Bıçak Sanatı - Forum

DTE-2021

wmasterfriend

• 171
  • Abdurrahman
Ynt: DTE-2021
« Yanıtla #560 : 10 Nisan 2021, 09:12:59 »

Özelliklerini yazmamışım kusura bakmayın.

CK67 çelik

Kök Zeytin kabza

Turuncu liner

Asit karartma, toplam boy 19cm

Genişlik 2,5cm, kabza 9.5cm, namlu 9,5cm

Kibar ve hafif bir bıçak.

Saygılarımla,

Akın ustam öncelikle geçmiş olsun.
Malumunuz Max 17. cm olma şartı vardı etkinliğe katılaccak bıçaklarda. Süreç içerisinde ufak tefek bazı yanlış anlamalardan, gözden kaçmalardan kaynaklanan hatalar için "sırf etkinlik için emek verilip yapılmış" diyerek küçük toleranslar gösterildi fakat sizin bıçağınız hem etkinlik için belirlenen kriterlere uymuyor hem etkinlik için hazırlanmış bir bıçak değil. Bu açıdan ben bu bıçakla etkinliğe katılmamanızın daha doğru olduğunu düşünüyorum.
Bir de daha evvel evvel Ersin usta elimde 20cm'lik bir bıçak var ben de katılayım mı diye sormuştu, evet diyen çıkmadı. Ve daha evvel birkaç ustamız çeşitli sebeplerden etkinlik bıçağını hazırlayamayacağını, yetiştiremeyeceğin belirterek etkinlikten ayrılmıştı. Bunları da dikkate alınca sizin katılmanız bana pek adilane gelmedi açıkçası.
Fakat bu benim şahsi görüşüm. Belki diğer bütün arkadaşlar katılmanızı uygun bulur, saygı duyarım.
Gerçi bu ara forumda bir sessizlik hakim rey vermek, görüş bildirmek gereken konularda pek elini taşın altına sokan yok. Bunun da etkisiyle ben etkinliğe katılan diğer tüm arkadaşlardan sizin durumunuz hakkında çok kısa bile olsa bir fikir beyan etmelerini istirham ediyorum. Zira böyle bir durumda sadece bir kişinin görüşüne göre katılmanız/katılmamanız doğru olmaz.
Saygılarımla.

Merhabalar tekrardan,

Bu bir gönül koyma, küsme yazısı değildir. Her nekadar ben bu bıçağı 17 cm in altına indirebilecek olsamda, bu iş için emek vermiş, dizayn aramış, içerisinde etkinliğe katılma arzusu ile bıçak yapmış arkadaşların emeğine saygı duyarak bende etkinlikten çekiliyorum.

Adnan ustamın yazdığı bu haklı yazıdan sonra, herkes tarafından iç çekilen çok güzel bir çalışma çekilişte bana çıkarsa ben kendim vijdan azabı çekerim. Kendimi burada bıçak kovalamış gibi hissederim, DTE için bıçak yapmış arkadaşların hakkına girmiş olurum.

Bu sene o yada bu sebeple olmadı. DTE 2022 ye katılırım bende, hem şurada 2022 ye ne kaldı.

Bu forum bilgi alışverişinin, paylaşımın, dostluğun, sevgi ve saygının merkezi olmaya devam etmeli, hepimiz ortak beceri ve ilgi alanlarımız için bir aradayız.

Hepinizi selamlıyorum sağlıklı güzel günlerde buluşmak dileklerimle ...

Bu etkinliğe katılmamın sebebi etkinlik başlarken bazı arkadaşlarımız hamon deniycem, yapicam, edicem diye yazmışlar.
Bende hamonlu bir bıçakla katılayım dedim kendime ve o gün bugündür takip etmeme rağmen bir mesaj bile yazmadım.

Burası resmi bir kurum değil. Yok öyle olmaz boyu 2cm uzun. Yok önceden yapmışsın katılmanız uygun olmaz. Yok tarihi 2 gün geçti vay anam vay babam.

Bana çıkan bıçağı ben şahsen boynumda taşımayacağım. Hiçbir bıçaği boynumda taşımıyorum. Belimde taşıyacağım için ha 16cm ha 18 işin doğrusu bana farketmiyor.

AdnanErgün, fotoğraf paylaşım süresini uzatalım mı diyen arkadaşada, moral bozucu yorum yapmıştın. Şimdi Akın ustayada aynısı. Kardeşim fikrini belirtmen güzel tabi ama burası resmi kurum değil. Hepimizin iyi niyet ve güler yüzle bilmediğimizi öğrenme ortamıdır. Arada bu tip etkinliklerde dahada yakınlaşma için yapılıyor. Amaç bıçak kovalamak olamaz zaten herkes bıçak yapabiliyor.

