Bıçak Sanatı - Forum

DTE-2021

eyupapaydin

• *
  • 8
  • Meslek: Esnaf
  • Yer: Giresun
Ynt: DTE-2021
« Yanıtla #600 : 19 Nisan 2021, 10:45:32 »
Hayırlı olsun bu ara forumdan uzak kaldım toplantılarada katılamadım doğru düzgün
Eyüp hocam özelden adresinizi bildirirseniz müsayit zamanda kargoya vereyim.

Şaban ustam özelden bilgileri ilettim. Teşekkürler.

atikmehmet

• 1187
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #601 : 19 Nisan 2021, 10:49:06 »
Dün geceki upuzun toplantıdan sonra bütün Forum hâlâ uyuyor sanırım. ;D
Herkese hayırlı olsun.
Şevkat Ustam, adresi bekliyorum :2up

Harıl harıl ödev hazırlıyordum abi. Yine de arada bir kaç sefer girip bakayım dedim. Ödevi yetiştirdim şimdi dersteyim. Rahat rahat yazayım :)

Ben şimdi Maxilla Ustanın bıçağına açıp açıp bakıyorum. Kılıfıyla beraber ne güzel bıçak olmuş. Şimdi merakla ufaklığın gelmesini bekliyorum. Ben heyecanın çekilişe kadar olacağını sanmıştım ama ne yalan söyleyeyim insan şimdi daha çok meraklanıyor.
Üstad, sizin işlerinizin yanında benim yaptığım bıçak çırak mesabesinde bile değil. Umarım sizi derin bir hayal kırıklığına uğratmam.
 Bu arada gönderim işini nasıl hallediyoruz arkadaşlar. Ben o kısmı kaçırdım galiba.

Hocam o nasıl söz Allah aşkına. Ben bıçağınızı çok beğendim. Özellikle kılıfıyla 10 numara olmuş. Her işe kullanmalık. Model zaten sevdiğim bir model bende buna benzer bir formu beğenip denemiştim zamanında. Tekrardan ellerinize sağlık. Adres bilgilerimi özelden atıyorum.
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

mehmetarslan

• 24
  • Mehmet Arslan, 1980
  • Meslek: bilişim
  • Yer: ankara
« Yanıtla #602 : 19 Nisan 2021, 14:44:36 »
Coktar ustamın güzel yakut bıçağı bana kısmet olmuş. Adres bilgilerimi özelden kendisine ilettim.

Emrah Uğur ustam ben de size göndereceğim. Adres bilgilerinizi bekliyorum.

setnogrom

• 601
  • Engin temel
    • El yapımı bıçak.
  • Meslek: Veri merkezi teknisyeni-Kesici alet üretim
  • Yer: Eyüp-İstanbul
« Yanıtla #603 : 20 Nisan 2021, 11:05:31 »
Merhaba arkadaşlar,
 Konuya yazdigim cevap ve fotoğraf paylaşımı sonrasi degerlendirme gibi bir durum ortaya çıkmış.Benim paylaştığım zaten bitmiş haliydi fakat siz öyle uygun görmüşsünüz problem yok👍
İş yoğunluğum cidden çok fazla lakin bu sizi ilgilendiren bahane degil tabi.
Söz ağızdan bir kere çıkar.Modeli ben hediye etmek isterim takas olmasına gerek yok.Sizin seçtiğiniz biri olursa daha adil olur diye düşünüyorum.Yada yayinlanan listeden bir arkadaşımızda olur.
Teşekkürler.
Kainatta ölümden keskin birşey yoktur.
www.outdoorurun.com  ++  İnstagram ;  outdoorurun
1983-Kastamonu (A rh +)

atikmehmet

• 1187
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
« Yanıtla #604 : 20 Nisan 2021, 12:36:45 »
konuya baştan şöyle bir göz atayım derken bir kaç şey fark ettim müsaadenizle değinmeden geçemeyeceğim.

Bu sene ne özgün ne güzel tasarımlar  ne güzel bıçaklar yapılmış, yakutlar, tel kakmalar, fiberler, tertemiz perdahlar, fıstık gibi kılıflar, kınlar kutular. Herkes emeğini döktürmüş. O yüzden tüm katılımcılara ayrı ayrı hem teşekkür hem de tebrik etmek istiyorum. Aslında tam da ulaşmak istediğimiz noktaya ulaşmışız.

