, 22:46:51 Gönderen: Görkem Sağınmaz »

Kutsal

• 2123
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #593 : 17 Nisan 2021, 16:55:09 »
Dün geceki upuzun toplantıdan sonra bütün Forum hâlâ uyuyor sanırım. ;D
Herkese hayırlı olsun.
Şevkat Ustam, adresi bekliyorum :2up
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

atikmehmet

• 1187
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
« Yanıtla #594 : 17 Nisan 2021, 17:27:04 »
Herkese hayırlı olsun.

Harıl harıl ödev hazırlıyordum abi. Yine de arada bir kaç sefer girip bakayım dedim. Ödevi yetiştirdim şimdi dersteyim. Rahat rahat yazayım :)

Ben şimdi Maxilla Ustanın bıçağına açıp açıp bakıyorum. Kılıfıyla beraber ne güzel bıçak olmuş. Şimdi merakla ufaklığın gelmesini bekliyorum. Ben heyecanın çekilişe kadar olacağını sanmıştım ama ne yalan söyleyeyim insan şimdi daha çok meraklanıyor.
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #595 : 17 Nisan 2021, 18:02:26 »
Vay bu etkinlikte çekiliş sonucu önceden açıklanmış. Heyecanlı bekleyiş başlasın.  8)
Tüm katılımcılara hayırlı olsun.  :2up
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Şevkat

• 42
  • Meslek: Bayrak direği imalat
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #596 : 17 Nisan 2021, 21:53:41 »
Tüm katılan arkadaşların ellerine sağlık  :) acısıyla tatlısıyla bence güzel etklili bi erkinlik oldu  :2up
Bülent abi özelden yazıyorum hemen. Aynı şekilde yusuf ustamında mesajını bekliyorum umarım bıçağımı beğenirsin

maxilla

• 264
  • Meslek: diş hekimi
  • Yer: malatya
« Yanıtla #597 : 18 Nisan 2021, 18:58:38 »
Herkese hayırlı olsun.

Harıl harıl ödev hazırlıyordum abi. Yine de arada bir kaç sefer girip bakayım dedim. Ödevi yetiştirdim şimdi dersteyim. Rahat rahat yazayım :)

Ben şimdi Maxilla Ustanın bıçağına açıp açıp bakıyorum. Kılıfıyla beraber ne güzel bıçak olmuş. Şimdi merakla ufaklığın gelmesini bekliyorum. Ben heyecanın çekilişe kadar olacağını sanmıştım ama ne yalan söyleyeyim insan şimdi daha çok meraklanıyor.
Üstad, sizin işlerinizin yanında benim yaptığım bıçak çırak mesabesinde bile değil. Umarım sizi derin bir hayal kırıklığına uğratmam.
 Bu arada gönderim işini nasıl hallediyoruz arkadaşlar. Ben o kısmı kaçırdım galiba.
« Son Düzenleme: 18 Nisan 2021, 19:01:27 Gönderen: maxilla »

Şaban Kurt

• 1201
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
« Yanıtla #598 : 18 Nisan 2021, 19:54:06 »
Hayırlı olsun bu ara forumdan uzak kaldım toplantılarada katılamadım doğru düzgün
Eyüp hocam özelden adresinizi bildirirseniz müsayit zamanda kargoya vereyim.
Gendarmerie Special Operation...

orkunaydin350

• *
  • 1948
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #599 : 19 Nisan 2021, 08:17:18 »
Daha önceki etkinliklerden adetimiz tüm katılımcılar hediyelerini kendileri kargoluyor arkadaşlar. Yani listeden bıçağı göndereceğiniz kişiye özel mesajla ulaşıp adres istiyorsunuz ve kargoyu çıkarıyorsunuz. Bu nihayetinde bir hediye olduğu için kargoyu karşı ödemeli göndermiyoruz. Herkese hediyeleri hayırlı olsun.