Kurallara gelince adam 30cmlik bıçakla gelmemiş kuralın 2cm üstü onuda düzeltebilirim diyor.

Amacım tartışmak falan değil. Hani "Gel ne olursan yine gel." diye bir deyiş vardır. O hesap kurallardan çok çıkmadıkça isteyen istediğiyle katılsın bence.

AdnanErgün

• 275
  • ae - 1992
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Konya, Akşehir (İ) / Kayseri (M)
« Yanıtla #561 : 10 Nisan 2021, 19:21:04 »

Bu etkinliğe katılmamın sebebi etkinlik başlarken bazı arkadaşlarımız hamon deniycem, yapicam, edicem diye yazmışlar.
Bende hamonlu bir bıçakla katılayım dedim kendime ve o gün bugündür takip etmeme rağmen bir mesaj bile yazmadım.

Burası resmi bir kurum değil. Yok öyle olmaz boyu 2cm uzun. Yok önceden yapmışsın katılmanız uygun olmaz. Yok tarihi 2 gün geçti vay anam vay babam.

Bana çıkan bıçağı ben şahsen boynumda taşımayacağım. Hiçbir bıçaği boynumda taşımıyorum. Belimde taşıyacağım için ha 16cm ha 18 işin doğrusu bana farketmiyor.

AdnanErgün, fotoğraf paylaşım süresini uzatalım mı diyen arkadaşada, moral bozucu yorum yapmıştın. Şimdi Akın ustayada aynısı. Kardeşim fikrini belirtmen güzel tabi ama burası resmi kurum değil. Hepimizin iyi niyet ve güler yüzle bilmediğimizi öğrenme ortamıdır. Arada bu tip etkinliklerde dahada yakınlaşma için yapılıyor. Amaç bıçak kovalamak olamaz zaten herkes bıçak yapabiliyor.

Kurallara gelince adam 30cmlik bıçakla gelmemiş kuralın 2cm üstü onuda düzeltebilirim diyor.