Mehmet abi kaç bıçak yapmışsın öyle :) aslında bir kaç tane daha eklesen bu yaptıklarına tüm katılımcılara birer adet verebilirmişsin yani kuraya gerek kalmadan :)

Sefa Hocamın Tantoyu gördüm iç geçirdim yine :) Kendisini çok tanımıyoruz ama Recep Arkadaşımıza da hayırlı olsun tekrardan

Son olarak şunu fark ettim ki, bütün bu emek uğraş ve güzelliklere rağmen çok küçük bir olumsuzluğa odaklanmışım. Hatta Mehmet Abi (Hocamız) tekrar yapalım dediğinde benden bu kadar artık diye düşünmüştüm ama şimdi görüyorum ki bu küçük  olumsuz hava bu güzel organizasyonu gölgelememeli. Bir çoğumuz tanışıyoruz o yüzden buna müsade etmemeliyiz. 

Bıçak denilince bizler çocuklar gibi şen olan insanlarız. E biz burada her zaman bıçaktan bahsediyoruz. O yüzden bir görelim kim ne yapıyor nasıl seviniyor :)
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

Recep Ünal YILDIZLI

• *
  • 8
  • Meslek: Elektrik/Elektronik
  • Yer: Adapazarı/Sakarya
« Yanıtla #605 : 20 Nisan 2021, 14:48:59 »
Teşekkür ederim  Mehmet bey bende kendimi çok şanslı hissediyorum Sefa hocamın yapmış olduğu tantoya sahip olacağım için  :)

dela

• *
  • 2159
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
« Yanıtla #606 : 20 Nisan 2021, 15:14:49 »
............
Mehmet abi kaç bıçak yapmışsın öyle :) aslında bir kaç tane daha eklesen bu yaptıklarına tüm katılımcılara birer adet verebilirmişsin yani kuraya gerek kalmadan :)
............

:D  Eyvallah. Sağolasın.

..............
Son olarak şunu fark ettim ki, bütün bu emek uğraş ve güzelliklere rağmen çok küçük bir olumsuzluğa odaklanmışım. Hatta Mehmet Abi (Hocamız) tekrar yapalım dediğinde benden bu kadar artık diye düşünmüştüm ama şimdi görüyorum ki bu küçük  olumsuz hava bu güzel organizasyonu gölgelememeli. Bir çoğumuz tanışıyoruz o yüzden buna müsade etmemeliyiz. 
...............

Travmaların bizi eğitmesine müsaade etmemeliyiz.
İnadına devam...  :2up

dela

• *
  • 2159
  • Mehmet UYSAL
« Yanıtla #607 : 20 Nisan 2021, 15:47:31 »
Merhaba arkadaşlar,
 Konuya yazdigim cevap ve fotoğraf paylaşımı sonrasi degerlendirme gibi bir durum ortaya çıkmış.Benim paylaştığım zaten bitmiş haliydi fakat siz öyle uygun görmüşsünüz problem yok👍
İş yoğunluğum cidden çok fazla lakin bu sizi ilgilendiren bahane degil tabi.
Söz ağızdan bir kere çıkar.Modeli ben hediye etmek isterim takas olmasına gerek yok.Sizin seçtiğiniz biri olursa daha adil olur diye düşünüyorum.Yada yayinlanan listeden bir arkadaşımızda olur.
Teşekkürler.

Baştan beri bu yılki DTE etkinliği, etkinliğin katılımcılarının anonim inisiyatifiyle yürüdü biraz. Katılım isteklerinde kendi adını yazmayanların
isimleri bazı katılımcılar tarafından eklendi falan. Çelik konusunda ve başkaca konularda birtakım münakaşalar falan da oldu.
En son etkinliğin bitmesine yakın durumdan vazife çıkarıp, işini bitirip ürün paylaşımı yapanların isimlerini sayfalar arasından tarayıp
listede "tamamladı" notunu düştüm. Devamında kendi resmini paylaşıp, isminin karşısına "tamamladı" notu düşenler de oldu.