Amacım tartışmak falan değil. Hani "Gel ne olursan yine gel." diye bir deyiş vardır. O hesap kurallardan çok çıkmadıkça isteyen istediğiyle katılsın bence.
Açıkçası bu DTE benim için kabak tadı verdi. Şu andan itibaren de kibar olmak için hususi bir hassasiyet göstermeyeceğim, kim nasıl konuşuyorsa öyle konuşacağım.
Bak Abdurrahman kardeş burası resmi kurum değilse tekke de değil herkese kucak açıp gel ne olursan ol diyecektiysek neden kurallar belirledik, birileri neden oturup bir sayfa dolusu kural sıraladı, birileri neden kendini kastı ya da neden bazı kurallara uymak için hassasiyet gösterdi?
Burası bir resmi kurum değil diye yapılan işin hiç mi ciddiyeti olmasın? Ya da kurala uymayan bir durum olduğunda müzakere edilmesin mi? Ya da müzakere edilirse de hiç kimse hayır oyu vermesin mi? Ne demek istiyorsun?
Vay 2 santim uzun olmuşmuş vay 2 iki gün geç kalınmışmış ne fark edermiş, vay anasıymış vay babasıymış... Kardeş bunların hiçbiri senin için bir sorun değilse soru soran kişiye cevap ver, soru sorana cevap vermezken, bir görüşün varsa beyan etmezken gayet tabii bir şekilde soru sorana cevap veren, görüşünü beyan eden birine ayar vermeye kalkman zırvalığın daniskasıdır.
Vay efendim uzatılım mı diyenlerin moralini bozmuşmuşum, neden? Biri bir soru soru soruyorsa bunun cevabı evet de olabilir hayır da, sen evet dersin ben hayır. Ne ben sana kalkıp niye evet diyorsun diye hesap sorabilirim ne de sen bana. Gerçi sen soruyorsun, hangi hakla bilmiyorum gerçekten.
Şimdi sorun ne, iyice bir açalım? Birileri tarihin geçtiğinin farkında ve soru soruyor beni de alır mısınız, süreyi uzatır mısınız diye? Tarih ne idi peki? Etkinliğin ilk sayfasını açan herkes Orkun Aydın'ın kuralları bir araya toplamaya çalıştığı mesajında 31 Mart'ın fotoğraf yükleyerek etkinliğe katılmak için son gün olarak belirlendiğini okur. Aynı mesajda eğer katolog oluşturma fikrimiz olursa 1 Nisan-19 Nisan tarihleri arasında katalog işlerini tamamlaması için kullanılacağı yazıyor. Ve etkinlik konusunun ilk sayfasının en altında Sefa Çabuk ustamızın "Bu durumda önceden liste yapmıyormuyuz,  31.Mart.2021 Çarşamba günü fotoğrafı burada paylaşmak yeterli mi?" mesajını görürsünüz. Bahsettiğim bu iki mesajdan sonra etkinlik tarihinin ne olması gerektiğine dair hiçbir mesaj yok ta ki 31 Mart gelip de 19 Nisana kadar uzatalım mı diye soran arkadaşa kadar. Etkinliğin bitiş tarihi 19 Nisan'dı da ben kısaltmadım yahut şunu sormalı etkinliğin sona eriş tarihi 19 Nisan'dıysa niye birileri uzatalım mı, şöyle olsun mu böyle olsun mu diye soruyor. Bak demek ki ortada kabul/onay bekleyen bir durum var. Adam sana da bana bir soru soruyor. Ben de bu adamın sorusu üzerine düşüncemi söylüyorum.
Ve ben bu arkadaşlara yazdığım cevapta kırıcı, gücendirici, moral bozucu bir şey yazdığımdan eminim. Hatta katılayım mı diyene şahsen katılmanızı isterim dedim, ama sizin yazdığınız tarihler yanlış doğru tarihler böyle idi dedim (ki senin moral bozuyorsun dediğin bu mesajda benim verdiğim tarihlerin doğru tarihler olduğunu ilk sayfayı açar bakarsan görürsün.) Daha sonra Görkem sığanmaz tarihi uzatalım mı diye sordu olur uzatalım ama iki hafta değil bir hafta uzatalım bence dedim. Bak hatta mesajımı alıntılayalım :
"Benim açımdan çok fark etmez, emek.verip katilmak.isteyip talihsizlik yaşayanlar olabilir, ufak bir esnetmenin zararı olmaz bence. Yanlış hatırlamıyorsam 9 Nisan günü forumun online toplantısı yapılacak, çekiliş için de uygun zaman odur. Bence tarihi biraz uzatalim ama 15'i yaparsak iki haftada bir yapılan toplantıyı da ertelemiş oluruz buna gerek yok. 9 nisan yaparsak 9 günlük hadi bilemediniz bir haftalık bir esnetme yapmış oluruz ki bence yeter. Zaten bayağı uzun zamandır bekliyoruz ufak ufak sabırsızlanmaya başladık :)"
Sen beğenemesen de benim görüşüm bu kardeş. Burası devlet dairesi değil diyorsun ama şu mesajım için suçlandığıma göre askeriyeden beter anladığım kadarıyla.
Ve bak cevap bekleyen bu adamlara benden başka cevap yazan olmadı. Tarih 31 Mart olarak belirlenmişken, birçok kişi 31 Mart öncesine yetiştirmek için çaba sarf etmişken tarih uzasın mı diyen birine ben tek başıma "tabi canım canın sağ olsun ne zaman istersen yap" diyemezdim. Ama anlayan için reyim onların lehine idi.
Akın ustanın olayına gelirsek, usta daha ilk mesajında "Kabul görmemesi halinde darılmam gücenmem olmayacaktır. Görüş ve onaylarınıza sunarım." demiş. Ben etkinlik için hazırlanmamış bir bıçağın etkinlik şartlarına uymayacağını düşünerek bıçağın boyunu sordum ve fazla çıktı. Çıkmasa diyecek bir şeyim olamazdı hatta aslında Akın usta keşke doğrudan boyunu tıraşlayıp etkinlik şartlarını karşılar halde katılsaydı, kimse bir şeyi tartışmazdı ama o da durumu belirtmeden rahat etmeyecekti herhalde. Her neyse.
Şimdi ben Akın ustanın olayıyla alakalı söylediklerimin özü şuydu: Ustam şartlara uymuyor, etkinlik için emek verip hazırlanmış bir bıçak olsa adam etkinlik için uğraşmış yapmış reddetmek olmaz derdik ama bu bıçak etkinlik için de yapılmamış, bence katılmamanız daha doğru olur. Assan da kessen de benim fikrim bu kardeşim. Ve ben açık yüreklilikle Akın ustaya ilettim. O mesajda Akın ustanın katılmasını isteyenlerin de olabileceğini, tek başına bir şey söylüyor olmaktan rahatsız olduğumu, herkesin fikir beyan etmesini de istedim.
Akın usta ayrılmak istediğini beyan etmiş mesajını okudum takdirle karşıladım, usta gayet olgun bir tavır sergilemiş.
Şimdi sen diyorsun ben boynuma asmayacağım iki santim uzun olabilirdi neden Akın ustanın moralini bozdun.
Bak ben sana meseleyi başka bir açıdan göstereyim;
Farz et ki ben Akın ustaya bıçağın boyunu sormadım ve itiraz etmedim. Akın usta katıldı, çekiliş yapıldı bıçak bana çıktı, baktım bıçak şartlara uymuyor ve biliyorum ki bu bıçak etkinlik için yapılmış da değil. Ne olurdu biliyor musun, ben hayal kırıklığına uğrardım, bozulurdum, üzülürdüm. Ve tahminim o ki bu durumda benim gibi hisseden birçok kişi olurdu. Şimdi sen diyorsun ki Akın ustanın morali bozulmasın, peki bozulmasın, peki ben niye etkinlik sonunda hayal kırıklığı yaşayayım? 
Bak kardeş çok net görüyorum ki sen yüce gönüllü bir adamsın, kabul ediyorum ben küçük hesapların adamıyım benim o küçük hesaplarım her ne kadar senin o yüce gönlüne dokunuyorsa da bana had bildirmeye, bana ayar çekmeye, bana ya hu sen nasıl adamsın herkesin moralini bozuyorsun devlet dairesinde miyiz demeye kalkma. Önce eğer gerçekten ciddiye alıyorsan etkinliği takip et, biri bir soru soruyorsa cevap ver ve en nihayet birine bir şey demeden evvel önce kendine bak, devlet dairesi değil derken komutanlığa soyunma.
Ben bu güne kadar birilerinin moralini bozmamak için azami derecede gayret ettim hep uzun uzun düşünüp yazdım, sense hiç yoktan durduk yere benim moralimi fena halde bozdun, bu defa öyle uzun zun düşünmeden yazdım adeta döşendim. Umarım senin de moralin bozulmuştur. 
Herkesten özür diliyorum benim tadım tuzum kalmadı verdiğim rahatsızlık için özür dilerim, son bir haftadır etkinlik bıçağını güzelleştirmek için bir sürü şey yapmaya çalışıyorduysam da etkinliğe katılmayacağım.
Abdurrahman kardeş umarım sen şu an ziyadesiyle mutlu olursun.