Sizin resmini paylaştığınız ürünler D2 çelik olunca ve de taramada başkaca bir sonuç resmi göremeyince  insiyatif kullanıp isminizin
karşısına "tamamladı" notu düşemedim. Bunu da listenin altında belirttim.

İşlerinizin yoğunluğundan göremediniz herhalde. Keşke müdahil olsaymışsınız.

Sona kadar liste sürekli güncellendi.

Güncelleme

1. Orkun AYDIN                Tamamladı
  2. Mehmet UYSAL             Tamamladı
  3. Sefa ÇABUK                  Tamamladı
  4. Bülent KUTSAL             Tamamladı
  5. Görkem SAĞINMAZ       Tamamladı
  6. Şaban KURT                 Tamamladı
  7. Maxilla                          Tamamladı
  8. Hüseyin TÜFEKÇİ         Tamamladı
  9. Şevkat                         Tamamladı
10. Adnan ERGÜN              Tamamladı
11. Eyüp APAYDIN             Tamamladı
12. Akın TEMÜR                 Tamamladı
13. Mehmet ARSLAN         Tamamladı
14. wmasterfriend
15. Eren TOPBAŞ
16. Şeref ACAR                 Tamamladı
17. Teoman ŞENGÜN
18. Acur Firarda                Tamamladı
19. Mehmet ATİK              Tamamladı
20. Taner ÇİÇEK
21. Emrah UĞUR              Tamamladı
22. coktar                        Tamamladı
23. Setnogrom
24. Emin ALBAYRAK          Tamamlamıştır.
25. Bora KENT                  Tamamladı
26. Fatih OCAK
27. Cem Eser                   Tamamladı
28. Yusuf Yıldız                 Tamamladı
29. Serdar Havsut
30. Oğulcan ANDAÇ
31. Hüseyin Keskin            Tamamladı
32. Recep Ünal Yıldızlı       Tamamladı
33. Aytunç AYPER             Tamamladı
34. Maytir
35. Emrah06                    Tamamladı
36. fth17                          Tamamladı

Bu arada Setnogrom adlı üyemiz katılacağını söylemiş ve yaptığı bir bıçak serisinden biri ile gireceğini söylemiş. Sonuç resmi paylaşmadığından bir not düşemedim.
.................

Kısaca yapılan işler hakkında herhangi bir değerlendirme yapılmadı. Bu yüzden uygun görmeme gibi bir durum söz konusu değil.
Geriye dönüp baktığımda listeye siz de "tamamladı" notu düşebilirdiniz ama keşke inisiyatif kullanıp "tamamladı" notu düşseymişim diyorum...

« Son Düzenleme: 20 Nisan 2021, 16:02:00 Gönderen: dela »

setnogrom

• 601
  • Engin temel
    • El yapımı bıçak.
« Yanıtla #608 : 20 Nisan 2021, 22:31:53 »
Tüm yorumları okuyamadım belli bir sayfadan sonra garip bir hal almış bu güzel etkinlik. Eskiden bolca aktif  yazıp paylaşım yapan biriydim ki forumdaki çoğu kişiyi biliyorum yada tanıyorum.
Benim için takas olması mühim değil öyle tuzumuz olsun çorbaya tat versin diye katıldım.
Yukarıda yazdığım gibi yönetim yada bu konuyu takip edenler uygun birini benden hediye olarak seçebilir.:)
Buda benim etkinliğe farklı bir desteğim olsun. Olmazsa sağlık olsun.
İnşallah seneye nasip olur.

1983-Kastamonu (A rh +)

dela

• *
  • 2159
  • Mehmet UYSAL
« Yanıtla #609 : 20 Nisan 2021, 22:50:41 »
Tüm yorumları okuyamadım belli bir sayfadan sonra garip bir hal almış bu güzel etkinlik. Eskiden bolca aktif  yazıp paylaşım yapan biriydim ki forumdaki çoğu kişiyi biliyorum yada tanıyorum.
Benim için takas olması mühim değil öyle tuzumuz olsun çorbaya tat versin diye katıldım.
Yukarıda yazdığım gibi yönetim yada bu konuyu takip edenler uygun birini benden hediye olarak seçebilir.:)