wmasterfriend

• 171
  • Abdurrahman
« Yanıtla #562 : 10 Nisan 2021, 20:17:44 »

Açıkçası bu DTE benim için kabak tadı verdi. Şu andan itibaren de kibar olmak için hususi bir hassasiyet göstermeyeceğim, kim nasıl konuşuyorsa öyle konuşacağım.
Bak Abdurrahman kardeş burası resmi kurum değilse tekke de değil herkese kucak açıp gel ne olursan ol diyecektiysek neden kurallar belirledik, birileri neden oturup bir sayfa dolusu kural sıraladı, birileri neden kendini kastı ya da neden bazı kurallara uymak için hassasiyet gösterdi?
Burası bir resmi kurum değil diye yapılan işin hiç mi ciddiyeti olmasın? Ya da kurala uymayan bir durum olduğunda müzakere edilmesin mi? Ya da müzakere edilirse de hiç kimse hayır oyu vermesin mi? Ne demek istiyorsun?
Vay 2 santim uzun olmuşmuş vay 2 iki gün geç kalınmışmış ne fark edermiş, vay anasıymış vay babasıymış... Kardeş bunların hiçbiri senin için bir sorun değilse soru soran kişiye cevap ver, soru sorana cevap vermezken, bir görüşün varsa beyan etmezken gayet tabii bir şekilde soru sorana cevap veren, görüşünü beyan eden birine ayar vermeye kalkman zırvalığın daniskasıdır.
Vay efendim uzatılım mı diyenlerin moralini bozmuşmuşum, neden? Biri bir soru soru soruyorsa bunun cevabı evet de olabilir hayır da, sen evet dersin ben hayır. Ne ben sana kalkıp niye evet diyorsun diye hesap sorabilirim ne de sen bana. Gerçi sen soruyorsun, hangi hakla bilmiyorum gerçekten.
Şimdi sorun ne, iyice bir açalım? Birileri tarihin geçtiğinin farkında ve soru soruyor beni de alır mısınız, süreyi uzatır mısınız diye? Tarih ne idi peki? Etkinliğin ilk sayfasını açan herkes Orkun Aydın'ın kuralları bir araya toplamaya çalıştığı mesajında 31 Mart'ın fotoğraf yükleyerek etkinliğe katılmak için son gün olarak belirlendiğini okur. Aynı mesajda eğer katolog oluşturma fikrimiz olursa 1 Nisan-19 Nisan tarihleri arasında katalog işlerini tamamlaması için kullanılacağı yazıyor. Ve etkinlik konusunun ilk sayfasının en altında Sefa Çabuk ustamızın "Bu durumda önceden liste yapmıyormuyuz,  31.Mart.2021 Çarşamba günü fotoğrafı burada paylaşmak yeterli mi?" mesajını görürsünüz. Bahsettiğim bu iki mesajdan sonra etkinlik tarihinin ne olması gerektiğine dair hiçbir mesaj yok ta ki 31 Mart gelip de 19 Nisana kadar uzatalım mı diye soran arkadaşa kadar. Etkinliğin bitiş tarihi 19 Nisan'dı da ben kısaltmadım yahut şunu sormalı etkinliğin sona eriş tarihi 19 Nisan'dıysa niye birileri uzatalım mı, şöyle olsun mu böyle olsun mu diye soruyor. Bak demek ki ortada kabul/onay bekleyen bir durum var. Adam sana da bana bir soru soruyor. Ben de bu adamın sorusu üzerine düşüncemi söylüyorum.
Ve ben bu arkadaşlara yazdığım cevapta kırıcı, gücendirici, moral bozucu bir şey yazdığımdan eminim. Hatta katılayım mı diyene şahsen katılmanızı isterim dedim, ama sizin yazdığınız tarihler yanlış doğru tarihler böyle idi dedim (ki senin moral bozuyorsun dediğin bu mesajda benim verdiğim tarihlerin doğru tarihler olduğunu ilk sayfayı açar bakarsan görürsün.) Daha sonra Görkem sığanmaz tarihi uzatalım mı diye sordu olur uzatalım ama iki hafta değil bir hafta uzatalım bence dedim. Bak hatta mesajımı alıntılayalım :
"Benim açımdan çok fark etmez, emek.verip katilmak.isteyip talihsizlik yaşayanlar olabilir, ufak bir esnetmenin zararı olmaz bence. Yanlış hatırlamıyorsam 9 Nisan günü forumun online toplantısı yapılacak, çekiliş için de uygun zaman odur. Bence tarihi biraz uzatalim ama 15'i yaparsak iki haftada bir yapılan toplantıyı da ertelemiş oluruz buna gerek yok. 9 nisan yaparsak 9 günlük hadi bilemediniz bir haftalık bir esnetme yapmış oluruz ki bence yeter. Zaten bayağı uzun zamandır bekliyoruz ufak ufak sabırsızlanmaya başladık :)"
Sen beğenemesen de benim görüşüm bu kardeş. Burası devlet dairesi değil diyorsun ama şu mesajım için suçlandığıma göre askeriyeden beter anladığım kadarıyla.
Ve bak cevap bekleyen bu adamlara benden başka cevap yazan olmadı. Tarih 31 Mart olarak belirlenmişken, birçok kişi 31 Mart öncesine yetiştirmek için çaba sarf etmişken tarih uzasın mı diyen birine ben tek başıma "tabi canım canın sağ olsun ne zaman istersen yap" diyemezdim. Ama anlayan için reyim onların lehine idi.
Akın ustanın olayına gelirsek, usta daha ilk mesajında "Kabul görmemesi halinde darılmam gücenmem olmayacaktır. Görüş ve onaylarınıza sunarım." demiş. Ben etkinlik için hazırlanmamış bir bıçağın etkinlik şartlarına uymayacağını düşünerek bıçağın boyunu sordum ve fazla çıktı. Çıkmasa diyecek bir şeyim olamazdı hatta aslında Akın usta keşke doğrudan boyunu tıraşlayıp etkinlik şartlarını karşılar halde katılsaydı, kimse bir şeyi tartışmazdı ama o da durumu belirtmeden rahat etmeyecekti herhalde. Her neyse.
Şimdi ben Akın ustanın olayıyla alakalı söylediklerimin özü şuydu: Ustam şartlara uymuyor, etkinlik için emek verip hazırlanmış bir bıçak olsa adam etkinlik için uğraşmış yapmış reddetmek olmaz derdik ama bu bıçak etkinlik için de yapılmamış, bence katılmamanız daha doğru olur. Assan da kessen de benim fikrim bu kardeşim. Ve ben açık yüreklilikle Akın ustaya ilettim. O mesajda Akın ustanın katılmasını isteyenlerin de olabileceğini, tek başına bir şey söylüyor olmaktan rahatsız olduğumu, herkesin fikir beyan etmesini de istedim.
Akın usta ayrılmak istediğini beyan etmiş mesajını okudum takdirle karşıladım, usta gayet olgun bir tavır sergilemiş.
Şimdi sen diyorsun ben boynuma asmayacağım iki santim uzun olabilirdi neden Akın ustanın moralini bozdun.
Bak ben sana meseleyi başka bir açıdan göstereyim;
Farz et ki ben Akın ustaya bıçağın boyunu sormadım ve itiraz etmedim. Akın usta katıldı, çekiliş yapıldı bıçak bana çıktı, baktım bıçak şartlara uymuyor ve biliyorum ki bu bıçak etkinlik için yapılmış da değil. Ne olurdu biliyor musun, ben hayal kırıklığına uğrardım, bozulurdum, üzülürdüm. Ve tahminim o ki bu durumda benim gibi hisseden birçok kişi olurdu. Şimdi sen diyorsun ki Akın ustanın morali bozulmasın, peki bozulmasın, peki ben niye etkinlik sonunda hayal kırıklığı yaşayayım? 
Bak kardeş çok net görüyorum ki sen yüce gönüllü bir adamsın, kabul ediyorum ben küçük hesapların adamıyım benim o küçük hesaplarım her ne kadar senin o yüce gönlüne dokunuyorsa da bana had bildirmeye, bana ayar çekmeye, bana ya hu sen nasıl adamsın herkesin moralini bozuyorsun devlet dairesinde miyiz demeye kalkma. Önce eğer gerçekten ciddiye alıyorsan etkinliği takip et, biri bir soru soruyorsa cevap ver ve en nihayet birine bir şey demeden evvel önce kendine bak, devlet dairesi değil derken komutanlığa soyunma.
Ben bu güne kadar birilerinin moralini bozmamak için azami derecede gayret ettim hep uzun uzun düşünüp yazdım, sense hiç yoktan durduk yere benim moralimi fena halde bozdun, bu defa öyle uzun zun düşünmeden yazdım adeta döşendim. Umarım senin de moralin bozulmuştur. 
Herkesten özür diliyorum benim tadım tuzum kalmadı verdiğim rahatsızlık için özür dilerim, son bir haftadır etkinlik bıçağını güzelleştirmek için bir sürü şey yapmaya çalışıyorduysam da etkinliğe katılmayacağım.
Abdurrahman kardeş umarım sen şu an ziyadesiyle mutlu olursun.