Madem hatanın bir parçası olmuşum. Bu etkinlik için birden fazla bıçak yapmıştım. Uygun görürseniz eğeden yaptığım birinci bıçakla sizin bıçağa (6. sayfa  113. yanıt) arkadaşlardan da itiraz gelmezse değiş - tokuşa talibim.  :)
« Son Düzenleme: 20 Nisan 2021, 22:52:32 Gönderen: dela »

orkunaydin350

• *
  • 1948
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #610 : 21 Nisan 2021, 08:49:24 »
Böylelikle Mehmet hocam "bir şeki 40 defa söylersen olurmuş" tezini doğrulamış oldun. :D O kadar çok bıçak yaptın ki bir tek talihliyle yetinmeyeceğin belliydi. :2up

dela

• *
  • 2159
  • Mehmet UYSAL
« Yanıtla #611 : 21 Nisan 2021, 16:04:17 »
Böylelikle Mehmet hocam "bir şeki 40 defa söylersen olurmuş" tezini doğrulamış oldun. :D O kadar çok bıçak yaptın ki bir tek talihliyle yetinmeyeceğin belliydi. :2up

Maksat muhabbet, bıçak araç...   :)

borakent

• 527
  • Meslek: Psikolojik Danışman
  • Yer: Antakya
« Yanıtla #612 : 22 Nisan 2021, 19:34:17 »
Bugün Recep ustanın yaptığı bıçak elime ulaştı. Çok da güzel bir kutu hazırlamış. Eline sağlık. Böyle bir etkinliğe hazırlık yapmak bile çok heyecan vericiydi. Benim de hevesim hala yerinde.

coktar

• 379
  • Meslek: Yönetici
« Yanıtla #613 : 23 Nisan 2021, 00:01:03 »
Açıkçası yalan yok inşallah bana çıkar listemin ilk 3 sırasında   Sefa Ustanın, Mehmet Atik Ustanın ve Görkem Ustanın bıçakları vardı. Bugün elime Eyüp Ustanın yaptığı bıçak ulaştı. Öncelikle bıçağa o kadar özenildiği belli ki, bu etkinliğin başından beri tecrübe, imkan, bilgi, yetenek, yaş ne olursa olsun özenmek, çabalamak, kendi sınırlarını zorlamak için çabalamak gerek duygusunun karşılığı oldu. İyi ki bana çıkmış çok kıymetli benim için diye düşündüm. Ustam sağolsun bununla da yetinmemiş yöresine ait birkaç da hediye ile göndermiş sağ olsun. Sizlerin huzurunda da kendisine birkez de buradan teşekkür etmiş olayım. Ara sıra ağzımızın tadı kaçsa da sonunu güzel bağladık sanki. Ben de bir daha olsa yine aynı şevkle katılırım diyenlerdenim. Tabi bu sefer daha net kural ve çizgilerle :)
instagram: @hevesadami

Kutsal

• 2123
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #614 : 23 Nisan 2021, 00:06:49 »
Ben de bugün kendi sorumluluğum olarak Şevkat Ustama bıçağını elden teslim ederek hem tanışma fırsatı buldum hem de ayaküstü on dakika güzel bir bıçak sohbeti yaptık. Güle güle kullan Ustam, bıçağın hep keskin olsun.

Tabii ki Görkem Ustanın muhteşem eseri elime ulaştı, günlerdir inceliyorum ;D
Çok büyüleyici bir çalışma olmuş, tabii ki hemen Sefa Hocamın kridashisinin yanına koydum, gelecek  online toplantılarda zaman zaman göstermek için hazır olacak :D Tekrar çok teşekkür ediyorum Görkem Usta'ya bu güzel eser için.

Setnogrom Usta forumumuzun çok eskilerindendir, paylaşımlarını keyifle okurdum. İnstagram'dan da takip ediyorum, yoğun olduğunu biliyorum. Kendisine etkinliğe katıldığı ve sonrasında da çok güzel bir şekilde yorumlarını belirttiği için teşekkür ediyorum.
Mehmet Hocam da, kendisine yakışacak şekilde çok güzel, bilgece bir teklif getirmiş, eğer Setnogrom Ustam da kabul ederse çok güzel bir son değiş-tokuş olur diyorum ben.
Birçok gereksiz tartışma sonrası, forumumuzun kültürüne yakışan bir kapanış olur.
İnşallah olur :2up

Madem hatanın bir parçası olmuşum. Bu etkinlik için birden fazla bıçak yapmıştım. Uygun görürseniz eğeden yaptığım birinci bıçakla sizin bıçağa (6. sayfa  113. yanıt) arkadaşlardan da itiraz gelmezse değiş - tokuşa talibim.  :)
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

Şevkat

• 42
  • Meslek: Bayrak direği imalat
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #615 : 23 Nisan 2021, 03:39:44 »
Ben de bugün kendi sorumluluğum olarak Şevkat Ustama bıçağını elden teslim ederek hem tanışma fırsatı buldum hem de ayaküstü on dakika güzel bir bıçak sohbeti yaptık. Güle güle kullan Ustam, bıçağın hep keskin olsun.

Tabii ki Görkem Ustanın muhteşem eseri elime ulaştı, günlerdir inceliyorum ;D
Çok büyüleyici bir çalışma olmuş, tabii ki hemen Sefa Hocamın kridashisinin yanına koydum, gelecek  online toplantılarda zaman zaman göstermek için hazır olacak :D Tekrar çok teşekkür ediyorum Görkem Usta'ya bu güzel eser için.

Setnogrom Usta forumumuzun çok eskilerindendir, paylaşımlarını keyifle okurdum. İnstagram'dan da takip ediyorum, yoğun olduğunu biliyorum. Kendisine etkinliğe katıldığı ve sonrasında da çok güzel bir şekilde yorumlarını belirttiği için teşekkür ediyorum.
Mehmet Hocam da, kendisine yakışacak şekilde çok güzel, bilgece bir teklif getirmiş, eğer Setnogrom Ustam da kabul ederse çok güzel bir son değiş-tokuş olur diyorum ben.
Birçok gereksiz tartışma sonrası, forumumuzun kültürüne yakışan bir kapanış olur.
İnşallah olur :2up

Çok teşekkür ediyorum bülent abi benim için etkinlik tanışmamız için güzel bi bahane oldu forum ahalisi olarak muhabbetimiz daim olsun inşallah  :2up ellerine sağlık bıçağında çok güzel  :2up her fırsatta kullanıcama emin olabilirsin. Bende mehmet abi ve sentonogrom usta arasındaki değiştokuşu onaylıyorum etkinliğe güzel bi hava kacak kanaatindeyim

dela

• *
  • 2159
  • Mehmet UYSAL
« Yanıtla #616 : 23 Nisan 2021, 10:29:44 »
Aytunç Usta'nın bıçağı, saat kordonu tadında kılıfıyla beraber elime ulaştı. Ellerine sağlık.  :2up
Geçen yılki DTE den gelen Akın Temur Usta'nın bıçağının yanında yerini aldı.  :)

« Yanıtla #617 : 23 Nisan 2021, 14:43:39 »
Eren ( Toros) arkadaşımızın yaptığı bıçakta bugün elime ulaştı, kendisine bu güzel bıçak ve yanında gönderdiği hediyeden ötürü çok çok teşekkür ediyorum. Gerçekten çok beğendim bıçağı, ellerine emeklerine sağlık.
Ayrıca Mehmet hocamın takas fikri de çok hoş, destekliyorum  :2up :2up

Huseyin KESKİN

• 574
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: sivas/gürün(samsun)
« Yanıtla #618 : 24 Nisan 2021, 21:20:49 »
aydın ustanın bıçağı bugün elime ulaştı  8) harika bir bıçak elinize sağlık  :) hemen yağlayıp rafa kaldırdım ;D

setnogrom

• 601
  • Engin temel
    • El yapımı bıçak.
« Yanıtla #619 : 24 Nisan 2021, 21:34:31 »

Geç dönüş için kusura bakmayın. Tamam o halde özelden adres bilgilerinizi iletebilirseniz sevinirim. :2up

Diğer olumlu yorum yapan arkadaşlara teşekkür ediyorum. :)

1983-Kastamonu (A rh +)