Gönlünü kırmak hevesini kaçırmak niyetinde değilim. Hele sana ayar verme niyetinde hiç değilim. Çünkü ben düşmanımdan bile bir şey öğrenmeye hevesli birisiyim.
Burası resmi kurum değil, tekke de değil. Forum. 3-5 adam bir araya gelip bir iş yapıyoruz.
2cm uzun olunca ne kaybedeceksin güzel abiciğim. 19cm bıçağı yapan adam 17cmliğini yapamaz mı?
Sende biliyorsun yapar. Sen dost ben dost. Sen usta ben çırak. Dünya üç günlük dünya değmez. Benden 2 yaş büyüksün. Önünde saygıyla eğiliyorum. Ben özür diliyorum. Hakkını helal et. Etkinliğede katılıyorsun çünkü listede isminin karşısında "tamamladı" yazıyor.
« Son Düzenleme: 10 Nisan 2021, 20:23:17 Gönderen: wmasterfriend »

Şeref Acar

• *
  • 1586
  • Yer: sarıyer
« Yanıtla #563 : 11 Nisan 2021, 00:31:15 »
Arkadaşlar lütfen dte ya da başka bir şey için
birbirimizin kalbini kırmayalım, suçlamayalım.
Şurada çok basit bir organizasyon yapıp dağılacağız.
Bu kadar büyütmeyelim dteyi.

Kutsal

• 2123
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #564 : 11 Nisan 2021, 01:34:41 »
+1
Bir daha DTE yapmayalım noktasına geldik, lütfen karşılıklı saygımızı kaybetmeyelim.

https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

borakent

• 527
  • Meslek: Psikolojik Danışman
  • Yer: Antakya
« Yanıtla #565 : 11 Nisan 2021, 18:57:28 »
Adnan hocamın görüşüne saygı duyuyorum. Benim oyum Temur Akın ustanın bıçağının katılması yönünde. Görüş bildirip diğer görüşler hakkında yorum yapmamak gerilim çıkmaması için daha isabetli. Şeref ve Bülent ustalarla katılıyorum.

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #566 : 11 Nisan 2021, 21:53:43 »
+++100000000000000
Aynen katılıyorum

Görkem Sağınmaz

• 25
    • Anka Bıçak
  • Meslek: Öğrenci, Bıçak Sanatı ile İştigal
  • Yer: Mersin/Yenişehir
« Yanıtla #567 : 11 Nisan 2021, 21:59:35 »
Değerli abilerim, ustalarım ben daha 15 yaşında bu ülkenin aydın bir genci ve aynı zamanda bu sanata gönül vermiş bir insanım. Geçmiş yıllardaki DTE’ler çok keyifli gözükünce fitili ateşleyeyim dedim Sefa ustama teklif götürdüm ve aynı şekilde yine Sefa ustama danıştım yetiştiremeyenler de yetiştirsin diye tarihi uzatmak için. Kafama göre hareket etmeden bir bilenden, kıdemliden tavsiye aldım. Bu kadar keyifle ve heyecanla geçmesi gereken bir etkinlikte neden siz koca koca adamlar bu kadar kırdınız birbirinizi. Ben o kadar büyük bir heyecanla hazırladım ki bıçağımı hala da heyecanımı kaybetmedim gideceği kişiyi merakla bekliyorum. Sizlerden ricam gelecek nesillere, bizlere iyi örnek olun. Atın içinizden kin, nefret ve egolarınızı. Pir Sultan Abdal’ın da dediği gibi:
“Gelin canlar bir olalım.”

Mahmut Erdoğan

• 582
  • Meslek: Matematik Öğrtmni-Makina Müh(öğrnci)
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #568 : 12 Nisan 2021, 11:05:19 »
Değerli abilerim, ustalarım ben daha 15 yaşında bu ülkenin aydın bir genci ve aynı zamanda bu sanata gönül vermiş bir insanım. Geçmiş yıllardaki DTE’ler çok keyifli gözükünce fitili ateşleyeyim dedim Sefa ustama teklif götürdüm ve aynı şekilde yine Sefa ustama danıştım yetiştiremeyenler de yetiştirsin diye tarihi uzatmak için. Kafama göre hareket etmeden bir bilenden, kıdemliden tavsiye aldım. Bu kadar keyifle ve heyecanla geçmesi gereken bir etkinlikte neden siz koca koca adamlar bu kadar kırdınız birbirinizi. Ben o kadar büyük bir heyecanla hazırladım ki bıçağımı hala da heyecanımı kaybetmedim gideceği kişiyi merakla bekliyorum. Sizlerden ricam gelecek nesillere, bizlere iyi örnek olun. Atın içinizden kin, nefret ve egolarınızı. Pir Sultan Abdal’ın da dediği gibi:

"kin, nefret ve ego " derken bu laflar kime.? Kimseye değil ortaya konuştuysanda , burda öyle biri yok ve Burdakiler ortalama senden 30 yaş büyükler .Büyüklerinle konuşurken laflarına dikkat etmelisin.
iki arkadaşımız seviyeli bir şekilde tepkilerini dile getirmişler ve sonuç gayet memnun edici ve örnek alınması gereken bir durumdur.

(Rabbimiz!) Ancak sana kulluk ederiz ve yalnız senden medet umarız.(Fatiha 5)

mehmet_

• 1011
« Yanıtla #569 : 12 Nisan 2021, 12:37:25 »
Görkem'in öyle bir kastı olmadığına emin olabilirsiniz. Yanlış ifade etmiştir kendini.
I stopped explaining myself when I realized people only understand from their level of perception.

https://www.instagram.com/atolye_dervis/

Erdem GÖZ

• 352
  • Meslek: Makina Teknikeri
  • Yer: KIRKLARELİ
« Yanıtla #570 : 12 Nisan 2021, 12:37:52 »

"kin, nefret ve ego " derken bu laflar kime.? Kimseye değil ortaya konuştuysanda , burda öyle biri yok ve Burdakiler ortalama senden 30 yaş büyükler .Büyüklerinle konuşurken laflarına dikkat etmelisin.
iki arkadaşımız seviyeli bir şekilde tepkilerini dile getirmişler ve sonuç gayet memnun edici ve örnek alınması gereken bir durumdur.
Öncelikle Mahmut bey şahsi düşüncem Görkem kardeşim kötü birşey söylememiş düşüncelerini aktarmış çünkü bu dte olayında atışmalar meydana geldi (ayrıca dte ile başka bir başlık altındada) gereksiz tartışmalar yapıldı. Burada hediyeleşme etkinliği altında olaylar gereksiz bir biçimde büyüdü uzatıldı.
Katılıyorum yaş ortalaması ben dahil birçok kişinin üzerinde fakat gördüğümüz bir yanlışa bu yanlış demenin neresi suç onu tam olarak anlayamadım ?
“Kin,nefret ve ego” bunlar her platformda her kezde olabilir ki varda zaten. Kimse kusursuz bir birey değildir
Ayrıca dediği kelimelerede sonuna kadar katılıyorum.
Esenlikler dilerim. İyi günler...
Akıl Yaşta Değil Baştadır.

atikmehmet

• 1187
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #571 : 12 Nisan 2021, 12:49:21 »
Bir ustamız katılım için bir soru sordu başka bir ustamız da cevap verdi. Soruyu soran ustamız tevazuuyla gerekeni yaptı. Ne yaptığından ziyade yapış şeklinde bile bir zerafet vardı (büyüklüğün yaşla alakalı değil alınan tavırla olduğunu da görmüş olduk). Sonra başka bir ustamız serzenişte bulundu açıklama yapıldı özür dilendi genç ustamız birlik mesajı vererek olayı kapamak istedi, kelimeler özenle seçilmeye bilir ama özü "birlik" idi ama bir  mesajla tekrar başa dönüldü. Bu böyle mi devam edecek merak ediyorum. Bir an önce şu çekilişi yapsak da hayırlısı ile neticelendirsek.
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

dela

• *
  • 2159
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
« Yanıtla #572 : 12 Nisan 2021, 12:50:14 »
Keşke biz yeterli olgunlukta olsaydık da gençler bu durumu biraz keskince ifade etmek zorunda kalmasalardı.

Mahmut Erdoğan

• 582
« Yanıtla #573 : 12 Nisan 2021, 14:21:59 »
Ben lisede öğretmenim .15 yaşındaki çocukdan akılda alırım gerekirse özürde dilerim.
Büyüğüne karşı boyundan büyük laf ederse uyaririmda .

borakent

• 527
  • Meslek: Psikolojik Danışman
  • Yer: Antakya
« Yanıtla #574 : 12 Nisan 2021, 15:31:39 »
Ben lisede öğretmenim .15 yaşındaki çocukdan akılda alırım gerekirse özürde dilerim.
Büyüğüne karşı boyundan büyük laf ederse uyaririmda .

Ben de lisede öğretmenim, Görkem kardeşimiz çok haklı konuşmuş. Söylediği söz maalesef bizler için acı; ama doğru. Gençler hayat tecrübelerinin az olmasına rağmen zaman zaman olgun insanları uyarabilir, itiraz edebilir, protesto edebilir. Mahmut hocam forumdaki bazı tartışmaları gözden kaçırmış olabilirsiniz, oradaki sözü haklı çıkaran durumlar yaşandı. Görkem'in iyi niyetinden şüphem yok. Kimseye kindar, nefret dolu veya egoist dediğini düşünmüyorum. Genel bir uyarıda bulunmuş. Yaşına rağmen de çekinmeden düşüncelerini dile getirdiği için ayrıca takdir ediyorum.

Kutsal

• 2123
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #575 : 12 Nisan 2021, 16:53:58 »
Koca koca büyükler örnek olmayı becerememiş, Görkem ne yapsın.
Tamamen katılıyorum kardeşimize.
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

Mahmut Erdoğan

• 582
« Yanıtla #576 : 12 Nisan 2021, 17:56:19 »
Arkadaşlar daha fazla uzatmamak adına ben kimseye bir cevap yazmayacağım.Sonuçda söz konusu olan 15 yaşında bir arkadaşımız !!
« Son Düzenleme: 12 Nisan 2021, 18:17:26 Gönderen: Mahmut Erdoğan »

Emrah

• 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
« Yanıtla #577 : 12 Nisan 2021, 18:03:33 »
Arkadaşlar daha fazla uzatmamak adına ben kimseye bir cevap yazmayacağım.
Sayın Mahmut Hocam, uzatmamayı seçtiğiniz için teşekkür ederim.
Saygılar
« Son Düzenleme: 13 Nisan 2021, 11:18:42 Gönderen: sefaçabuk »
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...

Mahmut Erdoğan

• 582
« Yanıtla #578 : 12 Nisan 2021, 18:35:20 »
    .......
« Son Düzenleme: 12 Nisan 2021, 18:38:05 Gönderen: Mahmut Erdoğan »

coktar

• 379
  • Meslek: Yönetici
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #579 : 12 Nisan 2021, 19:23:14 »
Konuyu tekrar buradaki ortak noktamız olan bıçağa döndürüp, tartışmaları noktalamak adına direkt daha sonra ekleyeceğim dediğim fotoğrafları paylaşayım.

O2 çelik ve ceviz uru + deri kılıf. Deri balçak. Toplam boy 17.1cm. Kılıfın uç tarafında ayrıca mıknatıs gömdüğüm için deri ile beraber oldukça sıkı oturuyor. Sağ elli kullanıcının boyunda taşırken bileğin ergonomik şekilde rahatlıkla çıkarabilmesi için boyun ipine eğimli asılmasını istedim (fotolarda örneği var). Ayrıca çıkarırken deriyi kesmemesi için de keskin kenar içe bakıyor. Ağaç zaten desenli ve koyu renk olduğu için kontrast olsun diye deriyi natürel renginde ve düz bıraktım. Kutusuna da eskitme bir görüntü vermeye çalıştım ve ceviz talaşları ile doldurdum. İçime sindi umarım sahibi de beğenir. Teşekkürler
« Son Düzenleme: 12 Nisan 2021, 19:26:13 Gönderen: coktar »
instagram: @hevesadami